Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 25, 2006

Oppdatert om Oljeberget

Folk reagerte på at VamPus skrev om at feel-good filmen om Jens Stoltenberg, Oljeberget, hadde fått rundt 3 millioner kroner i støtte fra Norsk Filmfond. Alle norske filmer er jo statsstøttet og derfor er ikke det noe problem.

Nå kostet jo hele filmen litt i overkant av 5 millioner, og i dag avslører Vårt Land at Hundreårsmarkeringen støttet filmen med 250.000. Hva et vennligsinnet portrett av lederen for Arbeiderpartiet har med å markere Norges 100 år i selvstendighet går VamPus litt over hodet, men det er vel som vanlig hennes moralske kompass som igjen går amok. Enhver demokratisk nasjon med respekt for seg selv trenger jo en statsstøttet ukritisk hyllest av partilederen for det største partiet i landet.

VamPus tar gjerne i mot tips om hvor de resterende 1,9 mill er hentet fra på vampus[a]gmail.com .

15 kommentarer:

Meg sa...

LO? :)

VamPus sa...

Du syntes ikk 19 mill i valgkampsbidrag var nok - i tillegg til hva LO brukte i egne kampanjer? Men jo da, tanken har jo slått meg. Tenkte på litt mer håndfaste bevis :-)

Anonym sa...

Men herregud, alle vet da at våre skattepenger hovedsaklig søles bort på unødvendige ting. Dette er ikke nytt, men eksempelet er godt.

Milton Marx sa...

Milton vet intet, men berømmer VamPus for det skarpe spørsmålet. Slik skal blogging være!

Anonym sa...

Skulle 100 års markeringen gi penger til film burde det vel vært mer hensiktsmessig å gi penger til en film om Michelsen eller Nansen.

Anonym sa...

Kanskje det er en smule mer problematisk at det er laget en statsstøttet film om en supportergjeng i foppal? Gjengen er de samme som deltar i Telenors reklamefilm NOWAY, og handler om disse. Fin statsstøttet reklame for Telenor. Telenor har selvsagt finansiert sin del av filmen, og så på det hele som "morsomt" og positivt. Selvsagt. Akkurat som de dagene de sender ut fakturaene.

Mathias sa...

Det finnes en del rike onkler i AP, som Trond Mohn i Bergen. Ikke dermed sagt at han har gitt noe.

Blåblogg sa...

Men det er dermed sagt at han har gitt langt over 200.000 til Hordaland AP i valgkampen

Mathias sa...

Hva har det med saken å gjøre. Det virker som hver gang noen gir penger til AP så er det gale, men hver gang noen gir til Høyre, så gis det bare som følge av politisk enighet med Høyre. Det ligner "sytete drittunger i barnehagen".

Men for diskutere saken, så er det fult mulig for mange filmprodusenter å klare seg uten offentlig støtte i Norge. Jeg kjenner en filmprodusent i Bergen, som ifølge BA i 2004 regnet med å få 10 millioner i sponsorkroner, så pengene i forhold til fimbransjen sitter relativt løst, og garantert i forhold i en slik film. Når det gjelder denne filmen og AP, så er det mange næringslivsledere som stemmer AP. De i UH som tror at alle AP-folk er ansatt et sted må tro om igjen. Jeg husker en episode fra valgkampen i en samtale mellom noen i UH og en fremtredene AP-mann i Bergen hvor de førstnevnte knapt trodde at vedkommende var bedriftseier og medlem i NHO.

Blåblogg sa...

jeg skulle bare informere deg om et faktum, intet annet.

VamPus sa...

Ikke noe "gale" med at noen gir penger til Ap..vel, utenom det åpenbare - men "gale" at statlig støtte blir gitt til en feel-good film om Jens. At H og FrP ordførere (som ikke har spesielt mye politisk makt) i distriktene står for sponsing av kommunale kinoer er begredelig - hvorfor i alle dager er det en offentlig oppgave å vise film til folk? Jeg er mot offentlige kinoer, mot sponsede billetter og mot å gi offentlig støtte til propagandafilm for partilederen i Ap. Så kontroversiell er jeg, liksom..

Anonym sa...

"Aslaug Riefensthal"

Er hun virkelig så filmteknisk og dramaturgisk god i sin utvikling av propagandafilmen?
Da ser vi vel snart blåbloggere kryssklippet med rabiate ildere?

KEE

Mathias sa...

Blåblogg! Hvorfor er det interessant å informere om at AP fikk 200 000 i valgkampstøtte fra Trond Mohn? Er det fordi du skulle ønske han ga det til Høyre istedet?
Jeg som trodde vi skulle diskutere denne filmen. Valget er passé.

Anonym sa...

Var det ikke Hitler som drev med propagandafilmer sponset over statsbudsjettet tro? Jensemann har store og dype støvelspor å vandre i her.

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read Refrigeration ice machines blackjack used volvo parts minneapolis http://www.alexandrite-tattoo-removal-laser.info/Face-lift.html Programme surveillance des sur le reseau bentley skinner new bond street Walk through bath tubs Conferencing termination minute 2003 gmc awd savana http://www.ice-cream-maker-machines.info/diet_for_diabetes_high_cholesterol.html Woman pee squatting Bit tit gangbangs Travelers property casual insurance Wife sucks massive black cock Offshore company incorporation bahamas Erin bentley tampa mixing sleeping pills and zyrtec