Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 27, 2008

Global nedkjøling

Det siste året har temperaturen falt raskere enn noen gang i før moderne tid. Nedkjølingen er større enn den globale oppvarmingen har vært de siste 100 årene.

Så kanskje det er sant det klimahysterikerne sa på 80-tallet - at vi er på vei mot en ny istid?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Til neste år skyter temperaturen i været igjen, og året etter så fryser kloden klodbrann på seg før det blir heteslag igjen osv...

Jaja. Om 20 år vet vi med sikkerhet hvordan været har vært i de 20 årene.

Anonym sa...

Artig hvordan journalistene har klart å få noe så mundant som at været har vært litt kaldere i år enn i fjor til å bli noe nesten sensasjonelt.


Hilsen traust drage lun.

Salt sa...

Ett år fra eller til sier jo ikke så mye om den langsiktige tendensen.
Denne artikkelen handler om at snittemperaturen ikke har økt de siste 10 år.
Da begynner det å ligne på noe:
http://www.newstatesman.com/200712190004

Anonym sa...

Legg merke til at msm nå oftere bruker begrepet "klimaendringer" istedet for "global oppvarming". Er man usikker, helgarderer man - Hjemme - Uavgjort - Borte. For sikkerhets skyld.

Henning sa...

Klimareligionen får stadige skudd mot baugen.

VamPus sa...

salt: Helt enig at ett år ikke sier noe om den langsiktige tendensen. Sånn sett har vel den siste tiårsperioden vært den varmeste på hundre år, med en utflating mot slutten og nå en markant nedgang i temperaturen.

Men for all del. Verden går til helvete. Alle vet jo det...

Anonym sa...

Kanskje vel så viktig som fokus på globale temperaturendringer, er regionale klimaendringer. Disse er langt større, og følgelig langt mer alvorlige. Men det er samtidig et langt mer kompleks spørsmål, og følgelig vanskeligere å "sensasjonalisere"; samtidig som budskapet blir forskjellig fra sted til sted...

Men for noen av oss er jo utvikling i vindforhold viktigere enn temperatur!

Anonym sa...

http://www.badastronomy.com/bablog/2008/02/27/here-comes-the-sun-again/

Anonym sa...

brann spilte europacup mot everton nylig. jeg så fem minutter av kampen. da var lagene jevngode. jeg kan velge å fokusere på den lille biten av det store bildet, og si at brann var på nivå med everton.
Jeg kan fokusere på det ene minuttet da Brann scoret, og si at brann var best. Eller jeg ta inn over meg at resultatet, totalt over de to kampene, ble 8-1-seier til engelskmennene.

dagbladets forside dagen etter du skrev dette meldte at dette er den varmeste vinteren på 100 år.

Anonym sa...

Når det blir kaldere om kveldene og nettene, er ikke det fordi fabrikkene som slipper ut CO2 er stengt og folk ikke kjører så mye bil. Det er fordi SOLEN ikke skinner på den delen av jordkloden hvor det er natt. SOLEN er den viktiste faktoren i alt som har med klima å gjøre. FNs klimapanel og "Den Globale Oppvarmingen" er en FN-strategi for å komme på offensiven igjen, etter å ha vært utsatt for mye negativ publisitet de senere årene. Dessverre har dette narrespillet lokket til seg mange politikere, ikke bare naive hippiene og miljøaktivister. At politikere på venstresiden finner FNs klimapanel verdt å trekke inn i den daglige politikken, har nok mest sammenheng med at det er store penger å hente i form av ulike skatter og avgifter. At det er penger å tjene på dette, er Al Gore et bevis for; han har jo tjent seg steinrik på å reise rundt som CO2-profet. Det blir ikke lett å tjene penger på CO2 framover dersom det skulle vise seg at det er SOLEN, den største energikilden i vårt solsystem som forårsaker svingninger i temperaturen.