Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 25, 2006

Oppdatert om Oljeberget

Folk reagerte på at VamPus skrev om at feel-good filmen om Jens Stoltenberg, Oljeberget, hadde fått rundt 3 millioner kroner i støtte fra Norsk Filmfond. Alle norske filmer er jo statsstøttet og derfor er ikke det noe problem.

Nå kostet jo hele filmen litt i overkant av 5 millioner, og i dag avslører Vårt Land at Hundreårsmarkeringen støttet filmen med 250.000. Hva et vennligsinnet portrett av lederen for Arbeiderpartiet har med å markere Norges 100 år i selvstendighet går VamPus litt over hodet, men det er vel som vanlig hennes moralske kompass som igjen går amok. Enhver demokratisk nasjon med respekt for seg selv trenger jo en statsstøttet ukritisk hyllest av partilederen for det største partiet i landet.

VamPus tar gjerne i mot tips om hvor de resterende 1,9 mill er hentet fra på vampus[a]gmail.com .

21 kommentarer:

Fredrik sa...

LO? :)

VamPus sa...

Du syntes ikk 19 mill i valgkampsbidrag var nok - i tillegg til hva LO brukte i egne kampanjer? Men jo da, tanken har jo slått meg. Tenkte på litt mer håndfaste bevis :-)

OP sa...

Men herregud, alle vet da at våre skattepenger hovedsaklig søles bort på unødvendige ting. Dette er ikke nytt, men eksempelet er godt.

Milton Marx sa...

Milton vet intet, men berømmer VamPus for det skarpe spørsmålet. Slik skal blogging være!

Hjorthen sa...

Det skarpe spørsmålet kan man sikkert stille til Fenris Film, og kanskje til og med få svar? Telefonnummeret er 22 38 42 80

I tillegg til de nevnte investorer så har Norske Filmstudioer spyttet inn kroner, hvor mye vet jeg ikke men de pleier å yte støtte på mellom 300 000 og en million. Dessuten så er TV2 og den skumle sosialdemokraten Kåre Valebrokk inne med penger. De skal vise filmen om et års tid, eventuelt bruke råmaterialet til å lage en utvidet TV-versjon.

Trond sa...

Skulle 100 års markeringen gi penger til film burde det vel vært mer hensiktsmessig å gi penger til en film om Michelsen eller Nansen.

Mammons Verden sa...

Kan det være at de i sin store tro på dette prosjetet virkelig forutsetter at filmen vil bli sett av mange nok til tjene inn 1.9 mill. via kinebeøk???
Nå skal vi se: Dersom vi tenker oss kr. 80 som billettpris vil 23750 besøkende gi 1.9 mill. kroner i inntekt. Men så skal kinodriften ha sitt, så de må kanskje ha 45-46.000 beøkende. DA vil dette balansere.
Hvor far fetched er det? Jeg mener, hvem andre her har giddet å se filmen? Hvilke argumenter skulle være gangbare for faktisk å spandere tid og penger på den?

Hjorthen sa...

Filmstøtten her i landet består ikke bare av direkte støtte via filmfondet. Man har også et innfløkt system som gir penger pr. solgte billett. Så Oljeberget vil nok gå i balanse med langt færre solgte billetter enn det som er skissert ovenfor. Muligens vil visningen på TV2 kunne utløse noen kroner også, hvis det da ikke ligger innbakt i det beløpet TV2 allerede er inne med.

Rapportene forteller ellers at besøket på Oljeberget hittil har vært bra, med sju utsolgte forestillinger på premieredagen i Tromsø eller hvor det nå var, så dette kan bli en suksess for regissør Aslaug Riefensthal.

Litt morsomt er det jo også at med unntak av de store byene så lever de kommunale kinoene på kommunestyrens nåde. Det er ikke uvanlig at hver kinobillett ute i provinsen er sponset med 20-30 kroner over kommunebudsjettet. Dermed så er faktisk Høyre og FrP ordførere med og bidrar til at folket får se dette eksempelet på politisk feelgood-propaganda!

Writer'n sa...

Kanskje det er en smule mer problematisk at det er laget en statsstøttet film om en supportergjeng i foppal? Gjengen er de samme som deltar i Telenors reklamefilm NOWAY, og handler om disse. Fin statsstøttet reklame for Telenor. Telenor har selvsagt finansiert sin del av filmen, og så på det hele som "morsomt" og positivt. Selvsagt. Akkurat som de dagene de sender ut fakturaene.

Mathias sa...

Det finnes en del rike onkler i AP, som Trond Mohn i Bergen. Ikke dermed sagt at han har gitt noe.

Blåblogg sa...

Men det er dermed sagt at han har gitt langt over 200.000 til Hordaland AP i valgkampen

Mathias sa...

Hva har det med saken å gjøre. Det virker som hver gang noen gir penger til AP så er det gale, men hver gang noen gir til Høyre, så gis det bare som følge av politisk enighet med Høyre. Det ligner "sytete drittunger i barnehagen".

Men for diskutere saken, så er det fult mulig for mange filmprodusenter å klare seg uten offentlig støtte i Norge. Jeg kjenner en filmprodusent i Bergen, som ifølge BA i 2004 regnet med å få 10 millioner i sponsorkroner, så pengene i forhold til fimbransjen sitter relativt løst, og garantert i forhold i en slik film. Når det gjelder denne filmen og AP, så er det mange næringslivsledere som stemmer AP. De i UH som tror at alle AP-folk er ansatt et sted må tro om igjen. Jeg husker en episode fra valgkampen i en samtale mellom noen i UH og en fremtredene AP-mann i Bergen hvor de førstnevnte knapt trodde at vedkommende var bedriftseier og medlem i NHO.

Blåblogg sa...

jeg skulle bare informere deg om et faktum, intet annet.

VamPus sa...

Ikke noe "gale" med at noen gir penger til Ap..vel, utenom det åpenbare - men "gale" at statlig støtte blir gitt til en feel-good film om Jens. At H og FrP ordførere (som ikke har spesielt mye politisk makt) i distriktene står for sponsing av kommunale kinoer er begredelig - hvorfor i alle dager er det en offentlig oppgave å vise film til folk? Jeg er mot offentlige kinoer, mot sponsede billetter og mot å gi offentlig støtte til propagandafilm for partilederen i Ap. Så kontroversiell er jeg, liksom..

Anonym sa...

"Aslaug Riefensthal"

Er hun virkelig så filmteknisk og dramaturgisk god i sin utvikling av propagandafilmen?
Da ser vi vel snart blåbloggere kryssklippet med rabiate ildere?

KEE

Hjorthen sa...

Isolert sett så er jeg forsåvidt enig i at man kan stille spørsmål om det skal være en kommunal oppgave å vise film i disse dager hvor parabol og DVD er lett tilgjengelig for folk flest. Men på den annen side så vil det bety at man bare har kinoer i de store byene, her i byen er det for eksempel rett og slett umulig å drive kino i balanse.

Nå er det naturligvis ingen menneskerett å få gå på kino, men hvis man skal få våre lokale ungdommer til å flytte hjem igjen etter å ha blitt bortskjemt med kulturtilbud etter noen år på skole i Bergen eller Oslo så må man ha noen ting å tilby. Kinotilbud kan jo dermed være med på å bidra til at Florø og andre småsteder blir et attraktivt sted å bosette seg. Utgifter til inntekts erhvervelse med andre ord.

Mathias sa...

Blåblogg! Hvorfor er det interessant å informere om at AP fikk 200 000 i valgkampstøtte fra Trond Mohn? Er det fordi du skulle ønske han ga det til Høyre istedet?
Jeg som trodde vi skulle diskutere denne filmen. Valget er passé.

Anonym sa...

Var det ikke Hitler som drev med propagandafilmer sponset over statsbudsjettet tro? Jensemann har store og dype støvelspor å vandre i her.

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read Refrigeration ice machines blackjack used volvo parts minneapolis http://www.alexandrite-tattoo-removal-laser.info/Face-lift.html Programme surveillance des sur le reseau bentley skinner new bond street Walk through bath tubs Conferencing termination minute 2003 gmc awd savana http://www.ice-cream-maker-machines.info/diet_for_diabetes_high_cholesterol.html Woman pee squatting Bit tit gangbangs Travelers property casual insurance Wife sucks massive black cock Offshore company incorporation bahamas Erin bentley tampa mixing sleeping pills and zyrtec

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP film editing schools

Anonym sa...

best regards, nice info Tidy handbag inc. http://www.real-estate-listing-4.info Old automobiles Footjog cum California doctor malpractice Www vicodin com purchase vicodines http://www.merchant-processing-account.info inkjet catridges accutane package insert For lexapro pms Car rental mackay Farenheit weight loss pill reviewed http://www.freeringtones52.info Utah house insurance rates West wing abbey xanax northwest airlines visa manila gangbang