Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 22, 2007

Hva man vet om Høyre-folk

I LO Aktuelt i dag, har Svein-Yngve Madssen en kommentar om hva man vet om Høyre-folk:

Bankkontoen i Sveits har bare bekreftet det vi alle ”visste” om Høyre-folk.

Tja. For min del er det tre uker til lønning og jeg har rundt 1250,- kroner på kontoen. I min bank her i Norge. Og så har jeg rundt 1,1 millioner i gjeld. Har vært vegetarian i syv år, jobbet i kampanje mot rasisme, dro til en flyktningeleir i Bosnia under krigen i 1993, vokst opp i Groruddalen, flytta rundt i Oslo, skilte foreldre, jobbet siden jeg var 19, betalt min egen utdannelse, startet flere politiske kampanjer, har verken bil, hytte eller hus - men en nydelig pusekatt.

Hva var det alle "visste" om Høyre-folk, sa du?

Glem det. Skal hjem og leite etter sølvskjea mi. Et eller annet sted MÅ den jo være...

19 kommentarer:

Milton Marx sa...

Det er urettferdig at Høyre tas på dette, og det verste er at det trolig vil skje over hele landet.

Men hvor Høyre-velgerne går, er jo en annen sak... Stort sett er vel forholdet mellom blokkene i norsk politikk relativt konstant, er det ikke?

Alt Siv jensen trenger å gjøre, er jo å holde kjeft.

Cracked actor sa...

For egen del er det ganske absurd å få spørsmål om hemmelige formuer i utlandet. Jeg er liksom litt mer i "oisann, her kan det komme betalingsanmerkning"-divisjonen.

Men, ok. Nedre Romerike Vannverk viste jo det "alle" vet om arbeiderpartifolk også: De velger sine venner inn i styrer og verv, underslår millioner og bygger farmer i Afrika.

Mathias sa...

Ja, enhver Høyre-medlem er en potensiell skattesvindler hvis de får sjansen. At Vampus ikke er i posisjon til å gjøre det, betyr ikke at mange, mange andre i Høyre gjør det. Men en ting som slår meg er at hvorfor ikke Vampus eier sitt eget hus/leilighet, såvidt jeg har oppfattet har hun en relativt god jobb. Det er jo ikke noen lønnsom butikk å betale leie til andre. Det kaller jeg penger ut av vinduet. Så et godt råd til deg Vampus. Kjøp deg en leilighet, da betaler du ihvertfall leie til deg selv.

Knut Stian Olsen sa...

Ikke våg å kall deg høyrekvinne - du kvinne :)

Modernisert og global sa...

jeg er oppvokst på en gård på bondelandet og har spilt i punkband i 10 år, bor i en liten leilighet i oslo sentrum med gjeld gått tredd ned over hodet. er antimateralist og miljøengasjert og gav sist jul kun veldedighetsgaver til venner&familie. kanskje ikke den mest stereotype høyrevelger, men jeg er engasjert medlem av høyre fordi jeg tror høyrepolitikk vil føre til en bedre og mer rettferdig verden! når det gjelder moral og skattesnusk, så er det minst like mye av det blant sosialister, det er jeg 100% sikker på. umoral er godt utbredt overalt i samfunnet, desverre!

IvarE sa...

Hvorfor flytter "alle" de gamle AP-pampene utenlands når de pensjonerer seg (f. eks. Trygve Lie til Miami og Gro H.B. til Nice) hvis det ikke er for å kunne nyte formuene de har gjemt unna (les "stjålet" i AP-terminologi) mens de var i posisjon?
Rent bortsett fra klimaet så er det i hvertfall ikke for å beholde æren av å betale skatt til Norge.

Martine Votvik sa...

"Tja. For min del er det tre uker til lønning og jeg har rundt 1250,- kroner på kontoen."

Oi oi oi, jeg vet ikke om dårlig styring på privat økonomi er noe som nødvendigvis umuliggjør korrupsjon.

... sånn ellers sier jo uttalelsen til Madssen en hel del om han selv...

Deerstalker sa...

Problemet er bare at dette ikke handler om hvordan virkelige Høyre-folk er, det handler om stereotypene og fordommene om Høyre-folk. Og Diffen-saken har bygget kraftig opp under disse.

Det burde ikke være slik at den slags påvirker valgkamper, men det gjør det. Og som Høyre-velger, men ikke garantert Høyre-velger, forundrer det meg å se hvor klønete partiet taklet denne saken.

Hvordan et parti takler kriser i egne rekker, er antagelig en indikasjon på hvordan de takler kriser overhodet. Dét bør kanskje ha en del å si for hvem man gir sin stemme til.

VamPus sa...

"Hvordan et parti takler kriser i egne rekker, er antagelig en indikasjon på hvordan de takler kriser overhodet."

Det er forsåvidt et godt poeng. Nå har vel Høyre vist seg å kunne snu kommuneøkonomi og styre en by. Oslo, også med sine utfordringer, synes jeg faktisk er et eksempel på dette. Men krisehåndteringen internt.. *sukk*

John T. sa...

Jeg er glad for å se at lønningssituasjonen er like ille hos andre. Hva er egentlig vitsen med én lønningsdag i måneden? Og ikke før valgdagen, og da er det jo som kjent alt for sent å kjøpe sprit. Grrr.

Her er mitt forslag: En lønningsdag en gang i måneden for alle de faste utgiftene pluss halvparten av gøypengene, og den andre halvparten av gøypengene to uker senere!

Her er det kun Kristin som kan ta tak, jeg vet ikke om noen andre som vil være så ivrig på å passe på pengene mine.

C. sa...

"Enhver Høyre-medlem er en potensiell skattesvindel" - hvor har du dette ifra?? Hva er bakgrunnen for stigmatiseringen??

Hvis vi allikevel skal analysere hva som har skjedd i diffen-saken:
det er jo merkelig at dette kommer opp i valgkampen, -ikke?

Siden det er lokalvalg må de lokale representantene stå for sine valg. Det er en uting at sentrale politikere skal ha så stor plass i dette - spesielt på tv. Så å belemre alle i Høyre med dette er tøvete.

Writer'n sa...

For morro skyld kjørte jeg noen krysstabeller i SPSS ut fra ESS2004 på partipreferanse og holdninger til skattesnusk, forsikringsvindel og salg av gjenstander man visste var defekt. Resultatet var at FrP'ere og AP velgere var de med lavest moral i disse spørsmålene. FrP'ere i særlklasse lavest moral. Høyrevelgerne var temmelig ryddige.

Helge Samuelsen sa...

Selv om det sikkert er sagt før er jo problemet at brannslukkingen etter Simonsen saken var heller slett. Det bekreftet kanskje mer fordommene enn saken i seg selv.

Diffen har jo gjort en god jobb, men det er normalt ikke ellers en spesiellt formildende omstendighet når det gjelder skattesnusk generellt?

Noen hadde jo mer vett enn andre, selvsagt - men feilskjær teller mer enn godskjær (?)

juhuuu sa...

Ingen har vel hatt så mye snusk og unndragelser i sine aksjeselskap som mannen til Gro Harlem Brundtland... mens hun var statsminister. Men den saken ble det selvsagt lagt lokk på...dengang

Anonym sa...

du forresten - hva med oppfølgeren: "det vi vet om LO-folk". Som Gerd-Liv, som bor i rådflott leilighet i Pilestredet Park. Som kjører diger bil til jobben, som LO eier og betaler. Og når de er på fagforeninsturisme, ops, jeg mener på besøk hos kammerater i andre land, er det tut og kjør på business. Og ved høvelige anledninger drar kasserer Bente Halvorsen fram gullkortet for å kose seg men noen flere cognacer.

...for å nevne et par stikkord...

VamPus sa...

anonym: Jo men du vet, sosialister MENER det jo godt, og da kan man jo ikke kritisere...

Anonym sa...

Juger du eller får du faktisk ikke noen form for godtgjørelse av Civita eller Rederiforbundet for jobben du gjør?

Anonym sa...

Hvis ikke du finner sølvskjeen i munnen din så er det mest sannsynlig at du ikke har en sølvskje.

peter sa...

mathias: test av din logiske sans; når vampus skriver at hun har 1,1 mill i gjeld, hvordan får du deg da til å tro at hun IKKE eier egen leilighet? trodde du de 1,1 mill var studielån? kredittkortgjeld (for alle skoene)?