Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 18, 2006

Sex på lisens

Enkelte ganger, noen vil nok si mer enn ofte, kortslutter VamPus' hjerne når hun leser hva sosialister får seg til å si - så denne saken sendte hun rett og slett over til hablog. Herregud.

Men til noe helt annet. Eller nesten annet. VamPus er faktisk ikke en av dem som ser for seg dommedagsbilder av nasjonen Norge selv om vi har Sosialistisk Venstreparti i regjering. Hun tror ikke vi får GULAG eller masseavrettinger på Ullevål Stadion. I hvertfall ikke de første fire årene. Men Herr Bieker tipset VamPus på mail om artikkelen Kinas lange marsj mot privatisering . Tidligere kunne jo statlig kontroll over enkeltmenneskers liv gi seg helt absurde utslag. Byråkrater kunne kose seg med å holde orden på alle detaljer om ditt privatliv - fra boforhold, arbeidssituasjon, helsetilstand (ok, dette er skummelt - for dette har vel staten kontroll på i Norge også) - til detaljerte opplysninger om når kvinner i fruktbar alder hadde sin menstruasjon. Det siste for å kunne.. eh.. intervenere dersom barnet ikke var ønsket. Av myndighetene, vel og merke. Noe kjente VamPus dog igjen fra Norge:

"It is surely telling that the characters that make up yinsi, the Chinese word for “privacy”, carry the connotations of illicit secrets and selfish, conspiratorial behaviour. The notion of privacy has not traditionally been valued in China, and proof of that is on display everywhere."

Spesielt "privat" i sammenheng med "egoistisk". Tenk "private næringsdrivende", "private løsninger" eller "private alternativer". Ikke at det vil være så mange igjen av de dersom flertallet av APs fylkesformenn får det som de vil. Men det er vel et stykke igjen til VamPus en byråkrat på døra som sjekker om hun har sex uten statlig lisens.

Sex. Hmm. Shit. Glemt P-piller, for pokker!...fuck fuck fuck.. Nei! STRYK det siste!!

19 kommentarer:

... sa...

Hvorfor betaler vi lisens til NRK?

ZippoBoy sa...

ahhhhn nå fikk du meg til å søle ut vinen min.... sukk... :-)

Writer'n sa...

Teknisk sett er det en "apparatavgift". Men tanken er at NRK skal kunne lage egne produksjoner og være en såkalt allmenkringkaster som kan sende stoff som også dekker smale grupper, og være en uavhengig TV-kanal uten kommersielle hensyn.
Kort sagt: Vi betaler for å slippe all reklamen, og for å få kvalitetsprogrammer istedet for amerikansk seriesøppel og generell sportsidioti.

Det er da vi begynner å le foraktelig.

Ghost of Goldwater sa...

Vampy: En ting er nå lisens for sex, men med tanke på din tidligere klagesang over singellivet, ville du kanskje støttet sex på resept? Præhæhæhææææ ;o)

Mammons Verden sa...

writer'n:
/Vi betaler for å slippe all reklamen, og for å få kvalitetsprogrammer istedet for amerikansk seriesøppel og generell sportsidioti.\
Kvalitetsprogrammer .... ? Egenproduserte?
Hvilke? (Altså: KVALITETS-programmer)

Anonym sa...

Kommentatoren finner det interessant at VamPus vet at Eskil Rønningsbakken er "sosialist".

Eskil Rønningsbakken truet homonettstedet Gaysir med at han skulle finne en hacker som kunne fjerne navnet hans fra en artikkel på Gaysir, siden artikkelen kunne skade Rønningsbakkens image.

http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=10663

Kommentatoren har ellers registert at Rønningsbakken har latt seg intervjue om sin tro på Gud i hver eneste kristelige bladfille over det ganske land.

Men VamPus vet antakelig hva hun snakker om. Har VamPus sagt at Rønningsbakken er "sosialist", ja da er han vel det. Tross alt har han opptrådt for Saddam og altså sagt nei til Letterman. Og da er man vel sosialist? Til og med kritensosialist?

Bernt sa...

"The notion of privacy has not traditionally been valued in China, and proof of that is on display everywhere."

Dette får meg til å tenke på hvor mye raping og fising jeg opplevde "in public" i Kina...

EarlGrey sa...

Det med Kina er egentlig ganske interessant, på bakgrunn av alt det som landet (og ikke minst folket) har vært gjennom av omveltninger de siste 30-40 årene.

Kina har jo en vanvittig økonomisk vekst for tiden, og det er å håpe at man får et politisk system som makter å løfte hele folket økonomisk. Det er jo muligens å frykte at myndighetenes harde hånd over folks hverdag skiftes ut med noen få "private næringsdrivendes" kontroll med penger og ressurser, slik det har skjedd i feks Russland da turbokapitalismen toget inn i landet.

Det er ikke særlig tvil om at endel priviligerte har fått det mye bedre økonomisk under Jelsin og Putins relative økonomiske "liberalisme", men mange vil nok også si at de har fått det verre. Men det er jo bare dem som mangler personlig "driv og initiativ", og ikke har kontakter i de rette sirkler, så dem er det kanskje ikke så farlig med?

EarlGrey sa...

Eehh..jeg var kanskje litt "off topic" her nå...overskriften var jo tross alt "Sex på lisens"; det er kanskje et frynsegode for dem som legger ved en liten bestikkelse i tillegg til lisenspengene? Så kommer Kjell Kristian eller Karen Marie hjem til deg på en liten lynvisitt i etterkant?

Det kaller jeg "apparatavgift"..

Kynikeren sa...

Dette her er åpenbart et PR-stunt av Rønningsbakken, om enn på stram line. Markedet for balansekunstnere (sic!) er presset nok som det er, selv etter Bondeviks fratreden.

puselur sa...

ANGREPILLER, VamPus, ANGREPILLER!!! Tror ingen er tjent med at du begynner å produsere små-vampuser nå... (hvis jeg forsto den siste kommentaren riktig..)

Rett skal være rett sa...

Beklager, Earlgrey, men problemene i Russland er ikke forårsaket av "turbokapitalisme". Russland er et gjennomkorrupt samfunn hvor de med "kontakter i de rette sirkler", som du korrekt skriver, har fått tilranet seg store verdier som tidligere var statlig - på bekostning av resten av befolkningen.

Så det som har skjedd i Russland er det motsatte av "turbokapitalisme" og økonomisk liberalisme. Beklager forøvrig også digresjonen, men det er nødvendig med litt ryddighet rundt begreper i diskusjonen! Kapitalisme får dessverre altfor ofte skylden for problemer som er skapt av korrupsjon og en utidig samrøre mellom myndigheter og enkeltpersoner med "de rette kontakter". Og dette er det motsatte av kapitalisme! Selv om Russland ikke er kommunistisk lengre har de en meget sterk sentralstat, som - dessverre - under Putin vokser seg enda sterkere og griper inn på stadig flere områder.

Havheksa sa...

Personlig så føler jeg at norge på mange måter er kommunistisk.
Om enn ikke på det økonomiske plan helt ennå, så iallfall til de
grader når det gjelder det personlige.

Et godt eksempel er det j*vla ramaskriket det blir hver gang en av
de rike i norge bruker penger på noe som er dyrt og stort. Da skal
kreti og pleti frem i media og fortelle om hvor forkastelig det er at
rike folk bruker SINE penger på seg selv.
Man skal ikke skille seg ut. Man skal være som alle andre.

Personlighetskommunismen er like ille som den økonomiske. Og man har
fa*n meg like mange pamper på det området, som det økonomiske.

Needless to say.. jeg kan ikke fordra personlighetskommunister.

Og sosialist kommer jeg heller aldri til å bli.

Sex på lisens? Da tror jeg at sølibatet hadde fristet ENORMT mye mer :-)

EarlGrey sa...

rett skal være rett: Vi kan jo diskutere innholdet av begrepet "turbokapitalisme" (som vel er litt intetsigende uansett ståsted..)

Hovedpoenget mitt i forhold til situasjonen i Kina er nettopp som du sier at det oppstår mye rart i overgangen mellom statlig pengekontroll og større frislipp av økonomien.

Det tar forholdsvis kort tid å forandre måten økonomien fungerer på, men det tar mye lenger tid å forandre historikk og kultur oppe i hodene til folk. Og det skal et politisk system med en sterk etisk ryggrad til for å bære slike forandringer..

Tror ikke vi er så uenige :o)

Witch of mar: Det er helt OK at "de rike" tjener penger, men av og til er det litt interessant å se på hvordan de tjener penger også..

Og er ikke dagens credo nettopp at man SKAL skille seg ut? Det virker ikke som om "personlighetskommunismen" virker særlig hemmende i dagens samfunn..men på det økonomiske planet er vi nok på god vei, siden vi har marxistene langt inne i finansdepartementet ;o)

VamPus sa...

Anonym: Rønningsbakken og sosialist - mulig jeg er litt kjapp ute, men de eneste jeg har hørt uttale seg positivt om regimet til Saddam er sosialister, og jeg har vanskelig for å tro at en som er såpass ideologisk at han dropper å møte på et TV-show i USA i protest mot Bush - ikke har gjort seg NOEN tanker før han opptrår privat for Saddam Hussein. Fra komiteen for fritt irak fant jeg følgende: "Iraks forfatning fra 1990 ivaretar prinsipper for offentlig velferd, kvinnenes stilling og sosiale og demokratiske rettigheter langt bedre enn dette «demokratiske framskrittet»." - de er definitivt ikke på høyresida. Når Rønningsbakken ser på Saddam som en som styrte sitt land "med en fast hånd" stiller han på linje med Fritt Irak komiteen, spør du meg: http://frittirak.no/2005/10/grunnlov-som-bestilt.html

Krøsus sa...

Kapitalisme fører til korrupsjon. Alle har sin pris, også poitikere.

I disse dager demonstreres det veldig godt i USA, der politikerne kappes om gi store summer til veldedige organisasjoner, slik at ingen skal kunne si at de puttet pengene i egen lomme. (Noe de faktisk gjorde - det er lovlig sent å dele dem ut igjen nå.)

Alle land som har et pengesystem vil være utsatt for korrupsjon. Mye vil ha mer.

Snusmumrikken sa...

Krøsus sier:"Kapitalisme fører til korrupsjon".

Så feil kan en forvirret liten kommunist ta. Transparency International utgir hvert år en liste over land sortert på hvor korrupte de er. Ta en titt på toppen av listen (de minst korrupte), de minst korrupte land er ofte de som har vært kapitalistiske lengst.

http://en.wikipedia.org/wiki/Index_of_perception_of_corruption

Korrupsjon oppstår der det er mangel på respekt for lover og der samme parti og mennesker har sittet ved makten lenge. Makt korrumperer.

Faktum er at korrupsjon er kapitalisters fiende, fordi det hemmer fri konkurranse og fordi man bruker mye tid og krefter på å finne de riktige bestikkelser til de riktige mennesker i stedet for å lage best mulige salgsvarer til konkurransedyktig pris. Korrupsjon er sand i markedsmaskinen.

Anonym sa...

This is very interesting site... Zoloft marijuana Dvd movie voyeur Cialis+generic+tadalafil Female bondage equipment Paintball and tv Wedding invitations royalty Keyword discount viagra Order u s a tadalafil tennessee law driveway easement data projector parts Effexor xrwhat is it for

Anonym sa...

Excellent, love it! video editing schools