Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 15, 2007

Hvem kjenner hvem best?

Sitat fra Arbeiderpartiets argumentasjonshefte på FrP angående stykkprisfinansiering av omsorgsbehov, der pengene følger den omsorgstrengende uavhengig av hva vedkommende måtte velge av omsorgstjenester:

Et av problemene med dette er at den eldre sine behov ikke vurderes fortløpende av personalet som er til stede og som kjenner den eldre best.
Kjenner den eldre.... best? Ikke den eldre selv, ikke den eldres datter eller sønn, ikke eventuelle engasjerte barnebarn. Men det kommunale personalet kjenner den eldres behov.. best.

Da så. Se også Sevjes Blaa Blogg.

Oppdatert: Arbeiderspartiets ønske om omsorgsmonopol kan være livsfarlig, skriver Bengt Eidem i bloggen sin. Han burde vite det. Som dødssjuk og med store smerter ble sendt hjem fra den kommunale legevakta. To ganger.

8 kommentarer:

Simon sa...

FrP trenger jo ikke lage et nytt om AP, det er jo bare å bruke APs egen uten endringer :)

Seide sa...

Staten vet best - alltid. Selv når du får beskjed om å slutte å undervise for å lage stål.

Laila sa...

Der har du det vanlige overformynderiet fra den kanten, ja. Godt påpekt!

Simon sa...

> Som dødssjuk og med store smerter ble sendt hjem fra den kommunale legevakta. To ganger.

Rassisme !

snorre valen sa...

Heia Vampus, takk for sist. Om du ikke har merket det, har jeg tilbakevist påstandene dine om Trondheim i innlegget ditt om "det rødgrønne paradis".

Videre, her har du en tabell over barnehageplassene som nå er til overs i Trondheim:

http://www.trondheim.kommune.no/content.ap?thisId=1117620907&language=0

Ta ta.

VamPus sa...

Snorre - link funker ikke, send gjerne til vampus@gmail.com.

Modernisert og global sa...

jeg mener den rødgrønne regjeringen er i ferd med å skape et klasseskille i Norge når det gjelder helse.de setter idelogi foran pragmatisme og pasientenes beste. en skam at de reduserer bruken av private tjenester... skriver om dette her!

Øyvind Strømmen sa...

Selv mener jeg kritikk av både Arbeiderpartiet og Frp er bra, så lenge den er rettferdig.

I hvilken grad Arbeiderpartiets kritikk av Frp er rettferdig kan sikkert diskuteres. Den kritikken av Arbeiderpartiet som flere leverer her er det ikke. Den er et resultat av en kombinasjon av kreativ klipping og det som vanskelig kan være noe annet enn vond vilje.

Det Arbeiderpartiet sier er, i sammenheng:

"NAV vil bli forpliktet til å betale ut penger til de institusjoner som som skal yte tjenester til den eldre. Nivået på utbetalingen fastsettes av en statlig inntaksnemnd, noe som i seg selv er byråkratisering. Et av problemene med dette [osv]"

Det er altså ikke snakk om at "Staten vet best - alltid", slik seide sier og flere gir uttrykk for.

Arbeiderpartiet sier faktisk eksakt det motsatte, nemlig at den som har kontakt med enkeltmennesket i Gaular nok kan påregnes å vite bedre enn en statlig oppnevnt nemnd i Oslo. Bakgrunnen er ganske enkel: den statlige nemnden Frp i følge Arbeiderpartiet etterlyser vil naturligvis ha mindre kontakt med både den eldre selv, døtre, sønner og engasjerte barnebarn enn det lokalt helsepersonell har.

Den debatteknikken som her taes i bruk av flere er skitten og uredelig. Og det burde folk, spesielt dersom de selv kritiserer Ap for det samme, holde seg unna.