Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 27, 2007

Cubans gonna party like it's 1959

Gjennom hele helgen har det svirret rykter om at Cubas diktator, Fidel Castro, har lagt inn årene og trukket sitt siste sukk. Man kan jo håpe, men dette er ikke første gang ryktene om hans død har gått foran begivenhetens gang.

Selv om diktatoren har holdt seg unna offentligheten mer eller mindre siden han ble mageoperert for ett år siden, har han gjennom hele sommeren skrevet kronikker og artikler i cubanske aviser. Midt i helgens rykteflom dukket nok en artikkel opp i Juventud Rebelde på søndag. Det satte ikke stopp for spekulasjonene om hans død.

Grunnen til at ryktene går er at hans 81 års dag, 13. august, kom og gikk uten de sedvanlige festligheter, TV-intervjuer eller annen oppmerksomhet som er vanlig på hans fødselsdag.

Men nok en gang er det nok først og fremst ønsketenkning.

5 kommentarer:

ole michael sa...

Vår alles favorittsosialist, Hugo Chavez, sa for en uke siden at "castro kan ikke dø." Aner man et nytt styre ala Nord-Korea, hvor landets øverste leder faktisk la på røret for flere år siden...

VamPus sa...

Ett av mine favorittord - nekrokrati - land som styres av en avdød leder. Jeg er spent på hvilke avtaler Chavez og Castro har, ja.. Men den smertefrie overføringen av makt til Raul Castro Ruz kan jo også tyde på at det ikke spiller noen rolle om Fidel er død eller ikke, sånn foreløpig.

seilern sa...

Jeg mistenker at det er inngått en avtale mellom Hugo og Fidel, der førstnevnte annekterer Cuba så snart Fidel er erklært død. Derefter vil den sjarmante Hugo satse noen milliarder dollar av statsformuen på å gjennomføre det Sovjet prøvde i 1959, men viste seg å være for feige til å realisere.

Mathias sa...

Ja, Castro er som kattene dine, de han har vel 9 liv?

VamPus sa...

mathias: Det der er jammen ikke langt fra sannheten :-)