Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 22, 2007

Diffen og Pol Pot

Rød Ungdoms leder, den ellers sjarmerende Mimir Kristjansson, synes det er relevant å sammenligne skatteunndragelse på rundt 100 000, med massedrap på 1,7 millioner mennesker. Han har en oppfordring til Lille Blåbloggen sin:

Jeg, Mimir Kristjansson, lover å la stakkars Per Ditlev-Simonsen i fred og konsentere meg om Fabian Stang og rumpa hans dersom du, Torbjørn Røe Isaksen, kan love meg at ingen fra Unge Høyre i en eneste skoledebatt i valgkampen 2007 kommer til å falle for fristelsen til å snakke om RVs politikk anno 1975 (f.eks. Kina, Pol-Pot, proletariatets diktatur)."
En, av de mange, forskjellene på Diffen og Pol Pot var vel at det tok RV rundt en time å fordømme Per Ditlev-Simonsen, men rundt tredve år å innrømme at det å støtte Pol Pot kanskje ikke var så lurt.

8 kommentarer:

Iversen sa...

...og likevel er begge deler like lite relevant for dagens partipolitikk, gitt. Du kan vel bedre enn dette, tullejenta? :D

kjell sa...

Hadde Norge vært et sunt demokrati hadde fjomser som denne Minir vært utledd, tullinger som de er.

seielrn sa...

Mimirs sammenligning er jo ganske avslørende for hvordan han verdsetter mennesker: Til godt under 10 øre stykket!

John T. sa...

Jeg vet ikke jeg... Krøller og Stavangerdialekt. Jeg greier liksom bare ikke å bli sint...

øystein sa...

Du har vel ikke glemt at Willoch-regjeringen i sin tid støttet Pol Pot? De likte ikke at Vietnam jaget Pol Pot ut av Kambodsja.

Vietnameserne var jo enda slemmere, for de hadde jo sloss mot USA :-)

Mathias sa...

Den alle største forskjellen mellom Pol Pot og Diffen er at Diffen saken skjer i de fleste bloggers levetid, mens Pol Pot grusomheter skjedde før de bloggere ble født, eller mens de fleste blogger krabbet rundt på gulvet. At noen trekker inn Pol Pot er jo ganske hinsides.

simon sa...

Dersom NS stadig hadde stilt til valg i Norge, ville Treblinka og Bergen Belsen vært irrelevant, Mathias ?

Mathias sa...

Nei. Men den analogien mener jeg er irrelevant. Da kan man jo si at man kan sammenligne Høyre med Franco, fordi Høyre støttet Franco i sin tid. Eller Frp og NS, fordi mange Frp-sympatisører, sympatiserte tidligere med NS, noe som er en kjennsgjerning. Og slik kan vi forsette. Jeg er edruelig nok til å ikke tenke tanken å trekke inn hverken Bush eller Pinochet, eller noen andre i denne saken.