Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 08, 2007

Fagforening for bloggere

Altså. Skal man le eller gråte?

Venstreorienterte (selvsagt) amerikanske blogger har seriøst begynt å diskutere behovet for en fagforening. De vil ha høyere priser for annonser på bloggene sine (det klarer de åpenbart ikke å forhandle frem selv?), sykeforsikring (betalt av hvem, i all den tid de i beste fall har enkeltmannsselskap) og pressekort. Alt dette for en hobby.

Jeg for min del håper de starter en fagforening og at samtlige venstreorienterte bloggere går ut i streik...

Takk til Simon for tips på vampus [a ] gmail.com.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir interessant når amerikanske konkurransemyndighter går etter dem for kartelldannelse...

#15

Anonym sa...

Tja, det begynner vel faktisk å bli endel som har dette som _levebrød_ og ikke hobby, så hvorfor ikke?

Vox populi sa...

Selv har jeg vurdert å børsnotere bloggen min, ansette Audun Lysbakken som adm. dir, gi ham en haug med opsjoner for siden å sparke ham fordi det ble i overkant dyrt.

BA-HR er klare til å gå i gang med prospektet, de skal bare lese ferdig Dagbladet og VG.

VamPus sa...

anonym: Og hvem mener du skal betale helseforsikring for bloggere som lever av annonseinntektene sine? Annonsørene?

Øyvind Strømmen sa...

Er det ikke mulig at man kan få billigere helseforsikring dersom man har en forening med en del medlemmer i ryggen, da? Det er vel strengt tatt det det heter i artikkelen til CNN: "Others see a blogger coalition as a way to find health insurance discounts"?

vox populi:
Audun Lysbakken er en hyggelig fyr, og siden han skal være adm.dir regner jeg med du trenger en som kan samarbeide godt med ham til å være styreleder. Tre flasker vin er godt nok styrehonorar for meg. Men det må være europeisk vin, mind you.

Vox populi sa...

Øyvind: Det er ok, du kan i tillegg få opsjon på ytterligere 3 flasker om du og rettvenstre gjør en god jobb. Jeg er mest bekymret for at det blir mye venstrehåndsarbeid. Siden jeg har fått inn staten som minoritetseier kan du ikke regne med å sitte lenge.


Vampus: Unnskyld for misbruket av bloggen din til rekruttering av personell. Du skal bli tilgodesett. På en eller annen måte.

Fredrik Mellem sa...

For noe vrøvl, Heidi. På hvilken måte er dette vesensforskjellig fra avisenes ulike annonsesamkjøringer?

XmasB sa...

Det er da flere heltidsbloggere i statene som tjener gode penger. Flere av dem jobber mer bloggen sin enn en typisk frilans pressefotograg gjør, så hvorfor ikke gi dem et pressekort i samme slengen?

Simon sa...

Er det ingen som gjenkjenner ordet FAGFORENING ? En fagforening er en sammenslutning av arbeidstagere som vanligvis hevder at de blir utnyttet av arbeidsgivere, og som har som formål å overta styringsretten til arbeidsplassen, ev. innføre sosialisme og dermed avskaffe all eiendomsrett.
Et grunnleggende trekk ved fagforeninger er at de fokuserer på en konflikt mellom arbeidstager og arbeidsgiver, fiktive eller reelle.

Dersom selvstendig næringsdrivende skal delta i en fagforening må de da vel streike mot seg selv. Det er litt morsomt.

Fredrik Mellem sa...

Det er jo flott at noen kan tenke litt moderne omkring "fagforening."

Det er jo heller ikke slik (ulikt hva mange blåbloggere synes å tro) at en fagforenings formål og viktigste oppgave er å organisere streiker.

I fremtiden vil det være flere "arbeidstakere" som formelt vil være selvstendig næringsdrivende, men samtidig ha kollektive interesser. Eksempler på slike grupper:

- taxisjåfører med eget løyve og egen bil.
- kunstnere
- tannleger og leger
- advokater

Dor de færreste av disse er streik et naturlig tema. Likevel forstår vel alle at de som grupper kan ha kollektive og faglige interesser.

VamPus sa...

Øyvind: Det kan du få f.eks. om du er medlem av en vanlig organisasjon som gir fordeler til sine medlemmer. Du får billigere forsikring via OBOS. Men det er fint. Så lenge du har tilgang til PC så skal du med andre ord få pressekort og akkreditering fordi du "blogger". Tenker det blir morsomt på regjeringskonferanse, ja.

"Hei, jeg kommer fra bloggen fjordmann og har noen spørsmål", "Hei, jeg kommer fra kattebloggen "Verdens søteste katt" og vil stille.." og så videre.

Øyvind Strømmen sa...

Nå er faktisk journalist ikke en beskyttet tittel, iallfall ikke i Norge.

Følgelig kan selv folk som ikke er utdannede journalister kalle seg det, og både bloggere og borgerjournalister kan få akkreditering dersom de spør om det, og dersom arrangøren ønsker å gi dem det. Hvem som helst med et pressekort kan ikke spasere inn hvor som helst. Særlig ikke på regjeringskonferanser.

Siden du følger for å henfalle til banaliteter, ser jeg for øvrig ikke noen grunn til at en dyktig katteblogger med mange lesere ikke skulle få akkreditering til Kattefestivalen 2009, mens lokalavisjournalist Tore Hund skal få det.

I Norge er ellers hele pressekortet i bunn og grunn et fjollete plastkort uten særlig verdi.

Jeg har arbeidet som journalist i flere år, og har brukt det en gang. Det var i Tyskland, der de har en fetisj for slikt, og det var strengt tatt ikke nødvendig. Jeg kunne fått akkreditering som journalist uansett.

I dette tilfellet er det så vidt jeg har fått med meg en del høyt profilerte politiske blogger med en betydelig leserskare som vil starte en forening, for blant annet å forhandle for gode forsikringsordninger og for å stå sterkere i forhold til andre krav. Jeg tror alle spørsmålene du stiller ovenfor i bunn og grunn er besvart i artikkelen du linker til. Så hvorfor stille dem? Bare for å latterliggjøre noen bloggere du ikke er enig med?

Hva i hule heite er problemet med å starte en forening? Hvorfor er du medlem i partiet Høyre? Klarer du ikke å argumentere for høyrepolitikk godt nok på egen hånd? Er du helt sikker på at du ikke er med i en eneste klubb som har fått en deal på billigere øl eller no' et eller annet sted?

Aha. Kanskje dette bare var et forsøk på humør. Se hvor dumme de er - hahaha!

Simon sa...

Fredrik kvad soleis:
> Likevel forstår vel alle at de som grupper kan ha kollektive og faglige interesser.


Joda, det kan de. Og faglige sammenslutninger er vel og bra. Sågar sammenslutninger som på kollektivet (!) vis representerer arbeidere i forhandlinger med arbeidsgivere.

Det jeg raljerte over er hva fagforeninger (sterkt misvisende navn btw) faktisk ER i dag, og det er altså en Bevegelse for Sosialisme.
Det er i og for seg også respektabelt, dersom man ikke hadde pretendert å "representere arbeidsfolk", for det gjør man slett ikke. Man representerer _sosialister_, og deres spesifikke syn på forholdet arbeidere/arbeidere.

(Siden jeg anser arbeidere som selvstendige individer, og arbeidsgivere som hardt arbeidende mennesker, gidder jeg ikke å bruke rørslas vanlige motsetningsterminologi).

Øyvind Strømmen sa...

simon:

Nå er vi jo i den heldige posisjon i Norge at vi har organisasjonsfrihet, og dermed kan jo du starte opp din egen fagforening når du vil.

For øvrig er jeg vel ikke helt sikker på at f.eks. sammenslutningen av fagforeninger kalt YS er utpreget sosialistisk.

Johan R. Sjöberg sa...

Var försiktig med vad du önskar dig. En vacker dag blir icke-fackanslutna bloggare satta i blockad.