Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mai 29, 2009

Politisk påbud

Dersom prinsippet er dårlig, blir resultatet av å følge det verre. Arbeiderpartiet, med Trond Giske i spissen, har i sin uendelige visdom sørget for at alle politiske partier - Vigrid inkludert - får gratis sendetid i Frikanalen. Uten forstyrrende innblanding fra redaktører og programledere.

I tillegg vil Kulturdepartementet pålegge kabelselskapene å sende kanalen slik at mellom 70 og 80 prosent av landets husstander vil kunne se kanalen før valget. I dag har stortingsflertallet stadfestet forbudet mot politisk fjernsynsreklame.

Alt for å kunne oppretteholde et dårlig begrunnet reklameforbud for politiske partier i kommersielle medier.

Det er bare å ta av seg hatten og gratulere.

24 kommentarer:

Tore W. Tvedt sa...

Vi takker og bukker for de smuler som faller ned til oss fra de rikes bord.

EU har da noe for seg.

Nyland sa...

Heia Giske ! Han gjør det mye enklere å drive valgkamp :-)

rabiatius sa...

Det er lite som er morsommere enn de utilsiktede konsekvensene av sosialistenes maktbruk :D

VamPus sa...

Problemet er at de færreste skjønner at de fleste politiske tiltak har utilsiktede konsekvenser - og mener mangel på støtte til tiltakene er handlingslammelse etc.

Unknown sa...

Her kan Giske gå på et skikkelig tap.

Problemet hans er at det ikke lenger er Stortinget alene som bestemmer hva som er lov eller ikke.
Høyre kan f eks sende sykehuskø-filmen på TV2, bli anmeldt og allikevel kunne få medhold i EMD.

Spennende om TV2 tør å ta utfordringen.

dumminger ass sa...

hø, hø - regjeringen og giske er så dumme at! dumme dumme dumme

(at dette ikke hadde skjedd hvis det ikke var for høyre og pensjonistpartiet snakker vi ikke om)

alle er så dumme ass sa...

ja, for vampus ville jo gjerne hatt Giske-innsatte redaktører til å "sensurere" kanalen. Da hadde det blitt rabalder, da

Gæli blir det uansett. Damned if you do, damned if you don't

Anonym sa...

Det blir enda mer absurd når man i tillegg tar med i betraktningen at dette er den samme regjeringen som for bare måneder siden skulle innskrenke ytringsfriheten med lov.

Nå skal de i stedet gi sendetid til gærningene i Norges-Patriotene og Vigrid. Man skulle jo tro at om det var noen denne regjeringen skulle klare så var det å følge en "rød tråd", men det klarer de altså heller ikke.

ytringsfrihet sa...

Hvis ytringsfriheten sier at Vampus får publisere bilder av Muhammed, burde vel Vigrid også få si sitt?

krs sa...

Ytringsfrihet:

Forskjellen er vel at ikke mohammedkarikaturene på vampus' blogg ikke ble sponset av staten.
Ser du forskjellen mellom at en ytring er tillatt og at ytringens publisering sponses av skattebetalerne og tvinges sendt på private kabelnett?

krs

Montag sa...

Vigrid kan få litt sendetid, hva så? Ingen bryr seg vel om Vigrid.

Når det er sagt så synes jeg reklameforbudet bør opprettholdes. Allerede i dag er det slik at kommersielle interesser har allerede altfor stor innvirkning på våre sinn. Helt fra vi er små bombarderes vi med kommersielt ladede beskjeder som lærer oss å bli "gode" forbrukere. Vi utsettes for en kynisk propaganda og innprentes ett bestemt sett med verdier og holdninger. Det hele kan beskrives med ett ord: hjernevasking. Jeg er ikke begeistret over tanken på at pengeinteressenes muligheter til å spille på våre følelser skal utvides til også å omfatte politisk reklame.

Henning sa...

Jeg sitter her og har kommet frem til at jeg nok aldri kommer til å forstå dette grepet fra Giske.
Det må jo være så enkelt: Siden reklame er lov i alle andre mediekanaler, hvorfor ikke TV?
Lever Giske i 1965??

Stig H. sa...

Han vil tvinge kabelselskapene til å sende dette? Hva kabelselskapene tilbyr og ikke burde jo være et forhold mellom kjøper og selger.

De forbruker ingen offentlige radiobølger eller andre knappe ressurser, men driver ene og alene for kundenes regning, ergo burde det være utelukkende kundene som bestemte hva de ville betale for.

Skal jeg pålegges å kjøpe grovt brød hvis jeg kjøper lørdagsgodt?

ytringsfrihet sa...

krs,
her har man jo klaget i alle år over at skattepengene går til Arbeiderpartiets Rikskringkasting, og så er det ikke bra at skattepengene går til mer politsk mangfold?

krs sa...

ytringsfrihet:

Jeg tror du selv forstår hvor svak ditt eget argument er. Det henger overhodet ikke sammen. Du prøver å fremstille dette som om det er Giske som kommer opposisjonen i møte, men ingen har vel engang bedt om dette?
Nå har Giske gjort noe dere røde "trodde" vi ville, og derfor kan vi bare holde kjeft. Han har gjort en parodi utav dommen fra en enstemmig menneskerettighetsdomstol i Strasbourg.

At mange "her" ikke ønsker at skattepengene skal gå til en blodrød TV-kanal som NRK, betyr NATURLIGVIS IKKE at man vil at skattepengene også skal gå til en annen TV-kanal.

Du har nok forstått at for de liberale blant oss, er ikke økt offentlig forbruk eller begrensninger i ytringsfriheten noen ønskesituasjon. At alle du mener skal få noe ut av dette kritiserer opplegget sier sitt.

ytringsfrihet sa...

krs, dette blir litt mye flisespikkeri syns, jeg.
Trodde liberalister var veldig for frivillge organisasjoner? Her finner du oversikt over medlemsorganisasjonene i frikanalen:

http://www.frikanalen.no/om/
medlemsorganisasjoner

Er du forresten så sikker på at det går med noe særlig skattepenger på dette?

ytringsfrihet sa...

sjekka det opp, frikanalen får en årlig driftsstøtte på kr 3,5 mill. Altså ca 75 øre pr nordmann

Jeg for min del syns at Lions, Norsk Blindeforbund, Blå Kors osv fortjener det

krs sa...

Ytringsfrihet:

Først, for å rette opp i faktafeilene dine: Frikanalen får 10 mill. ekstra fra regjeringen i 2009.

Interessant at når dine argumenter blir revet i filler, så driver jeg med flisespikkeri. Du svarer ikke på en ting jeg sa, bare at det ikke er dyrt. Noe jeg aldri har påstått at det er.

Legg så til titusener av andre gode saker som også "fortjener" penger, og du ender opp med dagens flertallsstyre, der politikk bare dreier seg om å grafse til seg mest mulig for sin gruppe, på bekostning av alle andre: Parasittsamfunnet.

Dette istedet for å frivillig gi til de man synes fortjener det: Tvang fremfor frivillighet / flertallsløsninger fremfor individuell frihet.

Jeg er også forundret over at du ikke reagerer mer på det faktum at Giske og regjeringen på patetisk vis omgår dommen de har fått mot seg. Menneskerettighetene er kanskje bare viktige i andre land?

Father sa...

Hvis du først er for ytringsfrihet og demokrati så må du ta hele pakka. Folk har en tendens til å bare ville ha det som blir akseptert.

Skal du først ha demokrati, så ta imot Vigrid med like store armer som du gjør andre partier.

ytringsfrihet sa...

krs, jeg kan ha sympati med dine argumenter, men de er rent ideologiske og ikke pragmatiske

Det at du vil avvikle "Parasittsamfunnet", er omtrent like realistisk som Gateavia-selgerne som vil "knuse Staten"

En annen ting er det at det du kaller offentlig forbruk (utgifter), ofte kan anses som investeringer som gir merinntekter

Jeg ser ikke behovet for å være så veldig forutrettet. Vi lever i et representativt demokrati, der de folkevalgte handler på godt og vondt - det er bare å bli vant til det

Gullstandard sa...

>Jeg for min del syns at Lions, Norsk
> Blindeforbund, Blå Kors osv
> fortjener det

Ingen vil hindre DEG i å betale dette og ev. mer til.

Men du har ingen rett til å tale å vegne av MEG, som forbeholder meg retten til å gjøre min egen vurdering av alle slike saker.

Ytringsfrihet sa...

Gullstandard:Tough luck!
Vurder selv og forbehold deg så mye du vil, men Storting/Regjering gjør altså hva de vil med skattepenga dine. Skikkelig irriterende, er det ikke? hi hi

krs sa...

ytringsfrihet:

Det hadde jo vært en ide å svare på hovedpoenget mitt fremfor å henge seg opp i detaljene.

Regjeringen omgår en dom mot seg fra en enstemmig menneskerettighetsdomstol.

Hva synes du om det?

Siden du er så opptatt av å være pragmatisk, noe jeg synes virker rart med ditt nick, så burde du kanskje protestere på at dette fører til at nazister og rasister får spre sitt budskap finansiert av det offentlige?

Neida, for du er ikke interessert i ideer, og du er ikke interessert i praktiske konsekvenser av disse ideene satt ut i livet. Ditt eneste mål er å hjernedødt forsvare den rød-grønne regjeringen.

Ytringsfrihet sa...

krs, hvis du spoler tilbake til starten vil du se at det ikke er så rart om man tror at skattepengene er ditt hovedpoeng.

Og hvis det er slik at Giske virkelig omgår dommen fra menneskerettighetsdomstolen, så er jo det en skandale! Pensjonistpartiet må jo være skikkelig skuffet. Med din juridiske kompetanse kan du sikkert hjelpe dem med å få tatt opp saken på nytt

PS når det gjelder driftsstøtten er det riktig at Frikanalen vil få 10 mill, men den *årlige* driftstøtten er på 3,5 mill