Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 06, 2007

Rødgrønt paradis

Ifølge SV'eren (og bloggeren) Snorre Valen så er Trondheim visstnok det nærmeste man kan komme et rødgrønt paradis:

Tretten SU-ere hører på Snorre Valen, som snakker litt for raskt til at tilhørerne får notert, fortelle om "det rødgrønne paradis" i Trondheim. Om hvordan alt er blitt bedre. Han har fire A4-sider med skryt.
Det sies ikke noe om de fire A4-sidene inneholdt noe om barnehagedekningen i Trondheim. Noen som husker SVs kjernesak? At Kristin Halvorsen skal gå av 31. desember om ikke deres løfte om full barnehagedekning er oppfylt? For det rødgrønne paradis mangler ifølge Adresseavisa forrige fredag minst 200 barnehageplasser. Og det til tross for at barn stues inn i midlertidige brakker for å sikre finansministerens ære. Men de rødgrønne er fornøyde:

Selv skryter ordfører Rita Ottervik (Ap) og varaordfører Knut Fagerbakke (SV) mest av barnehagesatsingen, med skolebygging på andreplass.
Spørs om foreldrene til brakkebarna og de 200 barna uten barnehageplass er like fornøyd.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Og det som er så sinnsykt irriterende er at SV-Kristin ikke står ved sitt løfte!

BI

Fredrik Mellem sa...

Jasså. Så de mangler bare 200 plasser? Da er det jo faktisk mulig de klarer det da!

Oslo er drøyt tre ganger så stor som Trondheim, men her ser det jo langt verre ut. Her mangler vi langt over 2000 plasser.

Høyre har ledet byen og solgt unna kommunal eiendom i 11 år, mens eiendomsprisene har gått i taket. Nå er de plutselig overrasket over at det er dyrt å kjøpe eiendom og bygge barnehager, og må få u-hjelp av regjeringen.

Dette var rett og slett en helt elendig og klønete posting, Vampus. Du pleier å prestere bedre.

Fint hvis du kan dokumentere at Halvorsen har lovet full dekning innen 2008. Det holder ikke å bare gjenta påstanden til det kjedsommelige.

Simon sa...

Nå høres det nesten ut som om du kritiserer SV for at de ikke OPPNÅDDE valgtruslene (aka valgløfter) sine. Det kritikkverdige er jo ikke det, men at de i det hele tatt blander seg inn i barnehageutbygging, som burde være et rent privat anliggende. På samme måte som utdanning og helse forøvrig.

VamPus sa...

Fredrik: Du er Ap-politiker og ikke fått med deg SVs løfter om full barnehagedekning? Faktisk ser jeg på SVs hjemmesider at de nå har lovet det innen utgangen av 2007. Hvis det er noe mer du lurer på om din samarbeidspartner så bare spør.

Og du som vil inn i Oslo bystyre har heller ikke fått med deg at barnehageutbyggingen i Oslo er på fullgir og rundt 3850 plasser ferdigstilles i år? Og at man forventer full barnehagedekning i løpet av neste år - som er i tråd med din regjerings ambisjon? Kontakt gjerne noen av dine erfarne partikollegaer i Oslo bystyre og spør om de seriøst mener at utbyggingen er for dårlig.

Fredrik Mellem sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fredrik Mellem sa...

Vampus, Vampus, Vampus. Du må lære deg å skille mellom tingene. At SV har som mål å ha full barnehagedekning innen utløpet av 2007 er fint og flott. Det må ikke sammenblandes med Halvorses "Så er dere kvitt meg-løfte" fra valgkampen.

Hun lovet å gå av dersom den rød-grønne koalisjonen ikke klarte å nå dette målet i løpet av stortingsperioden 2005-09.

Hvis det er noe mer du lurer på, om krig og fred og religion og politikk og sånn - så må du bare spørre altså.

:-)

IvarE sa...

Fredrik:
Å nei du, bortforklaringen om at det gjaldt hele perioden er kommet til i etterkant.
Hun sa faktisk ettertrykkelig 2007!

Fredrik Mellem sa...

Vennligst dokumenter det, da, Ivare.

IvarE sa...

Fredrik:
Det er temmelig enkelt:
Se for eksempel

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1671591.ece

og

http://www.sosialisme.no/nyheter/2007/03/skaduikkegaaav/

og

http://www.stortinget.no/stid/2006/s070321-01.html

og ikke minst: SV's egne sider:

http://sv.no/partiet/organisasjon/materiell/grafisk/lopesedler/dbaFile89847.pdf

IvarE sa...

Noe gikk galt med linkene: det skal stå:
http://www.aftenposten.no/meninger/
kronikker/article1671591.ece

og

http://www.sosialisme.no/nyheter/
2007/03/skaduikkegaaav/

og

http://www.stortinget.no/stid/
2006/s070321-01.html

og

http://sv.no/partiet/
organisasjon/materiell/grafisk/
lopesedler/dbaFile89847.pdf

Fredrik Mellem sa...

Ivare da. La oss ta dokumentasjonen din punktvis.

1. Her henviser til en som påstår det samme som deg. Det er lite verdt som dokumentasjon.

2. Du henviser til hva Kristin Halvorsen har sagt på Stortinget. I denne henvisningen sier hun det samme som jeg allerede har forklart deg. (Sjekk kildene dine bedre neste gang)

3. I SV-brosjyren du henviser til står det hverken 2007 eller 2009, men faktisk "innen utløpet av 2008, " Heller ikke dette er knyttet Halvorsens løfte om å gå av.

Jeg vet at det er mange som liker denne løgnen - men løgn er fortsatt løgn. Selv om det blir gjentatt mange ganger.

IvarE sa...

Fredrik da:

Enig i at første ref gikk fort.

Klipp fra stortinget viser at hun lyver på direkte spørsmål. Det var omtrent på denne tid hun fant behov for å begynne å bortforklare.

SVs pamflett sier *innen* 2008, ikke *i løpet av* 2008.
Mere krystallklart kan det neppe sies!

Anonym sa...

Fru Halvorsen sa det på TV2s utspørring av henne før valget i 05.

Øyvind Strømmen sa...

Nå er det jo slik at dersom jeg lover deg, VamPus, to flasker vin - og jeg faktisk bare har råd til å kjøpe en flaske vin av gangen - så er det å gi deg en flaske vin faktisk et steg i retning å holde løftet mitt. Det er ikke et steg i retning å bryte det.

Derfor er kritikken din av SV i Trondheim ikke så veldig interessant, dersom du ikke samtidig skriver hvor mye eller lite de har gjort for å sørge for at du får begge flaskene med vin, i dette tilfeller: full barnehagedekning.

Hva Halvorsen har sagt og ikke har sagt blir en annen diskusjon. Hvis hun har lovet at noe skal skje innen en konkret dato, så var det ikke smart. Men det betyr ikke at regjeringen har sviktet i forhold til barnehagedekning; det er ikke hver dag jeg gidder å forsvare regjeringen, men der har de faktisk gjor en god del bra.

snorre valen sa...

Det er patetisk å se Høyrebloggere forsøke å angripe SV-styrte Trondheim på en sak Høyre selv har motarbeidet sidene barnehagene ble til.

Per mars 2007 hadde Trondheim en overdekning i barnehageplasser på 250 plasser. At flere strømmer til er et godt tegn, det betyr at våre nedsatte barnehagepriser gir utslag. Vi har ingen problemer med å gi alle plass i år.

La oss se hva SV har gjort på barnehagefronten i Trondheim (ja, Vampus, dette var med i skrytelista mi):

- - -

Full barnehagedekning.
Det ble bygd kun én kommunal barnehage på 14 år med høyrestyre. Målet om full barnehagedekning ble nådd i 2006 da alle som søkte innenfor hovedopptaket 1. mars 2006 fikk barnehageplass. Etter hovedopptaket 1. mars 2007, hvor alle fikk plass, har vi et overskudd på 250 plasser, noe som gjør at tilflyttere og søkere som søkte for seint også vil få plass.
Det er blitt bygd barnehager for 500 000 kr. per dag.
I 2005 og 2006 ble det bygd 33 nye barnehager, av disse er 25 kommunale (1700 plasser).
Innført makspris og fulgt opp barnehageforliket lokalt.
Ved innføring av økonomisk likebehandling mellom kommunale og private barnehager var det en forutsetning at de private barnehagene hadde tariff- og pensjonsavtale for de ansatte.
Satsing på å nå minoritetsspråklige barn.
Andel minoritetsbarn med barnehageplass for 5-åringer økt fra 30 % til nær 100 %.
Forbud mot reklame i barnehagene.

- - -

Nå kan du få vise meg skrytelista fra Høyre og Torgeir Ødegaard, som driver sutrekor i Oslo.