Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 08, 2009

Gazaet seg i Oslo

VG skriver at torsdag kveld brøt det ut en voldsom kamp mellom demonstranter og politi i Oslos hovedgate.

Ved 21-tiden samlet flere hundre demonstranter seg ved Nationaltheateret der de kastet flasker og stein mot politiet, som sto midt i en rundkjøring. Noe senere beveget demonstrantene seg til Universitetsplassen, hvor de satte fyr på julegranen.

Dagbladet skriver: Folk løper nå rundt i Oslos gater. Stoler kastes gjennom restaurantvinduer, søppelkasser settes i brann.

Et forsøk på å gjøre det hjemmekoselig av blitzere og palestinere i eksil?

119 kommentarer:

Ståle O. sa...

Slik går det når man slipper inn alt mulig til landet. Send dem hjem.

mrtn sa...

Takk for sist, Vampus -
nei, det var vel snarere et uttrykk for en hjelpesløs og bunnløs frustrasjon over at den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina og bombingen av Gaza, en forbrytelse mot menneskeheten, fortsetter. Men det er nå bare mitt gjett.

VamPus sa...

Ståle O: Det var nok ikke bare eksilpalestinere - og "send dem hjem" er mer enn forenkling (uten at jeg har forsøkt å bidra til noe mer akkurat her...)
mrtn: Takk for sist - og jeg gjetter på at de tusenvis som møtte opp til fredelige demonstrasjoner (som så vidt får omtale) også var et signal om en hjelpeløs frustrasjon over situasjonen på Gaza. I og med at Hamas er de som nå okkuperer Gaza ser jeg ikke helt hvorfor demonstrantene føler for å knuse en Deli de Luca i Oslo, og jeg personlig håndtere egne frustrasjoner uten en murstein, hjemmelagde bomber eller fyrverkeri i hånda...

mrtn sa...

Israel bomber og blokkerer Gaza, Hamas er vel strengt tatt de folkevalgte representantene der, uten at jeg har voldsomt til overs for dem.

Hva gjelder deg og murstein, så er det klart at du håndterer dine frustrasjoner uten - du og din familie lever ikke i et okkupert territorie.

Anonym sa...

Først og fremst før vi begynner å diskutere vil jeg gjerne vite hva er Israel og hvem er det sitt land dere kaller Israel!!!
Det der dere kaller Israel er Palestinsk land!!!
En ting til!? Hvorfor kan ikke dere som liker Israelere og støtter dem gi deres venner og kjære en del av Norge på vestlandet f.eks..Er dere villig til å gjøre det!?
Lurer på hva dere kunne gjort dere her i Oslo om deres barn og mordere ble bombet av Israel som har okupppert hele deres land!!!
ÅÅÅ Noen sier at mendighetene burde sende oss hjem!?hjem hvor!?
Når dere støtter Israel og menner at de får bli siden de har vært der lenge så Er det vel samme her..vi er født her og får bli, kanskje en dag blir vi som Israel, tar over hele landet og deler dere i to, en del Finnmark og en liten del ned ved Kristiansand i sør...så bomber vi dere , gjør det samme som Israel gjør med palestinene ,..Da kommer dere til å forstå hva som er rett og galt..
Men desverre , vår kultur,relegion har ikke lært oss å være terorsiter men hellige og det beste folk som fantes og finnes for altid...

Pettson sa...

Till Mrtn, Gaza är att anse som delvis ockuperat, då israel kontrollerar Luftrum, hamnar och gränsövergångar, som Vampus säger är det snarare Hamas som ockuperar Gazaremsan.

Märkligt är det att se i att proff-demonstranter ska förstöra en fredsmanifestation och ödelägga allt i dess väg, snacka om ironi

Anonym sa...

blir aldri fred der nede. folkeslaget der er en rase som løser problemer med krig. det hjelper jo ikke at de er i fredlige land heller det er jo bare og se på hvordan de oppfører seg når de demonstrerer for fred…. lager en krigssone…makan til idioter.så til dere som bare lager bråk for fred dere er ikke bedere enn israel selv det er bare og kikke på nyhetene og se hva dere steller istand her det er fred

VamPus sa...

Som Cracked actor blogger:

Det er riktig at Hamas vant valget i 2006. De dannet en regjering, som klarte å styre i fire måneder. Etter at forhandlinger om samarbeid mellom Hamas og al Fatah ikke første frem, benyttet President Abbas sin konstitusjonelle rett og avsatte regjeringen og utlyste nyvalg. Hamas nektet å akspetere Presidentens utøvelse, og etter en borgerkrig i palestinske områdene gjennomførte Hamas det som i de fleste andre sammenhenger kalles statskupp i Gaza. Med andre ord: Demokratiargumentet er steindødt, Hamas er ingen legitim regjering i Gaza, og palestinerne som er der, er i realiteten Hamas’ gisler.

mrtn sa...

Hamas' støtte i det palestinske folk var dalende inntil for et par uker siden, men nå ser det vel ikke slik ut lenger. Støre har en god formulering som man ikke kommer seg unna, nemlig at Hamas representerer en viktig strømning i det palestinske folket. Det kan du ikke kalle steindødt. Det er en parlamentarisk nedleggelse av makt, ikke en folkelig - husk at parlamentarisk regelverk og demokratisk makt er to forskjellige omenn overlappende ting.

Pettson, VamPus: Gaza er okkupert, ifølge Genevekonvensjonen.

"The Convention shall also apply to all cases of partial or total occupation of the territory of a High Contracting Party, even if the said occupation meets with no armed resistance."

Det er nå en ting. En annen er at Hamas har stor støtte i folket. De okkuperer Gaza mye på samme måten som Norge okkuperer Haakonsvern flåtebase. Det er mange i nærheten av Haakonsvern som vil ha basen stengt, men de fleste er enige i at den bør ligge der.

Uansett: Det er umulig å sno seg unna at Israel er forpliktet ifølge Genevekonvensjonen til å oppføre seg som en okkuperende makt. Det gjør de ikke = krigsforbrytelse. End of discussion. Les Genevakonvensjon nummer IV. Den er krystallklar. Ingen rom for rimelig tvil.

Pettson sa...

Anomym, Israel är ett land enligt FN, men det kanske inte du visste.
Varför ska vi ge dem ett land här, de har ju redan ett land? Bomba barn är helt fel, men "mordere" tycker jag är helt rätt, men du kanske menar mödrar och dem tycker jag självklart inte att man ska bomba. Vem pratar om att sända dig hem? Är man norsk medborgare har man ju ingenstans att ta vägen, Island kanske... För min egen del får du gärna ta Finnmark, klatt och jävligt, för dem som bor där tror jag inte att du får det.

Det finns något som kallas för lagar och förordningar, de ska man hålla oavsett om man bor i Norge, Sverige, Israel eller någon annanstans. Kan man inte det så ska man dömas i domstol. Att kasta sten på poliser, ödelägga skyltfönster är inte att yttra sig eller demonstrerra, det är ett lagbrott. Att skjuta raketer in i ett annat land bestraffas, likaväl som att bomba skolor med barn i.

Nej, er religion har inte lärt er att vara terrorister, däremot feltolkar många koranen. Koranen föreskriver respekt för bokens folk (kristna och judar). Men det verkar inte folk förstå. Koranen och bibeln är två väldigt trevliga berättelser som egentligen handlar om samma sak. Enig, syrlig smak av Ironi\

Andreas sa...

Hadde noen murt meg inne i mitt eget hjem, hadde jeg også sloss for å komme ut. Fritt Palestina!

http://skrot.tk/

Anonym sa...

Helt enig med Ståle O. send dem hjem!!

Olds69 sa...

Ahhh

Så brannbomder er et utrykk for frustrasjon.

Greit å vite.

Gjelder det i alle eller bare for araberene og venstresiden?

Pettson sa...

@Andreas Hade någon skickat 1000 raketer, eller om det är 5, eller 10, hade jag också reagerat, två sidor av samma sak, eller?

Anonym sa...

Det er på tide att noen får øynene og ser hva som blir sluppet inn i landet.
Skal vi videre ha eitt godt Norge å bo i så bør de som skal styre dette landet få opp gluggene sine og ta av seg nisselua.

Anonym sa...

Selvfølgelig er det trist at dette har skjedd med landet deres og familiene deres, men når Norge er så greie som vi er, slipper inn mange innvandrere, gir dem penger, hus, jobber, hvorfor i helvette skal dette gå utover oss da? For det var ingen andre det gikk utover! En unødvendig gatekamp som ikke fører til noe annet enn mer rasisme i Norge, og nå skjønner jeg godt hvorfor folk her er rasister!

Pettson sa...

@Anonym du kanske vill flytta till ett land där de inte tar emot invandrare?

Anonym sa...

Jeg er norsk.Jeg forstår frustrasjonen til demonstratørene godt.Det er helt sykt det som skjer uten at noe skjer for og bedre situasjonen.

Andreas sa...

Pettson: Ja, det er det. Jeg ser objektivt på saken, men har valgt en side.

Anonym sa...

Jeg har ikke sagt det. Er sammen med en utlendig selv, som er oppvokst her i Norge og er kristen. Det er ikke alle som oppfører seg som tullinger, men dette ikveld viser at regjeringen må tenke litt mer på hva de tar inn i det landet her. Å gjøre sånn som de gjorde ikveld fører ikke noe godt med seg. De fleste var jo tilogmed under 18! Nye ting vil bli gjort etter dette og det kan de takke seg selv for! De som er rasister, ikke vi!

Pettson sa...

@Andreas, jag ser objektivt på saken, jag förstår frustrationen i bägge läger. Jag anser att Israel har rätt att försvara sig, men jag försvarar inte vissa av Israels handlingar.

Anonym sa...

"Da kommer dere til å forstå hva som er rett og galt..
Men desverre , vår kultur,relegion har ikke lært oss å være terorsiter men hellige og det beste folk som fantes og finnes for altid..."

ikke rart verden går til grunne når slike folk mener de er hellige og det beste folk for alltid... F..n så lei av religion og hjernevasking, eller det er vel gjerne samme sak

Pettson sa...

Tror det är svårt att kunna flytta till ett land där de inte tar emot invandrare, mer ett ironiskt inlägg från min sida. Att vara selektiv i det urbal man tar in i ett land är inte att bedriva bistånd. De underåriga som "yttrade sina åsikter" är formodligen norska medborgare, här handlar det mer om hållningar och okunskap, grupptryck och antidemokratiska handlingar. Det bör straffas enligt lagen.

Andreas sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Pettson, har du vært nede i Oslo by i det siste? Dette er ikke noe som bare plutselig skjedde ikveld, men noe som har bygget på seg. Dette ser jeg nesten hver dag i byen, men i små tilfeller. Her ser du hva som skjer når flere av dem kommer sammen. Oslo er ikke det det engang var, og norske kan ikke lenger gå rundt å føle seg trygge i gatene. Jeg skjønner deres frustrasjon, og de kan ikke ha det lett, men klarer de ikke å oppføre seg og være takknemlige for alt de får, hva mer skal vi gjøre for dem!

Anonym sa...

Mrtn: du sier at:
En annen er at Hamas har stor støtte i folket. De okkuperer Gaza mye på samme måten som Norge okkuperer Haakonsvern flåtebase.

så du mener da at hvis et av skipene på flåtebasen, med støtte fra basen og folkene på den, begynte å beskyte en av vestlandsøyene så skulle vi...la dem gjøre det til vi klarte å overtale dem om at det ikke var en god idé...?

Hvis vi nå godtar argumentet om at Hamas er støttet av folket på Gaza, så kan vi vel også si at da er det greit at det går sivile liv tapt, fordi ikke bare støtter de og da sannsynligvis hjelper terroristvirksomheten, hvilket igjen vil si at det er faktisk ikke noen sivile på gaza? da kan vi også bruke den samme logikken som Hamas bruke, nemlig at alle Israelere er med i den israelske hæren som reserver og at alle er legitime mål?
hva sier genevekonvensjonen din om det...?

Spenol sa...

Svært modig innlegg av Vampus, dette.

Andreas sa...

@Petterson: Bra flere kan være objektive.. Er mange ikke klarer å se de forksjellige aspektene.

Palestinas borgere og Staten er ikke nødvendigvis noe som bør blandes i denne saken.. Hamas utførte statskupp. Israel er okkupanten her.. Vitkig å huske.

Lina sa...

Alle dere "anonyme" som tror dere blir hørt ved å skrive "send dem hjem" og lignende usaklige kommentarer. Blir helt satt ut.. De eneste dere blir hørt av er nazi jævler, om ikke dere er av dem selv. Det sier bare litt om mangel på sympati til medmennesker og hvor politisk hjernevaska dere er!

Hadde jeg hatt muligheten til å være i Oslo idag, hadde jeg stått først, men skjerfet rundt halsen, flagget til Palastina i høyre håndt, og et brennende "israelsk" flagg i den andre.

Under ingen omstendigheter, kan dere som voksne mennesker, rettferdiggjøre israelske handlinger.

Det er en krig mellom Hamas og israel. Finn et annet sted for å leke helter, isteden for å dra Palastine inn i det.

Og til FN og USA: Det stinker av dere, herfra til kina. SKAM. FN og fred hånd i hånd du liksom.. hadde det ikke vært for FN's makt, hadde ikke israel hatt en base å bombe uskyldige, harmløse, sultne, kalde, livredde barn, kvinner, menn, fedre, sønner, brødre, søstre, koner, mødre, onkler, og tanter.

"DERE DREPTE ALLE VERDENS BARN DA DERE DREPTE PALASTINAS BARN. VÅRE BARN."


Nå har dere gjort det Israel.. Det her er ikke over før Hitler står opp fra grava og gjør seg ferdig med den jobben han starta på.

Sondre Olsen sa...

Digget DETTE innlegget til Jan Arild Snoen.

Martin - Løkka (kontakt meg ved ønske om diskusjon, alle saker har minst to sider) sa...

Jeg var i demoen fra begynnelsen av. Har aldri vært med på en demonstrasjon før, men dette er noe jeg brenner for, så tenkte at dette må bli første gang.

Det startet rolig, åpenbart med roping og skriking, og et par drittunger som kastet flasker, men ikke noe mer enn det. Men idèt politiet tok i bruk gassmaskene, så jeg, og sannsynligvis alle de andre demonstrantene også, på det som en krenkelse.

Skal dere kaste tåregass på oss fordi vi sier oss uenige i det en skakkjørt, fantastisk trangsynt, rasistisk og PR-kåt skjøge av Siv Jensen ytrer, idèt hun hevder at palestinsk Barne-TV oppfordrer til selvmordsbombing?
Du oppfordrer jo selv til militær støtte av Israel, som bidrar til økt våpenstyrke på israelsk side, som igjen fører til at uvirkelig mange mennesker, uskyldige, sivile mennesker, blir drept. Er ikke resultatet det samme, enten du er selvmordsbomber eller sender et jævla F-16-fly over et sivilt område?

Siv Jensen har forsåvidt også ytret at den ene av de norske legene på Gazastripen, Gilbert, er en terrorist, fordi han hjelper og samarbeider med terrorister, men man skal vel godta det også, kan jeg tenke meg?

Ting eskalerte især da politiet tok i bruk tåregassen i Stortingsgata, på hjørnet ved Spikersuppa. Jeg var selv helt foran og ropte, men bevare meg vel, jeg var virkelig ikke voldelig! Allikevel fikk jeg tåregassgranaten midt mellom beina, og løp imens nesa rant, tårene silte og hostinga tilsvarte Kohls-diagnose.

Dèt tente meg for alvor. Ikke på en voldelig måte, jeg tyr aldri til vold, men det var som å kaste bensin på bålet. Motdemonstrantene tok igjen som bare det, berettiget, etter mitt skjønn.

På slutten av min deltakelse stod jeg rett utenfor Burger King på Egertorget, kun som tilskuer, for å overvære det som skjedde. INGEN av dem i nærheten av meg kastet noe. Allikevel kastet politiet tåregass rett ved siden av oss, og inn i den eneste gata vi kunne løpe, slik at vi måtte løpe drittlenge i gasståken gjennom de verst tenkelige tåregassampullene, som føltes tre ganger så sterke som dem de brukte i Stortingsgata.

Jeg var der for å markere min motstand mot Siv Jensens meninger ved å utnytte meg av min ytringsfrihet. Jeg brøt ikke ytringsfriheten min, for jeg var ikke voldelig. Hvis 5% av massen var voldelig, hvorfor kaste tåregass? Kan ikke politiet bare putte menn inn i folkemengden, og arrestere de skyldige? Gi dem litt bank, jeg gir vel faen i det, de har da i hvert fall gjort noe galt..!

Og det med at ungdommene gikk amok i byen? Mye mulig at enkelte gjorde det, men du så JÆVLIG lite til disse såkalte "amok-tilstandene". Det er hovedsaklig oppblusset i media for å få deg til å synes dette er interessant, samt at en pressefotograf ble angrepet av noen idioter, slik at pressen nå tar politiets side.

Jeg er fra Grünerløkka, og gikk på en skole med 96% minoriteter da jeg var yngre. Jeg ser på meg selv som norsk. Så klart, jeg er norsk. Men jeg har da automatisk en del venner som affekteres av det som skjer i Gaza, og ser også hvor jævlig slektningene til vennene mine har det. Jeg må stå opp for det jeg tror på. På en ikke-voldelig måte. Er det plutselig feil, da, eller? For jeg får det inntrykket når politiet kaster 7 tåregassgranater mot meg og de jeg står med, samtidig, til tross for at ingen av oss gjorde noe ulovlig.

Anonym sa...

Fyyy fan vilket pack dom är.
Vi låter dom komma till norden för att dom ska slippa sina krig.
Vi ger dom boende, mat, kläder, utbildning, pengar, trygghet och yttrandefrihet.
Och som tack för det förstör dom egendom här, och misshandlar personer och våldtar.
Händer också i sverige varje dag (utan demonstrationer).
Jag stöder inte israel heller i den här konflikten, men dom kan i alla fall bete sig som folk.
Känner bara att ja fått nog av detta packet.
Skiter fullständigt i om dom riskerar att bli dödade i något krig om dom skickas tillbaks.
Här kan dom inte vara iaf.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Andreas sa...

Anonym, hun trengrer ikke være nazi fordi hun bruker en metafor...

Pettson sa...

@Lina, ett moget inlägg, eller rättare sagt, det började som ett, vad händer om vi byter ut Palestinas barn mot Israels barn, vad händer om vi snackar själmordsbombare och raketer. Jag är enig i att FN handlar lamt, att USA inte handlar har väl sina orsaker, kan ju vara så pga att den största judiska befolkningen utanför Israel bor där. EU handlar lamt, har alltid gjort det.

Sedan ballar du ut totalt, snackar om nazi jævler för att sedan spä på med Adolf Hitler. Hoppas du är ironisk. Brinnande flaggor är i mina ögon helt förkastligt och respektlöst oavsett nationalitet.

Du pratar om hjärntvätt. Öppna ögonen, för du verkar ha stigit rätt ut av en tvättmaskin.

Anonym sa...

Oslo er ødelagt for all fremtid.

Flott jobb dere har gjort på stortinget de siste 30 år. Ødelagt vår hovedstad. Nordmenn har mistet lysten å reise dit.

abababa sa...

er det rart det er rasisme i verden?
er det rart isralittene gjor som de gjor? de har hatt det slik i aartier..
hvorfor i helvete skal de gjore oslo til en slagmark? stikk heller ned dit paa en jihad tur eller no saant, det er jo populaert blant disse villmennene er det ikke? og helst ikke kom tilbake takk.

Anonym sa...

Når de er så heldige og får bo i dette flotte land så får dem faen med se og oppføre seg som folk. Blir så frustrert når jeg ser folk rope på allah, mens de kaster stein og flasker på fredlige folk!

VamPus sa...

Fjernet en kommentar av anonym, som Andreas referer til ovenfor.

Det heter å hitle debatten når man ikke klarer å komme på bedre argumenterer enn å referere til Hitler i en eller annen forstand. Vennligst avstå.

Shoaib sa...

Synes det som skjedde var rimelig tragisk. Skjønner at politiet reagerte som de gjorde. Dessverre ødelegger de for en mye større gruppe som ønsket å markere avstand på en korrekt måte.

http://www.shoaib.no/muslimen/?p=256

Anonym sa...

Allah fins ikke. Syns synd på dere som lever et liv i sinne, hat og på det stygge som står i koranen! Evig liv på dere er det bare å glemme. Dere har nok gått feil sti.

Anonym sa...

Jeg leser i frustrasjoni VG om det som skjer i Oslo. Dette er rett og slett for ille!!
Er det rart det er krig i verden når demostranter må provovere politiet med kasting av flasker og brostein. Og selvfølgelig har de da med sin fulle rett til å bruke midler som hindrer yttligere angrep. Og her er det ikke snakk om å eskalere situasjonen, men roe den ned. Spre massen. Hva ville du gjort om du ble kastet stein på??
Har vi så liten respekt for at politiet bruker makt når det er nødvendig.
Mange av dere må fjerne skyggelappene og utvide horisonten! Vi lever i Norge.
Ser bildene fra Karl Johan, vår hovedstad. OG det ser ut som en slagmark Ja, da er det noe alvorlig galt!
Er verken for eller mot i denne konflikten, men jeg vet min holdning til terror og terrorister. La oss slippe dette i Norge. FOr sånn det ser ut etter ikveld i Oslo, jah, da lurer jeg på hvilke personer som egentlig bor i hovedstaden vår, og kaller seg nordmenn.

Anonym sa...

begynner og forstå israel etter og ha sett åssen palestinerne oppfører seg her i norge

Anonym sa...

Til dere som syns det er OK å brenne flagg - her er en liten hilsen til dere fra Gaza:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=132701

Heldig for oss at demonstrantene i Oslo har nyttårsraketter, og ikke Gazaraketter...

Anonym sa...

Jeg var i Oslo i kveld. Jeg fikk kjenne tåregassen, som i stor grad gikk utover fredelige borgere som benyttet seg av sine demokratikse rettigheter, og ble angrepet av berme fra propal-miljøene. Jeg så eldre damer bli angrepet av "kjekke" unge menn av utenlandsk opprinnelse.
Dette var fascisme.
Dere som tar slikt i forsvar har tatt på dere et tungt ansvar.
Og ingen av dre har krav på respekt.

kjell

Anonym sa...

Många hävdar att det bara är några få som förstör.
MEN ni som är så många som är för en fredlig palestinsk demonstration, varför ser ni inte till att säga ifrån och hindra dom som förstör och kastar sten.
På mig verkar det som ett tyst stöd för bråkmakarna.

Shoaib sa...

Anonym (1:19), det var da mange som gjorde nettopp det.

Anonym sa...

At det er mulig!!! Mistet akkurat all all respekt for de palestinske demonstrantene! Lager dere et helvete for oss skal vi lage et helvete for dere

Pettson sa...

@Anonym, klart de är rädda de med, att stå mitt i ett gäng ligister som ska förstöra och göra jävelskap, att yppa sig i ett sådant läge är inte det lättaste.

Anonym sa...

Til det første anonyme innlegget: sorry, samene er godt i gang med det allerede.

For øvrig har jeg medlidenhet med de uskyldige som blir skadet og drept i Gaza, men når man har en regjering, urettmessig eller ei, som er terrorister og bomber nabolandet så blir det konsekvenser. Jeg har forståelse for Israels angrep, å bli bombet hver dag er nok ikke en bra situasjon. Men slik som i Oslo, bra IQ på de som tror at det gjør saken det gram bedre, no offense.

Martin - Løkka sa...

skriv norsk, jeg forstår ikke svensk. bloggen er på norsk, skriv på engelsk eller norsk, så forstår folk hva du sier.

menes ikke frekt, men ærlig. forstår virkelig ikke hva du skriver.

Anonym sa...

Hva med tragedien i frodige Kongo? Afrika glemt som vanlig! Midtøsten består jo stort sett av ørken og brushoder uansett. Hvorfor ikke bare teppebombe hele skiten med en gang før de oljerelaterte CO2-utslippene deres vil gjøre det uansvarlig. Er så drittlei all allahu akhbar-gneldringen og sionistene at det hadde vært en befrielse med en 'final solution'. På rotter lus og lopper bruker man gift. A-bomb or H-bomb, I don't even give a particle of a shit!

Sjarmløs bergenser sa...

Martin-Løkka
Skjønner du ikke relativt korte og greie setninger på svensk så sett deg på skolebenken igjen.
Selv jeg som bor hele 600 km fra svenskegrensen har ingen problemer med å forstå det som skrives.

For øvrig tragisk å se at Oslo er i en enda verre tilstand enn jeg trodde.

Jorsol sa...

Skikkelig synd at disse bråkmakerne ødelegger en bra demonstrasjon og tar fokus bort! fra det denne konflikten & debatten virkelig dreier seg om. Dette handler ikke om å lage action og få spenning inn i hverdagen til mette nordmenn.
Ekstremisme er fryktelig enten den befinner seg til høyre eller venstre...de har opp til flere likhetspunkter. Og begge sider har en lei tendens til å ty til vold. Det var jo faktisk høyreekstreme i Europa som i sin tid ville utrydde jøder.
I 1814 ble det vedtatt i Norges grunnlov at ”Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget.» og det var rabulisten (ikke akkurat tilhørende de konservative) som bidro til at Stortinget opphevet forbudet mot jøder i 1851.
Mitt poeng er at dette er ikke en høyre / venstre debatt. Og jeg håper ikke bråkemakerne i lille Oslo skal gjøre at dette blir unyansert debatt der vi bruker denne konflikten til å smykke seg med identitetsmarkører eller for å sanke partipolitiske stemmer eller medlemmer.
Jeg anbefaler alle å gå inn på nett-tv å se Urix som gikk i kveld. Lærerik for de av oss som trenger å oppdateres. Selv er jeg er ikke så innmari kunnskapsrik, men synes uansett denne lidelsen er så fryktelig at det er vanskelig å forestille seg hvilke grusomheter folk flest i Gaza gjennomlever. Jeg opplever det som nokså ufølsomt i denne situasjonen å ha støttemarkeringe for Israel…uansett politisk- eller religiøst tilknytning. Røde kors nektes og redde offer!!!, bl.a. fire småbarn som ligger og sulter i fire dager rundt sin døde mor. Butenschøn fra Institutt for menneskeretter anser dette for å være alvorlige krigsforbrytelser og (paradoksalt nok) etnisk rensning!
Sorry…dette ble et litt for langt blogginnlegg, men jeg lot meg rive med i natt.

Martin - Løkka sa...

Sjarmløs bergenser:

Svensken har skrevet en del innlegg, og jeg er faktisk interessert i å vite hva han skrev.
Jeg fikk 6 i både engelsk og norsk på skolebenken, de eneste fagene som overhodet kan relateres til din usaklige og spydige kommentar.

Noen syns svensk er vanskeligere enn andre. Jeg er èn av dem. Skal du rakke ned på meg for det?

Du må nok bare slite ettertrykkelig med deg selv og ditt eget liv.
Så så, det går så bra.

Pettson sa...

@Anonym, klart de är rädda de med, att stå mitt i ett gäng ligister som ska förstöra och göra jävelskap, att yppa sig i ett sådant läge är inte det lättaste.

@ Anonym, klart de er redde for å måtte stå i midten av en gjeng idioter, som ødelegger byen. Å ha "baller" i en slik situasjon er ikke lett.

Bedre?

Lina sa...

Må starte med å beklage dårlig bruk av språk, nå som jeg leser det i ettertid. Merker nå hvor provosert jeg ble av enkelte, tidligere innlegg.

Vil også nevne at Hitler-ironien ikke er bokstavelig, men som Gilbert sa, vi lever i historieboka.

Syns likevel det er synd med mennesker som mangler kunnskap rundt nettopp dette emne. Dette blir fort avslørt av usaklige kommentarer som kanskje treffer mennesker (som var men å demonstrere idag, eller brenner sterkt for palastina-saken) på feil måte.

Petterson: Hvis vi ser bort ifra uforsvarlig millitærbruk fra israels side, selvmordsbombing som eneste mulighet for palastinere, og israelsk/palastinske barn - så sitter vi igjen med mennesker. Kun mennesker. Sårbare, uskyldige, sivile mennesker som du og jeg.
Jeg snakker ikke politikk. Jeg snakker om menneskerettigheter som blir lagt i en eske bakerst i skapet fordi de ikke for nok oppmerksomhet, støtte, forståelse fra stormakter.

Det er, etter min mening en av tegnene på verdens underganger når våre barns sjebner, og våre egne ligger i USAs og FN's hender.

Jeg mener at vi må gi en stemme til de som ikke kan bruke sin. De som blir isolert, undertrykt, ødelagt, pressa, hver dag..

De har fått 3 timers pusterom. NEI, ikke pusterom. 3 timer til å begrave sine kjære, hente mat, leve.

3 timer å leve hver dag folkens, og her sitter vi å kritiserer oslo's befolkning for å være hissige. Noe må gjøres, noen må si ifra, noen må våkne opp å se at det ikke hjelper å melde seg inn i en organisajon på nettet, eller en gruppe på Facebook som heter "vi spøtter Palastina".
Det redder ingen liv..

Jeg støtter ingen blodig omveltning av samfunnet, men jeg støtter forandringer og viten. Folk på skjønne det at det ikke lenger kan handle om politikk, men om livene som går tapt hver dag.

"Vi vasser i død, blod og amputater. Massevis av barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri oppleve noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre. Alt. GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle!"

Noen må gjøre noe, for snart er det ikke verdt å stå opp imorgen å dra på jobb og skole. Det er ikke verdt å se verden når du lukker øynene for det vonde som skjer.
Det er ikke verdt å legge 30 kroner i "støtt palastina" bøssen, for å føle seg bra i et år..

"det er innsatsen som teller"
gjelder ikke nå.
Det er resultater. Menneskeliv.

Det her er virkelig. Det er nå det skjer. Gråter snart, pga hvor lite jeg kan gjøre, og hvor lite folk bryr seg...

Skjønner ikke at vi lever i en sånn verden..

Martin - Løkka sa...

Ja. Og takk, forresten. Og er forøvrige enig i at politijobben må være tung, jeg har selv vurdert å bli politi, men det legitimerer ikke den overdrevne maktbruken, især når det kommer til tåregassen, som politiet i Oslo så seg "nødt" til å utøve i går kveld.

Pettson sa...

Bare sånn at det ikke blir missforståelser, jeg er ikke en anonym svenske :) ser at en annen svenske skriver i bloggen. Jeg bruker kun Pettson som navn. Jeg må bare beklage skriveleif, tastefeil eller grammtikfeil , jeg har ikke en 6:er i norsk, dessverre.

Sjarmløs bergenser sa...

Martin-Løkka

Huffda,
Her er det mye korte lunter

Så flott at du fikk 6 i norsk og engelsk. Da har du sikkert et godt språkøre, og med litt anstrengelse forstår du sikkert svensk også.

Lina sa...

Jeg må nok også beklage skrivefeil og lignende, og jeg er ikke engang svensk :) hehe.

Blir så hissig og engasjert når jeg skriver. Glemmer at det faktisk er noen som skal forstå det jeg prøver å få frem..

uff..

Martin - Løkka sa...

He he, det står skrevet på svensk i mange av innleggene dine, ble bare frusrtert over at jeg ikke forstod hva som stod der.
P.S. En 6'er i norsk betyr ikke at man er perfekt. Har utallige skrivefeil, selv.

Anonym sa...

Sjarmløs bergenser:

Er dårlig til å anstrenge meg ;).
Men godt tips!

VamPus sa...

Så lenge argumentet som fremmes er godt, er jeg liberal på tyrkleifer i tastaturet :-)

Martin - Løkka sa...

Kan vi ikke bare gjøre som de avdanka hippiene gjorde? Utnytte krigssituasjonen til vår fordel ved å ha masse utendørs sex og røyke weed, og bare forklare det hele med at "we're making love, not war?"

Syns jeg var en jævlig god idè. Hvem er med?

Pettson sa...

Klart man blir provocerad, jag blir provocerad av folk som vill kasta ut Gud/Allah/Jehova/Vishnu vet vem ur Norge/Sverige. Vi har ju en lagstiftning och de bör dömas efter den. Om det är utvisning, tja, då är det så.

Jag tror vi alla saknar kunskaper om ämnet, de enda som vet är Israeler och Palestinier, en "riktig" sanning kommer du och jag aldrig att få, snarare föreställningar om sanning från bägge läger.

Självmordsbombning som enda utväg? Den blir lite dryg.

Problemet ligger ju i regionen som sådan, om inte arabländerna, Israel, USA, Ryssland, EU, och vem än det är tar tag i problemet och sänder dit trupper så kommer inte konflikten att lösas.

Återigen, du påvisar en naivitet och ser inte till bägge sidor. Så länge du och de som agerade i Oslo centrum idag inte gör det kommer det heller inte att bli några förändringar. varken här eller där. Vad med Kongo, Sri Lanka, Thailand, Burma, Irak, listan är lång, alldeles för lång, var är engagemanget för dem. Är palestinier och Israeler viktiger än dem?

Lina sa...

Hadde det bare vært så enkelt, Martin..

Og hadde jeg bare vært singel..
(Hadde vært den første som løp naken rundt i frognerparken jeg!)

Pettson sa...

@Vampus Nytt kommentarrekord mån tro?

Martin Lökka, ditt sista inlägg är en underbar utopi, om det inte hade varit för weeden :)

Martin - Løkka sa...

Lina:

JEG er singel, så en naken løpetur gjennom Frognerparken unner jeg meg svært så ofte!

Dog jeg vegrer meg noe når temperaturen synker ned til -10 grader. "Badetiss" er et kjent begrep, men "løpetiss" blir like aktuelt på en i-ett-med-naturen-joggetur i Frognerparken en kald januarmorgen.

Pettson:

Jeg syns nå det er en underbar utopi uansett, jeg, da :)

Lina sa...

Petterson, hadde vært så mye lettere om du fortsatt skrev på norsk, men jeg forstod sånn halvveis alt!

Hm.. Er kanskje naiv, men jeg har en muslimsk mor, og kan garantere deg at det her er langt i fra et religiøst synspunkt. Hadde det vært israel med steiner i hånda, og palastina med bomber så hadde jeg nok bytta side.

Jeg forstår Fn's tankemåte med å gi jøder en egen stat etter 2.verdenskrig. Men krigen er egentlig mellom zionistene og hamas.

Vi må skille mellom jøder, muslimer, palastinere, israelitter, hamas og zionister.

Zionistene trenger ikke støtte. Jødene trenger ikke støtte.
Det er Palastinas folk som lider. Det er muslimene som dør.

Det er to grunner til at jeg blir provosert.

1. selve krigen.
2. mennesker som uttaler seg om den, når de ikke vet hva den går ut på.

Jeg ser ting fra begge sider. Jeg ser på kanaler fra parabolen, og jeg ser på norske kanaler. Det er tilnærmet INGENTING som blir sendt på tv2 nythetssendinger.

Eneste jeg ser er kjøtt. Man ser ikke om det er hender, eller føtter eller hoder. Bare blod og menneske deler.. overalt.
Barn uten armer, bein. Spedbarn i flere deler.

"ståle O" sitter forran datamaskinen sin med en varm kopp kaffe i hånden og skriver "send dem hjem" før han legger seg godt i senga, fordi familiene til ofrene her i Norge er ute av seg. VI ER ALLE SATT UT.

Hva kan vi gjøre? hva skal vi gjøre?

Ingen vet.. og oslo's gater, ikveld er resultetet av nettopp dette..

Lina sa...

Martin, hvis du sikrer meg anonymitet følger jeg gjerne med!
Kan desverre ikke si at jeg får opplevd en "Badetiss" selv, men garanterer at jeg kan skjære gjennom glass med stive nippler etter en liten løpetur!

hihi ;)

Martin - Løkka sa...

Lina:

Stive nippler er da ingenting, det kan jo jeg også få! Men anynomitet er du definitivt sikret, såfremt du kan nedlegge en ed på at du skal knuse glass med brystvortene dine.

DA er jeg med, for DÈT er underholdning, langt over det Thomas og Harald fra Senkveld noensinne klarer å produsere.

*hvisk, hvisk, helt stille, ingen hører det*

Skal vi si kl. 06:30 hver dag, mandag-fredag utenfor hovedinngangen til Vigelandsparken?

*hvisk, hvisk, helt stille, ingen hører det*

Sånn. Ingen vet om det nå. Helt anonymt!

Lina sa...

Martin, count me in!

MEN. Hadde vært kost med en blomst jeg kan ha i håret når vi løper.
Så forventer at du har med deg det hver morgen. (sier også sjeldent nei-takk til en kopp kaffe før fuglene har stått opp!)

Tips! Liljer er bra.

Anonym sa...

Her er det ikke vanskelig og se hvem som er syndere, hvem idiot gidder og vise sin støtte ved og plyndre landet de får bo i, jævla utakknemelige folk. gi dem sopelin og feiebrett

Anonym sa...

Så latterlig god tid du må ha om morgenen, Lina. Nå begynner jeg å mistenkte at du er arbeidsløs, her..!

Fett med liljer, kan jo alltids bare ta meg en kjøretur inn i skogen et par timer før vår daglige joggetur, så er de helt ferske og fine! Kaffe er sjeldent noe problem, vi kan til og med jogge med kaffen i hånda, hvis dèt er ønskelig. Alt jeg krever er at du knuser samtlige gjenstander du berører med nipplene dine.

Blogger du også, forresten?

Martin - Løkka sa...

Var jeg som skrev der, forresten.

Anonym sa...

haha oslo har förvandlats till palestina!!

sluta stöda terrorister

detta e islam: http://www.youtube.com/watch?v=gMLJJEDDDGc&feature=PlayList&p=D27BB1A1638C7DF5&index=0

Lina sa...

Anonym (02:50)

Vi refererer ikke til de som stjeler og ødelegger. Tror nok ikke de var der for demonstrasjonen i seg selv, de var nok der for spenningens skyld.

Ikke dra alle over en kam, er du snill.

I tillegg var veldig mange av de norske ungdommer.

La rase stå utenfor døra når du skriver. Du vet ikke hvem som gjorde hva, og hvem som var det for hva.

Stygge kommentarer om folk som helt sikkert jobber hardere enn deg, og betaler mer skatt enn deg vil jeg ha meg frabedt..

Ingen tar deg seriøst.

Lina sa...

Tenkte meg at det var du som skrev, Martin ettersom du var så ivrig med å nevne mine bryster :) haha.

Jeg er nok ikke arbeidsløs, og jeg er i tillegg student. Så gleden av å ha god tid finner jeg sjeldent!

Har aldri helt forstått det med blogging, men jeg sniker inn en blogg her og der! Hehe..
Ikke mye å skryte av, må jeg si..

Lina sa...

Anonym (02:57)

Hehe. du er nesten søt når du sier sånn..

"Dette er islam"

Hvis dette er islam, så er Gud en av Hitlers beste venner.

"I guds navn"
"Gud er med oss"

Slik innleda Hitler sine taler. Slik innleder Bush sine taler, og de er noe av det mest gud-forlatte jeg noen gang har sett..


(Beklager at jeg dro inn Hitler igjen VamPus. Du skjønner tegningen)

Anonym sa...

detta e hamas : http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

KOLLA !!!!

Lina sa...

We know..

Ingen har sagt at de støtter Hamas heller. Så du trenger ikke å bekymre deg!

Martin - Løkka sa...

Ja, bryster er så sinnsvakt spennende, og så er jeg jo gutt, da, så det er nok mulig at det ligger en forklaring på min brystfacinasjon der et sted. hehe :)

student, ja, er evig takknemlig for at jeg ikke blir det før til høsten. men ikke like takknemlig over at jeg begynner kl. 7.30 på jobb i morgen, teknisk sett i dag, og især når jeg jobber i småbarnsbarnehage, med 96 barn, med kun 1-og 2-åringer. 4 timers søvn er vel neppe helt ideelt i akkurat dèt yrket.

Hehe, nei, har aldri blogget selv, det eneste jeg kommer nær blogging blir dagbokskriving på Nettby, og det er en heller sjelden affære. Men til tross for noe laber interesse for egenhendig blogging, er det alltid gøy å lese andres :)

Lina sa...

Ok, Martin.. nå er jeg litt redd.

Do i know you? heh..

1. bloggen jeg refererte til er nettbydagboka mi. (er aldri på nettby men hvis jeg er der så gjør jeg det)

2. Student å student. Russ heter det. Student ved BI til høsten.

2. Jeg må opp 5.45 for å rekke skolen om ødelegger dagen min med 2 realfags mattetimer, 2 kjemi timer og norsk.

uff. Tror nok jeg køyer..
Anonyme idioter får vente til imorgen!

Anonym sa...

LINA : sluta stöda packet då !

såhär ser det ut i fredliga Sverige, ett land som har gett araberna allt, men ändå så kan de inte leva i fred:

http://www.youtube.com/watch?v=2JBpVAj4ILM&feature=channel_page

jag bara ger er i Norge tips så att ni slipper samma öde som oss

Martin-Løkka sa...

Hehe, så utrolig bra :)!

Nettby er gull, oppdaget siden for en halvannen måneds tid siden, så er ganske fersk der. men flott side. Heter Martij89 der, bare å titte innom bloggedelen.

Så lite gøy å stå opp så tidlig, spesielt når du skal ha realfag, men hey; du er snart ferdig på skolen nå, uansett. BI høres bra ut, ligger under vurdering hos meg også, faktisk.

Sneiks!

Lina sa...

Anonym.

"sluta stöda packet då !"

Hva betyr det?

Tror forresten ikke du redder Norge med den kommentaren ;)

But thanks for trying.

Lina sa...

Finner deg ikke på nettby ;P

sikker på at du heter det? hehe

Anonym sa...

det viktiga är att ge ut budskapen i ett politiskt korrekt samhälle :)

Martin - Løkka sa...

Hehe, heter visst Martinj89, ikke Martij89.

Lina sa...

så det ;) hehe..

god natt til alle!

Anonym sa...

For en drøy uke siden gikk Israel til aksjon mot et endeløst regn av raketter fra Gaza.. Fremprovosert av palestinsk vold.
Igår gikk norsk politi til aksjon mot et regn av stein og flaskebomber i Oslo sentrum.. Fremprovosert av palestinsk vold..
Det å være "Palestiner" skal rettferdiggjøre vold uansett. Verden har sett det siden PLO / PFLP's dager. Palestinere har mulighet til å skape en egen stat i Gaza og Vestbredden, men istedet fortsetter man voldsdrømmen om å "knuse sionistene" og gjenerobre landet. Tragisk- mest av alt for Palestina og Palestineres egen fremtid.
- Israel? De klarer seg til slutt uansett.
"Fred kommer til Midtøsten den dag Palestineres kjærlighet til egne barn betyr mer enn hatet mot Israelere.."

Anonym sa...

Spør du meg, så bør vi bare ta å være så likegyldige som mulig. Ikke bry oss om hva som skjer der nede i det hele tatt. La dem "ordne" opp i dritten sin selv. Og om noen lager bråk her til lands, så kan politiet ta seg av den biten.

Dette er noe som har foregått alt for lenge, og i mine øyner er det pga. at alle skal komme og "hjelpe" til. Det fører jo bare til at det tar lengre tid.

-Pegleg

Rob Egil sa...

Hvis man hadde skutt de første 10 som lagde faenskap på Karl Johan, så skulle du nok se at resten av idiotene hadde tenkt seg om.
Jepp, der har vi løsningen!
\m/

Anonym sa...

Det er jo helt sjukt hvor svære rå stykker vi sluker her i Nisselandet. Stakkars de lidende barna som Israel slakter for fote! Jadda, barna som Hamas fyrer raketter blant og kaster foran se når motsvaret kommer. Og hey, se, det funker jo, ingen retter særlig til pekefinger mot de men snarere det motsatte.

En god del arabisk ungdom var ute i gatene i dag med murstein og glassflasker, "jammen, de er jo okkuperte!". Jess, det er nok derfor de drar dit på ferie med småbarna sine. Hvorfor stiller ingen kritiske spørsmål til dette?

Hadde palestinerne brydd seg om oss dersom rollene var snudd? No way. Ikke faen. Om noe ville de ledd av de dumme vantro hundene der oppe i nord.

Jeg pleier å bli skremt kraftig av to fullstendig blindt aksepterende sider av en sak, men her må jeg la meg overvelde av Palestinavennene. Maken til ukritisk aksept har vi knapt sett maken til.

Anonym sa...

Kudos til deg - man skal ikke "question" palestinerne - det er jo saa synd paa de stakkar -det har vi blitt oppfostret paa i flere ti-aar- uten at de har klart aa ordne noe som helst paa egen haand - men penger faar de uansett - det er jo blitt en tradisjon.

Anonym sa...

Utakknemlige svin, her viser de sitt sanne ansikt. Var det ikke hjemmekoselig nok for dere? Her får de komme til Norge og nyte godt av velstandsamfunnet som blant annet innebærer ytringsfrihet. Det passer tydeligvis dårlig for de fredselskende gutta som gjør sitt beste for å sensurere de som har et annet ståsted. Send de hjem til gaza, der kan de leke politi og røver med IDF.

Og for ordens skyld, Romerene opprettet palestina. Landområdene var bebodd av jøder før Samaria falt i år 722 f.Kr., og de fleste som bodde der, ble forvist til Assyria. Babylons konge Nebudkanesar bortførte i år 587 f.Kr. de fleste av dem som bodde i Judea. Jødene kom imidlertid tilbake etter 70 år og bygde opp igjen Jerusalems murer og Templet i byen. Det gikk omkring seks hundre år før de igjen ble kastet ut av sitt land. Denne gangen av romerne i årene 70 og 135 e.Kr. Romerne ville gjerne slette ut minnet om jødene i landet, og ga det derfor navnet Palestina, som er den latinske utgaven av navnet Filisterland. Filistrene kom rundt 1.500 f.Kr. fra de greske øyene og slo seg ned i Gaza. De var jødenes verste fiender.

John

George sa...

Det finnes en ekte bevegelse i Gaza som vil ha fred og som vil leve i fred. Men akkurat som i Oslo, er det en mindre gjeng med voldelige fanatikere som ødelegger alt for alle - Hamas.

De som støtter den ekte kampen for et fritt Palestina burde sørge for å slå ned på Hamas og pøblene som angriper nordmenn for Israels gjerninger.

Var morsomt å se Inge Marie Torkildsen eller hva nå hun heter stå der og late som hun brydde seg særlig mye om det som skjer i Oslo og mot Israel.

Too little, too late, bitch.

Anonym sa...

Anbefaler alle å lese denne:
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/07/gaza-israel-palestine

Setter i det minste et perspektiv på hvorfor denne saken er så eksplosiv, selv om jeg heller ikke klarer forstå det som skjedde i Oslo igår.

VamPus sa...

Et poeng som en bekjent av meg gjorde her forleden oppsummerer jo ganske kjekt forholdene - når debatten her hjemme mellom mennesker som i utgangspunktet ikke har noen relasjon til konflikten er så rasende, så er det kanskje ikke rart at konflikten der nede raser som den gjør...

Hoetell sa...

"Et forsøk på å gjøre det hjemmekoselig av blitzere og palestinere i eksil?"

...eller du som prøver hardt å være Siv Jensen..

Anonym sa...

Once again, muslims and their "friends" (a one-sided friendship,indeed) remind us how differences of opinion are dealt with in their world. Apparently, n one else has the right to a an opinion if it is not the "right" (anti-Israel)opinion.

Don't know why Norwegians are quietly accepting the total destruction of their society and culture by immigration... This rioting in the street is just the tip of the iceberg. These people have much worse in mind. And most Norwegian politicians are their accomplices.
Me, a racist? Nope --a dark-skinned foreigner who lives and works in Oslo and has the benefit of hearing such people say what they really think about Norway and Norwegians when they believe it's safe to be honest (no Norwegians in the room).
My opinion? Stop further immigration and study the problem already filling the streets of Oslo. Vote FRP! I am for any measure that deals effectively with those who ruin things for myself,my children and all other law-abiding immgrants. In fact, I would go MUCH further than the measures FRP has proposed. If you are not part of the "problem", you have nothing to worry about. The current red/green way of thinking is the truly racist approach: "lets hold certain people to a lower standard because they are< not as capable as we are of following rules and living a decent life...the poor creatures".
This policies set up under this kind of thinking will only lead to less respect and integration from immigrants, more anger and frustration among Norwegians, and a society that truly is divided in two.

The question is if Norwegians see that the light at the end of the multicultural tunnel is actually an approaching train!

Unless there are some BIG changes in the way this country approaches immigration, prepare for the worst.

-The observer

VamPus sa...

Anonym (siste): If you as a "a dark-skinned foreigner who lives and works in Oslo" and want Norway to stop immigration, what consequence would you take of that?

Ingrid sa...

My suggestion is that Norway focuse on dealing effectively with the immigrants who are already here since that is Clearly not under control!
The point is that importing more trouble is illogical. Put better regulations and integration measures in place before trying (slowly) again.

Better yet, perhaps Norwegians should vote on how uch immigration they actually want?

*if worse comes to worse,I do have a country to go to-and my children have two passports. Getting my husband to leave his homeland might be a problem, though... :)

Per Berge sa...

Sto ute å røyka å tenkte jeg skulle skrive noe glupt, men det meste er sagt om denne konflikten fra alle sider også fra meg.
En ting er ihvertfall sikkert. Meneskhetens inteligens er sterkt overdrevet. Og dagens Chamberlain er flytta inn bak slottet.

Vil sistemann sørge for å slukke lyset?

Mvh: Per Berge

Jorsol sa...

Synd at www.blitz.no vil knytte til seg disse voldsromantikerne.

Anonym sa...

"Det der dere kaller Israel er Palestinsk land!!!"

Nei, det er det ikke. Det er ikke noe "palestinsk land". Det var på britiske hender før britene bestemte seg for å være snille og gi området selvstyre. Araberne fikk ca. 70%, og jødene en liten flis for seg selv. Men det kunne man selvsagt ikke unne dem...

Anonym sa...

Anonym nr 4 "Det er på tide at noen får øyne opp......". "Skal vi ha et godt Norge...."
Helt enig. Men det er allerede for sent. Vi har sluppet inn alt for mange, bare se på alle de som deltok i demostrasjonen. Stort sett yngre mennesker (jeg så det bare på TV) -og de fleste av disse får barn som arver hatet og konfliktene og bråket fortsetter i vårt eget land. Dessverre...

Fred sa...

MRTN, TAKK FOR AT DU SATT vampus PÅ PLASS. HUN TRENGTE DET. HENGTE SEG OPP I UVESEBTLIGHETER FRAMFOR Å SE PÅ DET SOM ER GRUNNLEGGENDE.

FRED OVERALT PÅ JORD!

Anonym sa...

DENNE ER VIST I USA.
SVERIGE ER I DEBATT OM DENNE DOKUMENTAREN OM SVERIGE:http://www.youtube.com/watch?v=2JBpVAj4ILM&feature=channel_page

mrtn sa...

Takk, Fred.

Til anonym langt oppe i tråden så har jeg to kommentarer:

1) Om flåteargumentet ditt - nei, man kan aldri akseptere eller avstå fra å reagere på vold mot sivile. Men man må alltid ha en reaksjon som faktisk sørger for at volden forsvinner, ikke blir verre. Den nåværende responsen til Israel gjør at volden blir verre.

2) Nei, selvsagt er det ikke greit å bombe sivile som støtter en krigsførende regjering. Det sier genevaerklæringene "mine" (de er ikke mine, de er verdens - og Israel har underskrevet) klart og tydelig ifra om. Det kaller man for kollektiv avstraffelse, og det er noe man tradisjonelt kun driver på med i totalitære regimer. De eneste legitime militære mål er tropper i uniform eller aktivt stridende parter. Det er strengt ulovlig å drepe Hamasledere, for eksempel, og det er strengt ulovlig å bombe på en slik måte at sivilbefolkningens liv er i fare uten å tillate dem trygge fluktmuligheter, adgang til mat, vann, medisiner og andre nødvendigheter.

A Heger ruler: sa...

"Jensens lengsel etter å kneble Gilbert er noe av det mest motbydelige en norsk politiker har spyttet ut av seg på mange år. Hun er nøyaktig like seriøs som sine flaskekastende motstandere, hun ruller i samme gjørme som dem."

Anonym sa...

Å, Herregud, så mange virkelighetsfjerne skitunger som klarer å lire av seg seg så mye skinnhellig vås.
Og Vampus har rett, selvfølgelig.

kjell

Anonym sa...

Martin - Løkka:

"...idet politiet tok i bruk gassmaskene, så jeg, og sannsynligvis alle de andre demostrerende, på det som en krenkelse."

Hvis det, at politiet gjør seg klar til å gripe inn om nødvendig, og beskytter seg selv, virker krenkende på deg og andre, så gir det uansett ikke grunn for de demostrerende å utøve vold. Skal det så lite til før man svarer med vold er det faen ikke rart det er krig i verden. Politiets ansvar er å opprettholde lov og orden -og dermed også gripe inn før ting utvikler seg slik at alt er ute av kontroll. Ergo, politiet gjorde bare det som er deres jobb. Hadde de ikke gjort et grep der og da, ville det hele utviklet seg. Mange av demostrantene var "drittunger" (kjenninger av politiet) som bare var der for å lage bråk,og som ville benyttet enhver anledning til å begå rampestreker.

Ellers er din historie mer enn en smule annerledes enn hva jeg nå har sett i flere reportasjer på TV, intervjuver med politiet og utsagn fra "vanlige mennesker" som ble tilfeldige tilskuere. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg på denne måten. Disse menneskene kom kun for å lage bråk. Dersom politiets nærvær og håndtering av loven får disse idiotene til å gå berserk, så har vi pokkern meg et stort problem. I tillegg, disse bråkmakerne var utstyrt med diverse "våpen". Kom dette utstyret dalende fra himmelen i det politiet tok på gassmaskene?
-og hva med alt "våpen" motdemostrantene hadde gjemt i sentrum? Hvor dum og naiv går det an å være? og du prøver å unnskylde alt dette. Jeg gremmes.

Runar sa...

Slik går det når den ekstreme venstresiden skal "demonstrere". Hver gang. At noen har et annet syn enn dem selv tolereres ikke, derfor møtes dette - ikke med argumenter, men med vold og hærverk. En naturlig konsekvens av deres totalitære samfunnssyn, hvor de som har andre meninger enn dem selv helst ikke skulle få lov å komme til orde. Hvor mange av pro-Israel-demonstrantene knuste vinduer, angrep politifolk og bedrev annen vold og hærverk?

Anonym sa...

....og Martin og hans likesinnede er vel i ferd med å bli provosert av politiets nærvær under den pågående demostrasjonen utenfor Stortinget akkurat nå.

I stedet for tåregass burde det vært sluppet noen bomber i den mengden denne voldsgjengen befinner seg, så hadde vi vært kvitt noen av idiotene

mrtn sa...

Runar: Politisk engasjement er en fin ting, men fakta kan noen ganger være hjelpsomme for å forstå situasjonen. Det medfører ikke riktighet at de voldelige demonstrantene var fra den politiske venstresiden. De var ifølge politiet og øyenvitner (meg selv inkludert) nesten utelukkende innvandrerungdom fra Midt-Østen. De som ble arrestert har alle - uten unntak - kriminelle rulleblad (småkriminalitet). Kun en av de arresterte var selv palestiner.

Likevel: Mulig det blir verre idag. Blitz så ut til å lage noe krøll og Stein Lillevolden ble nettopp arrestert.

Siste anonym: Eliminasjonsretorikk er motbydelig og en uting. Og (faktisk) straffbart. Skjerp deg.

Anonym sa...

mrtn : Delvis enig med deg og beklager. Var ikke helt alvorlig ment. Men:
Vi eliminerte Saddam Hussain og hva het nå Romanias diktator m/kone som ble eliminert på nitti tallet..
Klar over at det ikke kan sammenlignes, men nå har de folkevalgte sluppet inn så mange her til lands -som formerer seg til flere "utskudd" - og den utviklingen jeg ser bekymrer meg. Vi kan la være å slippe inn flere. Men det er for sent å unngå hendelser pga de som allerede er her og de er ikke få. Vårt land preges og vil i fremtiden bli utsatt for lignende hendelser i enda større grad. Politikerne har vært naive og ført en "det er synd på " politikk. Resultatet av dette har vi sett. Men når skal våre folkevalgte ta til vettet? Oslo har i løpet av kort tid blitt et av de værste stedene når det gjelder kriminalitet, prostitusjon, narkotika osv. osv. Det er en grunn til dette -og når man lar det gå for langt er det for sent å snu. Vi har det allerede her. Nå må noen sette en stopper for utviklingen, slutte å være feige og sy puter under armene for de som kommer hit kun for å utnytte systemet. Snillisme. Kall en spade for en spade -først ved å inrømme at politikken har slått feil og innse at nå må det settes en stopper for hvem vi slipper inn til eget land, kan man legge om kursen og stoppe galskapen med flere "tikkende bomber" som herjer i hovedstaden.

Ingvar G sa...

Jeg var tilstede og stöttet MIFFaksjonen´utenfor Stortinget i sympati med Isreals forsvar av sitt land.
Under Siv Jensens apell ble jeg vitne til bl a at tre flasker gikk i bakken susende noen få centimetre unna hodet på tre eldre personer som stod ved siden av meg.
Da jeg -etter at MIFFdemonstrasjonen ble opplöst pga voldelige aksjoner fra motdemonstrantene- noen minutter senere gikk nedover Karl Johan på veg for å ta bussen, ble jeg vitne til en gjeng med ungdommer som observerte en enslig person på flykt mot t-banen. En i gjengen skrek da höyt: !Jöde-jöde-jöde- ta ham -ta ham-ta ham!" hvoretter gjengen satt avgåde for å gjöre nettopp det lederen skrek.
Dette sier vel noe om motdemonstrantenes argumenter. Dessverre förer det også tankene tilbake til hva som skjedde Krystallnatten.. ingen koselig utvikling av den sosialdemokratiske velferdsstaten..