Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, august 26, 2007

Kvotering i kommunestyrene

Senterpartiets leder, kommunalminister Åslaug Haga, vurderer å overstyre partidemokratiene ved å innføre kjønnskvotering i kommunestyrene for å få opp antall kvinnelige representanter.

- Det er et paradoks at vi krever 40 prosent av begge kjønn i styrene i allmennaksjeselskaper, mens vi ikke har slike krav til politiske organer, sier Haga.

Nei, det er ikke det. Paradokset er at sosialister i alle rødgrønne avskygning avskyr privat næringsliv, styreledere og bedriftsledere, og mener at disse lever en kynisk tilværelse styrt av grådighet og egeninteresse. Og det vil de kvotere kvinner INN I?

Fra før av har Haga foreslått å gi kvinner frynsegoder på skattebetalernes regning - som vaskehjelp, lederkurs og barnevakt - for å få dem inn i kommunepolitikken. Trine Skei Grande, som ble nektet helseforsikring på grunn av overvekt, tror at pizza på kveldsmøter vil trekke kvinner inn i politikken.

STØNN! Har det falt noen inn at kanskje kvinner er så smarte at de ikke gidder å bruke tida si på langtekkelige møter som er så drepende kjedelige at en kran som drypper virker som et intelligent, påkostet drama fra Hollywood? At man ikke orker å bruke sitt engasjement og virke på å høre på innlegg fra grå politikere med retoriske gaver på linje med våt sokk? Eller kaste bort tida på nok en behandling av en reguleringssak for boligbygging fordi en eller annen nidkjær saksbehandler i en eller annen etat har funnet en grunn til å stoppe tidligere planer?

Herregud. På en annen side så viser jo undersøkelser etter engledebatten at et flertall av kvinner tror på engler, healing og tibetanske bjeller - hvilket egentlig forklarer hvorfor nettopp det er menn som har makt, mens kvinner deltar i heksedans og forsøker å komme i kontakt med sin indre gudinne. Like greit å holde irrasjonelle fjols unna viktige ting. Den plassen fyller jo forøvrig SV allerede utmerket.

Nei til kvotering. Basta.

25 kommentarer:

Salt sa...

Herlig kommentar Vampus. Haga brakte dette opp i forrige valgkamp også. Det kan virke som at når hun ikke har noe vettugt å si om SPs politikk (og det skal jo godt gjøres) så slenger hun inn dette kvoteringstullet.

Men når kjønn blir viktigere enn demokratiet, da er på tide å stoppe opp og spørre hva i svarte fanden det er som foregår!! Kvotering er i alle sammenhenger grunnleggende motstridig mot individets rettigheter.

Weinberg sa...

Spot on og innertier. Snakker om å overkjøre lokaldemokratiet.

Mer er det vel ikke å si om den saken.

kjell sa...

Demokrati burde bety at man stemmer inn dem man vil stemme på. I sosialdemokratiet betyr det at man får stemme inn dem man får lov til stemme på. Og det er ikke det samme.

fabelfisk sa...

Amen, Vampus. Det eneste brukbare innlegget jeg har holdt fra en talerstol var et forsøk på å overbevise forsamlingen om det latterlig idiotiske kjønnstyranniet som hersket i organisasjonen.

Dessverre hersker det fortsatt, så jeg tror jeg må øve litt på retorikken. Nei til diskriminering! Nei til kvotering!

IvarE sa...

Eh - med fare for igjen å fanges opp av "Goodwins law" - så vil jeg igjenpåpeke at Sp ikke er rød/grønt, men snarere -eh - "brunt".

Knut Stian Olsen sa...

Helt og holdent enigm ed deg her VamPus - kvotering er en uting.

mariamariaoslo sa...

Enig.

Er ikke dette noe for mannspanelet egentlig?

studinen sa...

Vampus argument, uten linjefyll:

1. Sosialister hater næringsliv og de som jobber der. De hater atakeligvis også kvinner, ettersom de vil sende dem inn dit.
2. Sosialistkvinner vil ha vaskehjelp, lederkurs og barnevakt!!
3. Overvektige sosialistkvinner vil ha pizza.
4. Kvinner er for intelligente for å orke å engasjere seg for lokalpolitikk
5. Kvinner er for dumme for å ha noe i lokalpolitikk å gjøre

Konklusjon: Nei til kvotering!

Cracked actor sa...

Tiltres! Og viser til http://www.crackedactor.org/?p=50

fabelfisk sa...

OK, nå har jeg lest innlegget en gang til og har et par kommentarer til (ja, jeg vet at dere ikke har bedt om det, men uansett).

Studinen antyder at dette kanskje ikke er den mest solide argumentasjonsrekke som noensinne har blitt fremført i denne debatten. Det må jeg vel si meg enig i. Det er ingen god grunn til å sable ned forslag som _ikke_ inkluderer tvang. Selv om hverken Vampus eller undertegnede kommer til å henge på pizzamøter og kvinne-lær-å-snakke-høyt-kurs, kan det faktisk være noen som har bruk for det, og som blir bedre politikere av det. Det er det ikke opp til meg å bedømme.

Å bruke en politikers helseproblem mot hennes forslag (som helt sikkert ikke gjelder henne selv - hun er jo allerede politiker) er vel også mildt sagt billig, Heidi.

Men jeg er tross alt enig i konklusjonen, nemlig nei til tvang og diskriminering (som jeg selvsagt mener kvotering er) og da er det alltid vanskelig å kritisere argumentasjonen. Det er sikkert noe man bør bli flinkere til.

VamPus sa...

Studinen: Sosialister hater næringsliv (har ikke sett noe empiri på det motsatte), derfor er det et paradoks at de ønsker å kvotere inn kvinner dit.
Sosialistkvinner trekker frem frynsegoder på skattebetalernes penger i stedet for å se på HVORFOR kvinner ikke vil. Kanskje det er fordi møtene er drepende kjedelige.
Hvis man seriøst mener at pizza vil gjøre kvinner mer interessert i regulering av veistubber, så er kanskje ikke overvekten kun et helseproblem. Og til slutt - å kvotere inn kvinner kun for å kvotere inn kvinner hever neppe den generelle kompetansen i kommunestyrene.
fabelfisk: Å foreslå Grandis på møter for å få inn kvinner (og/eller kun få et presseoppslag) er ikke mindre billig.

Drusilla sa...

Øh, kvinner er for smarte. Nei, vent, de er irrasjonelle fjols. Hallo?

Hvilke undersøkelser viser at *flertallet* av kvinner tror på engler? LINK, kjære. Hvis man skal holde irrasjonelle overbevisninger (som at det finnes en gud) mot folk, da tror jeg det blir rimelig tomt i kommunepolitikken.

studinen sa...

vampus, det jeg reagerer på er ikke at du går mot kvotering, men at du avfeier kjønnsubalanse i lokalpolitikk som noe naturlig og uproblematisk, og at du argumenterer tøvete mot kvotering.

Det er ikke vanskelig å finne bedre argumenter enn de du legger frem her.

seilern sa...

Kjønnskvotering ifm. valgresultat er en uting. At valg- og nominasjonskomiteer baserer seg på kjønn (like mye som "trynefaktor", alder og kompetanse) når de setter opp sine forslag er forsåvidt OK. Det jeg har prinsippielt imot er når resultatene av avstemningen skal underlegges kvotering. Da er enhver stemmefrihet en illusjon.

VamPus sa...

studinen: Jeg avfeier ikke kjønnsubalanse som noe uproblematisk, men å bruke virkemidler som kvotering, vaskehjelp og pizza på møter for å tiltrekke seg kvinner - i stedet for å gjøre noe med hva som er problemet - nemlig at kommunepolitikk i mange sammenhenger er drepende kjedelig. Da er problemet faktisk mer omfattende - for da er det ikke gitt at man tiltrekker seg "de beste" uansett kjønn. Og dessuten mener jeg at Haga, som foreslår kvotering, bør komme opp med en argumentasjon - ikke jeg.
Drusilla: Det er store forskjeller mellom interessene til jenter og gutter i Norge.

Jenter er interessert i: Hvorfor vi drømmer når vi sover, hva drømmene kan bety, tankeoverføring, tankelesing, sjette sans, intuisjon osv.

Gutter er interessert i: Hvordan atombomben fungerer, eksplosive kjemikalier, hvordan datamaskiner virker, biologiske og kjemiske våpen, svarte hull, supernovaer, nye oppfinnelser og oppdagelser i vitenskap og teknologi osv.

Kilde: Sjøberg og Schreiner 2007

Finner ikke link, kun på A-tekst, kan ligge på UiO. Artikkel i Aftenpoften morgen 19.08.2007.

Sean Spenn sa...

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke det geniet som inkluderte History Channel i standardpakken.

studinen sa...

Mhm, dette forklarer hvorfor jeg ikke fatter hva du mener! Jeg er en mann!

Hvordan atombomben fungerer, eksplosive kjemikalier, hvordan datamaskiner virker, biologiske og kjemiske våpen, svarte hull, supernovaer, nye oppfinnelser og oppdagelser i vitenskap og teknologi osv. er nemlig det som har opptatt meg mest de siste 10 årene.

Sikkert også derfor jeg ikke forstår Vampus' resonnement, hun er jo kvinne, hun tror sikkert på engler og er nok ikke særlig vitenskapelig eller logisk anlagt.

Noen fler som vil hoppe ut av skapet med meg? En, to, tre, hopp!

VamPus sa...

studinen: ja, for all del - angrip den som skriver om studien, og ikke studien i seg selv. Regner med at Drusilla trasher den i løpet av dagen så da kan du jo eventuelt glede deg til det.

Drusilla sa...

Vampus: jeg var bare interessert i hva dette bygger på
På en annen side så viser jo undersøkelser etter engledebatten at et flertall av kvinner tror på engler, healing og tibetanske bjeller
Jeg finner ingenting i den artikkelen som underbygger den påstanden:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1945491.ece

Artikkelen og undersøkelsen sier noe om ulike interesserområder hos jenter og gutter, og det tolker du som at et *flertall av norske kvinner* tror på engler, og *det* igjen sier noe om kommunepolitik? Gud bedre.

studinen sa...

vampus, jeg skulle gjerne ha angrepet selve studien men du ga ingen referanse slik at jeg kan finne den. Jeg antar at du selv har sett den, ettersom du refererer til den?

VamPus sa...

Sukk. Her er kronikken basert på undersøkelsen som omhandler at jenter er opptatt av vås, og norske jenter utmerker seg på dette området selv i internasjonal sammenheng. Fire av ti støtter Märthas engleteori, der 42,6 prosent av kvinnene har troen på englekommunikasjon, mens 34,2 prosent av mennene mener det samme. Jenter søker mystikk-artikkelen i Aftenpoften er ikke lagt ut. 37 % av befolkningen i Norge har brukt alternativ behandling i løpet av livet (1998). Kvinner bruker alternativ behandling mer enn menn.

At mange norske kvinner tror på engler sier overhodet ingenting om kommunepolitikk i all den tid kvinner er i mindretall og disse englemenneskene forhåpentligvis er underrepresentert. Men hvis man lurer på om jeg mener at mine skattepenger forvaltes bedre av en økonom - kvinnelig eller mannlig sådan, enn et fjols som tror mer på tibetanske bjeller og håndspåleggelse, så er det korrekt. Så fordomsfull er jeg. Faktisk.

Drusilla sa...

Vampus: Det er altså *ikke* et flertall av norske kvinner som tror på engler. 43%, hele 8 prosentpoeng flere enn menn! Det er klart det gjør hele forskjellen på fjols og ikke-fjols.

(Et tips: Det er forskjell på "de fleste som tror på engler er kvinner" og "de fleste kvinner tror på engler").

VamPus sa...

Jeg synes nå 43% fjols fortsatt er ganske mye, og har ikke lyst til å kvotere disse inn disse kommunestyrer. Men de sitter der kanskje allerede, for kanskje det er de resterende 57% som er smarte nok til å holde seg unna...

studinen sa...

Kronikken leste jeg allerede for en uke siden... men undersøkelsen? Jeg kan ikke kritisere en undersøkelse før jeg ser hvordan den er utført.

Forskjellen mellom engletroen hos kvinner og menn er da virkelig ikke stor nok til å forsvare de kjønnsforskjellene vi har i kommunepolitikken. Jeg finner det mer foruroligende at 40% av befolkningen tror på det! Antallsmessig utgjør det nok fler mannlige kommunestyrerepresentanter enn kvinnelige.

Dessuten skal jo til og med kommunepolitikere velges, og overtroiske englehviskere er vel ikke blant dem som pleier å utpeke seg som ledtyper i lokalsamfunn.

Hvorfor er du så ivrig etter å utnevne kvinner, og deriblant deg selv, til dumme, uansvarlige fjols uten økonomisk styring?

Sexy Sadie sa...

Problemet er jo at du faktisk har et poeng...