Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 29, 2008

Grønn dobbeltmoral

De som maser mest om en grønn livsstil, er de som har et høyest karbonavtrykk.

According to the researchers, people who regularly recycle rubbish and save energy at home are also the most likely to take frequent long-haul flights abroad. The carbon emissions from such flights can swamp the green savings made at home, the researchers claim.
Og det søteste:
Some people even said they deserved such flights as a reward for their green efforts.
Men dette visste jo allerede. En abort = en flyreise til Sør-Afrika.

11 kommentarer:

Morten Myksvoll sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Martine Votvik sa...

Haiking er det besteste av det beste. Det er som å gi en miljøgave til en tilfeldig bileier i det kjøreturen hans plutselig blir mer miljøvennlig per hode på turen.

Morten Myksvoll sa...

Hva hadde verden vært uten dobbeltmoral? Det er jo tross alt dobbelt så bra som vanlig moral...

Anonym sa...

"De som maser mest om en grønn livsstil, er de som har et høyest karbonavtrykk."

En påstand som trolig er feilaktig og ihvertfall ikke underbygges av artikkelen du referer til elelr den spinkle undersøkelsen på bare 200 personer. Men for all del, det er helt sant at du ikke nødvendigvis lever miljøvennlig om du resirkulerer og sparer energi. Og grønn dobbeltmoral finnes det masse av.

Anonym sa...

Positive miljøholdninger tregner ikke nødvendigvis være neagtivt til tross for at det er litt hykleri involvert. Positive miljøholdninger gir jo nødvendig legitimitet til de strukturelle endringene som må til. Selv om miljøengasjementet ikke har direkte effekt på miljøet, er det ikke noe som står tilbake for at det kan ha viktig indirekte effekt.

Anonym sa...

Det er neppe slik at man har et høyere forbruk fordi man er miljøbevisst. Derimot er folk med utdannelse og romslig økonomi antakeligvis oftere opptatt av miljøet. Disse har også et høyere forbruk.

Anonym sa...

Dette er faktisk et poeng som har vært vitenskapelig undersøkt også tidligere, og påvist at miljøbevisste mennesker i alle fall ikke er bedre enn andre på energiforbruk. Denne undersøkelsen viser tre grunner for hvorfor: http://www.idunn.no/?marketplaceId=2000&languageId=1&siteNodeId=1772724

CamillA sa...

genialt!

Anonym sa...

Det kan sikkert finnes et bedre ord enn "tree hugger", men hvis dere virkelig lurer på hvorfor begrepet har oppstått, -ta en kikk her:
http://davidthompson.typepad.com/davidthompson/
Scroll ned til "When Hippies Weep" fra 5.september.

notch notch, wink wink

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Ok. Jeg legger meg flat. Jeg jobber som reisesekretær. Det kunne i praksis blitt kalt "flysekretær". Jeg tar gjennomsnittlig 6 flyavganger i uken. Dessverre. Men det er jo i det minste det grønne budskaps tjeneste...

Hilsen Erlend
- som forøvrig syns Green tree hugging liberals fint kunne fått litt mer creed...

JK sa...

Kanskje ikke alle "grønne" er humørløse moralister allikevel da?

Jeg for min del er rimelig lei av alle som snakker som om personlig moral skal redde verden fra miljøproblemene. Det jeg har tro på er økonomiske virkemidler som får markedene til å fungere mer miljøvennlig basert på folks egeninteresse. Å fly sjeldnere innenriks og i Europa fordi det finnes bedre og billigere alternativer vil da være en konsekvens av det, ikke et resultat av at man er noen slags helgen.