Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 27, 2007

Fra boller til burritos

En ny statlig oppgave ser ut til å være å gi ut kokebøker. En av de tingene det private marked åpenbart ikke klarer å løse selv. Faktisk forsøker jeg å komme på en avis eller et ukeblad som alltid omtaler sunt og godt kosthold, men nei. Må gi opp der gitt. Det er jo ingen som skriver om dette. Eller er det sånn at grønnsaker ikke er sunt før staten sier at det er det?

Mine noen og seksti kokebøker skal herved resirkuleres og erstattes av... "Fra boller til burritos". En kokeboktittel som vinner hårfint over "Statens regulativ over ernæringsmessig måtehold og helse - alle SKAL med".

via hablog.

10 kommentarer:

Kjetil sa...

Bare en ting: Dette er ikke noe nytt Sylvia Brustad driver med. "Fra boller til Burritos" har vært skolebok for 7-10 klasse i heimkunnskap i ganske mnage år nå og alle har fått muligheten til å kjøpe den. Jeg synes det er ganske frekt av henne å late som om hun har funnet på noe nytt.

VamPus sa...

De påstår at de har "bygget" på den gamle boka. Siden det er en stund siden jeg hadde skolekjøkken vet jeg ikke hvor mye som er oppdatert. Men hvis oppskriftene er i nærheten av den kjemiske krigføringen vi drev med, så kan ikke jeg se at det fremmer noens helse..

studinen sa...

Den boka har jo til og med jeg fått da jeg gikk i skolen! Med en borgerlig regjering!

VamPus sa...

Ja, slik det står i begge kommentarene over..

JK sa...

Hm... Jeg har fått endel kokbøker i gave, og kjøpt en eller to selv.
*Tar en kikk i bokhylla*.
Dette er kokebøkene som står der: Pasta, Vegetarian Kitchen, Den rutete kokeboken (Ingrid espelids mesterverk, veldig kjekk når bestemor kommer på søndagsmiddag), Cappelens kokebok, Gyldendals vinleksikon, Den smårutete kokeboken, Ris, Wok.
Av dette kan vi vel slutte at det er stort behov for en statlig kokebok, slik at jeg kan lage sunn mat. For dette behovet klarer jo ikke markedet å løse...

Puselur sa...

Med fare for å høres arrogant ut: Burde ikke Sylvia begynne med seg selv? Jeg tar ikke imot kostholdsråd fra en dame som veier 30 kg mer enn meg...

seilern sa...

Jeg har bare en kokebok, jeg, og den fikk jeg av Vampus for flere år siden. Problemet er bare at jeg ikke har brukt den - kanskje boken til "oppfinneren" av Brustadbua er lettere for en stakkars seiler å forstå?

Vektern sa...

Verdens beste kokebok: "Kill it and Grill it" av Ted Nugent

John T. sa...

Hva er det med feite folk som kommer med helseråd? Sylvia og Fedon? Jeg stoler ikke 'et gram' på dem.

Nei, la Andreas Torkildsen gi oss sine oppskrifter. Da gaper jeg gladelig opp.

Anonym sa...

Altså... Denne fikk jeg da på skolen i sin tid - gratis! Og det var under H/KrF/V-regjeringa.