Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 14, 2009

Et steinkast unna?

Fra Blitz' nettsider:

Blitz er ikke overrasket over medias ukritiske dekning av opptøyene i Oslo Sentrum den siste tiden. Både politi, presse og politikere ønsker å danne et bilde av dette som pøbelstreker begått av frustrerte innvandrerungdom som er ute etter å lage bråk. Slik vi ser det er dette mange steinkast unna sannheten.

Nøyaktig hvor mange steinkast da?

52 kommentarer:

John T. sa...

Gi dem litt tid, så vi viser de oss nok!

Anonym sa...

"Norske myndigheter og maktapparat viser tydelig side i denne saken. Når propalestinske demonstrasjoner gang på gang blir angrepet og gassa av et sterkt militarisert norsk politi, dannes en avmaktsfølelse og et raseri som gjør opprør til en selvfølge."

Jeg som mente å ha lest at norske myndigheter var blant de krasseste kritikerne av Israel i den vestlige verden.

Men det er klart, når steinkasting utgjør den ene enden av skalaen, blir vel ikke diplomatiske vendinger særlig mye verdt, kanskje..

MortenM sa...

Eivind M: Ja, politiet i Norge er så militarisert! De kan jo av og til få bruke våpen! Og skjold, altså! Det er jo militært...

Raketter og molotov-cocktails, det er nok bare helt ordinære proletarverktøy.

spenn sa...

"Når propalestinske demonstrasjoner gang på gang blir angrepet og gassa av et sterkt militarisert norsk politi, dannes en avmaktsfølelse og et raseri som gjør opprør til en selvfølge."

Blitz er nok ikke stedet å henvende seg dersom man vil ha svar på hva kom først av høna eller egget.

Tom O. Johnsen sa...

Jeg har enda til gode å møte blitzere med selvironi, men den ordleggingen kan umulig være tilfeldig?!

MortenM sa...

Ja, for når de blir utsatt for tåregass når de gjør opprør, går de til opprør.

Fredrik Mellem sa...

Litt enig med Blitz. De er ikke bare pøbler. De er også en gjeng med neandertalere.

Zhivago sa...

hehe. hehehehehehe. hvor mage da :)

ikke imponert sa...

HAHAHA! woohoo! hihi! Enda en Blitz-vits! Jeg tror jeg ler meg skakk!

For dem som liker mer svart humor, her er en vits til:

Hvorfor er ikke Vampus hjelpepleier på sykehuset i Gaza?

Det hadde jo vært ergelig å få blod på de nye skoene.

Runar sa...

Så skal de - ifølge Blitz' hjemmesider - ha en ny demonstrasjon på lørdag førstkommende, med påfølgende ruteknusing, vandalisme, vold og hærverk. Flere av de som uttalte seg på Dagsrevyen her om dagen og syntes det var "gøy" å drive med pøbelstreker kommer sannsynligvis til å delta, ettersom de ikke har fått den reaksjonen mot seg fra myndighetene som de burde ha fått dersom samfunnet skulle ha signalisert at denne type fremferd er uakseptabelt.

Forøvrig ble det nevnt på Dagsrevyen i går at det pga vandalismen ikke vil bli tillatt flere pro-palestinske "demonstrasjoner" i Oslo, så her bør politiet gjøre det som kan gjøres for å forhindre at denne voldsorgien kan gjennomføres. De som har oppfordret til ulovlig demonstrasjon, og definitivt de som ble pågrepet etter forrige ukes opptøyer, bør taues inn i forkant for å forebygge at dette skjer igjen.

Det var bare flaks at ikke liv gikk tapt eller alvorligere skader oppsto forrige uke når både flasker og fyrverkeri ble sendt inn blant folkemengder, ruter ble knust der hvor folk satt og spiste og jøder ble jaget av antisemittistiske venstreekstremister. Vi trenger ikke en reprise. Det er ikke sikkert det går like bra neste gang.

Zarathustra sa...

Voldlige venstrefascister i samspill med islamofascister er en vinnersak for FRP.

Om 2 måneder er FRP 32 %


- Slutt å tulle! sa en vantro Siv Jensen til BT da hun hørte at Frp er blitt landets desidert største parti.

http://www.bt.no/innenriks/article249807.ece

Voldelige utslag i muslimske områder
Lørdag 4. februar 2006 ble både den danske og den norske ambassade i Syria stormet og nedbrent av rasende, protesterende muslimer, og dagen etter ble det danske konsulatet i Beirut satt i brann, under en demonstrasjon der 10 000 mennesker deltok.

Anonym sa...

Som en som var til stede på Eidsvolls plass torsadg kan jeg bevitne at bermen var nærmere enn både stein, egg og flaskekasts avstand.
At den samme bermen får klarsignal fra politiet til å utføre ulovlige demonstrasjoner førstkommende lørdag er et nederlag for rettstaten og demokratiet Norge.

kjell

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg tar gjenre del i vår vertinnes dugnad i Pilestredet, men jeg må innrømme at jeg synes denne var litt morsom.

Og Kjell: Når polititet gir tillatelse til en demonstrasjon, er den ikke lenger ulovlig. Selv om den nok kommer til å bli full av ulovligheter.

Anonym sa...

En forutsetning for at en demo skal være lovlig er at den er søkt tillatelse til. Nåe en demo bare annonseres, som kommende lørdag, uten at nødvendige tillatelser er i orden, og politiet velger å "legge tilrette" er det en kapitulasjon.

kjell

Anonym sa...

Tillatelse fra politiet? Nå tøyser dere...

§ 5-1
Den som vil holde et arrangement som er allment tilgjengelig, og når arrangementets art
eller størrelse gjør det sannsynlig at politioppsyn blir nødvendig av hensyn til ro og orden
eller avvikling av trafikken, skal gi skriftlig melding om arrangementet til politiet i god
tid, selv om arrangementet ikke skjer på sted som er alminnelig beferdet eller ment for
alminnelig ferdsel.

Anonym sa...

Ooops...beklager. Nye regler gitt.

§ 5-2
Den som vil holde et arrangement på sted som er alminnelig beferdet eller ment for
alminnelig ferdsel skal sende søknad i stedet for melding etter politilovens § 11.
Dette gjelder arrangementer av overveiende kunstnerisk, selskapelig eller kommersiell
art, og som har et omfang som vil medføre behov for betydelige ferdselsreguleringer
eller vakthold. Søknad må være innlevert til politiet i god tid før arrangementet skal
avholdes.

Arnfinn Pettersen sa...

Kjell: Du har rett. Jeg tar feil.

Anonym sa...

For all del. Og takk til anonym for de juridiske referansene.

kjell

vektern sa...

"Ikke imponert" - hovedgrunnen til at unge Vampus ikke er hjelpepleier på Gaza er nok at hun ikke er utdannet hjelpepleier...

Runar sa...

Det er jo helt vanvittig hvis politiet bare skal la dem slippe til, uten å forsøke å forhindre igangsetting av den ulovlige demonstrasjonen. Man trenger jo ikke være profet for å vite hva som kommer til å skje...

Jeg er ikke sikker på hva lovverket sier her, men det bør vel finnes hjemmel for å igangsette preventive tiltak - for eksempel midlertidig frihetsberøvelse det aktuelle døgnet for de mest aktive fra herjingene forrige uke. I terrorlovgivningen er det jo hjemmel for å foreta arrestasjoner i preventivt øyemed, kun for å ha planlagt terrorhandlinger. Tilsvarende lovgivning burde jo finnes for å kunne gripe inn og også forhindre andre planlagte voldshandlinger. Kanskje vår juridiske venn kan fortelle oss om dette er tilfelle?

MortenM sa...

Å møte anti-demokratiske elementer med anti-demokratiske virkemidler er ikke akkurat det en bør forsøke.

Blitz har fortsatt sin ytringsfrihet i behold. Den kan ingen ta fra de. Politiet må derfor stålsette seg for at ytringene kan gli over til voldshandlinger. Vi har heldigvis ingen Minority Report.

ak sa...

Kunne ikke heller politiet blysatt seg? :)

Lene Johansen sa...

Har Blitz forandra seg siden jeg flytta hjemmifra? I de gode gamle dager var Blitz for unger fra den øvre middelklassen, eller har det bare blitt slik at øvre middleklasse i Norge er invandrere nå?

click it sa...

Scientists have been studying stone-handling behavior in several troops of Japanese macaques to catch a unique glimpse of primate culture. By watching these monkeys acquire and maintain behavioral traditions from generation to generation, the scientists have gained insight into the cultural evolution of humans.

Runar sa...

MortenM, ytringene *kan* ikke gli over til voldshandlinger, de *kommer til* å gli over til voldshandlinger. Empirien viser at det er dette som kommer til å skje. Derfor bør politiet - hvis mulig - forhindre at demonstrasjonen i det hele tatt finner sted. Av hensyn til ro og orden, og sikkerheten til både jøder og andre som tilfeldigvis måtte befinne seg på feil sted til feil tid, og som kan bli alvorlig skadet og i verste fall drept hvis det blir en gjentakelse av herjingene fra forrige uke.

Blitz har ytringsfrihet, men demonstrasjonsretten tror jeg jaggu de sa fra seg forrige uke. Du kan ikke kreve å få avholde en demonstrasjon når du gang på gang viser at du ikke klarer dette uten å gå amok i Oslos gater og ramme både politiet og utenforstående personer med vold og skadeverk.

ak sa...

Ja Runar har helt rett. Vi trenger faktisk ingen Minority Report for å vite at Blits sin demonstrasjon kommer til å gli over i voldshandlinger. Jeg forstår deg MortenM til en viss grad, og holdningen er forsåvidt prisverdig, men også litt naiv. Jeg tror på det å forholde seg til verden slik den er, ikke slik den burde være.

Anonym sa...

vektern:

har forsøkt å forklar det for

"ikke imponert"

tidligere. Men vedkommede har tydeligvis ikke hjernekapasitet nok til å forstå at man må ha kompetanse for å utøve forskjellige yrker

ehe, unnskyld "ikke imponert":

....kompetanse betyr at man må ha opplæring før man kan utføre et arbeide.

ikke imponert sa...

vektern/anonym

he he.. når man overanalyserer en vits slik har man ikke skjønt poenget. Det må være slitsomt for dere å se et David Letterman show

Anonym sa...

ikke imponert:

viser til dine innlegg under "viser hamas charter:

11. jan. kl 10.58: "Du er litt av en morroklump du Vampus. Men gidder du å stille opp på dugnad som hjelpepleier på sykehusene i Gaza"?

11. jan. kl. 20.35 "Faglig kompetanse eller ei, tror du den sko-shoppende, caffe latte drikkende Vampus bryr seg mye om de lidende menneskene i Gaza".

Svar fra Vampus 12. jan. 09.15:

"Faktisk ble muligheten for å dra til Ramallah for å holde kurs nettopp sjekket, og jeg har tidligere dratt inn i krigsområdene i Bosnia og borgerkrigområdet Gulu i Uganda. Jeg ville faktisk dratt inn, om noen ville hatt meg der".

Men du, ikke imponert, fortsetter med det samme gnålet, og klarer t.o.m. å komme med fjollete, syke vitser i anledning et alvorlig tema. Det forteller mere om deg enn oss som drikker caffe latte og shopper. Du er på feil spor igjen. Få øyne opp for tiden vi lever i -og at Norge som er fullt av caffe latte drikkende mennesker som shopper, faktisk hvert år frivillig gir millioner til hjelpeorganisasjoner. Så vidt jeg husker å ha lest, er Vampus medlem -og støtter en eller flere hjelpeorganisasjoner. Det er vel å bry seg. Still opp sjæl. Har du ikke kompetanse -så skaff den du som er så mobbete i kjeften.

ikke imponert sa...

Vampus blogger masse om at media må ha en balansert dekning.
Hva er det så som opptar Vampus i forbindelse med Gaza-krigen? Blitz, Blitz og atter Blitz!

Vi hadde nylig to norske helter (leger) i Gaza, hvorav den ene uttalte at de "vasset i blod". Ikke interessant for Vampus, man hedrer jo ikke kommunister. Nei, la oss ta en Blitz-spøk til igjen dere! Balansert?

Synd for Vampus-groupiene at Bliz demonstrasjonen gikk fredelig og ordentelig for seg i dag.

For interesserte kan jeg opplyse om at drepte i Gaza nå er oppe i over 1200

Anonym sa...

Jer påpeker
-ditt gjentagne gnål om at Vampus
ikke er i Gaza (uten nødvendig
kompetanse som du ikke forstår
må til)
-din sykelige vits om hvorfor Vampus ikke reiser til Gaza
-og prøver å fortelle at Gaza trenger folk med kompetanse. Det har du enda ikke forstått.

Helter?? Som støttet terroren den 11. september og reiser til Gaza og samtidig driver politisk propaganda, uten at jeg dermed å tar standpunkt til hvorvidt alt i deres reportasjer stemmer med virkeligheten eller ikke. (Skal jeg insinuere, slik som deg, kan jeg spørre om det var nettopp derfor de dro). Uansett bra at noen stiller opp å hjelper disse menneskene, men helter. Ikke misbruk ordet -og slutt med mobbingen. Hva har DU gjort? Sitter hjemme i din trygge krok å blogger,harsellerer og insinuerer ting om andre.

Anonym sa...

"Helten" Gilbert er samme mann som har en fortid i det antidemokratiske AKP(ml), vært forsvarer av folkemordet i Kambodsja, forsvarer av 9/11, og nå forsvarer av antisemittene i Hams.
"Helt", du liksom.

kjell

ikke imponert sa...

Anonym:
Såvidt jeg vet er ikke Erik Fosse noen politisk radikaler..

(jeg forstår utmerket godt når kompetanse er påkrevet, men det er like lite poenget som når Vampus sier at hun vil være med å rive Blitz - at hun ikke har rivingskompetanse)

Hvis det interesser deg kan jeg forresten opplyse at sju palestinere ble drept da Israel bombet bl.a. en FN-drevet skole i morges. Har du lest kronikken til Willoch i Aftenposen? - eller er det mer interessant med Blitz?

Anonym sa...

ikke imponert,

1. Viser til kommentar fra Kjell.

2. Skal klare å være med på å rive et hus, men kan ikke leke hjelpepleier.

3. Jeg er oppdatert når det gjelder dagens nyheter

Ser ingen hensikt på å bruke tid på å fortsette denne diskusjonen med deg. Du tilhører et lavere nivå enn de fleste på denne bloggen

Anonym sa...

@ikke imponert
spør anonym ovenfor om det er mere interessant m/Blitz.

Intressant m/Stein Lillevoldens apell utenfor Stortinget i dag:

"Vi har også vært litt stupide i kampens hete. Vi må ikke la rasistisk vold og håpløshet gjenta seg". (utdrag fra nevne apell).

Utsagn/innrømmelse fra Lillevolden som tilhører nettopp Blitz miljøet.
Her fremstår Lillevolden ett hakk bedre enn ikke imponert.

Ellers, ikke imponert:

Alle hjelpearbeider må ha godkjennelse fra sitt egets lands ambassade for å slippe inn i området du gjentatt ganger spør hvorfor ikke Vampus befinner seg. Vampus vil ikke få status som hjelpearbeider utfra det jeg vet om hennes bakgrunn ):kompetanse.

S.

Anonym sa...

@ikke imponert,

"Synd for Vampus-groupiene at Blitz demostrasjonen gikk fredelig og ordentlig for seg i dag."
Ute å insinuerer igjen.
Vampus groupier? Fordi flere er enig i samme sak? Fjollehue.

Siste anonym
S.

Anonym sa...

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2872660.ece

Blitz fra en annen side

ikke imponert sa...

Ja, ikke verst av Lillevolden å faktisk komme med litt selvkritikk.
Så er Bliz fremdeles mer spennende å diskutere enn blodbadet i Gaza? Begynn gjerne med å lese Willochs kronikk i Aftenposten.

Er det forresten ryktet sant som sier at kjell og Mona Levin har samme hjerne -på deling?
(og ikke kom masende med at det faktisk ikke er mulig, da har poenget gått rett forbi dere igjen)

Anonym sa...

Ikke imponert, ingen blir imponert av personangrepene dine.

kjell

Anonym sa...

@ikke imponert,

som tidligere nevnt her, befinner du deg på et lavt nivå i forhold til både kjell og andre på denne bloggen.
Du evner ikke å diskutere saklig.
Mulig bare den ene hjernehalvdelen funker på deg (Bare for å svare på samme nivå).

S.

Anonym sa...

.. og for ordens skyld: Hvorfor angripe Kjell? Vi er flere som skriver under anonym her og reagerer på dine personangrep. Kjell "signerer" sine innlegg

ikke imponert sa...

Vampus er indisponert - hun er jo som kjent i London og shopper sko - så her kommer en kommentar på hennes vegne:

Flott Anonymuser, ikke fall ned på "ikke imponert" sitt nivå og les artikler som står i Aftenposten, eller nyheter fra Dagbladet eller FN for den saks skyld - vi vet jo at de er kuppet av venstreradikale sosialdemokrater.

Vi får sette dagsorden ved holde oss til de nøytrale blåbloggene folkens! Vaffelsamling/sørgestund hos meg i overimorgen i anledningen at Bush går av, mens Blitz består :-(

Anonym sa...

@ikke imponert,

stakkars deg. Dype problemer. Psykolog er kanskje en løsning.
Sykelige vitser, insuniering, personangrep, uttaler deg på vegne av andre.
Mener du situasjonen blir bedre om vi sitter hjemme og sturer? Kanskje derfor du kommer med alt ovenfornevnte. Lås opp døren, kom deg ut og ha litt sosial morro før du havner på Dikemark.

ikke imponert sa...

personangrep? personangrep? hvis vi skulle ta tak i de værste personangrepene (og ser bort ifra kommentarene om psykolog, dikemark osv), burde vi konsentrere oss om kjell/Mona Levins hang til å bruke antisemitt-kortet

For de av dere som holder dere unna vanlige medier kan jeg opplyse om at det nå er over 1300 drepte, men at en gjensidig våpenhvile er opprettet :-)

MortenM sa...

Det er vel strengt tatt to ikke-gjensidige våpenhvileavtaler som er inngått, da partene ikke har forhandlet med hverandre. De stiller bare krav.

ikke imponert sa...

MortenM, godt poeng. Men jeg tror/håper våpenhvilen(e) ikke blir brutt med det aller første. Ingen av partene vil vel bli stående med "skylda" - nå er begge sidene opptatt med å erklære at de vant :-)

Anonym sa...

@ikke imponert,

til opplysning: Personlig leser jeg 2-3 papiraviser daglig i tillegg til nettaviser. Får også med meg 2-3 nyhetssendinger på TV. Slutt å undervurder oss i tillegg til alt det andre nedlatende du klarer å komme med. "Nyhetene" du kommer med på bloggen, har vi fått med oss lenge før du publiserer de. Fikk du forresten med deg at Hamas sendte raketter ETTER at Israel stoppet bombingen? -og at det var en ensidig våpenavtale....

ikke imponert sa...

anonym - vi er ikke vel hårsåre, er vi vel?
Hvorfor leser du disse sosialistblekkene da?

Anonym sa...

Ikke noe imponerende kunnskapsnivå, heller.

kjell

Anonym sa...

@ikke imponert:

fått med deg siste nytt. Siv Jensen har overtatt som statsminister.

Kjell,
(må ha det litt morro m/ikke imponert som bare videreformidler nyheter vi har fra media lenge før de blogges videre av ovennevnte).

Frk. Frekkesen sa...

Ikke imponert - har ikke giddet å lese alle kommentarene her, bare så det er sagt, men deler mange av dine synspunkter. Syns det er ganske trist om Blitzerne stjeler oppmerksomheten fra det det egentlig handler om - at Israel begår massive overgrep mot palestinerne.
Og ja vel, så er det ikke pent å pælme stein på folk, og klart at en viss andel av dem som deltok var barnevernsungdom uten interesse for saken - men jeg blir irritert selv når jeg ser de selvgode damene fra jæren som vil vise støtte til "herrens utvalgte folk."

Anonym sa...

Og så er det nok en person som har gått i mediefella. Ja, det var "selvgode damer fra Jæren" tilstede, selv om de i motsetning til det NRK kolporterte var i absolutt mindretall. Og om så, er ytringsfriheten forbeholdt kun de riktige og Dagbladgodkjente meninger? Hva frk.frekkesen angår, så ville hun i Hamastan være degradert til fødemaskin uten rettigheter.

Vær litt varsom med hva dere solidariserer dere med.

kjell