Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, januar 17, 2006

Bønn 1.0 versus homofile

Selv om Høyre tapte valget, så er det jo godt å se at de i hvertfall klamrer seg fast til noen posisjoner - blant annet på Gaysirs liste over de mest innflytelsesrike homsene og lesbene i Norge. Ikke overraskende reagerer prosten Jan-Aage Torp med å oppfordre sine tilhengere til "å ta bønnens våpen i bruk" for å bli kvitt disse "abnorme, kreftsvultsene på samfunnet". VamPus skal ikke vurdere dette opp mot kristendommens oppfordring om nestekjærlighet, men lurer mer på hvordan det står til med bønnen som våpen for tiden. En del muslimer har jo valgt å ..hva skal man si... oppgradere bønnens kraft (si Bønn 1.0) ved hjelp av AK-47 og sprengstoff (Bønn 2.0), og er vel nå i betaversjonen av Bønn 2007 - The Nuclear Version. Da blir jo Torps oppfordring litt pinglete i forhold. VamPus oppfordrer virkelig Torps menighet til å sette av mye tid på bønn (1.0-versjonen) om at "makthomser" mister sine stillinger. Forhåpentligvis gir det dem mindre disponibel tid til å plage homofile og andre med denne typen utspill.

Og de av dere som ønsker å gi Pastor Torp og hans likesinnede en skikkelig nesestyver kan jo stemme Høyre ved neste valg, slik at blant annet Erling Lae beholder sin førsteplass på homsemakttoppen som byrådsleder i Oslo.

16 kommentarer:

Milton Marx sa...

Ikke for å være vanskelig, og ikke stemmer Milton i Oslo heller, men han trodde liksom at Lae hadde viktigere egenskaper enn seksuell legning.

Kosialist sa...

Bønn fungerer, skal vi tro fundamentalistiske muslimer og jøder.

Muslimene ba i mange år om at Allah skulle straffe Sharon for at Israel eksisterer, og de ekstremistiske jødene ba om at Gud skulle straffe Sharon for at han trakk tilbake jødiske bosetninger.

Nå som han ligger på sykehus med alvorlig skader er det ikke alderdommen det skyldes, men Guds dom. Visstnok.

SV sa...

Du har jo åpenbart et poeng Milton, men gitt at du skulle ha stemt i Oslo, kan du jo se på det på denne måten: Dersom du primært ønsker å ergre pastoren, får du en dyktig og begavet politiker med et godt program og mange gode personlige egenskaper med på kjøpet.

Skulle de sistnevnte (og sannsynligvis noe mer aktverdige)grunner være motivasjonen din til å stemme på Lae og hans parti, kan du se på det som en hyggelig bonus at lyden av tenners gnissel kan høres i pastor Torps nærhet (Salme 112, v10.)

Writer'n sa...

Jeg er i hvertfall bønnhørt:

http://www.dagbladet.no/dinside/2006/01/12/454588.html

Writer'n sa...

Forsvant visst litt av den linken. Prøver igjen:

http://www.dagbladet.no/
dinside/2006/01/12/454588.html

amerikanske tilstander sa...

Bønn 2007 - The Nuclear Version hører jeg allerede er ute i piratkopi i Iran.

Brumle sa...

Dersom man har ønske om å bekjempe gale, ufyselige, religiøse fundamentalister, som den nevnte pastor ved å bruke sin stemme, er det nok mer nærliggene å stemme Halvorsen og Djupedal og kompani, som tross alt står på for å bli kvitt bordbønner, støtte til religiøse sektskoler osv. osv.

Høyre har vel ingen særlige meritter innen religionkritikk, heller det motsatte (jfr.godt kompaniskap med Kjell Magne).

Og ganske dårlig historikk angående homofili også. Det er jo bare svært nylig at en høyrefinansminister kom ut av skapet, og ikke så veldig lenge siden dama til Friele ble skjøvet ut i det ytterte mørke.

Ellers finnes det også en god del religiøse gærninger innenfor den norske bloggverdenen også, som Brumle godt kan tenke seg å kverulere i senk. Men det tar alt for mye tid, og det er som å skvette vann på gåsa. Disse personer er totalt uimotagelige for fakta, fornuft og logikk. Men jeg oppfordrer gjerne alle til å prøve.

ToDolan sa...

Det beste man kan gjøre med Torp er å ignorere ham, mannen er jo gal. Husker selv jeg fikk tilsendt boka "Norge tilbake til Gud" fram ham når jeg ble valgt inn i kommunestyret som 18åring med medfølgende hilsen om at han skulle be for meg i mitt arbeide som folkevalgt.

Gnorhat sa...

Interessant liste på Gaysir, men den er både fokusert på Oslo og på homofiles rettigheter. Personlig syntes jeg den hadde vært bedre om kåringen rett og slett gjaldt homofile med mye makt - det må da være mer interessant en homofile som "bare" kjemper for juridiske rettigheter og almen aksept.

Alf-Erik sa...

Brumle: "Dama til Friele"? Underlig formulering; Kim Friele er da sin egen dame. Jeg har møtt "dama til Friele" (fru Friele, borgermesterfruen) og hun er altså IKKE identisk med Kim Friele... Og hva mener du med "det ytterste mørke"? Altså, merkelige formuleringer.

Angående Erling Lae, så er det flere av hans uttalelser i det siste jeg er skeptisk til. Jeg savner Kristin Clemets ektemann Michael Tetzschner i Oslo-politikken, og om han byttet plass med Lae (foruten om at han også kan være aktuell som leder av Oslo Høyre), så ville jeg ikke akkurat fortvilt. Nå i dag senest så utnevnte Lae en kvinnelig 28 år gammel FpU'er til ny byråd for Velferd og Helse etter Margareth Eckbo (og hva i all verden skjedde med henne?!?) - og det må jo kunne sies å være på grensen til kriminelt, og i alle fall politisk uansvarlig. Nå vet jeg ikke om han hadde noe valg, men kvoten for totalt talentløse, usosialiserte unge kvinnellige FrP-byråder med null politisk innsikt, burde være totalt oppbruk med Ane Bryn Wiig (eller hva hun nå het) alene...

For øvrig er jo Torp anmeldt, og jeg regner med at det kan bli rettssak av dette.

Brumle sa...

Hvis de ikke har slått opp, så er dama til Friele (tidligere forkvinne i forbundet av 1948 og en av de viktigste forkjempere for homofiles rettigheter i Norge), en dame som heter Lowzow. De var til og med noen av de første som inngikk "partnerskap" i Norge.

Lowzow var vel en av toppene i Høyre og mulig ministeremne? før hun gikk offentlig ut som Frieles partner. Da ble hun vel så vidt jeg husker "degradert", ble ganske så skuffet over manglende støtte fra sitt parti og trakk seg ut av politikken. "Ytterste mørke" var vel å sette det litt på spissen.

Ellers har den blide kaffekremmer fra Bergen ingenting med dette å gjøre.

i1277 sa...

Kosialist said...
"Nå som han ligger på sykehus med alvorlig skader er det ikke alderdommen det skyldes, men Guds dom. Visstnok."

Jepp, i følge Pat Robertson var det visst akkurat dette som var bakgrunnnen, Sharon ble straffet av Gud for å dele opp landet. Pussig nok kom han raskt på andre tanker da det viste seg at Israel, forarget over uttalelsen, satte foten ned for hans planlagte 50-millioner-dollars-prosjekt Jesusland.Vi kan bare forestille oss alle de festlige karusellene verden nå går glipp av...

Alf-Erik sa...

Ok Brumle, takk for oppklaringen. Men siden du vet at det finnes flere kjente Friele her til lands, kunne du jo ha påspandert de tre bokstavene Kim foran Friele da...

Snøsokk ;)

Jaja, så lærte jeg noe nytt om Høyres historie, og det takker jeg for! Men vi vet jo alle at Høyre er blitt veldig liberale overfor homofile den senere tid - faktisk sannsynligvis mest liberale av alle norske partier - og har besørget norges første homofile finansminister, bare for å nevne noe.

Var for øvrig også Høyre som lanserte første kvinnelige stortingsrepresentant (Anna Rogstad?), samt første stortingsrepresentant fra en utenlandsk, etnisk minoritet (Rafshiq Amin - seriøst usikker på navnet i farten, men det var en kvinne det også. Hadde ikke velgertølperne vært så nådeløse mot Høyre i Oslo i høst, ville hun vært der ennå ;).

Brumle sa...

Brumle er så gammel at han gikk ut fra at når emnet var homofili og han nevnte Friele så tenkte man på denne kvinnen:
"Kim Friele (1935-), aktivist for homofiles rettigheter, født i Bergen som Karen-Christine Wilhelmsen. Kim Friele var den første homofile i Norge som stod fram med fullt navn, og bidro til at straffeloven ble endret slik at homofili ikke lenger var forbudt."

Og når det gjelder gjelder mr Foss
så ble han FØRST høyreleder og finansminister, SÅ offentliggjorde han etter en stund sin homofili og samboerskap. Og Brumle er ikke helt sikker på om han noensinne ville nådd finansministerposten dersom han ved sin inntreden i Høyre som ung gutt/mann? hadde åpent fremstått som homofil og samboer? den gangen. Så jeg tror nok heller det at det var mr. Foss sine meget gode evner og taktiske grep som landet ham som minister, og tror ikke at partiet Høyre skal ha særlig ære av det. Men hva vet jeg??

Alf-Erik sa...

Foss har aldri vært Høyre-leder.

Det finnes motkrefter innad i partiet mot liberale holdninger overfor homofile.

Anonym sa...

For ordens skyld: Foss har vært leder i Oslo Høyre.