Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 05, 2006

Banneordsbonanza

Det er kanskje ikke helt politisk korrekt å le av andres sykdommer, men VamPus er villig til å gjøre et unntak for Tourettes syndrom. I vinter gikk en dokumentar på engelsk TV som het Teenage Tourette's Camp. Fem engelske ungdommer med Tourettes blir sendt til en sommerleir utenfor Chicago. Her møter de andre ungdommer med samme sykdom, noe gjør at de slapper mer av og dermed redusere symptomene noe. Det utvikler seg selvsagt til en banneordsbonanza som får Southpark til å virke som en familievennlig Disney-film i forhold. Spesielt en av deltakernes tilbøyelighet til å skrike ut "Bomb!" skaper en noe tilspisset situasjon når de forsøker å komme seg gjennom en flyplass og ord som "Nigger!" til alle afro-amerikanere de møter blir heller ikke tatt helt pent opp.

Dokumentaren var ment å skape mer forståelse for sykdommen, men VamPus har vel en mistanke om at hun ville sittet og glist rått av dette. På en annen side - en sommerleir med hormonelle ungdommer med en klinisk trang til å be andre dra til helvete høres jo egentlig ut som en helt vanlig ungdomsleir.

Bare innrøm det - selv du synes at Tourette Syndrom Barbie er hysterisk! Og du kan lese om den litt mindre kjente grenen av sykdommen her: Feministisk Tourettes syndrom. Men en ting er vel å sende av gårde en velrettet spydighet til noen som har fortjent det - noe annet er å vise finger'n til verden fordi du må.

7 kommentarer:

Knut Stian Olsen sa...

Etter å ha fulgt med i bloggebyen i snart (sosialistjævler) ett år så slår det meg at mange bloggere, meg selv inkludert, nok lider av den samme (sosialistjævler) sykdommen...

VamPus sa...

Du har som vanlig (sosialistjævler) et godt poeng der (sosialistjævler)!

Ghost of Goldwater sa...

Min erfaring fra undervisning i videregående skole, tyder på at Tourette er en svært smittsom tilstand. Faenfaenfaen.

puselur sa...

hm.. i går tok jeg bussen hjem fra jobb sammen med en mann i femtiårene som med jevne mellomrom ropte på "MOR!!" En litt mindre aggressiv, men ganske flau, variant av Tourettes...

Jarle Petterson sa...

Min svigerinne holdt oppe døren (eller noe tilsvarende vennligsinnet) for en pen og tekkelig dame, som smilende kvitterte med ”Fuck you”. En freudiansk glipp der, utvilsomt, men hva svarer man til slikt?

Fuck you too, you fucking fuck?

Milde himmel, mon ikke gullvannsspøkelset er inne på noe…

Det er sant; det hører med til historien at episoden utspant seg i et land der ”thank you” er en vanlig takksigelse.

Softtag sa...

Hi hi ha ha stupid clown your asshole..

Softtag

Mina sa...

Sosialistjævler? AU?!?!?
Jeg som er så fantastisk snill og grei...:P

Hm... Lurer på om hvordan det ville være å ha tourette for en dag.

Digresjon: Jokke med tourett var et særs bra band!