Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 25, 2008

Skatteincentiver funker

Gert Jonnys (visstnok) legendariske kostyme er et skremmende eksempel på at skatteintenciver fungerer (les saken i NA24):


Og nettopp derfor må være gjennomtenkt og brukes med forsiktighet. Visste du for øvrig at de smale husene i Amsterdam er et resultat av det samme? Skatt ble beregnet ut i fra bredden på huset. Dermed flashet man penger ved å bygge hus bredere enn et et IKEA-skap...

via Lille Blå

6 kommentarer:

Anonym sa...

Og de som husker alle husene i Hellas med armeringsjern alltid stikkende opp - same shit. Men det er jo en god sosialdemokratisk grunnregel at etthvert forsøk på utjevning virker stikk mot sin hensikt.

Anonym sa...

"Visste du for øvrig at de smale husene i Amsterdam er et resultat av det samme? Skatt ble beregnet ut i fra bredden på huset."

Det stemmer.

Anbefaler Vegard Martinsens artikkel "Beskatningens begredelige historie" som tar utgangspunkt i Charles Adams' bok "For Good and Evil: The Impact of Taxes on the Course of Civilization".

http://www.vegardmartinsen.com/skatt.html

Anonym sa...

Og i Norge skattla man en gang i tiden hus etter antall vinduer!

Salt sa...

Gjengen på bildet ser ut som gode rød-grønne artister!

Thatcher innførte den mest rettferdige skatten noensinne prøvd: koppskatten.
Den blev beregnet ut i fra hva det kostet å drive kommunens offentlige tjenester, delt på antall voksne mennesker. En husstand fikk skatten beregnet ut i fra antall voksne x summen per hode.
Men skatten blev slaktet fordi folk mener at de rikere bør være slaver for de fattigere og sponse de sistnevnte ved å betale mer skatt enn dem, enda de rikere sannsynligvis forbruker færre offentlige tjenester enn de fattigere.
Skatt er rare greier.

Anonym sa...

seilern: "Og i Norge skattla man en gang i tiden hus etter antall vinduer!"

Virkelig?

Har du kilder på dette?

Anonym sa...

Vampus,

Thanks for the laugh. I discovered your post from a link at Tim Blair's blog, and learned quite a lesson on Swedish dance groups. Funny stuff and outlandish costumes.

Regards,
Joe