Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 20, 2007

ERNA sponsors

Etter de siste dagers medieoppslag og den imponerende håndteringen av Diffen-saken, så føler VamPus seg forpliktet til å komme med flere avsløringer. Når først alt skal på bordet... så skal ALT på bordet. Puh. Here we go..

ERNA har en ganske... interessant liste over sponsorer som bør opp og frem i lyset. Visste du for eksempel at det Estiske Forsvarsdepartementet gir penger? At Sony også er involvert er også litt overraskende. Noe bekymringsfullt er det også at Helsinki Blue Berets bidrar med sin støtte.

Det er i det hele tatt en ganske spesiell liste som bør frem i lyset. ERNA Society ser i det hele tatt ut til å være en ganske suspekt organisasjon, og VamPus vil på det sterkeste anbefale at man unngår et ERNA raid under valgkampen.

22 kommentarer:

John T. sa...

Og vi minnes hva Vampus har sagt om denne saken før: http://www.dagsavisen.no/innenriks/article310537.ece

Før øvrig var den nettsiden alt for lett for tittelen.

Vox populi sa...

Selv i Vietnam har man fått med seg ordførersaken. Denne bloggen har et intervju med Erna i sakens anledning.

Anonym sa...

Hihi... "norges beste politiske blogg" slår til igjen.

Blant kjeltringpakket kjent som politikere er Høyre-medlemmene de grådigste, det burde vel ikke overraske noen.

Fredrik Mellem sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fredrik Mellem sa...

I anledning skatteskandalen til høyres ordfører i Oslo, sier Peter N. Myhre (FrP) til VG at «vi må være forsiktige med å la bagateller fra langt tilbake i tid få store dramatiske konsekvenser».

Dette antakelig for å understreke FrPs alltid liberale holdning til akkurat denne type kriminalitet.

Salt sa...

At Ditlev-Simonsen ikke skjønner at han burde trukket seg med den lille rest av verdighet han har, i stedet for å bli hundset og jaget slik han nu vil bli, er overraskende.
Den misforståtte støtten fra sine politiske venner er en skikkelig bjørnetjeneste, og vil frarøve Ditlev-Simonsen sjansen til det som kunne blitt et semi-verdig farvel.
Dette er ingen bagatell, men en alvorlig sak. Eftertiden vil nok dog dømme ham mildt fordi han i 98% av livet har vært en kjernekar. Men ved å la vær å gå av vil hele Norge i lange tider forbinde ham med SKATTESNUSK. Uklokt.

Per A sa...

Vel, Mellem, det er vel ingen stor surprise, når vi vet hva slags tradisjoner partiet er tuftet på. Danske FrP gjorde vel sitt brakvalg ved å sammenlikne skattesnyltere med motstandsmenn under krigen. (GListrup)

Mathias sa...

Når Ditlev-Simonsen hadde konto i Sveits, så er det ikke usannsynlig at Friele også har det. Forskjellen er at Friele har ingen ex-svigersønner som kan røpe slike forhold. Det er først når noen innad i "klanen" røper det, at allmennheten får vite det. Dette sier mye om Høyre.
Det verste er at han ikke vil antyde hvor mye. I følge VG hadde altså en person med samme etternavn konto i samme bank på 70 tallet, og da sto det 10 millioner på konto. Hva sto det på konto i 1994? Minst 30 millioner. Så her bør jo økokrim kobles inn. Det er en skandale at slike saker har foreldesfrist på 10 år. De burde hatt en foreldelsfrist lik mordsaker. Dette er vel noe Høyre har ordnet for seg og sine.

tse tse fluen sa...

Ser det for meg. Valgkampen er sponset av Sony Bravida tv. Og den politiske debatten er et spill for galleriet. Den blir sponset av Playstation og et eller annet spill hvor flere deltar og trykker på knapper.

Anonym sa...

Jeg er helt enig med venstresiden; Diffen har stjålet penger fra samfunnet og bør steines, evt. kastes fra taket på rådhuset og ned i borg-gården..

Samfunnet eier alle inntekter og verdier det enkelte menneske selv produserer og det er derfor moralskt perverst av et enkelt individ å tilsnike seg egenproduserte verdier uten tillatelse fra samfunnet. Et hovmodig individ som ikke underkaster seg samfunnviljen er en trussel mot samfunnet. Et gammelt godt ordtak som alle bør etterleve er jo "Du bist Nichts, Dein Völk ist Alles".

Fy skamme seg.

Ærbødigst,
Kai Bugge

Sean Spenn sa...

Hvor mange av sosialistdemokratene her inne ønsker å innføre et krav om plettfri vandel for våre folkevalgte?

Anonym sa...

Mathias: "foreldelsfrist lik mordsaker" (Heter forøvrig drap)

Kødder du? Er det noe vi har nok av her i landet, så er det penger.

Å blande sammen voldskrimminalitet og skattesnyteri er helt absurd!!!

Rune G sa...

mathias:
kan du ikke også kommentere Jens Stoltenberg og Erik Solheims kjøp av svarte dagmammaer.

åh nei...alle sosialister hevder jo at "alt ditt er mitt", så da er det greit at alle AP/SV sosialister kjøper svarte tjenester. Ja for vi skal jo skjære alle over en kam??

Kjøper du svarte tjenester hvert år, mathias??

Kjartan sa...

Dette har jeg ventet på lenge, at moral dukket opp i norske valgkamper!

Noen som husker nåværende statsminister Jens og hans krumspring da han dultet borti en bil på en parkeringsplass på Blindern for noen år siden? Vitner så at han gikk ut av bilen, inspiserte skaden, før han la igjen en lapp under den skadde bilens vindusvisker. Det viste seg riktignok da eieren av bilen kort etter kom til stedet, at lappen var et brukt parkeringskort uten informasjon på.

Dette er en fillesak, på samme måte som Ditlevgate er en fillesak. Ditlev har blitt fersket i å unndra beskatning fra en urettferdig arvelov, ikke i å voldta en kvinne. Kan vi være så vennlige å få litt perspektiv i denne saken, vær så snill?

Rune G sa...

sjekke heller hvordan AP skal innføre eiendomsskatt - selv om de later som de sier noe annet:

http://www.youtube.com/watch?v=LVyoc6kDNII

IvarE sa...

Selvfølgelig en ubehagelig sak for Høyre. Men en gavepakke til AP, som fikk dratt oppmerksomheten vekk fra Rune G's lobby-kurs.

Diffen burde (akkurat som Valla) ha innsett at det eneste fornuftige er å legge seg flat og vente til det blåser over.

Når det er sagt - saken er foreldet! La det bli med det.
Jeg tviler uhyre sterkt på at det finnes en eneste politiker som ikke har et skjelett eller fem i skapet! For himmelens skyld - alle sammen lever jo av å lyve for oss!

VamPus sa...

fredrik mellem: Som representant for Arbeiderpartiet - som ønsker tagging, tigging og permanent våpenamnesti - altså en avkriminalisering av kriminalitet - så burde du jo like liberale holdninger til lovbrudd?
per a: Du høres ut som en ekspert på konservatismens idèhistorie og hva Høyre er tuftet på, ja...
Mathias: DEN injurien forventer jeg faktisk at du som Arbeiderpartimann belegger. Her. Nå.
ivare: "For himmelens skyld - alle sammen lever jo av å lyve for oss!" Ha ha ha. Godt poeng. Men dersom alle mener at politikere generelt lyver og sviker, hvorfor i alle dager vil man gi dem mer makt over livene våre?

Fredrik Mellem sa...

Å være tilhenger av å avkriminalisere noe som er kriminelt - er vel ikke akkurat det samme som å ta til orde for å avkriminalisere alt, er det vel?

Vi skal snart få høre deg argumentere for avkriminalisering av sexkjøp. Skal vi ta det til inntekt for at du også ønsker å avkriminalisere tagging, uatorisert våpenhold og skattesnusk?

Per A sa...

Hehe,
Selvsagt siktet jeg ikke til Høyre. Les igjen;)

Anonym sa...

i den senere tid har vi fått høre hvor fæle Høyre er - og de knekker og de knekker koder i AP...

Jeg har aldri vært bort i en gruppe som tenker så infernalskt på mediakontroll som de som stemmer AP gjør. Det er nesten motvillig at de gir informasjon om kriminelle forhold i sin egen organisasjon i en valgkamp. Og det er sjelden snusk blir oppdaget før etter valget - vi kan nevne Bøhler og snusk med eigendom, vi kan nevne Akerhus fylke's ansettelses-snusk, vannverk i Akershus, flere svært åpenbare feiltilsettinger som foreks. Bjørndalen i Statoil, beskyttelse av informasjon i flere år om mobbingen i LO, tilbakeholdelse av informasjon rundt sosial og helseprogrammer, vasking av inforamsjon i departementene før det blir offentligjort, snikinnføring av skatter og avgifter, svindel ved skattelegging av boliger, hardcore skittpakke fra Forsvarsdep rundt eksterne leverandører, løgn rundt kostrapportering fra offentlige instanser....

listen er så jævlig lang at Diffen-saken er en parantes i forhold! Vel er fyren kriminell og burde skytes, men etter den regelen hadde vi til slutt ikke hatt et AP å ergre oss over....

Mathias sa...

Wampus! Jeg har ikke noe belegg for dette, men det hadde ikke forundret meg om han hadde. Injurerende ville det neppe vært, men kanskje frekt hvis han ikke faktisk ikke hadde det. Fremtiden vil kanskje vise det; kanskje ikke i år, men muligens om noen år, hvem vet, "vi vet ikke hvor haren hopper". Imidlertid var det intervju med Friele i BA i dag hvor han sa på spørsmål om han hadde konto i utlandet: "Jeg ville vært passe dum om jeg gikk inn i politikken og hadde det (konto i utlandet). Så det Friele indirekte sier er at Ditlev-Simonensen er "passe dum". Mer direkte på en indirekte måte kan man vel ikke si det.

Mathias sa...

At en anonym kommer med dette oppgulpe, er jo kriminelt i seg selv. Det vel fyren som står bak ExitStoltenberg. Snakk om feigt, å ikke kunne stå for sine meninger.