Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, januar 03, 2011

Akk og Voe

Mens VG, Dagbladet, NRK, TV2 og P4 engasjerer seg i nyheten om at en av Norges mest leste bloggere, 15-år gamle Emilie "Voe" Nereng, slutter å blogge, har Aftenposten i dag et innlegg om at "Barnebloggere er fritt vilt". De to sakene henger sammen. Det er ikke de slemme kommentarene hos Voe som er bloggsuksessens bakside, det er den massive uthengingen av en tiåring som forsøkte å kopiere henne.

I går kom nyheten om at Norges mest leste blogger, Voe, slutter å blogge. Min første tanke da jeg leste overskriften på VG.no var "så bra for henne". Det er krevende å oppdatere og videreutvikle en blogg over tid, og jo mer profilert man er, jo mer krevende blir det. Voe er en nydelig og åpenbart talentfull jente, men det må jo være deilig å slippe det presset og "bare" være en normal 15-åring. "Bare" i anførselstegn, fordi som sikkert de fleste av oss husker, så er det ingenting "bare" ved å være 15 år.

Voe skriver at selv om bloggen hennes har gitt henne utrolig mye bra, har bloggen også båret med seg mye negativt som har vært vanskelig for henne å takle. Medaljens bakside har vært at det er ikke bare fansen som skriver i kommentarfeltet hennes.

I begynnelsen av bloggingen var alt bare gøy, jeg fikk bare positive kommentarer, fikk flere og flere lesere og følte at alt bare var moro. Men etter at jeg havnet øverst på topplisten endret det seg. Noen mener tydeligvis at "dersom man ligger øverst på blogglisten så må man tåle hva som helst". Hallo, jeg er jo bare en helt vanlig jente som blir lei meg når folk snakker stygt om meg! Kan man ikke bare la være å si noe hvis man ikke liker hvordan jeg er eller ser ut, ikke liker hvordan jeg blogger eller mener at jeg ikke fortjener å ligge på 1.plass? Da er det vel bare å slutte å gå inn på bloggen?

Det er dessverre her virkeligheten går opp for de fleste. Leser man råd om hvordan lykkes i sosiale medier i dag, så vil alt fra selverklærte eksperter til faktiske eksperter, si at man må dele av seg selv og være personlig. Utfordringen er at når vi velger å dele av oss selv og være personlige foran et potensielt stort publikum av totalt fremmede mennesker, så kan vi ikke velge hvordan de vil reagere. Jeg kan ikke spørre mine lesere om de synes jeg er pen i dag og kreve at det er kun de som synes at jeg er pen som får lov å kommentere. Siden jeg er en lubben brunette på god vei mot 40 er jeg smart nok til å ikke spørre, men dog.

Det er trist og det er leit når unge bloggere som Voe får slemme kommentarer. Det gjør vondt, og det er ikke noe gøy å lese, selv også når man er en lubben brunette på god vei mot 40. For selv om det ikke er slikt at vi skal måtte tåle hva som helst, så er det heller ingen som kan garantere at noen av oss vil gå gjennom livet med bare gøy og positive kommentarer. Jo mer vi eksponerer oss, jo mer vil vi oppleve medaljens bakside.

Voe har vært et nettfenomen, men bak fenomenet står fortsatt en sårbar ung jente. Det skal vi huske. Man skal ikke måtte tåle hva som helst bare fordi man ligger øverst på en bloggliste. Men vi må også huske at som fenomen har hun inspirert tusenvis av andre unge jenter til å enten starte egen blogg eller i hvert fall drømme om hennes suksess. Av de tusenvis av rosabloggere som finnes der ute er det bare en håndfull som kan sies å ha lykkes. De færreste av dem har hatt en far som selger bloggplass for datteren sin og håndterer den kommersielle biten, som i desember var 120.000 kroner. De færreste får redaksjonell omtale fra landets største aviser. De færreste får goodie-bags eller produkter hjemsendt. De færreste av dem som har ønsket å kopiere Voes fantastiske suksess får noe annet enn negative kommentarer på bloggen sin.

Tore Tennøe og Kari Laumann i Teknologirådet skriver i Aftenposten i dag om et annet nettfenomen. En tiåring som har forsøkt å kopiere Voes suksess og startet sin egen rosablogg med dagens antrekk, sminketips og betraktninger om smått og stort. I stedet for å få 120 000 kroner på konto i desember, har tiåringen fått 180 000 seere på YouTube som legger igjen kommentarer som "Jeg ønsker henne livmorskreft, noe som effektivt vil forhindre at hun sprer defekte idiotgener videre senere i livet".

Det er tiåringen som er bloggsuksessens bakside, ikke Voe.

Så kan man jo stille spørsmålet - som jeg alltid gjør når det handler om barn og unge - hvor er foreldrene? Voes far har solgt datteren sin som et kommersielt produkt (kanskje jeg heller burde stille spørsmål om hvor de kritiske journalistene var). Tiåringens foreldre fikk fjernet en sjikanerende video på YouTube, men står nå hjelpeløst og ser at datteren har blitt en "Internet celebrity" som dermed spres videre via sosiale nettsteder. Dersom tiåringen selv har klart å opprette blogg, lage og redigere egne sminketipsvideoer og publisere disse på nettet, så er hun et kreativt talent som sikkert vil klare å legge dette bak seg, lære av det og bruke det når hun kommer tilbake større, sterkere og smartere senere. Men foreldre og andre voksne har faktisk fortsatt et ansvar for å følge opp og passe på sine barn når barna engasjerer seg på en arena - enten det er i det lokale fotballlaget, på ungdomsklubben eller deres utvidete ungdomsklubben vi kaller Internett.

Voe tar en velfortjent pause og jeg håper hun nyter tilværelsen og pengene hun har tjent de siste tre årene. Det står hundrevis av håpefulle rosabloggere klare til å forsøke å fylle plassen hennes. Noen av dem vil sikkert klare å få en god del lesere og gratis lipgloss sendt i posten. Noen av dem vil kanskje for en stakket stund bli "Internet celebrity" på godt eller vondt. De aller fleste av dem vil vil aldri høre om. Kanskje vi skal være glade for det.

Anbefalt:
Indregard har skrevet godt om hvordan lykkes som blogger, men det er vel her som ellers - de som leser og forstår det trenger det egentlig ikke, de andre...

45 kommentarer:

Anonym sa...

Har ikke det at Voe slutter å blogge noen sammenheng med at Flinke Piker ble avslørt i media?

VamPus sa...

Ser ikke helt sammenhengen der? Voe har blogget under fullt navn og vært seg selv, i den grad en kommersiell blogger er det.

Ladbrokes sa...

Synes du er pen jeg så slapp av!

VamPus sa...

Takk for det, men det var ikke ment som fisking :-)

Anonym sa...

Sammenhengen kan være at det det har vært spekulasjoner rundt Voes trafikktall, om bloggen er skrevet av henne, osv. Det er sikkert ikke sannhet i dette, men det er helt sikkert en belastning for henne uansett.

Det er fullt forståelig at hun gir seg for denne gang. Og enda mer forståelig dersom media nå begynner å grave mer i bloggernes regnskapsføring og trafikktall. Som 15-åring kan ikke det være lett å takle. Etter at Flinke Piker (og også Linnea idag) beskrev hvor lett det er å lage script som manipulerer trafikktallene kan man jo tenke seg at media vil være litt mer kritiske før de utroper den neste nye bloggprinsessa.

Jørgen Helland sa...

At dette blir en stor sak og at Voe blir c-kjendis i et land med 5 millioner sjeler er symptomatisk for en journalistikk i villrede. De kan rett og slett for lite og er for lite kritiske til trafikktall, topplister etc. Om noen skal ta "skylda" for at jenta har fått ekstra mye lommepenger, fått prøve seg som popstjerne og mottatt lassevis med illmunna kommentarer, må være hennes foreldre og medias feil.

Magne D. Antonsen sa...

Hei Vampus, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG.

Anonym sa...

Jævla heldig bilde du har lagt opp her! tror nok ikke du ser sånn ut i virkeligheten. såkalt "luckyshoot". kan du ikke legge ut et bilde som representerer deg slik du er til vanlig. tipper jeg går på deg uten å kjenne deg igjen. KOM IGJEN! legg ut noe slik at jeg kan se hva jeg ville våknet opp vedsiden av, noe usminket og uredigert. svampus!

henrik sa...

Syns det er bare bra de slutter.
Det som er mer skremmende er at små unge jenter begynner. Det er ting som er mer farlig. Som du skriver hvor er foreldrene også.
Hva faen sitter i hode på foreldrene.
Mine foreldre selv var og er svært negative til å legge ut privatlivet. Noe jeg gjor i starten da jeg begynte i 2000 å blogge. Noe "blogg" aldri var et ord, så etterhvert som jeg har blitt eldre har det blitt mer at jeg holder meg til bilder, ikke private bilder, men mer generelt med bilder som ikke forteller noe stort. Og mer som opplysnings blogg for familie og venner og kjente..

Så snart er det på tide at det bør nesten blir SKTRAFF å blogge om du er for liten. For det skapper oppmerksomhet og kanskje mer problemer for ungdom i voksen alder.

Amos Keppler sa...

Det er skremmende at verden er så opptatt av slikt som dette. Kjendiser får hundrevis av RT, for eksempel på Twitter mens viktige saker blir konstant oversett overalt.

Terese sa...

Jeg forstår ikke helt hvordan hun har klart å tjene så mye penger på å blogge :/ Men uansett bra at hun avslutter og tar en pause, kan nok tenke meg at det har tatt på med all skittkastingen.
Janteloven lenger godt her i landet.

nessie sa...

Det verste med hatkommentarer mot mindreårige som blogger er ikke at andre mindreårige kommer med kjipe kommentarer, men at mange at haterene er voksne mennesker som burde hevet seg over å mobbe barn.

Og VamPus er pen - så pen at jeg har en egen katalog med bilder av henne. Kurerer tungsinn som ingenting annet :)

Abigail sa...

Takk til deg. Jeg støtter deg i innlegget ditt.

Jeg har selv en datter på 14 år og hun spurte meg : Mamma tror du Voe hadde vært like populær om hun ikke hadde vært så himla pen og flott?...

Nei, jeg tror ikke hun hadde vært det og jeg har også sett og hørt hva bloggen hennes har gjort mot unge jenter. Det er en kamp om å se sånn og slik ut og når inntektene til Voe gjør sitt til at hun faktisk kan shoppe seg det siste nye, så er det nok mange unge der ute som blir misunnelige når de oppdager at deres verden er ikke sånn.

Ingen fortjener drittkasting og stygge kommentarer, men hallo?! Dette er verden som kaller. Kan man egentlig forvente noe annet når man blir så eksponert?

Helt ærlig, jeg hadde aldri latt min datter utlevere livet sitt på den måten som Voe har fått lov til. Penger eller ikke, det er min datter og jeg ville hatt noe ønske om at hele Norge skulle hatt en bit av henne.

Anonym sa...

Du over, jeg er i begynnelsen av 20-årene, og alle mine problemer føles nå økonomiske. Om Voe har sikret seg penger til lappen, studier og kanskje også en betydelig del av sin første bolig, virker det godt. Hun har heller aldri vært for personlig på bloggen sin. Jeg har inntrykk av at foreldrene har hatt klare grenser på hva de ønsker at hun skal legge ut, og ei. Hun bør også ses på som et godt forbilde da hun bryr seg om skolen og setter venner og familie høyt. For det er da riktige verdier?

Anonym sa...

Jævla bitch. Du er ikke VOE og du vet ikke hva VOE går gjennom. Om du hadde vært 15, populær blogger med mye press på seg, hadde nok du oppført deg "uproffesjonelt" også. Lol.

VamPus sa...

Anonym nr 2: Vel, tallene kommer fra blogg.no og viser vel først og fremst page load, ikke antall unike lesere, og det på en dag der Voe er lenket til fra alle de store avisene + alle bloggerne som har skrevet om henne i dag. Tallene vil nok være unormalt høye fra i går og et par dager utover. Selv kan jeg takke VG (takk Magne) for rundt totusen lesere mer en normalt pga lenking fra deres nettfront.

Lurer på om det er et script som går på min blogg for tiden også, da har unormalt høye tall og liten bloggaktivitet for nyttårshelgen? Merkelig.

Anonym 3: Det er ikke et "heldig" bilde, det er et stylet bilde tatt ved promoteringen da jeg var programleder i Studio 5. Klart jeg bruker et bilde jeg ser ok ut, og gidder ikke agere på kommando fra anonyme kommentatorer og følge oppfordringen din. Folk med nok nett IQ klarer sikkert fint å søke meg opp og finne verre bilder om de er interessert.

henrik: Veldig uenig med deg, synes det er bra at barn og unge også på Internett som sin arena. Men de fleste har bruk for mer nettvett og justering av forventningene sine. Ja, og foreldre bør følge med på hvilke arenaer ungene deres er aktive på og forberede og hjelpe dem når de møter skuffelser der - enten det er å tape fotballkampen og få teite tilrop fra tilskuerne, mobbing i skolegården eller at de er aktive på Internett. Ingen av oss går gjennom livet uten å møte motstand og ubehageligheter, men man kan jo lære å håndtere dem (bedre), ikke sant?

nessie: tipper at den katalogen i så fall har flere bilder av Pusedyr enn meg :-)

Abigail: Du har kanskje rett i det, Voe er en veldig flott jente - men har også vært flink til å jobbe med bloggen sin og snakke med leserne sine, bare slik at det er sagt. Jeg synes det er bra at unge bruker nettet som arena, men de voksne rundt må hjelpe dem å håndtere det de opplever der - på samme måte som vi bør og skal hjelpe barn å håndtere andre deler av livet.

Siste anonym: Når det kommer fra en anonym så tar jeg som regel "bitch" for å være et kompliment. Men jeg synes ikke Voe har oppført seg spesielt uprofesjonelt, synes du? Mediene har vinklet voldsomt på at hun, i tillegg til de tusenvis av "å så pen du er", har fått noen negative kommentarer - men jeg leser henne dithen at hun faktisk er lei av å blogge og har lyst til å bruke mer tid på venner og å ha det gøy. Hun er femten, la henne leve det livet - bloggingen kan hun plukke opp igjen senere om hun har lyst til det.

Anonym sa...

Man skulle hatt et serfikat for å komme seg på internet. Da hadde man uteluket de fleste idiotene i kommentarfeltene. :-(

VamPus sa...

Siste anonym: tenk den tanken neste gang du står på bussen og folk ikke klarer å trykke på knappen for "dørene åpnes". Og alle disse har stemmerett ved valg. Bare nevner det...

Geir Olav Lisle sa...

Jeg har på en uventet måte respekt for Voes valg. Bra av en 15-åring med betydelig suksess å trekke en linje og si 'nok er nok'. Vi har helt sikkert ikke sett det siste av henne.

Jeg er enig med deg i at foreldrene må på banen her. Tror mange foreldre oppfatter sosiale medier som bortebane for dem, men helt klart nødvendig at barn som er aktive på sosiale medier trenger foreldre som også er aktive der og som skjønner spilleregler og dynamikken på sosiale medier.

10-åringen omtalt i kronikken fra teknologirådet hadde kanskje dette, men tenåringene som mobber og henger ut hadde trengt litt 'parental guidance'.

-go

Anonym sa...

At norges største medier skal dekke om at VOE slutter å blogge blir med andre ord veldig kvalmt og teit. Hva så om hun slutter? Hva hvis hun ombestemmer seg for å ikke slutte i morgen? Skal love dere at hun skal smile til journalister for ha lurt dem og fått gratis PR noe hun trenger... Helt sykt og det teiteste hva folk velger å dekke.

Anonym sa...

Syns nå det er merkelig at du skriver at Voe "bør tåle negativ kritikk". Det viser seg nå at hun faktisk har tatt seg nær av disse tilbakemeldingene. Så hvis hun ikke tålte kritikken, så er det vell en klok avgjørelse å avslutte bloggingen? Jeg fikk en følelse av at du faktisk mente at hun ikke har gjort seg fortjent til suksessen når hun ikke klarer presset. Hun prøvde det ut og fant ut at dette ikke passet for henne. Hun har tatt hardt på det når hun velger å avslutte til tross for pengene hun kunne tjent.

Anonym sa...

Synes hele greia er vemmelig. Det at hun slutter å blogge er garantert bare et PR stunt for å forsøke å få enda flere til å lese bloggen. Jeg er 100% sikker på at pappaen hennes har vært ute med IT-kunnskapene sine for å skaffe falske besøk på siden. Det er igrunnen svært enkelt. Det er bare å bruke en eller annen proxy webside og besøke siden ørten ganger. Han har garantert et program som gjør dette automatisk. - Nok om det; Jeg har ikke engang hørt om denne Voe-bloggen og jeg er svært mye på nett. Nå skal det sies at jeg egentlig driter i 15-16 åringers blogg, noe jeg også tror svært mange andre gjør. Men noen har tydeligvis skjønt at dette er god butikk hvis man bare klarer å skaffe nok FALSKE besøk. Jeg antar at Voe bloggen ikke har brukt Google Adsense men istedet andre mindre smarte systemer. Adsense bruker avanserte systemer til å finne bloggere som har falske besøk, og de blir da "bannet" fra å bruke tjenesten. - Jeg synes det er flott at slike blogger som har falske besøk blir gjennomskuet.

Anonym sa...

Lubben brunette på snart 40?...
Du og jeg har nesten alltid vært uenig i det meste..også her.
Synes du er fanden så flott jeg.

Anonym sa...

Dere er bare noen drittfolk som er misunnelige.
Tullinger sier jeg

Hannelujah sa...

Helt enig med Amos Keppler her. Det utrolig at noe så overfladisk som Voes blogg kan bli så kjent og til og med omtalt i landets medier ved flere anledninger.
Men uansett hvor rosa og fjasete bloggen hennes er, kan man ikke tolerere trakassering. Dessverre er vel anonymiteten på Internet både det verste og det beste trekket ved nettet.

Gitte sa...

Jeg er veldig glad for at mitt første virkelige møte med internett var på et spill-diskusjonsforum. Man skulle holde seg til snakk om spillet, man fikk ikke lov til å utgi mer personlig info enn fornavn og alder, samt at det var moderatorer til stede som sensurerte upassende innlegg og bannet de som stod bak dem. Ingen personlige bilder.

Som 11-åring var jeg på nett, men inne på diskusjonsforumet hadde jeg ikke mulighet for å eksponere meg selv. Når arenaer som Facebook og blogger kom for fullt, var jeg blitt eldre, mer moden og klar for å håndtere dem. Å plumpe ut i det som 10-11-åring uten tidligere nett-erfaring virker uheldig. Samtidig skjønner jeg at de også vil ta del i det "alle" andre gjør på nett.

Anonym sa...

It's a good thing she quits her blog. We wouldn't want another "Kissies":

http://www.picturestack.com/746/188/hN6kissiesexp6Wi.jpg

Anonym sa...

Vampus: "høyredame" med for mye tid? Problemet er ikke at Voe har blitt kjent som en ung og fresk blogger, men problemet er snarere alle de 30- og førtiåringene som nå prøver å ta igjen tapt ungdomstid med sine nå meningsløse og intetsigende blogger. Vampus selvsagt et godt eksempel på dette. Mvh Liberal 28'er

Anonym sa...

"Jævla bitch. Du er ikke VOE og du vet ikke hva VOE går gjennom. Om du hadde vært 15, populær blogger med mye press på seg, hadde nok du oppført deg "uproffesjonelt" også. Lol."

haha hold kjeften din. lag heller en "leave voe alone" video.

syns det er utrolig teit at vg og andre medier gidder å bry seg. De eneste som bryr seg er jenter i 10-16 årene.

floffeloffe2 sa...

Hei, hei
Et velskrevet godt innlegg.

Det er forøvrig interessant å se kommentarene du har fått her.
Mye avsporing fra emnet... Personlige ting rettet mot deg osv.. Man kan jo bare tenke seg hvor utsatt en unge kan være. Men får denne jenta det lettere nå, tro? Neste steg er som sanger i følge VG. "Fordi hun er pen og har et navn" - altså ikke fordi hun er en fabelaktig sanger, eller? Gribber står i kø for å utnytte alt som kan tjenes penger på. Inkludert en sårbar ten-åring. Tragisk, rett og slett.

Anonym sa...

Jeg er helt enig med deg, VamPus. Når man legger seg ut slik offentlig på nett, er det klart at man usetter seg for både positive og negative meninger.

Når Voe har valgt å blogge ut på Internett, og får slik stor oppmerksomhet samt topper blogglistene i Norge, er det klart at media tar "tak" i henne. Likevel sier det litt om mediene i Norge når det skrives store oppslag om at Voe slutter og blogger. For min del er det lite interessant, og jeg kunne ikke ha brydd meg mindre, men dog er det noen som interesserer seg for det, og har helt sikkert fulgt bloggen til Voe. Og for dem kan dette være en nyhetssak verdig å skrive om.

Og til slutt vil jeg spørre: Hvem er det som har satt en aldersgrense på blogging? Det at VamPus er 40 år og blogger, er ikke det bra? Jeg syntes at det er fint at blogging også kan tilhøre andre generasjoner, spesielt når blogging tydeligvis har blitt en så stor ting innenfor den nye generasjon. Flott at også de "voskne" henger seg med!

VamPus sa...

Anonym nr 8: Interessant. Når du siterer mine egne utsagn ovenfor meg så kunne du kanskje bestrebet på å sitere meg korrekt, spesielt når teksten er ett klikk unna. Hvor har jeg skrevet at Voe "bør tåle negativ kritikk"?

La meg sitere meg selv: "For selv om det ikke er slikt at vi skal måtte tåle hva som helst, så er det heller ingen som kan garantere at noen av oss vil gå gjennom livet med bare gøy og positive kommentarer. (...)

Voe har vært et nettfenomen, men bak fenomenet står fortsatt en sårbar ung jente. Det skal vi huske. Man skal ikke måtte tåle hva som helst bare fordi man ligger øverst på en bloggliste."

Hvordan klarer du å lese at Voe "bør tåle negativ kritikk"?

Det er et større problem i seriøse kommentarfelt at folk med vilje sprer faktafeil, falske sitateter etc enn at de slenger dritt, er nå min mening. Så gratulerer til deg.

Anonym nr 9: Jeg tror på at Voe har hatt høye lesetall, selv om jeg ikke tror på tall fra blogg.no. Bare i går hadde jeg selv 10 000 unike brukere, men det er eksepsjonelt og langt høyere enn jeg pleier - men da er det ikke umulig for en så omtalt blogger som henne å ha opp til det tidobbelte på en veldig god dag.

Gitte: Nyttig innspill. Jeg tror også at rene saks/tema-rettede forum kan føre til mer saklig debatt - spesielt med dyktige moderatorer. Utfordringen er at sosiale medier er her, så spørsmålet er hvordan vi hjelper barn og unge til å delta konstruktivt.

Anonym nr 11: Alltid spennende med anonyme kommentatorer som mener bloggen er "meningsløs", men allikevel bruker tid på å skrive kommentarer. Velkommen!

Anonym nr 12: Tenkte på den samme saken. Klippet ble vist på alt fra The Daily show til CNN. Er det mobbing? Hun har selv lagt det ut og ønsket at det skulle bli sett, men brukes videre i sammenheng hun sikkert ikke så for seg...

Floffeloffe2: (hvorfor 2? hvem er floffeloffe nr 1 :-)) Voe har allerede gitt ut singel/plate. Har ikke noe imot at hun bruker/har brukt mulighetene hun har fått. Er ikke redd for at hun ikke klarer seg godt videre, og kan komme tilbake dersom hun ønsker det.

Anonym sa...

Jeg fatter bare ikke at folk har tid til å blogge. Jeg ble da stressa av å ha Facebook-konto den første tida for jeg fikk for meg at jeg måtte oppdatere status hele tida. Hva da om jeg skulle blogge?
Det er jo oxo en statusoppdatering, men det forventes at du vrenger livet ditt enda mer og i tillegg skriver det interessant.

Eigir sa...

Dette var et meget godt innlegg, og liker vinklingen din veldig godt. En sjelden tommel i været fra meg. ;)

Det mange glemmer med nettet, er at alt som sendes ut kan både brukes OG missbrukes. Situasjonen med 10-åringen er tragisk, men jeg tror ikke det er den siste vi kommer til å høre om. Mest sannsynlig vil ikke situasjonen bli bedre før denne 10-åringen blir voksen og lærer opp egne barn. Dessverre.

Caroline sa...

Hvem er denne tiårige blogg-jenta det er snakk om? Hvor finner jeg videoene hennes, siden hun har 180,000 seere på YouTube? Hadde vært spennende å se :)

Anonym sa...

Hun slutter å blogge for å bli artist. Takler hun
presset?

Anonym sa...

Anonym nr 8 her:

http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.7447268

Les denne artikkelen med dine egne utsagn.

Anonym sa...

Hvorfor publiserte du ikke min kritiske kommentar til ditt innlegg vedrørende kvinner i mediabedrifter?

Anonym sa...

Hvorfor publiserte du ikke min kritiske kommentar til ditt innlegg vedrørende kvinner i mediabedrifter?

Anonym sa...

Til Anonym 4. jan. kl 08.34:

Du omtaler denne bloggen som meningsløs og intetsigende. Tipper du aldri har lest et innlegg her før du klikket deg inn via VG nett.
Forøvrig forteller det vel at innholdet i denne bloggen er ganske interessant da det ikke er første gang f.eks. VG linker til denne.

Din kommentar føyer seg vel forøvrig inn i kategorien usaklige kommentarer. Innlegg à la ditt er nettopp grunnen til at VOE legger ned sin blogg.

Opplysning:
Denne bloggen er blitt kåret til årets beste blogg av kjente, oppegående personer, nettopp pga innholdet.

Apropo "høyre dame med for mye tid":
Du har tydeligvis for lite å gjøre siden du har tid til å lese andres blogger og skrive usaklige, meningsløse og intetsigende kommentarer. Så vær forsiktig med å bry deg med hva andre bruker fritiden sin til............

Kamelryttersken sa...

Vampus sa
"...når man er en lubben brunette på god vei mot 40."
Hva da med ei lita nett blondine på god vei mot de 50 og vel så det?
Blir ikke mye blogging for meg skjønner jeg.
Men det er vi forsåvidt vant til, å la ungene gå foran egne behov.
Men det er litt forstemmende at 10-åringer får så mye oppmerksomhet, negativ sådan.
Tror ikke det hjelper med en bloggplakat eller andre restriksjoner. Foreldre og andre ansvarlige nærpersoner må være til stede og vise hvor grensene går. Eventuelt sette grenser hvis det er det som må til

Anonym sa...

Vel sagt!
Kanskje bør vi huske at vi bør oppføre oss på nett som vi gjør i Real Life. De som ikke klarer skille sak og person men slenger ufine kommentarer mot en tenåring, de bør gå i seg selv...minst et par ganger til.

John T.- sa...

Veldig godt innlegg, Heidi. Jeg leste det hjerteskjærende innlegget om denne tiåringen i Aftenposten, og tror vi må finne gode måter å gi foreldre mer nettvett.

Samtidig synes jeg det er vanskelig å bare skulle akseptere "dickwads" som et naturlig fenomen i nettfloraen. Saker som har gått for retten, hvor unge har blitt dømt for sjikane på nett, viser at forståelsen for hvor grensene går langt på vei er fraværende hos mange.

fornydelig sa...

Barnebarnet er oppåslukt av Voe. Men hun er 13 år. Og følger sminketips og ønsket seg samme klær. En vakker 13 åring( og jeg er ingen myrsnipe) , er forvandlet til en av 13 på dusinet lolita . Tragisk . Og disse bildene av Voe har jo foreldrene tatt . Det er lenge siden den 15 åringen så ut som 15 . Jeg ønsker meg bedre forbilder for mine barnebarn .
Men det er ingen grunn til å mobbe Voe av den grunn . At foreldrene har latt henne holde på er en annen sak . Så mye oppstuss gir null bakkekontakt og endte med buklanding . Men dette har ikke noe på Dagsnytt å gjøre . Dette har tatt helt av. 100 vis av bloggere legger ned hver dag . 10 åringen som blir uhengt og ingen klarer stoppe mobberne ( hvor er foreldre her) er mye verre . Voe eg storm i vannglasset hun holdt juleaften .

Pia sa...

Jeg så deg akkurat på TV, og ble så fryktelig glad over å se en reflektert og oppegående blogger! For, jo da, det er mange av dem, men det er jo mest fokus på rosabloggere i media.
Sjøl begynte jeg med blogging nettopp fordi jeg ville lære mer om sosiale medier, slik at jeg kan følge bedre med når mine barn etterhvert beveger seg ut i saiberspeisen.
Ellers er det jo interessant lesning en del av kommentarene du får...