Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, januar 11, 2009

Følger Hamas charter

Etter å ha angrepet Israels ambassade, fulgte en gruppe demonstranter lojalt opp Hamas charter og gikk til angrep mot Frimurerlosjen i Oslo, der det foregikk et barneselskap. I artikkel 22 i charteret hevder Hamas at Frimurerlosjen er en sionistisk front, ikke ulikt nazistene som hevdet det samme og forbød losjen og annekterte bygningen under okkupasjonen i Norge.

Det er bare å gratulere.

I god fredsaktivistisk ånd gikk demonstrantene i går også til angrep mot McDonalds, som de antakeligvis mener har kuttet ned regnskogen i Gaza og utnytter ung arbeidskraft i alle McDonalds-sjappene som ødelegger tradisjonell palestinsk arkitektur med sine neonlysende fronter?

Eller klarte idiotene faktisk å gå på løgnen om at McDonalds, som har brukt årevis og flere hundre millioner markedsføringskroner på å jobbe med sin etiske profil, skulle gi dagens overskudd til Israel? En melding som har blitt spredd via sms og gikk til flere redaksjoner allerede på tirsdag. Undertegnede brukte i underkant av et nanosekund på å vurdere meldingen som vås - men hei, spark inn vindu først og spør etterpå.

McDonalds på Grünerløkka tok sine forholdsregler lørdag kveld:


Med denne meldingen på Blitz hjemmesider anser jeg for øvrig kontrakten med kommunen for hevet og mener Oslo kommune nå kan instruere Entra eiendom til å heller legge til rette for sykehjemsplasser for eldre eller noe annet nyttig i stedet for å la pøbelen flytte tilbake:

"I dagene som kommer så vil det være mange som skal ta avstand fra opprørernes steinkasting, ruteknusing og annen motstand mot den ettergivende linja som Norge har i forhold til Israel sin okkupasjon, men Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina."

Alternativt er jeg fortsatt sympatisk til å få hjelp fra det dejlige danske politiet. Blir det snakk om rivning skulle jeg for første gang i mitt liv deltatt på dugnad med glede også.

97 kommentarer:

Careface sa...

Elsket punch-linen din!

VamPus sa...

He he he, du klarer ikke se for det en smilende VamPus bære stein i ruinene av Blitz? Eller hva var det en kamerat av meg sa da jeg sto på tomta etter rivningen av Ungdomshuset i København - smilte som en huggorm i vårsola.

Joda, tror nok jeg kunne tatt en Gro-dag til dette :-)

Anonym sa...

Takk for svært modig innlegg, Vampus.

Shoaib sa...

Ja, om noen tok den sms'en alvorlig er det jo tragisk. Har selv fått den av tre fire ulike, og forklart alle at dette var feil. At det går an.

Anonym sa...

..og på nevnte Frimurerlosje, som ble forsøkt påtent, bl.a. ved å kastet et brennende objekt gjennom vinduet,ble årets juletrefest arrangert-
med ca. 200 små barn til stede.

Arnt sa...

Herlig! Herlig! Dette var det befriende og godt å lese. Etter lange dager med irritasjon over pøbler i fleng, var det godt å lese noe som satte dem på plass på en humoristisk måte. -Og jeg stiller gjerne også opp på dugnad for å rive Blitz-huset:) Når som helst.

Anonym sa...

Først jødene. Så frimurerne. Begynner mønsteret å virke kjent?

kjell

Anonym sa...

Jag är med på dugnad, kan gärna bära ut lite tegelsten ur husen... Någon borde få arlet ur vagnen.

Anonym sa...

I min stue jeg tenner 4 lys-
og lar de brenne ned
-for håp og tro og fred
Men mest av alt for kjærlighet på denne lille jord-
hvor menneskene bor.

Med ønske om en trygg og god natt til alle dere som tar avstand fra vold
-til alle barn uansett opphav
-og med ønske om at dere andre bytter ut murstein og andre våpen med kommunikasjon når konflikter skal løses.

God natt!

Anonym sa...

VamPus, som er tilhenger av fri innvandring, burde som i en logisk konsekvens fryde seg over kveldens flerkulturelle voldelige markering.

De fleste skjønner at dette ikke er et enkelttilfelle, men kun en liten forsmak på den fremtiden VamPus er en slik en varm fortaler for.

Og Shoaib, som nekter å ta avstand fra henrettelser av homofile i muslimske land, slipper uanfektet til på denne bloggen.

Shame on you VamPus.

Unknown sa...

Til Vampus.
Godt at det finnes fornuftige folk i Oslo. Takk for at du skriver det du vil. Riv Blitzhuset, det er der problemene begynner. Trist at sitte her i Canada og lese hva som skjer i gamle Oslo. Triste greier, trodde norske folk var mere fornuftigere en dette. Flau over at vere fra Oslo.
Keep up the good work Vampus.

Anonym sa...

bryr meg lite om mcdonalds har fått ødelagt noen vinduer.

så lenge det ikke ser slik ut her:
http://portail.islamboutique.fr/gaza2008/

... må jeg si meg fornøyd.

Anonym sa...

Vampus på sitt beste!

Sondre Olsen sa...

Jeg er med på dugnad!

Arnt sa...

Vi kan ta en fellesreise til Oslo, Sondre:)

Anonym sa...

Må takke for kommentar fra "W"! Endelig en som viser hva dette egentlig handler om. At ikke dere oppegående gode mennesker kan se forbi drittunger som ødelegger er kjempesynd. Unge muslimer som allerede er stigmatisert her i landet blir pepret med bilder av døde barn som trekkes ut av ruinene. Og tør jeg minne om hele årsaken til at det finnes palestinere i Norge? De er ikke her på ferie. De er her fordi de ikke lenger har noe land. Palestinere fra Gaza som kommer til Norge er ureturnerbare og bærer et gråtende hjerte for hjemlandet sitt hver eneste dag. At unge muslimer i Norge blir opprørt og frustrert kan jeg godt forstå, men det er lett å sitte hjemme i sofaen å fordømme.

Anonym sa...

Regner m det er Burger King som har satt ut Mc Donalds-ryktene...

Anonym sa...

----- Original Message -----
From: Lars Erik Ertsås
To: blitz@blitz.no
Sent: Sunday, January 11, 2009 3:07 AM
Subject:MELDING TIL BLITZ
Mener å ha ment noe vettugt her, regner absolutt ikke med å få mine meninger og funderinger gjengitt på blitz`s hjemmeside, så sender kopi til deg og Hablog.

FORHÅPENTLIG TIL ETTERTANKE

Jeg er enig i at det Israel nå gjennomfører i Gasa er grusomt, jeg synes det er forferdelig at uskyldige drepes, det er direkte avskyelig at kvinner og barn dør i en krig som grunnes i at maktmennesker bruker sin religion til å fremskaffe hat mot mennesker som har en annen religion.

Jeg griner når jeg ser bilder fra Gasa i disse dager, jeg griner også når jeg ser Jødiske barn drept av selvmordsbombere.

Hvorfor engasjerer ikke Dere i blitz dere for også disse barna? Hvorfor har Dere ikke demonstrert mot rakett-angrep fra Gasa mot Israel under di siste års våpenvile?

For å være helt ærlig, anser jeg Dere i blitz-miljøet sammen med andre norske venstre-radikale for å inneha di mest EKSTREME rasistiske holdningene som finnes. Dere (slik jeg oppfatter Dere) utrykker at muslimer i midt-østen har en religion, ett levesett, en måte å leve på, ett kvinnesyn, ett menneskesyn og ett syn på sitt eget menneskeverd som er så annerledes fra vår egen måte å leve på, att det må vi bare akseptere. Dere er mer enn direkte på at dere mener tvangsekteskap går på dumhet, martyrdøden går på dumhet, rakettene inn i Israel er små og dumme. For meg ser det virkelig ut som alle venstreradikale som utaler seg i debatten omkring midt-østen, oppriktig mener vi skal akseptere angrep på ikke-muslimer uansett, for disse muslimene er så undertrykt at det har gjort dem dumme!!

Det Dere overser er at di fleste mennesker i disse områdene MÅ mene det SAMME som deres overhoder og prester mener, om ikke, er det ikke veldig lite sannsynlig at man dør en noe for tidlig død. Skulle en være så uheldig å være homofil, ikke være jomfru ved inngåelse av ekteskap, eventuelt ikke være fulstendig funksjonsfrisk, ja da er vel også mulighetene for å leve ett liv av normal lengde også noe mindre. Hadde menneskene i midt-østen fått lov å mene, tro, føle og gjøre som hver enkelt av dem hadde ønsket selv, så tror jeg bestemt det hadde hvert ett fåtall som hadde giddet å bry seg om at det er en bitteliten stat som heter Israel sånn midt inne i blandt dem!!

Hadde Dere ansett Palestinere, herunder Hamas og andre muslimske ekstremister som likeverdige, oppegående og selvstendig tenkende mennesker SKULLE VEL OGSÅ DERE FORLENGST HA FORDØMT SELVMORDSBOMBERE, TVANGSGIFTING, OMSKJÆRING, BLODHEVN, RAKETTER AVFYRT UNDER VÅPENVILE OG MÅLET OM Å TILINTETGJØRE ALLE SIONISTER. Og i tilegg gått i demonstrasjonstog med sekken fylt av gassmaske, brostein, en flaske med gas og bensin og annet snadder for å skape overskrifter og oppstandelse mot den fordummende overmakt........

Denne mail sendes til blitz. Men da det ikke finnes noe mulighet for å mene noe på blitz`s hjemmeside regner jeg med at jeg heller ikke kommer til ordet her........ MEN ville nå iallefall ha sagt det!!

(tror jeg sender samme greia til en og annen voksen, eventuelt inteligent blogger.......)

Mvh (Og jeg mener faktisk MED VENNELIG HILSEN)

Lars Erik Ertsås
Midt i Norge

rdvnctn sa...

Norge er imot Israel.Jeg syns det er dårlig gjort av muslimer som skader Norske samfunnet.Det koster penger.Jeg er en Tyrker og er muslim og jeg er 30 år.Men Norge er et fredelig land og imot Israel.Hvorfor dere dumme ødelegger mange steder i Oslo ? Dere får brød og penger her i Norge og ødelegger Norge.Hvis dere har så mye baller så dra til Palestina og kjemp der mot Israel !!! Ikke ødeleg Norge for faen.Jeg er muslim men jeg driter i deres tulle handlinger.Norge er mitt land også.Skjerp dere for faen !!!

Anonym sa...

De kallade sig flyktingar och vi trodde dem. Våra politiker använde våra skattepengar för att ge dem mat och husrum - fast det redan var bostadsbrist så att våra egna ungdomar blev tvingade att ta miljonlån för att få någonstans att bo. Problemen växte snabbt, eftersom många av de nyanlända använde sin rikliga fritid till att begå brott och övergrepp mot sina nya värdar. Nu uppträder de öppet som erövrare.

Israel, Israel, solidaritet !

Anonym sa...

Some geopolitical conflicts are morally complicated. The Israel-Gaza war is not. It possesses a moral clarity not only rare but excruciating.

Israel is so scrupulous about civilian life that, risking the element of surprise, it contacts enemy noncombatants in advance to warn them of approaching danger. Hamas, which started this conflict with unrelenting rocket and mortar attacks on unarmed Israelis -- 6,464 launched from Gaza in the past three years -- deliberately places its weapons in and near the homes of its own people.

This has two purposes. First, counting on the moral scrupulousness of Israel, Hamas figures civilian proximity might help protect at least part of its arsenal. Second, knowing that Israelis have new precision weapons that may allow them to attack nonetheless, Hamas hopes that inevitable collateral damage -- or, if it is really fortunate, an errant Israeli bomb -- will kill large numbers of its own people for which, of course, the world will blame Israel.
(CNN Strategy)

For Hamas, the only thing more prized than dead Jews are dead Palestinians. The religion of Jew-murder and self-martyrdom is ubiquitous. And deeply perverse, such as the Hamas TV children's program in which an adorable live-action Palestinian Mickey Mouse is beaten to death by an Israeli (then replaced by his more militant cousin, Nahoul the Bee, who vows to continue on Mickey's path to martyrdom).

At war today in Gaza, one combatant is committed to causing the most civilian pain and suffering on both sides. The other combatant is committed to saving as many lives as possible -- also on both sides. It's a recurring theme. Israel gave similar warnings to Southern Lebanese villagers before attacking Hezbollah in the Lebanon war of 2006. The Israelis did this knowing it would lose for them the element of surprise and cost the lives of their own soldiers.

That is the asymmetry of means between Hamas and Israel. But there is equal clarity regarding the asymmetry of ends. Israel has but a single objective in Gaza -- peace: the calm, open, normal relations it offered Gaza when it withdrew in 2005. Doing something never done by the Turkish, British, Egyptian and Jordanian rulers of Palestine, the Israelis gave the Palestinians their first sovereign territory ever in Gaza.

What ensued? This is not ancient history. Did the Palestinians begin building the state that is supposedly their great national aim? No. No roads, no industry, no courts, no civil society at all. The flourishing greenhouses that Israel left behind for the Palestinians were destroyed and abandoned. Instead, Gaza's Iranian-sponsored rulers have devoted all their resources to turning it into a terror base -- importing weapons, training terrorists, building tunnels with which to kidnap Israelis on the other side. And of course firing rockets unceasingly.

The grievance? It cannot be occupation, military control or settlers. They were all removed in September 2005. There's only one grievance and Hamas is open about it. Israel's very existence.

Nor does Hamas conceal its strategy. Provoke conflict. Wait for the inevitable civilian casualties. Bring down the world's opprobrium on Israel. Force it into an untenable cease-fire -- exactly as happened in Lebanon. Then, as in Lebanon, rearm, rebuild and mobilize for the next round. Perpetual war. Since its raison d'etre is the eradication of Israel, there are only two possible outcomes: the defeat of Hamas or the extinction of Israel.

Anonym sa...

Er "rdvnctn" tilfeldigvis en sock puppet for en eller annen høyrevridd krabat?

Skjegg sa...

Jeg må innrømme at jeg ikke har noen tro på at Blitz fjernes denne gangen heller. De har antagelig mesteparten av venstesidens symptati, og sentrum/høyre må skaffe seg en ryggrad før det skjer noe. Spines are hard to come by.

Anonym sa...

Råbra VamPus, digger innlggene dine

Anonym sa...

Hvilken oase denne bloggen er sammenlignet med alle ørkenvandringene som omtaler samme tema!

Anonym sa...

Jeg kunne også vært med på dugnad ;)

Anonym sa...

Nok en blogg-post som er en fullstendig avsporing og som prøver å latterliggjøre det de palestinske barna i Gaza opplever.

Vampus er en svak debatant og tør ikke prøve seg på noe seriøst. Da tyr hun sånne meningsløse innlegg.

Ser at flere vil stille opp på dugnad, er dere ikke redde for å gjøre de samme dumme feilene som Blitzene og alle de andre som lager bråk gjør?

Anonym sa...

Du er litt av en morroklump du Vampus.
Men gidder du å stille opp på dugnad som hjelpepleier på sykehusene i Gaza?

Anonym sa...

Små barn har et helvete i Gaza. Dette er takket et fascistisk og rasistisk regime - Hamas - som ikke nøler med å bruke palestinske barn og sivile som skjold, og israelske barn og sivile som målskive.
Og dette pakket heier venstresiden i Norge på.
Foraktelig og moralsk fallitt kalles slikt for.

kjell

Anonym sa...

kjell
Uten Israels etniske rensing hadde ikke Hamas eksistert

ViggoStrømme sa...

Blitzbomb Blitz med napalm, tilbake til steinalderen. Lillevolden bør fengsles på livstid og være forsiktig med å plukke opp såpa i dusjen!
Er det plass til meg i kulebilen?

Anonym sa...

Anyonym skrev "VamPus, som er tilhenger av fri innvandring, burde som i en logisk konsekvens fryde seg over kveldens flerkulturelle voldelige markering"

Og på toppen av det hele er hun i mot at skolen skal lære barna/ungdommene noe om norske verdier. Det er så man har lyst til å grine

Anonym sa...

Kjell2, vennligst ikke misbruk navnet mitt.
Etnisk rensing? Du mener den som har gjort at 20% eller mere av befolkningen i Israel er arabere? Eller den som har gjort at 0% av befokningen i de arabiske land(utenom Tunis) er jøder?

kjell

Meg sa...

Jeg tror vel neppe at SMS'en ble tatt alvorlig i den grad at de trodde på innholdet. Men det var uansett en gyllen anledning til å "legitimere" utagerende faenskap.

Og det er nok av de som griper slike anledninger begjærlig med begge hender. ;-)

Meg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hva gjør barn i frimurerlosjen?

Anonym sa...

IJ:
og da hjelper det å komme hit å rasere vårt land?? og du legitimerer å bruke vold dersom man er opprørt -og la det gå ut over uskyldige. Med den tankegangen kan man legitimere mye faenskap.

Ikke imponert:
Er Vampus utdannet sykepleier? Eller vil du sende ukyndige hender til å ta seg av de sårede/døende som vi har sett på TV???

Ellers er jeg enig med tidligere anonym i at dette bare er forsmaken på hva vi har i vente med fri innvandring -og det bør både Vampus og flere her tenke på.

Anonym sa...

Til anonym ang. frimurerlosjen

Frimurerlosjen arrangerer årlig juletrefest for barn av losjens medlemmer. Disse kan også invitere med seg venner/barns venner uten at disse er medlemmer. Store lokaler og masse mennesker.

Anonym sa...

Er det på tide nå å sette seg inn i hva Islam i virkeligheten er?

Send denne lenka til alle dere kjenner
http://the-words-of-allah.blogspot.com/

Morten Myksvoll sa...

Fantastisk innlegg. Sitter meg forøvrig på et forurensende fly til Oslo når brannfellen (på så mange ulike måter) skal rives.

Anonym sa...

Litt mer om våre norske leger..

http://www.scoopthis.org/2009/01/pro-hamas-doctors-caught-faking-a-civilian-death/

Anonym sa...

Kjell:
18.000 jøder i Tyrkia, eller 25.000 i Iran teller ikke?

Men uansett er det en forskjell. Jødedom er en religon, jøder er en religiøs gruppe. Å hevde at det finnes et "jødisk folk" er jo nettopp hva nazistene gjorde. Jøder i verden har all slags kulturuell og etnisk bakgrunn, fellestrekket er religionen...

Hvorfor skal en religiøs gruppe få ha en eksklusiv religiøs stat, bygget på religionen deres?

Om jeg hadde samlet mange nok smiths venner fra rundt i verden, ville vi hatt krav på en egen stat da, et helt annet sted i verden enn de fleste av oss hørte til fra før? De fleste ville vel sett det urimelige i det...

Palestinere er et folkeslag. Å bare snakke om "arabere" er omtrent like meningsløst som om vi bare skulle snakket om "nord-Europerere" heretter, og aldri nordmenn, svensker, dansker, engelskmenn, skotter, irere, finner, islendinger, osv...

Hvorfor har jøder fra hele verden rett til å flytte til Israel, men ikke etterkommere etter fordrevne palestinere som var fra området, og nå ikke har statsborgerskap noe sted? Palestinerne har aldri vært velkommen i nabolandene, og er det ikke i dag heller...

Det finnes en løsning: Få en slutt på israel som en stat med egne rettigheter for jøder. Lag en stat, gjerne et slags føderasjon, for alle som bor der. Israel har okkupert Vestbredden i årevis, men de gjør ikke det "naturlige" - gir statsborgerskap til de som bor der og integrerer området i Israel, slik man etter så mange år pleier å gjøre med okkupert land. De trekker seg heller ikke ut, tilbake til 67-grensene, som man ellers pleier å gjøre.

Hvorfor kan ikke palestinere få vende tilbake? Hvorfor kan ikke de på Gaza og Vestbredden og Jerusalem få israelsk statsborgerskap? Fordi det vil bety slutten på Israel som en religiøst fundert stat.

VamPus sa...

Anonym spør om hva barn gjorde i frimurerlosjen. De var på den årlige juletrefesten. Anonym spør ikke om hvorfor Frimurerlosjen er et mål for de såkalte fredsaktivistene - nemlig fordi Hamas ser på dem som en sionistisk front. Anonym spør heller ikke hvorfor de såkalte fredsdemonstrantene lot sine barn gå først i det såkalte fredstoget - og lot dem være skjold mot politiet.

Gullstandard sa...

Blitz er ikke årsaken, Blitz er virkningen av de ideene som hersker i samfunnet.

Anonym sa...

Det er ikke lett å kommentere vås, men jeg skal prøve.

1. Jeg skrev arabere, ikke tyrkere eller iranere.
2. Grunnen til at jøder som egen religiøs og etnisk gruppe fikk en stat var at vi europeere(som på nytt oppkaster oss til dommere over dem) på effektivt vis fikk utryddet sånn en 6 millioner av em. Slikt setter mentale spor. Og det var ikke bare tyskere som sto bak. Norsk statspoliti var svært behjelpelige her i landet, og lenge før nazi-tyskland var det andre som tsar-russland, som gjorde gode forsøk på endelige løsninger.
3. Tanken om en felles stat for pal-arabere og jøder er illusorisk. At "internasjonale garantier" skulle bety noe som helst er i beste fall å tro på julenissen. Srebrenica, anyone?
4. Å forlange at noen som helst skal kompromisse med en fascist-organisajon som hamas er krenkende.

Så Israel har kommet for å bli. Og sammenlignet med alle sine naboland er det et paradis av menneskerettigheter og velstand, selv om jeg selvfølgelig ser svakheter ved nasjonen, slik det er med alle demokratier.

Anonym sa...

Til informasjon er også jødene en folkegruppe. Man trenger ikke å være troende jøde for å fortsatt være jøde. Således var det en folkegruppe og ikke en religion som "fikk" eget land.

Karl Martin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Regner med at når vi river Blitzhuset at det er full forståelse for dette i media siden det har bygget seg opp mye frustrasjon og sinne hos mange over lang tid. Mao. en helt klar provokasjon!

Men hva med å istedefor å rive Blitzhuset heller tok å malte blitzhuset rosa som "payback" for at de ramponerte salongen til Jan Thomas, og at videre så fikk alle blitzerne en "extreme makeover", inkludert manikyr og pedikyr og avlusning. Alt sammen vist på TV i et reality program.

Anonym sa...

Eva: Jøder er ikke en folkegruppe! For å kunne rettmessig kalle deg jøde må din mor ha vært jøde! Hvis ikke må du konvertere etter spesielle regler. At de ble behandlet som en folkegruppe der tilhørigheten hadde med blodet å gjøre, ble brukt i ondeste hensikter av nazistene i Tyskland.

VamPus:Nå må du skjerpe deg! Var du i demonstrasjonstoget? Så du hva som skjedde? Jeg kan forestille meg at du ikke engang var i nærheten, men det burde du vært som seriøs blogger. Det er ekstremt viktig å legge fakta bak slike utsagn. Det var et fredelig demonstrasjonstogi utgangspunktet, men når pøblene begynte med raketter og steinkasting trakk de som hadde barn med seg tilbake med en gang. Vi ropte "støtt Palestina uten vold" og hadde med plakater hvor det sto at steinkasting i Oslo støtter ingen. Dette fokuserer ikke mediene på i det hele tatt, men de som deltok i demonstrasjonen og nesten hele venstresida er sterkt imot pøbelen som ødelegger for oss alle. Det sier seg vel nesten selv!

Anonym sa...

Kjære anonym, du skriver at Israel er et "paradis av menneskerettigheter og velstand". Da er du muligens dårlig informert: I 1947 bestemte et utvalg jødiske generaler seg for å fordrive halve den palestinske befolkningen. Dette ble gjort ved hjelp av massakre, voldtekter, dødsmarsjer, tortur og trusler. Dette er dokumentert og kan sjekkes. Selv om denne "flyttingen" skulle foregått uten blodsytelser er det imot alle menneskerettigheter og genevekonvensjonen, men vesten var så full av dårlig samvittighet for ikke å ha gjort noe for å hjelpe jødene her at palestinerne så ut som et lite offer. Det kan også forklare palestinernes sinne mot europere og vesten. over en million mennesker ble fordrevet fra hjemmene sine og har fortsatt ikke fått lov til å flytte hjem. De ble sendt til flyktningeleire i nabolandene og noen til Gaza. I 67 skjedde det samme igjen. Tusenvis av gamle oliventrær har blir kjørt ned av bulldozere og landet, som i utgangspunktet var palestinsk etter avtale, ble bosatt av jødiske settlere.

Da den amerikanske jøden Dr. Baruch Goldstein skjøt og drepte 29palestinere i en moské ble den så stengt av israelerne i seks år. Når den åpnet igjen var moskeen delt i to hvor halvdelen var en moske og resten var synagoge. I Israel blir men belønnet for å gjøre overgrep mot palestinere.

”They (the Palistinians) will bring upon themselves a bigger Holocaust because we will use all out might to defend ourselves” Matan Vilnay, Israeli Deputy Defence Minister, 29. februar 2008 Begrepet Holocaust kan altså forsvares når et land ønsker å forsvare seg.

Det Israel har gjort er selve oppskriften på hvordan man produserer ekrstremister og ytterliggående grupper. En religiøs fanatisme som overgår Hamas er Israels grunnpillar. Selv ikke i en blodig lektyre som Bibelen kan man finne forsvar for overgrep som disse.

Anonym sa...

Anonym/Kjell og Eva opprettholder myten om et etnisk jødisk folk...

Dette er jo nettopp nazistenes grunnleggende myte om jødene! Det er standpunkt som er vanvittig, og blant annet var del av grunnlaget for jødeutryddelser opp gjennom århundrene.

Jøder i dag har bakgrunn fra midtøsten, fra vest-Europa og USA, fra Russland, fra Etiopia, bare for å ta noe. De er helt sorte i huden, de er kritthvite. De har forskjellig språk, forskjellig kulturbakgrunn. Man kan også konvertere.

Fellesnevneren er religionen (og som en følge av den: en slags delvis felles kulturarv).

Men et felles jødisk folkeslag? Det er antisemittisk slagg altså.


Jødeutryddelsene under krigen var jo ikke noe nytt. Progromer mot jøder var f.eks et mangehundreår gammelt problem i Europa, du hadde jødelover i Norge, etcetc. Dermed oppsto den sionistiske ideologien lenge før 2. verdenskrig, med ledere (som Herzl) som nettopp foreslo at løsningen på situasjonen var en egen stat for jøder. De vurderte jo t.o.m på et tidspunkt å etablere den i Argentina.

Men var løsningen som 2. verdenskrigs seierherrer påtvang midtøsten den riktige? Var det ikke bare å eksporte et Europeisk problem (antisemittisme) ut av Europa, heller enn å faktisk løse det? Det var et europeisk problem, og hadde sånn sett fortjent en europeisk løsning... Som et større landområde i Tyskland (om man insiterer på en egen jødisk stat, noe jeg ikke gjør.).

Anonym/Kjell skriver:
"Å forlange at noen som helst skal kompromisse med en fascist-organisajon som hamas er krenkende."

Er det et argument? La oss bytte ut noen ord, for å vise urimeligheten.

"Å forlange at noen som helst skal kompromisset med et fascist-regime som det israleske er krenkende."

Hamas vant det palestinske valget. Men demokrati er tydeligvis bare noe vi er for når det de "riktige" menneskene som vinner valget?

Srebrenica er godt et poeng. På Gaza er grensene sperret, Israel kontrollerer sjøen og luften. Det finnes ingen vei ut. Srebrenica, anyone?

Anonym sa...

Å diskutere med historieløse fusentaster er som å pisse i motvind, men på nytt: Israel er en demokratisk stat, ikke perfekt, men et paradis sammenlignet med en hvilken som helst av sine nabostater, og for den dels skyld hele regionen. Hamas er fascistisk og rasistisk. At gaza-beboerne valgte å stemme på dem gjorde dem medvirkende til den miseren de er i.
Og for å gjenta det:Israel er kommet for å bli, heldigvis, uansett hva norske venstreekstremister og dikataturdyrkere måtte ønske.

Heldigvis.

kjell

Anonym sa...

IJ:

Hva har barn i det hele tatt i et demostrasjonstog å gjøre? Det er ansvarsløse forelder som bringer med seg barn i nevnte demostrasjonstog -og attpåtil lar de gå først i toget. Enhver idiot forstår at det kan/vil oppstå bråk.

Det hjelper heller ikke at du og andre går med plakater om å "støtte Palestina uten vold" når faktum er at en stor gruppe ikke overholder nevnte oppfordring. Dette VET dere på forhånd. Les ditt eget første innlegg på denne siden, hvor du ber om forståelse for at disse er frustrerte og opprørte, og da vet du innmari godt, også av erfaring, at denne type demostrasjoner ender opp med voldsbruk.
Nyhetskanalen på TV2 direktesendte i flere timer fra det som foregikk.
Tror jeg som satt hjemme å så reportasjene fra FLERE steder i byen, faktisk fikk med meg mere av det som skjedde enn du som var der. Du kunne umulig være flere steder samtidig.

Anonym sa...

IJ:

Hva er forøvrig vitsen md å la barn delta på noe sånt? Få opplæring i at det er slik vi løser konfliktet og frustrasjon: med vold, rasering og ødeleggelser.

Fint, da vet vi hva vi har i vente av neste generasjon..

Anonym sa...

Det er kjempeviktig at så mange som mulig deltar på noe sånt. Dette skulle være en fredlig demonstrasjon og vi er like skuffede som dere, om ikke mer i og med at dette skader saken og kun tjener til mer hat, mer rasisme, mer fremmedfrykt! Det at barn og unge, voksne og gamle deltar på dette viser jo i større grad at voldshandlingene er utøvet av et fåtall, selv om de var mange nok i går. Jeg oppfordrer alle til å ta med seg barna sine i demonstrasjonstog, og det var massevis av etnisk norske barn der også. Og det var massevis av gamle mennesker der som velger å vise sin avsky mot israels apartheid-regime. Ingen av oss støttet vold og hærverk og vi er ekstremt lei oss for at det skjedde ved to markeringer i Oslo denne uka. Det er en tragedie at noen velger å misbruke ytringsfriheten på den måten. Veldig tragisk!

Anonym sa...

IJ: Israel er et demokrati. Israel er akkurat nå i konflikt med en rasistisk og fascistisk organisajon, med et program vi så i europa på 1930 tallet, nemlig Hamas. At de forskrudde oppfatningene dine har en viss støtte i media og intellektuelle med fajonable meninger gjør dem ikke riktigere.
Slike som deg er med på å forlenge og forverre konflikten.
Og, nei, jeg har ingen som helst respekt for personer som misbruker barn for sine politiske oppfatninger- tvert i mot.

kjell

Anonym sa...

Hva barna angår:

...og Kjell og anonym har i flg. nyhetene støtte fra politikere, psykologer, barne- og likestillingsministeren.

Det islamske forbundet hevder at barna var med for å hindre at demostrasjonen ble voldelig. Som om disse idiotene tar hensyn til at det er barn tilstede.. -OG dette er i høyeste grad å bruke/utnytte uskyldige barn. Dessuten, det er nok mere sannsynlig at barna ble brukt nettopp som skjold.

Og IJ oppfordrer å la barn ta del i dette, slik at de får opplæring i hvordan man løser konfliker og gir uttrykk for frustrasjon og aggresjon.

DEN GALE VEIEN BLIR IKKE RIKTIGERE Å GÅ -SELV OM DU GÅR DEN MED FLERE ANDRE.

Anonym sa...

Kjell:
...Hvor mye, og for hvem da, er Israel et demokrati?

Ikke for de fordrevne palestinerne, som i dag er statsløse i flyktningeleire i nabolandene i 2. og 3. generasjon, som Israel nekter å vende tilbake samtidig som mennesker fra hele verden, så lenge de er jøder, har rett til å bli statsborgere der... Ikke for de som bor på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Begge deler okkupert i flere årtier, men uten at israel gjør dem til en del av egen land, med tilhørende statsborgerrettigheter (som er det vanlige ved langvarige okkupasjoner).

Og at det ikke er mulig å snakke om at palestinerne "egentlig" bare er "arabere", er tydeligere i dag enn noen gang før. Det finnes en distinkt palestinsk kultur og nasjon, som Israels naboland ikke vil ha noe med å gjøre... Land etter land, med store palestinske eksilmiljøer, har opplevd å få en "stat i staten" bestående av palestinere - og det skjer jo nettopp fordi de alle sammen ikke "bare" er arabere, men i stedet tilhører forskjellige nasjoner, forskjellige folk.

Anonym sa...

anonym sa "Er Vampus utdannet sykepleier?"

Nei, det var derfor jeg skrev hjelpepleier - men la oss ikke henge oss opp i formaliteter. Faglig kompetanse eller ei, tror du den sko-shoppende, caffe latte drikkende Vampus bryr seg mye om de lidende menneskene i Gaza?

Anonym sa...

kjell: ja, etnisk rensning.
Look it up.

Anonym sa...

ikke imponert:

Usaklig. Bare en som selv er uten empati for andre folkeslag kan slenge slike usaklige kommentarer.

Man kan ha sympati for sivile og andre uskyldige selv om man støtter den andre siden. Jeg har merkevarer i vesker, solbriller og drikker kaffe latte, hvilket ikke er ensbetydende med å være følelsesløs og/eller bry seg om mennesker (eller dyr) som lider OG jeg gir penger til hjelpeorganisasjoner.

TIL IJ:

Har du sett de gråtende, vettskremte barna i nyhetene? Bryr du deg om de og følgene redselen de opplevde gjør med deres psyke?

Anonym sa...

Beskyldninger, insinuasjoner, ting tatt ut av virkeligheten.
Rart det blir konflikter og krig.
Ikke Imponert.... og problemet ditt er?????

Anonym sa...

Herrejemini, så udugelige disse jødnee er. Ikke klarer de å begå noen ordentlige folkemord- skal vi tro Wikipedia finnes det flere arabere bare inne i Israel enn det gjorde i hele mandatområdet i 1948. Og i leirene- hos sine arabiske brødre- har de også hatt eksponensiell vekst. Og etnisk rensing- vel, like mange jøder ble etnisk renset fra den arabiske verden som arabere fra mandatområdet.
Forøvrig var dette en komplisert affære, med skyld hos alle parter- arabere, jøder og briter.
Jeg er ikke så ensidig at jeg ikke ser at Israelerne har mange svin på skogen.Likevel fremstår de som de rene engler sammenliknet med sine naboer, og ikke minst palestinerne selv, hva respekt for menneskerettigheter angår.
Og, nei, de vil ikke oppgi en stat med eksplisitt jødisk identitet.
Til det har de for mange eksempler på hva antisemittisme kan medføre når de ikke selv kan beskytte seg, en antisemittisme som vi fikk se utslag av i Oslo nå denne uken, hvor en eldre mann ble forsøkt lynsjet, fordi mobben trodde han var jøde.
Så, staten Israel vil fortsatt eksistere som en jødisk stat, i et område med gammel jødisk befolkning og tilhørighet.

Og slik vil det fortsette, selv om mange ikke aksepterer statens eksistens.

Vel, jeg gjør det.

kjell

Anonym sa...

ikke imponert:

man må faktisk ha utdannelsse for å være hjelpepleier

Anonym sa...

ikke imponert:

man må faktisk ha utdannelsse for å være hjelpepleier

Anonym sa...

Mc Donlads har brukt mange millioner på å bedre sin etiske profil, men det har ikke selv endret seg stort. uannsett er det feil å ødelegge på denne måten.

Anonym sa...

Fantastisk! Noen som ikke er redde for å si hva de mener. All honnør til deg!!!
:-D

-Jente, 34

Anonym sa...

Noen teorier om hvorfor det ikke finnes flere kvinner med politisk standpunkt tilsvarende ditt? Er det kanskje slik at de eksisterer, men at jeg er vannvittig uheldig med hvem jeg møter?

Ærlig talt, vet du om noen god forskning på dette området? Det finnes nesten utelukkende menn på den liberalistiske høyresiden.

Uansett, flott artikkel, stå på! Kanskje det finnes et lite håp for Høyre likevel.

Ken-G. Johansen sa...

Jeg river meg gjerne ut av stolen for å være med på rivning av Hamas sitt HQ i Oslo (Blitz)
:D

Anonym sa...

IJ, jøder er faktisk også regnet som en folkegruppe. Du kan være jøde utifra religion eller du kan være født jødeuten å være religiøs i det hele tatt. Altså trenger du ikke ha religionen til felles. I dag er vel tankegangen om at du er jøde enten det er mor eller far som er det, mer vanlig enn bare fordi mor er det!
Jeg har selv bodd i Israel, og kan love deg at det er mange av de du kaller for jøder som ikke er troende jøder når det gjelder religion.

VamPus sa...

ikke imponert: faktisk ble muligheten for å dra til Ramallah for å holde kurs nettopp sjekket, og jeg har tidligere dratt inn i krigsområde i Bosnia og borgerkrigsområdet Gulu i Uganda. Jeg ville faktisk dratt inn, om noen ville hatt meg der.

Og så kan du fortsette å kommentere bloggen min fra ditt trygge hjem.

Anonym sa...

Skulle ønske at landets neste statsminister het VamPus.
I motsetning til de som styrer idag, vet du å sette ord på tingene på en riktig måte, og ikke komme med svada-prat.

Meget bra skrevet, VamPus !!
Jeg for min del lurer på om de samme norske demonstrantene demonstrerer mot når forslagene om Sharia-lover i Norge kommer på dagsorden.
Og....Er det noen som skjønner hvorfor norske myndigheter mer eller mindre aktivt deltar i kampen mot Taliban i Afghanistan, samtidig som de som eneste vestlig land anerkjenner Hamas?
Meg bekjent har disse to nøyaktig samme mål: Å innføre islamistisk styre med Sharia-liover og systematisk undertrykkelse av ytringsfriheten og enkeltmnenneskers frie vilje.
DET er jo tydeligvis blitt en fanesak for venstresiden å støtte. Forstå det den som kan.

Anonym sa...

....og da er det vel en selvfølge at ikke imponert slår følge og gir en hjelpende hånd-

i stedet for å sitte i sin trygge sofa, være stor i kjeften og sette spm.tegn v/andres engasjement

eller... hvorfor befinner ikke Ikke imponert seg der allerede? Ingen grunn til å insinuere at andre ikke bryr seg når du selv, som meg og andre sitter i en trygg "krok" og blogger.

s sa...

VamPus er en skikkelig funny bunny :)

Tidligere ble jødene kritisert fordi de var "kosmopolittiske" og visstnok ikke brydde seg om landene de bodde i. Så, når jødene endelig har blitt en nasjonalstat kritiseres de for det også.

Anonym sa...

@Hellinor
--------------------Beginquote
.......
og systematisk undertrykkelse av ytringsfriheten og enkeltmnenneskers frie vilje.
DET er jo tydeligvis blitt en fanesak for venstresiden å støtte. Forstå det den som kan.
--------------------Endquote
...
akkurat DET burde ikke være vanskelig å forstå. Det har da vært venstresidens modus operandi siden Lenin og dentid.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

"etiske profil" er ikke nødvendigvis et utrykk som eksisterer i gjennomsnittspøbelens ordforråd

Anonym sa...

Er det ingen som kan lese innenat lenger? selvfølgelig er det ikke bare å komme seg inn i gaza!

Jeg får ta dette i teskjemodus:
Vampus peker stadig på medias skjeve vinkling. Hva er så hennes vinkling av Gaza-krisen? morsomheter om dugnad på blitz-riving..der ligger hennes hjerte og vinkling

La meg sitere hva spenol sa i en tidligere tråd 07.01.09:

Det må være ganske slitsomt for liberalister og andre drittmennesker å hele tiden måtte klynge seg til halmstrå og blåse opp bagateller når de argumenterer for sitt syn. Mens normale mennesker med fungerende hjerne og medfødt empati kritiserer Israel for å bombe FN-skoler og drepe 40 skolebarn i ett angrep, syter "Vampus" over at en mikroskopisk gruppe mennesker i Norge deltar i pseudo-voldelige protestaksjoner

Anonym sa...

Og normale mennesker med empati solidariserer seg absolutt ikke med rasistene i Hamas.
Hvor mange ganger må det gjentas?
Hamas er en organisasjon med en ideologi som er så menneskefiendtlig som vi ikke har sett i Europa siden andre verdenskrig.

Gaza er en tragedie. Den er skapt av hamas.

kjell

AtteVetDuHva? sa...

Ja. Blitz har siden 1980 daglig vandalisert Oslo. Fremtiden ligger ikke i ungdommen. Den ligger hos middelaldrende grünerløkkværinger med Pusedyr, edderkoppskrekk og 60 par sko. Fett.

Anonym sa...

Attevetduhva? Du er verken kul eller urban.

AtteVetDuHva? sa...

Anonym: Nei,urban er jeg absolutt ikke. Kul,Ikke? Ok. Uansett:

Blitz har ikke vært på banen på over 20 år. Å stemme for riving av Blitz, illustrerer vel bare hvordan enkelte mener man skal hanskes med andre politiske standpunkter enn de man selv står inne for. Dette ser vi jo forøvrig i en litt større skala i Gaza om dagen. Vi får vente å se hva som skjer videre med Blitz i opptøyene. Hittil har det vært rimelig harmløst.Jeg var i byen under opptøyene på Torsdagen. Jeg så ikke en` blitzer...På Lørdagen så jeg vel noen få. Skal vi rive tilholdstedet til de som befant seg i byen på Lørdagen, kan dere jo stikke bort til dugnad hos Young Guns... Selv har jeg aldri hatt noe til overs for Blitz, jeg bryr meg rett og slett ikke. 20-30 ungdommer som spiser vafler og chatter på msn om vegetaroppskrifter og revolusjon... Er nok viktigere ting i samfunnet.
Synes også det er artig at Vampus, som Høyre politiker, aldri har deltatt på noen form for dugnad...Men hvis det blir snakk om riving,da!!

Anonym sa...

Riv Blitz, Stein Lillevolden og send resten av gjengen til Gaza. Der kan de kjempe for palestinerne.

Anonym sa...

@ikke imponert (& spenol?)

Det må være nokså vondt å gå rundt med sånne perforerte føtter (som dere stadig skyter hull i).

-------------------Beginquote
...
Det må være ganske slitsomt for liberalister og andre drittmennesker å hele tiden måtte klynge seg til halmstrå og blåse opp bagateller når de argumenterer for sitt syn.
....
-------------------Endquote

Var denne lille språklige blomsten ment som politisk ARGUMENT?
...Liberalere og andre drittmennsker......

Takke fanden for at dere ikke har reell sammfunnsmakt, den ville dere åpenbart ikke være i stand til å forvalte.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

ikke imponert ".... liberalister og andre drittmennesker". Flott språkbruk, fin måte å debattere på.
Gratulerer! Skal huske den neste gang jeg omtaler noen som er uenig med meg. Takk -håper mange ungdommer leser innlegget og lærer hvordan man skal debattere, så slipper de å bruke vold i demoer

Anonym sa...

@ikke imponert & spenol:

Dere er kanskje slike som synes det deres meningsmotstandere sier er dumt og motbydelig og forkastelig og....og....

Og møter deres agrumenter med å kaste råtne tomater og bue dem ned fra scenen?

...Og så gå fra slagmarken og føle dere virkelig har gjort en innsats for menneskeheten?

Så imponerende.

Vi går mot die strahlende Zukunft, forstår jeg.

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

AtteVetDuHva:

Så du noen få Blitzer på lørdag?
Klar over at Blitz var medarrangør?

Anonym sa...

cassanders, beklager hvis språkbruken ble for sterk for deg -ikke la det være en avsporing. Les isåfall setningen slik istedet:

Det må være ganske slitsomt for [diverse personer] å hele tiden måtte klynge seg til halmstrå og blåse opp bagateller når de argumenterer for sitt syn. Mens normale mennesker med fungerende hjerne og medfødt empati kritiserer Israel for å bombe FN-skoler og drepe 40 skolebarn i ett angrep, syter [NN] over at en mikroskopisk gruppe mennesker i Norge deltar i pseudo-voldelige protestaksjoner

AtteVetDuHva? sa...

Anonym: Jeg er klar over at Blitz var medarrangør. Det sier vel litt om hvor lite dette miljøet er om dagen. Jeg vet at Blitz deltok (og var med på arrangeringen) av Lørdagens demonstrasjon. Det jeg ikke forstår er tankegangen til enkelte, eller, de fleste her, om at det vi ikke liker det skal rives. Utslettes. Som sagt i tidligere poster, er ikke jeg tilhenger av Blitz. Jeg har heller aldri tilhørt dette miljøet. Jeg har altså ingen grunn til å forsvare dem. Men skulle vi utslette alle gruperinger basert på politiske syn, er det nok mange som skulle opplevd jernhånden før. Igjen; Blitz har surret rundt i pilestredet i snart 20 år, mer som en av norges viktigste undergrunnscene for blant annet musikk, enn utøver av vold.Denne sytingen og klagingen over "fortapt" ungdom henger igjen fra 70 tallet. Det er vel på tide å begynne å tenke nytt. Lørdagens hendelse var uheldig, men tross alt, de siste 20 årene (samt Lørdagen) er det ikke store greiene Blitz har gjort. Dette hadde også skjedd uten Blitz i bildet. Men det er vel sånn, at noen må en skylde på og alle hater Blitz. Uansett bør ikke fokuset ligge på dette akkurat nå.

Anonym sa...

@ikke imponert
Det er tydelig at en ikke skal prøve å fortelle deg noe implisitt. Det er notert.

Dette handler altså ikke om at "drittmennseker" er et "for sterkt uttrykk" for meg. Det handler om at din *en block*-karakteristikk av meningsmotstandere egentlig signaliserer et hat og forakt
som springer fra samme kilder som det du hevder du vil bekjempe.

Jeg har ingen problemer med å ta avstand fra 1) Beslutningen om å bombe så nær den nevnte skolen og 2) Resultatet det fikk.
Denne kritikken er uavhengig av om Hamas også her (som i en del andre tilfeller) benyttet den FN-drevne skolen (eller umiddelbar nærhet) som utskytningsrampe og/eller skjul (dette er så vidt jeg vet hverken bekreftet eller avkreftet for øyeblikket).

Som du kanskje har fått med deg har FN gitt Israelerne GPS posisjoner til sine skoler og anlegg. Derfor er -så vidt jeg vet fremdeles få av nevnte installasjoner truffet.
Hvis du har troverdig informasjon som kan fortelle meg noe annet, må du gjerne legge den frem. Da skal jeg ta den til vurdering, og eventuelt gi deg en beklagelse hvis det er påkrevet.


Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

ikke imponert:

flere enn cassander som reagerer på ditt språkbruk. Du oppfattet kanskje ikke den syrlige tonen i mitt innlegg etter cassanders.

Har ingenting å gjøre med at uttrykket er for sterkt, men man må kunne debattere/være uenige uten å bruke slike karakteristikker på sine motstandere. Gjelder både deg og enkelte andre som blogger her. Hvis dere anser dere som oppegående, intelligente mennesker burde dere kunne debattere og argumentere på et annet nivå.

Ikke liberalist, men i flg. deg et drittmenneske

Anonym sa...

Kjell, er det dette du mener er demokratisk:
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054867.html

(men du har vel en unskyldning for det også?)

Anonym sa...

Ja, dette er faktisk et utmerket eksempel på en demokratisk prosess, fordi:
-Beslutningen har funnet sted i et lovlig og demokratisk valgt organ, med hjemmel i lov(forøvrig samme lovhjemmel som ble brukt mot det ekstreme Kach-partiet).
-Beslutningen er gjenstand for debatt i en fri presse.
-Beslutningen vil bli gjort gjenstand for en rettslig behandling i et fungerende rettssystem.

Alt dette mekanismer som ikke finnes i noen av nabolandene, og slett ikke hos fascistene i Hamas, hvor rettsvesenet og politiske beslutninger har hjemmel i munningen av en AK 47.

kjell

Anonym sa...

- Jasså, sier du det, Israel har GPS? Men er det ikke ille at 900 har blitt drept?

- Israel har GPS

- Over 300 av dem er barn. Over alt utspiller det seg hjerteskjærende scener

- Israel har GPS

- Mange tusen har blitt såret. Forsvarssjef Sverre Diesen uttaler på militærfaglig grunnlag at Israel knekker nøtter med slegge.

- Hvis Diesen ikke vet at Israel har GPS, får jeg ringe til ham.
Men ikke la oss snakke om slike ting, la oss fokusere på noe hyggeligere. Det er Blitz som er dummingene, ikke Israel.
Noen som kan en Blitz-vits? Hva om vi samlet oss til dugnad og rev Blitz-huset? fnis! hi-hi!

Anonym sa...

Og 600 er hamas-terrorister, ekspedert til et varmere sted.

Anonym sa...

En må bare registrere at en debattant kaller hærverk og voldsutøvelse med formål å hindre andre i å bruke sin legitime ytringsfrihet for "bagateller". Jeg er glad denne debattanten ikke har et stortingsflertall med seg i dette synet. Da hadde ingen andre enn de som er enige med Stein Lillevolden & Co hatt mulighet til å ytre seg, hverken i Oslos gater eller andre steder i landet, og vi kunne hatt vårt eget lille Nord-Korea her oppe...

Nicolai sa...

leste innlegget ditt, og skummet gjennom innlegg

Makan til ignoranse og lite innsikt folk har.

Men du er ikke alene om å mistolke til gangs, det skal du ha.

"brukte under et sekund på å avfeie som fjas"... eller noe i den dur, ang. sms. Det sier nok om vurderingene du legger til grunn.

VamPus sa...

Nicolia: Du har jo da to valg, enten dele av dine kunnskap og refleksjon eller legge deg på nivået "dere er dumme dere". Valget ditt oppsummerer kanskje din egen innsikt og vilje til å delta i debatt?