Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 08, 2007

Rune G som byrådsleder?

I sin tid foreslo Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen å innføre lovlige taggevegger som drittungene kunne øve seg på (før de går ut og tagger ned bygården din). Rune Gerhardsen, eller Rune G som han liker å kalle seg i disse dager, stiller som byrådsleder i Oslo. La oss se litt på hvordan han ser på ansvar, demokrati og politiske prosesser:

Rune Gerhardsen må dele ansvaret med det politiske flertallet som står bak taggeveggene i både bystyret og Grünerløkka bydel: Ap, SV, RV og Venstre, mener Høyre.
- Jeg står for det jeg har foreslått, men jeg kan ikke ta fult ansvar for hva bystyret har vedtatt, og hva alle de andre har stemt for, sier byrådslederkandidat, Rune Gerhardsen, til Aftenposten.no.
Så... dersom han som politiker foreslår noe og de andre stemmer for det, så kan han ikke ta fullt ansvar for det. Oslos neste byrådsleder? Neppe...

8 kommentarer:

Bjørn Inge sa...

Rune G har vel aldri fremstått som den skarpeste kniven i skuffen - det som er så inmarri trist er at det er så utrolig mange som har like få skarpe kniver i skuffen som han, og derfor stemmer både på han og resten av den rødgrønne sosiokomumarxistiske gjengen han samarbeider med..

...dette var en dårlig kommentar fra min side, men noen ganger så må mann bare være litt lavmål ;-)

Bjørn Inge

seilern sa...

Det positive med Rune G som byrådsleder er at han garantert ikke blir gjenvalgt. Derfor vil en valgseier til Ap i 2007 garantere at Ap taper i 2011, så deres tid ved makten blir begrenset.

om hausmania sa...

Om denne antropologioppgaven om Hausmania er nøytral kan jeg ikke uttale meg noe særlig om.

http://antropologi.info/blog/nyheter/pdf/andersbakken-hausmania.pdf

Intensjonen til oppstarten av Hausmania var å lage ett sted hvor folk kunne ha atelieèr og musikklokaer osv.

Så kom Sjur Cappelen og de jævla idèene om at han og hans lakeiers politikk skulle råde.

Meningen var at Hausmania skulle være "apolitisk" og ikke ett reir for Sjur Cappelen Papazian og hans greier.

På den annen side så er det mange i Hausmania som driter i politikk og bruker sine atelieèr og øvingslokaler til det intensjonen var; å lage kunst.
Men jeg antyder at Hausmania ikke er så politisk i det store og hele som en kan få inntrykk av, det er alltid en kjerne av folk som skaper illusjonen om at alle er enige og tilhører ett felles miljø.
Inne i fremre gård er det mange graffitimalere som maler sine store ”piecer” på den eneste ”lovlige”15 graffitiveggen i Norge. Mellom hovedbygget og musikkavdelingen ruver den gamle sementkrana. Den likner på anarkistsymbolet og benyttes i den offisielle Hausmania logoen. I tillegg til fargerike graffitimalerier, er veggene dekket med tagging og innerst inne i gården er det et vakkert veggmaleri. Jeg går inn på Hausmania, opp trappene, til knutepunktet like ved Internet kafeen ”revolusjonsverkstedet HUMLA”, der flere korridorer møtes i et veikryss. Hausmania har mange rom, etasjer og trappeoppganger og kan virke forvirrende for den nyankomne. Veggene er dekket med tagging, men det skal være dugnad i neste uke, så man kan få malt over disse før politikerne kommer på besøk. På galleri Badet, like bortenfor, er det utstilling med kunstnergruppa Yokoland og galleriet er forvandlet til en magisk skog med trær, fluesopp og fuglesang. Jeg går opp trappen som leder til kontoret, hvor det skal være representantrådsmøte i dag.

VamPus sa...

Hausmania kan jo bestå selv om taggerveggen forsvinner. Hørte forresten at vaktmesteren på Elvebakken Vgs hadde en morsom jobb etter at de arrangerte "taggerfestival". For drittungene pakker jo pent ned sprayen sin når de går fra den lovlige taggerveggen..

Programsekretariatet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Rune G sa...

Det va'kke bare vaktmestern på Elvebakken som måtte vaske huset sitt etterpå, men nabolaget i hele området.

taggerne må gjerne tagge for min del - i sin egen stue!

L sa...

Når det gjelder Rune G er det vel noen av oss som husker ham best for "taggerhue"-kampanja på tidlig 90-tall.

Jeg kan ikke skjønne og forstå hvordan det kan være ulovlig å spraye maling på en oppsatt vegg for et sånt formål. Makan til statlige reguleringer :-)

partypinne sa...

Liberalismen er wannabe-liberal og stusseleg