Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 30, 2007

...og så stengte Ap Grünerløkka

I går ble det vedtatt i Oslo bystyre en prøveordning med at bydelsutvalgene selv skal avgjøre skjenketider lokalt. Flertallet i det sittende bydelsutvalget på Grünerløkka, Arbeiderpartiet, SV og RV, har allerede vedtatt at de ønsker å fjerne "skjenkeblekkspruten" som gir mulighet for noen steder til å ha åpent til kl. 03.00. Dette gjør at normalregelen inntreffer - det vil si alle steder må stenge 00.30. MEN;

I utgangspunktet ønsker Arbeiderpartiet å stenge alle steder som har naboer kl. 22.00, hvilket vil inkludere alt fra Fru Hagen, Cafè 33 til Naboen Pub og Tamara. Se side 18.

I tillegg ønsker UNIK Grünerløkka å regulere kjedebutikker, SV vil ha husleiereguleringer og begrensninger på etablering av både utesteder og butikker.

Omgjøringen av Grünerløkka fra en levende, dynamisk og pulserende bydel har begynt.

Oppdatert: fra NRK: Grünerløkka tørrlagt 00.30

34 kommentarer:

Carl Christian sa...

Hehe! Fantastisk! Det er det jeg alltid har sagt: De Kongelige Norske sosial-, makt-, og styringsdemokrater
ønsker å sørge for at vi alle har det bra, så lenge de får bestemme mest mulig om når, hvor og hvordan vi skal ha det bra. Jeg tror jammen jeg skal flytte til løkka når de får orden på tingene der. Tenk så fint det blir (nesten like stille og rolig som i marka;)

Programsekretariatet sa...

Kan vi håpe på at butikkene begynner å stenge 5 igjen også, og at andre kanaler enn NRK TV og Radio også blir sperret?

Alt var jo så mye bedre før, da "noen" snakket sammen og bestemte for resten av oss.

Strengt tatt kan vi vel avvikle valg på Grünerløkka.

b sa...

Jaja... synd for de få på Grünerløkka som stemmer borgelig. Alle de andre får bare ha det så godt.

Forhåpentligvis vil dette føre til at flere på Løkka skifter over til å stemme blått. De borgelige partiene må bare passe på å være klare med politikken sin, og fortelle at dette er en konkret sak de vil jobbe med (i stedet for å spy ut sosialdemokratisk svada som Høyre har gjort i det siste).

bob sa...

Jeg har strengt tatt ingen problemer med å se at det kan være en konflikt mellom behovene til den delen av befolkningen som ønsker nattero og den ANDRE delen av befolkningen som ønsker å være ute på Løkka etter ti.

Fair enough.

Rød og Rødere derimot (på side 17) ”ser en økende konflikt mellom befolkningens krav til nattero og serveringsstedenes ønske om økt profitt.”

RV/SV/AP må derfor ”forsøke å balansere næringsinteressene mot folks behov for ro”! Her ravet jeg rundt og trodde jeg var kunde, kanskje til og med FORBRUKER, men tror du ikke det viser seg at jeg er ”næringsinteressene” ?

For et fantastisk politisk manifest! Er det virkelig fortsatt folk som STEMMER PÅ disse folka?

PS: Til den delen av Norges befolkning som ikke ønsker å høre fremmede stemmer etter ti kan jeg ellers anbefale drøye 385.000 kvadratkilometer med utmerkede, stille, barnevennlige, trygge og til og med mye BILLIGERE områder å bo enn midt i tjukkeste Oslo sentrum.

vektern sa...

Synd for deg og de andre gode (de blå) selvsagt, men fullt fortjent for resten av Løkkas politisk korrekte befolkning. Sånn går det når man stemmer rødt. Få opp et par grafittivegger til også, så blir området et bra utstilingsvindu for sosialismen.

VamPus sa...

Bob: Konflikten er der. Alle de som flytta til Løkka for å ha kort vei til nærmeste skjenke/sjekkested fikk samboer og unge, og vil nå at alle andre skal holde kjeft. Fair enough. Det går an å bruke litt list og lempe ved å ta hensyn til beboere også. Kaos, som hadde en fet bakgård uten beboere, mista muligheten til å ha åpen bakgård fordi de etter ørten klager ikke gadd å skru ned musikken og plaga naboer langt på andre siden av gata. Kjipt, kunne vært en bra skjenkebakgård, men når man på død og liv MÅ skyte seg selv i foten så får de heller halte videre. Dumt av dem.

Men vil man bo i Oslo sentrum så må man også ha et høyere toleransenivå for støy. En venn av meg som bor på bislett sier forøvrig at han når som helst bytter ut trikken som dundrer forbi med et utested..

VamPus sa...

vektern: Thanks - vi har allerede taggevegg takket være Rune G og sosialistisk flertall i BU. Resultatet ser du over hele nedre Grünerløkka. Urban kunst, my ass.

IvarE sa...

Vampus: Trikken, ja.
Trikker skal det visstnok bli adskillig flere av, hvis de raude får det som de vil.
Men vi kan vel regne med /håpe på at de ikke holder det løftet heller. Har ihvertfall ikke sett noen flere så langt.

IvarE sa...

Men det er selvfølgelig bare de blå's skyld at det kun snakkes og ikke satses på kollektivtransporten...

Sean Spenn sa...

Med stengetider på 00:30 og 22:00 blir det i praksis lørra' hele uka for denna karen!! WOOHOO!

Burre sa...

Hva med et barneforbud i Oslo sentrum?

Både av hensyn til barna, og til oss som liker uteliv etter kl 22.

"Skal man etablere familie, bedes man vennligst flytte utenfor Ring 2."

Alternativt kunne de borgerlige urbanistene kjempe igjennom et reguleringsvedtak om "utelivsoner", som eksplisitt IKKE skal være attraktive for barnefamilier.

Tore R. sa...

Flytter du nå da frøken Vampus ? - når ditt egen nærområde blir rasert av de som tror de vet alt så mye bedre enn oss andre.

Mathias sa...

England, også under Margaret Thatcher, var i mange år tørrlagt etter kl. 23. Så det er ingen ny tanke. Imidlertid må man ta hensyn til at folk trenger nattero, men mange har faktisk valg å bo på Grünerløkka nettopp pga. av utestedene, mens andre har bodd der i flere tiår, lenge før utestedene kom. De må man jo også ta hensyn til. Det nok flere partier enn disse som ønsker tidligere stengetider, det finnes et parti som heter Krf, som jeg faktisk er ganske så enig når det gjelder alkoholpolitikken. Hvorfor skal folk på død og pine være ute å drikke til 3 om morgningen, når de skal på jobb kl. 0700. Da har de ikke noe der å gjøre. Og uansett, bør er det ikke sunt å legge seg for seint heller.

VamPus sa...

mathias: om jeg på død og pine vil drikke til kl. 3 om natten så burde det være opp til meg, ikke til deg. Og vi er i ferd med å bygge opp Kulturkvartalet Schous - som kunne hatt døgnåpen skjenking uten problemer - og også der vil partiet ditt at man skal stenge 22 eller 00.30 (alt etter som de skjønner at 22.00 er en ræva valgsak)...

Erik sa...

Av temaet, men disse "skoene" vil du ha mareritt om i natt:

http://www.kjendis.no/2007/08/29/510399.html

VamPus sa...

Erik: *gurgle*

Elvis Bling Laden sa...

Jøss. Betyr det at vi kan få tilbake Gründerløkken tilbake til Grønnerløkka igjen?

Men jeg er altså enig med deg når det gjelder detta med støy. Desverre er partiet mitt uenig med meg igjen. Sånn går no dagan.

seilern sa...

Det er feil å påstå - som mathias - at England tidligere hadde skjenketid kun til kl 23. Dette er reglene for pub'er, ikke for steder som klassifiseres som nattklubber. Norske skjenkeregler skiller ikke mellom forskjellige typer etablissementer, dog legges det opp til en trynefaktor, da lokalpolitikere skal avgjøre hva som gjelder for det enkelte skjenkested, uansett type.

Jeg minnes på 90-tallet en gang, da Stefanhotellet (opprinnelig avholdshotell) ble pusset opp og fikk en profilendring, men som på grunn av en avtale mellom KrF, H og FrP ikke fikk skjenkebevilling. Men da grep departementet inn og ga hotellet "høyfjellshotellbevilling". Bystyret i Oslo burde ha en tilsvarende mulighet til å overstyre bydelsutvalgenes beslutninger.

(ex bydelsutvalgsmedlem, ex bystyremedlem)

Mathias sa...

Høyre tror alltid at man løser alle problemer ved å åpne kranene. Jeg tror nå heller dette skaper problemer. Vampus du sier at du skal få lov til å velge å drikke deg drita full til klokken vet hva. Ja du har helt rett, men hvis jeg bodde over en av de barene du nevner hadde jeg satt utrolig pris på at de stengte kl. 00.30 eller et eller annet gudelig tidspunkt. Jeg har også rett til å velge når jeg skal sove, men selvfølgelig innenfor visse grenser. Derfor er jeg enig med deg at å stenge klokken 22.00 det er hull i hode. Men kl. 0030 mener jeg er passelig. Men selvfølgelig vet jeg jo ingenting om det faktisk forekommer noe bråk utenfor disse barene du snakker om, da jeg såvidt har vært innom Grünerløkkas uteliv såvidt mens jeg bodde i Oslo for 10 år siden. Dersom naboene må åpne vinduene og lenne seg ut av vinduet for å i det hele tatt høre noe som helst. Da ser ikke jeg noe i veien for at man kan skjenke lengre. Mitt inntrykk av Grünerløkka er at det er ikke akkurat så veldig mange "rølpesteder", bortsett fra kanskje et sånt brunt sted som jeg såvidt kan erindre hvor man kan spille biljard.
En ting du som lokalkjent burde tatt med om det er et vanlig fenomen med fulle og ravene folk i gatene natten lang, eller om klientellet ved disse utestedene er litt mer siviliserte enn som så. Dette er jo et moment som alltid må tas med i betrakningen. Er det bare sivilisert fyll, eller er det rølpefyll, er jo klart vesentlig. Hvis førstnevnte, er det ikke så rart at de rød-grønne partiene ønsker reguleringer. Men er det sistnevnte, må jeg si at jeg stiller meg like undrene som deg. Da kan jo folk få lov til å ta seg en "bayer" en sen nattetime.

Mathias sa...

Seileren! Jo du har sikkert rett for jeg har aldri vært på noen engelsk nattklubb. Men da jeg besøkte England i 1982, var jo byen dau etter kl. 23, ikke det at det plaget meg at man ikke kunne drikke noe alkohol, for jeg var bare 16 år den gangen.

Sean Spenn sa...

Jeg våkner kl 3-halv4 hver natt. Da stenger nemlig Kontoret pub. Klokken 8-9 om morgenen, når jeg går til jobb, er de åpne igjen.
Hvorfor ikke bare la de holde åpent de 4-5 timene?

Oslojente sa...

Var ikke Venstre også med på å legge løkka dø? V, SV, AP og RV... litt av et selskap Venstre velger seg, og liberalt kan partiet ikke kalle seg lenger!

Bomba sa...

MNathias, du sier"Imidlertid må man ta hensyn til at folk trenger nattero, men mange har faktisk valg å bo på Grünerløkka nettopp pga. av utestedene, mens andre har bodd der i flere tiår, lenge før utestedene kom. De må man jo også ta hensyn til. " NEI - hvor mange er det som har bodd der i mer enn 15år - ikke veldig mange. Og De som har gjort det, kan nå takket være at Gløkka har blitt et så populært sted å bo takket væe bl a. pga utelivet, selge boligene sine med eventyrlig gevinst - og kjøpe seg noe tilsvarende et mer stille men like sentralt strøk i byen.

Så hold kjeft gammlisser - byrommet må væe pulserende - de som trenger ro kan flytte til Frogner, Gamlebyen, St Hanshaugen eller utenfor ringen!

Cracked actor sa...

Noe som irriterer meg bittelitt med alle grinebiterne er at de virker så forbanna utakknemmelige. På grunn av at Løkkas rennome har vært gjennom en metamorfose de siste 15-20 åra, må jo verdiene til de som kom flyttende dit på 90-tallet - for å være hippe og kule og sånn - ha mangedoblet seg. Jeg vil tippe de egentlig vil få det ganske greit om de selger kåken og flytter til Nordberg og blir nabo med Jens eller noe.

Det som jo er fryktelig merkelig er at byen skal styres av lokale nostalgikere. Barer skal stenge tidlig. Men SAMTIDIG skal bydelen reguleres knallhard slik at det blir et mangfold av butikker etc., som ikke er en del av storkapitalens kjeder. Hvem gidder vel å etablere seg på Løkka dersom bydelen går fra å være en hipp og moderne bydel til å bli en bydel regulert av barehagemafian?

Bor man i by så må man liksom godta at det er noen andre som bor i området uten helt identiske ønsker og behov. Det er nesten så man må klype seg *litt* i armen over at spørsmål om butikkregulering og stengetider skal være med og prege et valg i 2007.

Mathias sa...

Bomba! Jeg prøver bare å se saken fra flere sider. Jeg har egentlig ikke til hensikt å blande meg inn i lokalpolitikken i provinsen Oslo, til det er det nok problemer å stri med i Bergen. I enhver sak, er det flere sider, ikke bar de "unge og hippe som drikke skvipet caffe latte". Også de som går på jobb kl. 0700, og har barn i grunnskolen eller barnehage osv. Eller pensjonisten som har bodd der siden 1945. Å si at noen da bare kan flytte er etter mine begreper ganske frekt. Det er lettere for de som ønsker uteliv, å bare ta trikken til Akerbrygge. Men om dette dreier seg om 2-3 steder, burde de jo fått dispensasjon fra regelverket. Men er tanken å gjøre Grünerløkka til Norges svar på Ibiza, er det ikke rart at noen reagerer, også politikere. Alt med måte!

VamPus sa...

mathias: Så de som har leilighet på Aker Brygge skal ikke få sove da eller?

Anonym sa...

Fra Bomba
"Jeg prøver bare å se saken fra flere sider. "
Jeg også - det er negativt at det er mer bråk, men det positive er at leiligheten din er SINNSYKt mye mer verdt, slik at du faktisk har et alternativ.
"Også de som går på jobb kl. 0700, og har barn i grunnskolen eller barnehage osv. "
- Hvis disse tenker på sine barns beste og ikke seg selv og sine interessser, så flytter de litt mer ut av byen til steder der de er store trafikkfrie utearealer og mindre kriminalitet som barneranere og overfallsvoldekter, og forurensning. Det er kanskje en side du/de burde vurdere? Forøvrig er det 26 500 husholdninger på Grunerløkka, av dem er 18 440 enmannshusholdninger og 3 397 er par uten barn. Det betyr at kun 4663, eller 17% av husholdningene har barn. Dessuten har 517 av husholdningene med barn, kun barn over 18år.


Eller pensjonisten som har bodd der siden 1945. - De er et bittelite mindretall.

Å si at noen da bare kan flytte er etter mine begreper ganske frekt.
- Enig, men det blir færre og færre eldre, andelen er sterkt synkende. Fra 3 447 perosner over 67år i 2002 til 2684 personer i 2006, eller kun 6,9 av totalbefolkning.


Det er lettere for de som ønsker uteliv, å bare ta trikken til Akerbrygge.
- Siste trikke fra Akerbrygge går kl 0032

Men er tanken å gjøre Grünerløkka til Norges svar på Ibiza, er det ikke rart at noen reagerer, også politikere. Alt med måte!
- Det er det ingen som har snakket om.

VamPus sa...

Hey - Norges svar på Ibiza? Vamos a la playa.. no hay problemo!

Mathias sa...

Uansett er saken komplisert. Det er ikke lett å gjøre alle til lags. Men siden flertallet i Bydelsstyret er rødgrønt, regner med at det relativt solid, så må det vel avspeila at folk ikke ønsker skjening døgnet rundt. Hverken AP, SV eller Rv, har noen gang ønsket åpne kraner, og i praksis ofte nært opp til Krf i skjenkepoltikken, i motsetning til Høyre og Frp. Dersom velgerne på Grünerløkka hadde ønsket åpne kraner, så hadde vel en del flere stemt blått, skulle en tro. Det er jo mulig jeg tar feil. Så kanskje en folkeavstemning kunne avgjort det hele, så fikk taperne enten holde kjeft eller flytte, selv om det er ganske frekt å be noen flytte.

Men de som egentlig har skyld i dette er jo bystyreflertallet i Oslo, som gjør noe så klønete å delegere dette til bydelsstyrene, istedet for å beholde denne kompetansen selv. Og såvdidt jeg vet er det et blått flertall i Oslo. Så en kan jo si at hvis Høyre er enig med Vampus, så har Høyre "sagd over den grenen de selv sitter på". Eller for å si det forsiktig, tabbet seg litt ut. AP, SV og RV følger bare sin egen politikk, men tydeligvis har ikke Høyre sett rekkevidden av dette vedtaket.

IvarE sa...

Vampus: Kjempeide:
Kan vi ikke organisere et spleiselag som kunne ha som formål å betale Mathias for å drive valgkamp for AP?
Jeg mener - mannen ville jo kunne kødde det mere til for Ap på et par dager enn hva Martin Kolberg har klart på alle disse årene med masding om "Frp-koden".
Eller - tror du de allerede betaler ham for å holde seg unna?

Kari sa...

Ivar: Kjære deg, nå skal du bli snill!!
La oss få en ærlig valgkamp!
La oss slippe slike skitne tricks:-)))

Per C.J. sa...

Selv om jeg er barnløs og stort sett har godt sovehjerte, så har jeg noe forståelse for de som ikke er så glade i alle resultat av langåpne utesteder. På den annen side reagerte jeg da jeg så en kar gå ut i Agderposten (jeg vokste opp i Arendal) for en to års tid siden og klage over hvor vanskelig det var å være småbarnsfamilie i Arendal sentrum pga. alle arrangementene det er blitt på sommertid (noe som i og for seg stemmer). I Arendalsområdet skal du ikke akkurat reise veldig langt for å finne veldig stille plasser... Så jeg er for tanken om at forskjellige områder kan ha forskjellige leveregler.

Anonym sa...

Det er bare tull å være ute og drekka så seint. Man blir bare dum og lite sjarmerende. Bedre å komme seg tidlig hjem etter en liten forfriskning, og pule godt og lenge! Så kommer man seg glad og fornøyd på jobben om morran i stedet for fyllesjuk og gretten.

MrJack sa...

Lenge leve revolusjonen fra de frivilig lobotomertes foreninger, AP, SV og RV.

(Hater å bruke stor bokstav ved disse 3 forkortelsene men slik er nå en gang språkets regler.)