Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 31, 2007

Stryker de skeive..

Hørt på morgenaksjon på Carl Berner:

Mann: Ja, jeg skal stemme Høyre. Men jeg stryker de skeive.
Vi: Men da stemmer du vel strengt tatt ikke Høyre..

Dessuten - hvis DET gjør at man stryker Erling Lae, så fortjener man faen meg å få Rune G. som byrådsleder. Eller Rune G. hjem til deg faktisk. For å tagge.

17 kommentarer:

kjell sa...

Viktig melding!

Strykinger er ikke lenger tillatt. "Klussede" stemmesedler blir forkastet.

DexterMoon sa...

Politikerne, i sin uendelige visdom og streven etter å holde demokratiets fane høyt, har funnet ut at vi velgere ikke skal få lov å mislike politikere, bare at vi skal få lov til like noen av dem mer enn noen andre.

VamPus sa...

Kjell: I know. Men vi tok oss liksom ikke bryderiet med å fortelle det til fyren.
dextermoon: Halvparten av gleden ved å stemme (i den grad det er noe glede) var jo å kunne stryke idioter fra lista..

Mathias sa...

Det finnes en løsning på problemet når man ikke har lov til å stryke. Hvis det er en man ikke liker, så kan man kummmulere hele listen, bortsett fra den man ikke liker. Da får den man ikke liker en mindre personstemme, enn resten.

Deerstalker sa...

Jo'a, men å gi ekstrastemmer til de man liker (og hvor mange på en politisk liste liker man egentlig?) er ikke i nærheten av like morsomt som å stryke. Det er sånt som gjør at "to vote is a bit less OK", for å parafrasere en sentral Høyre-ideolog.

Børge Skråmestø sa...

Du, sweetie-blomst, jeg har alltid lurt på hva det er alle de homsene har, som peker mot høyre?

Du skal ikke se bort fra at homofile menns valg av politisk ståsted (knis) har en veldig enkel forklaring. Menn er jo enkle. Alle vet jo hva vi tenker med.

;-)

(Kan jeg bli mer pubertal? Nei.)

Stian Oen sa...

På særdeles snodig vis prøver du å gjøre det å være homohatende høyrevelger til noe venstrevridd. Imponert over manøveren til tross; er ikke dét i drøyeste laget, da...?

VamPus sa...

børge: hmm... skal ta opp dette i kveld.
Stian: Begynner du å bli paranoid? Kan noen enlighten me på hva sosialisten mener?

abre sa...

Vi burde kunne stryke hele partier. Eller helst: gi pluss- og minuspoeng til alle partiene.

Johan R. Sjöberg sa...

Jag har länge förespråkat att man skall få välja om man vill lägga en röst för eller emot någon (parti, kandidat).

Jag har stora problem med att förmå mig att rösta (stemme) för någon, men jag har inga problem med att välja vilka jag vill rösta emot.

genese sa...

Hmm Oppfordring til kriminelle handlinger... Det er vel straffbart, det? Hehe

Flopsy sa...

Ikke lov å stryke? Skal det ikke være lov med litt moro på valgdagen altså? Skuffet nå.

Brage sa...

Men veit dere hvorfor man ikke kan stryke lenger? Fordi alle minoritetskandidatene var overrepresentert blant dem som blei stryki!

Sosialistbert sa...

Ja, den beste løsningen på et problem er jo selvsagt å forby det!

Anonym sa...

Minus-stemmer ville vært veldig motiverende.

Problemet er at det fungerer mer konservativt enn enmannskretser: RV og KrF hadde begge kommet ut under null. (Og Høire hadde nok gått forbi FrP?)

Bernt sa...

Det var sikkert noen minoritetskandidater som ble strøket. Men LANGT FLERE ble kummulert. Det er bare å ta en titt på representasjonen i Oslo. Det har også vært skrevet om dette i norske aviser, innvandrere prioriterer sine egne, og det gir resultater.

Oslofyr sa...

Problemet med forbudet mot å stryke, er at det ikke lenger er så interessant å stemme ved lokalvalg.

Lokalvalg var for meg et personvalg i mye større grad enn et partivalg. Når strykemulighetene forsvant, så forsvant egentlig det virkelig interessante med lokalvalg - for meg.

Håper strykemulighetene etterhvert kommer tilbake. Vurderer å ta en blank liste og skrive på kandidatene jeg vil ha inn, framfor å ta en partiliste. Rett og slett fordi jeg ikke har interesse av å stemme på et parti hvor jeg ikke kan stryke kandidater.