Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 27, 2007

Kampen mot de rike

Dagbladet bekrefter hvilken side de står på:

For at kampen mot fattigdom ikke bare skal bli munnsvær, må myndighetene foreta seg noe i begge ender av inntektsskalaen. Det er viktig at det ikke skapes en ny overklasse av rike i landet, som lever sitt eget liv, med sine egne normer, som igjen undergraver samfunnets. Dessuten må myndighetene fortsette sitt arbeid med å sette mennesker i stand til å klare seg selv, samtidig som økonomisk hjelp som gis til grupper som faller utenfor arbeidslivet er så raus at det er mulig å leve et verdig liv for seg og sine barn.
Det er viktig å ta de rike for å hjelpe de fattige. Og hvor raus skal man egentlig være med skattebetalernes penger før folk frivillig blir "fattige" trygdemottakere i stedet for å jobbe?

18 kommentarer:

Milton Marx sa...

Og jeg skjønner mer og mer hvorfor jeg ikke føler meg så hjemme i Norge....

Det å være sin egen lykkes smed, og vite at egen lykke og ulykke kan påvirkes av egen innsats, gir faktisk livet mening. Det er ikke satten som skal holde meg i live, og det er ikke staten som skal sørge for at det går meg bra. Det skal jeg selv gjøre.

Først gir en nesten alt av penger til staten - et sted mellom 70 og 85% når alt av skatter og avgifter regnes med - og så kan en deretter bruke dagene til å syte for at staten ikke gir en nok tilbake. For det er statens ansvar å gi en et godt liv, ikke sant?

Jeg gremmes!

VamPus sa...

Milton: I verdens rikeste land er det en skam at folk dør! Sånn er det bare..

Writer'n sa...

Vampus..Lå det ikke bak denne artikkelen at de rødgrønne ville ettergi 20 milliarder i skattegjeld som skipsrederne har opparbeidet seg?

Milton Marx: Det er vel statens oppgave å ta vare på de som ikke klarer seg i et system skapt av staten. Skal vi fraskrive oss ansvaret for alle som ikke klarer å etablere sin egen lønnsomme beedrift, eller sliter med læreproblemer, alkoholisme,dop, psykiske probler etc.

Du har kanskje en løsning på problemet, eller er det greit at folk lever i en elendighet de ikke har ansvar for selv?

Øyvind Strømmen sa...

Underlig. Her inne får jeg en følelse av at Norge må være et forferdelig sted å leve.

Men det stemmer dårlig med hva jeg ser rundt meg, må jeg innrømme. De få menneskene jeg møter som har det forferdelig har det ytterst sjelden på grunn av at de som skriver Dagbladets ledere har for mye gjennomslag. De mange jeg møter som er sin egen lykkes smed ser ut til å klare det uten at de behøver andres ulykke for å føle seg bra.

Men det er mulig jeg vanker i feil sirkler, selvsagt.

Milton Marx sa...

Writer'n: ja, hva pokker skal vi stygginger gjøre? Det er ikke vår feil at vi ikke er pene nok til å få filmroller. Staten må ha en ordning for sånne som oss! Har du skjema?

Staten skaper flere tapere enn den fjerner. Du hjelper ingen ved å innbille dem at det er en enorm urettferdighet at de er født!

Kanskje er jeg alkis, kanskje går jeg på stoff, kanskje knasker jeg lykkepiller. Det er ikke ditt problem - og det har jeg det jævla godt med. Hvis noen har et ansvar for mitt misserable liv, er det jeg selv - ikke du, og ikke staten.

Vi vet begge at oppbyggingen av "velferdsstaten" handler mer om jobber og stemmer enn om dens oppgaver - for var det å løse oppgavene som var viktig, er det irrasjonelt at staten skal gjøre alt.

I dagens Norge er det særlig en ting som er viktig for å komme seg frem: du må finne deg en svekling! Helst en som ser litt jæklig ut, slik at han gjør seg godt på TV, og så holder du han opp foran kamera mens du rister han litt. Deretter legger du hodet på skakke like etter at du har skåret løk, slik at du på gripende vis kan fortelle alt hva du kunne ha gjort for stakkaren, dersom det bare hadde vært et budsjett.

Er du dyktig får du budsjettet ditt, blir gammel og får leve lenge i landet - og da spiller det vel ingen rolle hvordan sveklingen din har det etterpå.

Se på helsekøene. Hvem er det som står i helsekø? Det er de som har betalt for helsetjenester, men som ikke får det. Ville ikke disse hatt det bedre med et privat system? Eller er feilen at skatteskruen ikke er strammet nok, slik at det ikke er penger til å hjelpe?

All erfaring viser at likhet er oppnåelig - hvis man ser bort fra den politiske eliten på toppen. Det er enkelt! Det er bare å avskaffe all rikdom! Cuba har gjort det, Venezuela gjør det, mens russerne har vendt ryggen til denslags.

Øyvind sa: De mange jeg møter som er sin egen lykkes smed ser ut til å klare det uten at de behøver andres ulykke for å føle seg bra.

Det du gjør er vel, på en litt pervertert måte, å si at man verken trenger fallhøyde eller belønning for å prestere?

Jeg er uenig.

Anonym sa...

Hvem bryr seg? Jens og Kristin er like kriminelle som rederne de jobber for.

IvarE sa...

Deretter legger du hodet på skakke like etter at du har skåret løk, slik at du på gripende vis kan fortelle alt hva du kunne ha gjort for stakkaren.

Aha - så det er derfor jeg ikke får alt som jeg vil - jeg er jo så heldig at jeg er immun mot løk, og derfor ikke gråter når jeg skjærer den opp.

Faen, så urettferdig!
Men Jens og Kristin kommer nok opp med plan for å gjøre noe med det også. Helsen skal også være lik, må vite.

IvarE sa...

Churchill uttalte en gang, ironisk (finner dessverre ikke linken i farten):
"Det som er ille ved kapitalismen er den ujevne fordeling av rikdom. Det som er godt med sosialismen er den jevne fordeling av fattigdom".

Sean Spenn sa...

Jeg er ganske billig. Kristin har min stemme for 200.000 i året.

VamPus sa...

writer'n: Nei, det var ikke en kommentar til skatteletten til skipsrederne som SV vil ha. Dette var lederen på søndag.
øyvind: 800 000 utenfor arbeidslivet er et tegn på at noe er galt, uansett hvor fint liv du måtte ha.

Anonym sa...

http://e24.no/kommentar/e24-kommentar/article1961531.ece

Anonym sa...

Bare tull at det er så mange trygdede nå i forhold til før. Det har aldri vært så stor andel av befolkningen i arbeid som i dag. Sjekk statisk sentralbyrås sider, der står det at 52 prosent av arbeidsstokken (17 -65 år) er i arbeid. Det er mye høyere enn noen gang.

VamPus sa...

Anonym2: Takk for lenke, morsomt :-)
Anonym3: Flere kvinner i arbeidslivet hjelper på det. Synes du virkelig det er uproblematisk at 800 000 mennesker i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet? At vi ikke forsøker å enten bidra med hjelp til selv hjelp eller noen form av integrasjon av de som kan, bør eller vil bidra?

Mathias sa...

FRPs nye barnetrygdmodell er et steg i "riktig" retning for at folk ikke ser at det lønner seg å arbeide. Med denne modellen vil man få rundt 200 000 i barnetrygd i året. Da vil det jo virkelig lønne seg å få barn, og kvinnene kan jo bare legge seg på rygg og få barn på løpende bånd. Ikke mye likestilling.!!

Mathias sa...

Ja forutsatt at man har 2 barn i barnehagealder.

Anonym sa...

Med dagens demografiske utvikling behøver Norge flere norske husmødre med 2-3 barn en karriærekvinner uten barn, og federe som jobber hardt for å forsørge dem.

Øyvind Strømmen sa...

Aha, så du tror altså, VamPus, at dersom noen er for å bekjempe fattigdom så må de samtidig være motstandere av å gjøre noe på noen som helst områder som angår trygd?

Hummer og kanari, tror jeg man kaller dette.

Personlig har jeg en grunnleggende tro på at mennesker ønsker å bidra til samfunnet; vi er tross alt ganske sosiale dyr. Dermed blir utfordringen å legge til rette for at alle kan bidra; enten de i dag er uføretrygda, pensjonister, arbeidsledige, i full jobb, studenter eller hva de nå enn er.

Som liberalist har jeg liten tro på å tvinge folk ut i arbeid gjennom å gjøre forholdene så elendige for fattige at de blir nødt å selge fyrstikker på julaften. Det ser jeg rett og slett på som ganske illiberalt.

Jeg ønsker meg et system som belønner arbeid og som samtidig sikrer alle et visst minstemål. Derfor er jeg tilhenger av både borgerlønn og flat skatt.

Anonym sa...

Her er jeg!
Snylter'n!
Som fikk sosialhjelp i nesten 2 år, og rehabiliteringspenger i nesten 1.
Hvorfor?
Fordi jeg måtte avbryte bachelorstudier, da jeg ble innesperret i 6 timer og brutalt voldtatt (gang på gang!)
Og tro ikke jeg levde fett. Jeg gikk ned 24 kilo, og leita etter flasker i veikanten for å få melk til cornflakes'en!
Snart 6 år etter jeg i full jobb, og betaler min skatt (som jeg alltid har gjort)...
Men livet er fortsatt helt for jævlig! Gi meg et par betongtøfler og send meg ut i Oslofjorden!

Ikke alle kan være sin egen lykkes smed, når noen har stappa pikken sin så jævlig langt oppi ræva di!
Tro meg!