Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 25, 2008

Viktigheten av å være Høyre

For tiden blåser det en blå vind over Norge. Selv om enkelte ikke vil ta det inn over seg, så har velgerne over lengre tid gitt klart uttrykk for at de har fått nok av den rødgrønne regjeringen. Når Høyre ser på sin historie og sitt partiprogram vil de innse at det er mer som forener enn som skiller dem fra Fremskrittspartiet. Hva så om det blir kulturkollisjon på regjeringens julebord i 2009? Det viktigste er at Norge får en ny retning. For at det skal skje må Høyre ta en lang titt på seg selv i speilet og spørre hvem de egentlig er. Forhåpentlig vil de da gjenoppdage viktigheten av å være Høyre.
Les Anne Kristine Jensens innlegg i Minerva.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig god artikkel:-) Et konstruktivt samarbeid H-FrP er det eneste håp for å få gjennomført grundige høyre-reformer i Norgen.

Sondre Olsen sa...

er det farvel til et sentrum-Høyre-samarbeid? Hva tjener Høyre på å gå i regjering m Frp?

Sondre Olsen sa...

I politikken er det forskjellig fra slik mange storebrødre har opplevd: Lillebror får ikke alt han peker på.

Anonym sa...

Kanskje Høyre kan forstå at enstor del av befolkningen er konservative og trenger et konservativt parti å stemme på igjen.

Anonym sa...

Istedenfor å fremsette ubegrunnede påstander om påstatt venstredreining i Høyres politikk, kunne det jo vært interessant om artikkelforfatteren det linkes hadde kommet med noen eksempler.

Det er politiske standpunkter og dere gjennomføring i prakis, og ikke hvem man ønsker å samarbeide med, som er avgjørende for om et parti kan sies å være et høyreparti.

Dersom Høyre skulle følge Jensens forslag om å våge å være et høyreparti, er det jo faktisk paradoksalt nok slik at både KRF og Venstre er mer patente enn dagens FrP når det gjelder å begrense det offentliges ansvarsoppgaver.

Fredrik Mellem sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fredrik Mellem sa...

Carl I. Hagen sa på 80- og 90-tallet at "den viktigste skillelinjen i norsk politikk, er den som går mellom FrP på den ene siden og alle de andre partiene på den andre siden."

Dette hadde han unektelig helt rett i! Det er vel nå rimelig å si at denne skillelinjen har flyttet seg og befinner seg nå midt inne i Høyre. Innlegget du lenker til er egentlig et illustrerende eksempel.

Gullstandard sa...

>Istedenfor å fremsette ubegrunnede
> påstander om påstatt
> venstredreining i Høyres politikk,

Ubegrunnede ???

- dobbeltbeskatning
- røykeloven
- kjønnskvotering
- barskog"vern"

Anonym sa...

simon;

fire løsrevne eksempler er ikke nok til å påvise en vesnstredreining, jeg kan enkelt nevne f.eks.
-fjerning av investeringsavgiften
-fjerning av boligskatten
-økt innslagspunkt for toppskatt
-innføring av friskoler

som fire eksempler som i så fall viser en høyredreining under Bondevik II regjeringen (siden eksemplene du drar frem er fra den perioden).

Jeg savner fortsatt overbevisende argumentasjon for at Høyre har veget seg mot venstresiden.

Anonym sa...

Et FrP på 35% i opposisjon er ikke det verte som kan skje. Da gjennomføres det mange gode ting som AP ellers ikke ville drømme om. FrP får i såfall æren.

Dersom det går galt, får AP skylda, mens FrP fortsetter fremgangen.

Anonym sa...

Høyre vil ha alt å tjene på samarbeid med Frp.
1. det er ikke prøvd i nasjonal forstand i Norge
2. det vil møte motbør fra sittende byråkrati - her vil mottstående meninger krystalisere seg raskt
3. det vil demolisere makten til LO og AP i det offentlige - og kanskje vi vil få en sunnere økonomi basert på tanken om at verdiskapningen skjer i det private..

VamPus sa...

plus ultra: 1) så hvis en ting aldri har vært prøvd før så bør man ikke prøve på det? Progressivt. 2) tro meg, du trenger ikke frp for å bli motarbeidet av byråkratiet. Og dersom det er tilfellet, så er det nok et argument for å samarbeide med frp - for da trenger man seriøst nye koster å feie gjennom byråkratiet med..

Cracked actor sa...

Vampus: Misforsto du forrige taler her? Jeg oppfattet ham dithen at Høyre vil ha alt å Tjene på et slikt samarbeid, NETTOPP fordi det ikke er prøvet ut i nasjonal sammenheng før.

s sa...

Jeg tror heller ikke at Høyre har gått mot venstre. At det kan virke slik er en illusjon som skyldes at befolkningen beveger seg mot høyre.

Borgerlige velgere vil ikke kompromisse med sosialister, de vil nedkjempe dem. Lurer på om det var VamPus som skrev det, at Høyre har en tendens til å kompromisse med sosialdemokratiet allerede i sitt eget partiprogram.

Høyre i regjering med FrP vil kunne profilere seg langt bedre på sine beste områder enn i regjering med V+KrF, fordi de ofte overlapper hverandre i sentrale saksområder, f.eks. skole (KrF) og skatt (V). FrP og Høyre har i større grad eierskap til forskjellige områder.

Anonym sa...

Høyre er i en tillstand av avmakt - mens den delen av Frp som fosser frem tidligere ble beæret Høyre, progressiv markedstenking, er dette nå "kuppet" av Frp. Et samarbeid mellom disse to partiene vil dreie det politiske kartet i landet til det positive, og noe landet trenger.

Merk: nå går vi kanskje inn i en verdensomspennende regresjon - Tenk om Norge har nok midler og nok pågangsmot til å mottstå den - hvor mye lengre vil ikke vi nå da sett i forhold til våre naboland? ; Med hensyn til den enorme velstandsøkningen markedsstyrt eco har gitt oss de siste 10 årene??

Anonym sa...

Hva er det eneste FrP mangler som Høyre har?

En intellektuell ryggrad som kommer på banen som brannslukkere for å demme opp for plumpe utspill!

Straks FrP har skaffet seg dette kan Høyre påbegynne frivillig avvikling, for på denne måte redde ansikt.