Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, januar 13, 2006

Racism & hate

VamPus - som av og til later som om hun er et åpent og søkende menneske - forsøkte å klikke seg inn på SVs Palestina-kampanje, men det ser ut til at Firmaets nettfilter er et hakk smartere enn Sosialistisk Venstreparti generelt. VamPus ble nektet adgang da siden sorterte under kategorien "Racism and Hate" . Så da så...

Oppdatert kl.19.05: Dagbladet.no dekker saken:

- Dette er helt merkelig og usaklig. Det å markere seg i denne saken har blitt en belastning, og vi anklages både for å være nazister, fascister og jødehatere, sier kontaktperson for nettverket Boikott Israel i Trondheim, Klara Jacobsen, og kommer samtidig med følgende kommentar:

- Men veldig mange datadeler er jo laget i Israel, kanskje kan sensuren ha med det å gjøre, sier Jacobsen.

Sikkert. Innlegget var kun ment som en humoristisk observasjon av at VamPus' nettfilter stopper nettstedet til SVs kampanje fordi det kategoriseres under "Racism and Hate". Men med den kommentaren klarte vel Jacobsen fint å plassere seg i gruppen av mennesker som faktisk tror på en jødisk verdenskonspirasjon?

44 kommentarer:

seilern sa...

Endelig et intelligent nettfilter!

Knut Albert sa...

Jeg registrerer ellers at SV har en knapp til alternativt statsbudsjett på nettsidene sine. Ganske friskt for et regjeringsparti!

VamPus sa...

Dersom noen skulle klare å komme inn på kampanjens nettsted og gi meg beskjed om når boikotten starter (eller har den startet?) så hadde det vært fint.

Ikke at VamPus støtter alle Israels aksjoner, men det er tross alt det eneste demokratiske landet i Midt-Østen. Kanskje det er derfor SV boikotter dem? Når kan vi vente en boikottaksjon mot USA?

amerikanske tilstander sa...

Starter tidlig februar:

"SV planlegger en solidaritetskampanje for Palestina, med kampanjestart tidlig i februar. Kampanjen er ikke en "boikottaksjon mot Israel", men en bred solidaritetskampanje der en oppfordring til forbrukerboikott av israelske varer er ett av virkemidlene."

Dette er altså ikke bare en boikottaksjon, men noe mye mer! Hallo?

Bernt sa...

... og hva er de andre virkemidlene?

Marion sa...

Tolerer VamPus en så formyndersk holdning fra ledelsens side hva nettbruk angår?

;)

Jarle Petterson sa...

Håhåhåi, den var slem, Marion, men en ordentlig fin nesestyver, tenker jeg. Et lite hint til VamPus likevel, siden rådyrene åpenbart er så gode:

Har De overveid en av disse anonymizerne, frøken VamPus?

Marion sa...

Slem? Det var ikke hensikten. Når jeg bruker smilere er jeg sjelden slem.

Jeg er glad for at VamPus blogger, jeg.

:)

Mammons Verden sa...

Siden jeg må være av det mer anonyme slaget, kom jeg inn på kampanjesiden.

Der får vi vite følgende:
--------------------------
Det politiske grunnlaget for kampanjen er knyttet til tre enkle krav:

*
okkupasjonen må stanses
*
muren må rives
*
Israel bør boikottes, så lenge landet fortsetter sin folkerettsstridige undertrykking av palestinerne

Okkupasjonen må stanses
Israel har okkupert Vestbredden og Gazastripensiden 1967. 8000 israelske bosettere er trukket ut av Gaza, men fortsatt bor over 400.000 bosettere i de ulovlige koloniene på Vestbredden. Over seks millioner flyktninger venter fortsatt på sin rett til å vende tilbake til sitt land, en rett Israel nekter å gi dem.
-------------------
SV glemmer enkle historiske fakta her: Det var muslimske land som angrep Israel, faktisk 3 ganger i landets historie.
Alle tre gangene har Israel slått araberne/muslimene ned i støvlene. Bravo!
Men dette kan åpenbart ikke ha skjedd i SV's verden, for land som Israel erobret i uprovosert(!) krig tilfaller den angrepne part. Irael har full rett til å beholde erobret territorium for å øke bufferen mot fientlige naboer.
Palestinerne har ingen rett til dette landet, Israel har erobret det, og kan gjøre med det hva de vil.
Men SV mener sikkert at Israel selvsagt skulle angripes, og selv om de vant krigene skal de selvsagt levere tilbake alt erobret land. Som i monopol: Tilbake til start. Er sosialister dumme?
Venstresiden blir aldri ferdig med å snakke om "internasjonal lov", dvs. resolusjoner vedtatt av en korrupt prateklubb kalt FN. Men deres kjæledyr FN var faktisk det organ som opprette staten Israel på dette territoriet! Har de glemt det? Eller er FN-vedtak de ikke LIKER å anse som illegitime??
Etter at Israel ble opprettet har IKKE Israel iverksatt noen angrepskriger for å erobre mer land!!

Hamas stiler til valg nå, og deres uttalte strategi er å knuse den siste rest av Oslo-prosessen. Deres klare mål er å utradere Israel. Konfliktens kjerne er nemlig at Israel sitter på hellig muslimsk land, da det streifet noen arabere rundt der i 1947-48. Av den grunn må Israel fjernes. Det understøttes av Irans president som sier at Israel kan flyttes til Europa. Konfliktens kjerne er ikke de våsete marxitiske analysene om (økonomisk) undertykking av the palestinians underdogs. De er underdogs ja, derfor er de populære hos marxister. Men klasseteori duger ikke her. Her dreier det seg om islams ide om at land som har tilhørt muslimer for alltid må tilhøre muslimer.
Tilbakeslag er utålelige, for islam skal egentlig underlegge seg verden. De prøver seg stadig vekk på det, sist i Spania (maurerne), hvor de til slutt ble jaget på dør.
Men jeg mistenker Halvorsen og SV for å uoffisielt ønske en utslettelse av Israel. Hvorfor ellers vise støtte til militant islam ved å lansere boikott av Israel?

Alpeluen sa...

Mammons verden: Jeg er usikker på hvor mye vits det er å drive nyansert debatt på en bloggs kommentarsider, og jeg vet heller ikke fra hvilket perspektiv du uttaler deg (og om du faktisk er seriøs), men:

- Du hevder at konfliktens kjerne er at Israel ligger på hellig muslimsk land. Det samme landet, pluss de territoriene som er tiltenkt en fremtidig palestinsk stat er også hellig territorium for mange jøder. Det er jo forresten problemet.

- Det ble denne uken gjort et ganske stort nummer av at Hamas ikke lenger har Israels ødeleggelse på partiprogrammet.

- Uprovoserte angrep? Jepp, Israel bare var der, liksom, og så angrep araberne uprovosert. God analyse.

- FN opprettet Israel, ja, men det gir knapt Israel carte blanche til å handle i strid med fremtidige FN-resolusjoner.

- Halvorsen marxist? Ønsker Israels utslettelse? Er du egentlig Pat Robertson?

I alle fall, det er svært mange meget gode grunner for å bli opprørt av SVs, eh, "solidaritetsaksjon", men du fant desverre ingen av dem.

Kosialist sa...

Nå tror jeg du roter litt med historien her, Alpeluen.

"Uprovoserte angrep? Jepp, Israel bare var der, liksom, og så angrep araberne uprovosert. God analyse."

Vel ja, det var nøyaktig det som skjedde. Fra det øyeblikket Israel ble grunnlagt begynte angrepene. Først var det geriljakrig, og så møtte nabolandene til Israel opp ved grensene for å valse ned det nye landet.

Israel har ikke et plettfritt rulleblad (de svarte nemlig på geriljakrigføringen ved å angripe sivile visstnok), men de er også i en desperat situasjon. Det er et bitte lite land som er omgitt av fiender, og palestinerne hadde i mange år som uttalt mål å slette Israel fra kartet.

Er det rart man kan finne på å overreagere når man har kniven på strupen 24/7?

Jeg skrev nettopp om Israels historie i bloggen min, og jeg kan ikke se at man ut fra fakta kan påstå at det var Israel som satte det hele i gang. At araberne ble provosert over at "undermennesker" fikk land i "deres områder" er strengt tatt deres egen feil. Dessuten var området på britiske hender, så araberne hadde egentlig ikke så mye å klage over. Da britene tok over Palestina satte de jo i stor grad en stopper for hungersnød, sykdom og korrupsjon i området, og det var jo ikke så dumt var det vel?

. sa...

lol

Kjetil sa...

To ganger har jeg kjøpt eksklusive sko, og begge gangene ble jeg kalt en snobb. Jeg kommer tilbake til den saken ved en senere anledning. God Helg!

Alpeluen sa...

Takk for korreksjonen, Kosialist.

Jeg reagerte på bruken av "uprovosert" i det opprinnelige innlegget, som var svært ensidig.

Arabernes beveggrunn må sies å ha vært det faktum at staten Israel i det hele tatt ble opprettet. Jeg ser at det er uheldig å insinuere at det var en bevisst provokasjon. Beklager.

Det siste du skriver (britene osv.) får stå for din regning, men det fikk meg til å tenke på Monty Python-høydaren "Life of Brian", om og med Romere i Judea. Sitat: All right, but apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, a fresh water system, and public health, what have the Romans ever done for us? :D

Anonym sa...

Ytringsfriheten er under sterkt press - så lenge man ikke driver rasistiske kampanjer for Fremskrittspartiet

janhoo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
janhoo sa...

Jeg regner med at SV også vil boikotte Kina for deres okkupasjon av Tibet, for ikke å glemme Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara. Sleng på Tyrkia i samme slengen, kanskje Russland også, så kan plutselig SV faktisk hevde at deres aksjon mot Israel ikke er rettet mot jøder generelt.

Mammons Verden sa...

/- Du hevder at konfliktens kjerne er at Israel ligger på hellig muslimsk land. Det samme landet, pluss de territoriene som er tiltenkt en fremtidig palestinsk stat er også hellig territorium for mange jøder. Det er jo forresten problemet.\

Gå nærmere inn i islam og islams hiostorie så finner du ut av det.

/- Uprovoserte angrep? Jepp, Israel bare var der, liksom, og så angrep araberne uprovosert. God analyse.\

Det var det som skjedde. Hvor skaffer DU deg din historiekunnskaper fra?

/- FN opprettet Israel, ja, men det gir knapt Israel carte blanche til å handle i strid med fremtidige FN-resolusjoner.\

Ja ikke sant? Nå passer det perfekt å glemme at Israel hele tiden har vært i forsvarsposisjon, og de har RETTMESSIG beholdt erobret territorium.
FN er forøvrik kun en korrupt prateklubb, som det er vanskelig å ta på alvor.

/- Halvorsen marxist? Ønsker Israels utslettelse?\

Det kan se slik ut - ja?

Simon Thorbjørnsen sa...

(Dagbladet.no): Aksjonen Boikott Israel, som SV tidligere har gitt sin støtte til, får problemer med sin webside i flere norske bedrifter.

Det viser seg at enkelte nettfiltre sensurer aksjonens hjemmeside. På grunn av «Hat og rasisme», skal vi tro bloggeren Vampus.

Anonym sa...

miao

Det er befriende å se et sted der folk har et realistisk syn på Israel.
(Og tydeligvis uten lett belastende kristenfundamentalisme...)

Så uvanlig i Gnore, der det som sies på Dagsrevyen er Sannhet.
Og vi vet jo hvor Sannheten om Israel kommer fra. (Steinfeldt fikk aldri jobben som Midtøstenkorrespondent gitt.)

Det er visst bare en logisk forklaring på den utbredte Israelfientlige holdningen i Norge
(alle vil ha seg frabedt å bli kalt antisemitter, de er jo bare mot Israel, ikke Jøder.)

"Palestinasaken" er den eneste av sekstiåtternes saker som er igjen. Alle andre er jo vekk - man kan liksom ikke være for Pol Pot eller hva det skal være...

Alf-Erik sa...

Flott å se at de fleste i tråden her har forstandige meninger om SV'ere og AUF'eres avsindige Israel-boikotter, men er det ikke én faktor dere alle har glemt:

- de nærliggende araberstatenes påtagelige unnfallenhet i forhold til palestinernes ve og vel.. ?

For øvrig, Kjetil: Hvor eksklusive må sko være for å regnes som eksklusive nok for deg.. ? :)

Anonym sa...

Problemet med Israel er jo at de for alt i verden ikke evner å ta selvkritikk.

Enhver person som våger å si noe som helst vagt kritisk om Israel, blir automatisk stemplet som nazist og antisemitt, og kjeftet huden full eller forsøkt tiet ihjel.

Eksempelvis laget BBC i 2003 en dokumentar om Israels kjernefysiske, biologiske og kjemiske våpen - noe som ikke var uhørt med tanke på hvordan man lette med lykt og lupe etter denslags i Midtøsten rundt de tider.

Hva gjorde Israel? Jo, de valgte, fra offisielt hold, å boikotte BBC.

Og når Sør-Trøndelag fylkeskommune bestemmer seg for å boikotte Israel, så kommer en fyr fra Simon Wiesenthal-senteret og roper at de er nazister. Det er mulig at jeg bare har for god oppdragelse, men der jeg kommer fra er ikke det måten man løser problemer på.

Min oppfatning er at de aller fleste nordmenn som velger å boikotte Israel er smertelig klar over Israels situasjon, og har stor medfølelse for hva jødene har måttet gjennomgå opp gjennom historien.

Men det finnes ingen fortid så vond at du automatisk får blankofullmakt til å gjøre hva du vil til evig tid.

Og det er ikke sikkert at veien å gå er å behandle andre like dårlig som man selv ble behandlet for femti år siden. Jeg tror heller løsningen er å gi slipp på tanken om at man fremdeles er et offer og at alle hater en og vil en vondt.

Hvor mange går vel rundt i dag og ser på Sør-Afrika som et ondt regime som undertrykker store deler av befolkningen og fengsler de man ikke liker?

Instant Opinion sa...

En interessant ting jeg kom på som man kan bruke mot SV i saken angående erobret land er følgende.

Etter 2 verdenskrig var det stod enighet blant alle land at SV's elskede Soviet hadde rett på en buffersone i form av anneksjon av land i øst europa. Det gikk tilogmed så langt at Staling fikk beholde de baltiske landene og deler av poland som han jo strengt tatt fikk som et resultat av "ikke angrepsavtalen" med Hitler. Derfor er da bare å peke til SV'ernes elskede Stalin. Det er Stalin som har lagt ned presedens i at Israel har rett på å beholde grenser som Israel mener den kan forsvare bedre i lys av at Israel faktisk har blitt angrepet 3 ganger av sine naboland. Vel, det bør nevnes at slik presedens lå i grunn før Stalins tid da, egentlig. Men han forsterket den ganske kraftig.

En annen ting jeg stusser på er dette. (Jeg kom inn på sidene) Hva mener de med at Israel har okkupert palstina i 50 år? ER det ikke bar 39 år siden krigen i 1967? Hmm, dette lukter brunt hvis du spør meg.

Anonym sa...

Ønsker du å unngå nettfilter, gå inn på proxypop.com og surf via denne. Det fine er at loggen viser kun proxypop, og ikke hvilken sider du har vært inne på.

i1277 sa...

Går det an å ha én diskusjon om Israel uten patetisk kokettering om "jødehets" fra høyrevingen? Tydeligvis ikke. Når dette er nivået på debatten i et sindig og sivilisert land som Norge, er det knapt til å undres over at luniene der nede aldri slutter fred.

"Vingenøtter" er det vel lite håp for, men mer moderate høyrefolk bør droppe liksom-indignasjonen og konsultere sin mann Willoch for et mer fornuftig og sympatisk syn på det hele.

Anonym sa...

Israel-saken viser at SV lever i en fantasiverden. Som noen andre har nevnt ovenfor: Hvor er protestene mot Kinas behandling av tibeterne? Tyrkias behandling av kurderne? Osv, osv.

snorre sa...

Vampus: Bloggen din pleide å være interessant. Nå er retorikken på et lavmål.

Israel er ikke "midt-østens eneste demokrati". Israel er en apartheid-stat. Det betyr demokrati for noen. At israelere skal bestemme når palestinere skal få kjøre på sine egne veier, er apartheid. At 5000 av over 100 000 palestinere i Jerusalem får stemme, er apartheid. Hadde Israel latt palestinerne gjennomføre ordinære valg i ordnede former hadde det vært flere demokratier i Midt-Østen også.

For øvrig er det mer til begrepet "demokrati" enn at folk stemmer. Om du "ikke støtter alle Israels aksjoner" hjelper liksom ikke så mye, all den tid Israel er en *permanent ulovlig okkupant*, fordømt av FN. Over 30 FN-resolusjoner har Israel oversett. Det er verdensrekord.

Anonym rett ovenfor: Du er på bærtur. SV har landsmøteuttalelser både om Tyrkernes undertrykking av kurderne, og om Marokkos okkupasjon i Vest-Sahara. Vi har fordømt Kinas okkupasjon av Tibet, og SU hadde for få år siden en helårskampanje i solidaritet med kurderne. Ser ut til at det er du som lever i en fantasiverden (kanskej Vampus sin?), der du tilpasser andre partiers standpunkt etter eget forgodtbefinnede. Les deg litt opp før du kjekker deg.

snorre sa...

Og "instant opinion": SV (SF) er et utbryterparti fra sosialdemokratiske AP, og ble opprettet i 1961. Et anti-imperialistisk parti! Å linke et venstresosialistisk parti i Skandinavia med Stalin er omtrent like historieløst som å linke Siv Jensen til Sør-Afrika anno 80-tallet (vel, bortsett fra at NRK for et par år siden hevdet at FrP mottok valgkampstøtte fra Sør-Afrika på 70-tallet). Grunnen til at SV oppstod var jo nettopp at noen IKKE ønsket å være cheerleadere for verken USA eller Sovjet. "Retorikken" din hadde i det minste hatt et SNEV av brodd om den var rettet mot NKP eller AKP. Nok en gang: Les deg opp før du kjekker deg.

Alf P. Steinbach sa...

Prøv å kjøre via en proxy, for eksempel [http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.boikottisrael.no/mener/index.html].

Jeg vet ikke om det hjelper siden jeg av forskjellige årsaker, inkludert innstillingen til informasjonsfrihet, ikke bruker Telenor - det hadde vært kjekt om noen som er rammet av Telenors anti-boykott-Israel-filter kunne prøve dette og rapportere resultatet.

En ikke komplett liste over aktuelle proxyer finnes på [http://www.freeproxy.ru/en/free_proxy/cgi-proxy.htm].

Nihility sa...

For å komme tilbake til kjernen litt her. Hvorfor ble dette blokkert som "rasismen og hat" fra din bedrifts nettsider? Innholdet er ikke rasistisk nok eller hatfylt nok til å bli et offer for det jeg kjenner til at norske etiske grenser og eller begrensninger av ytringsfrihet.

Jeg er ikke så veldig glad i sensur. Det pleier heller ikke bedrifter i norge å være heller.

Det er kanskje en indikasjon hvor denne sensuren kommer fra at filteret ditt snakket engelsk?

Det finnes forskjellige type filtere, og de mest populære er amerikanske. De registrerer sider og flagger de og laster de opp til kundene sine systemer. Slik kan et filter fungere...

Mammons Verden sa...

Snorre:
/Israel er ikke "midt-østens eneste demokrati". Israel er en apartheid-stat. Det betyr demokrati for noen. At israelere skal bestemme når palestinere skal få kjøre på sine egne veier, er apartheid.\
hehe, snakk om begrepssamrøre. (package deal) Snorre har visst ikke fått med seg at det hersker en krigstilstand her, og at det er palestinerene som trenger inn i israelske sentra og sprenger bomber? Skulle bare mangle at man ikke henviser dem til egne veier og bygger høye murer.

Mammons Verden sa...

Alf-Erik:
/de nærliggende araberstatenes påtagelige unnfallenhet i forhold til palestinernes ve og vel.. ?\

Godt poeng, ingen snakker om dette. Men det er helt påtagelig ja, og årsaken er nok at palestinerne er arabernes pariakste. Palestinernes eneste funksjon er å være brekkstang mot Israel, noen man skyver foran seg for å holde angrepsbølgene gående.
Ut over det er det bare norske 68-ere som løper rundt i bena på hverandre for å forsvare dem. Ellers er de kun de øvrige arabernes nyttige idioter.

Anonym sa...

quote "

Men det finnes ingen fortid så vond at du automatisk får blankofullmakt til å gjøre hva du vil til evig tid.

"

Akkurat dette jeg mener om afrika , muslimer og andre som hater vesten. kom dere opp av stolen å skap noen verdier som vi gjorde i gammle dager.

nesten synd vi jobbet så hardt at vi fant olje i sjøen til slutt.

tror vi hadde vært ett bedre land uten det.

Mammons Verden sa...

snorre:
/Og "instant opinion": SV (SF) er et utbryterparti fra sosialdemokratiske AP, og ble opprettet i 1961. Et anti-imperialistisk parti! \

SF ble opprettet fordi de som aktivt arbeidet mot NATO innen AP til slutt måtte gi tapt for Haakon Lie, som klarte å bli kvitt dem. Bravo til Haakon Lie. Han klarte å holde kommunistene under kontroll også.
Før de ble parti kalte man dem "Orienteringskretsen", dvs. de var lesere og tilhenger av den sosialistiske avisen Orientering (Den gikk imot NATO).

Å gå imot NATO i denne tiden (og forkaste USA som viktigste allierte) var ikke langt unna å åpne døren for Stalin. Eller hans etterfølgere da, for morderen selv var jo død. Det kan godt være at SF var så livsfjerne at de trodde at bare man satte seg ned rundt bålet på hippie-vis og sjantet "peace" så ville den store stygge ulven luske vekk. Men man får ikke poeng for å være så livsfjerne, man må i stedet tåle å bli kalt Stalin-tilhengere. Man må ta utgangspunkt i virkeligheten, ikke i sine dagdrømmer.

Alpeluen sa...

Det er underlig hvor godt debatten i denne kommentarspalten reflekterer det opprinnelige innleggets tittel.

snorre sa...

Mammons verden: Takk for historietimen (gjesp). Les litt mer, så finner du ut at svært mange i Norge var tilhengere av et nordisk forsvarssamarbeid (noe Sverige var pådrivere for), og at det som satte en stopper for det var partipisken på APs landsmøte.

Sverige var ikke NATO-medlem. Vil du linke de til Stalin også?

"Man må ta utgangspunkt i virkeligheten, ikke i sine dagdrømmer". Haha! Det har du absolutt helt rett i, Mammons verden.

Tror ikke mammons verden det kan være en sammenheng mellom muren som ødelegger livsgrunnlaget for tusenvis av mennesker, og det faktum at folk blir gærne og tyr til terror? Eller er palestinere født onde? Tror mammons verden at Hamas ville stått like sterkt uten Israels brutalitet?

For øvrig: Krigstilstand eller ikke, Palestinerne skal ha selvstyrte områder som i dag de facto er uregjerlige. Det har ingenting med palestineres manglende demokratiske sinnelag å gjøre, men at Israel saboterer.

Jeg minnes også at et flertall av EU-parlamentet i 2002 ba EU iverksette full handelsboikott av Israel. Har ikke hørt noen blåbloggere kalle EU for jødehatere enda, eller si at de er virkelighetsfjerne.

Høyresida tar nok en gang førstepremie i dobbeltmoral og fullstendig mangel på kontinuerlig logikk.

Mammons Verden sa...

Snorre:
/Mammons verden: Takk for historietimen (gjesp). Les litt mer, så finner du ut at svært mange i Norge var tilhengere av et nordisk forsvarssamarbeid (noe Sverige var pådrivere for), og at det som satte en stopper for det var partipisken på APs landsmøte.\
Hehehehe - ja den vitsen har jeg hørt en del ganger. Nedkjempet i løpet av 3 dager, akkurat. Var det "forsvar" du sa?
AP's partipisk er av og til virkelig godt for noe.

/Sverige var ikke NATO-medlem. Vil du linke de til Stalin også?\
Er det noen grunn til det? Er Sveriges valg bestemmende for hva vi skal velge?
Norskekysten er lang og har mange gode isfrie havner som Sovjeterne nok hadde lyst på, og norskekysten ville gitt dem langt mer fremskutte posisjoner. I motsetning til svenskekysten.

/Tror ikke mammons verden det kan være en sammenheng mellom muren som ødelegger livsgrunnlaget for tusenvis av mennesker, og det faktum at folk blir gærne og tyr til terror?\

Nei. Dette er det vanlige marxitiske våset, og marxistiske analyser funker ikke. Ikke for andre enn venstreorienterte kommentatorer i NRK og avisene, da.

Dette er en krig basert på andre ideer, religiøse/ideologiske ideer med utspring i islam, men venstresiden må passe på aldri å innrømme at det kan være slik. Det vil komme i veien for deres udugelige marxistiske analyser.
Forøvrig: Hele poenget med muren ER å svekke fiendens økonomiske grunnlag, knekke deres evne og vilje til å føre krigen videre. Israel ville vært idoiter om de ikke hadde gjort det, og er det noe de ikke er så er det idioter. Jeg vil appluadrere israelsk strategi her. De har faktisk skjønt litt.
Hvorfor bombet man tysk industri og infrastruktur under WWII, tror du??

/Eller er palestinere født onde?\
Ingen er født onde. Men når man læres opp til en ond, totalitær ideologi blir man det etter hvert.

/Tror mammons verden at Hamas ville stått like sterkt uten Israels brutalitet?\

Ja selvklart. Krigen dreier seg ikke om det du prøver å påstå her, du har ikke fulgt med i timen. Israles eksistens på arabisk/muslimsk jord er en vanhelligelse.
Hvorfor påsto Irans president at Israel heller kunne flyttes til Europa?
Go figure - eh?

/Jeg minnes også at et flertall av EU-parlamentet i 2002 ba EU iverksette full handelsboikott av Israel. Har ikke hørt noen blåbloggere kalle EU for jødehatere enda, eller si at de er virkelighetsfjerne.\

Så vidt jeg vet var ikke blogging noe folk drev med enda i noen utstrekning, i 2002.

Jeg er EU-motstander og kan bare notere dette som nok et idiotisk EU-utpill.
Forøvrig forteller ikke dette annet enn at det må være en overvekt av sosialister i dette parlamentet. EU? My ass!

snorre sa...

Er begrenset hvor mye av helga jeg gidder å bruke på å påpeke at "mammons verden" ror hysterisk nå, men et par kommentarer går fint.

Marxist her, sosialist der. EUs parlament har ingen overvekt av sosialister. Verken Nelson Mandela, Desomnd Tutu eller Kåre Willoch er sosialister. Det må gå an å diskutere Midt-Østen uten å hyle "sosialist" hele tia. Dette dreier seg om en folkerettstridig okkupasjon, ikke høyre og venstre.

"Forøvrig: Hele poenget med muren ER å svekke fiendens økonomiske grunnlag, knekke deres evne og vilje til å føre krigen videre. Israel ville vært idoiter om de ikke hadde gjort det, og er det noe de ikke er så er det idioter. Jeg vil appluadrere israelsk strategi her. De har faktisk skjønt litt."

Domstolen i Haag har et noe annet syn. Men de er kanskje kommunist-sosialist-marxist-dogmatisk-diktatorikere de også?

For øvrig er det avsnittet der helt vilt. Hvem er "fienden"? Palestinske skolebarn, som ikke får utdanning? Palestinske bønder, som avskjæres fra jorda si? Mennesker som, om de skal bevege seg til andre palestinske områder, aldri får vende hjem igjen? Om du virkelig mener det er du såpass forskrudd at innleggene dine ikke fortsjener videre kommentar.

"Dette er en krig basert på andre ideer, religiøse/ideologiske ideer med utspring i islam, men venstresiden må passe på aldri å innrømme at det kan være slik."

FN har et annet syn. FN slår i flere resolusjoner fast at dette dreier seg om en folkerettstridig okkupasjon der Israel begår krigsforbrytelser og har et ansvar for å trekke seg ut av de okkuperte områdene. Men FN er kanskje kommunist-sosialist-marxist-dogmatisk-diktatorikere de også?

At du er EU-motstander har ingen ting med saken å gjøre. Poenget er at boikott av Israel IKKE er et ekstremutspill fra gærne marxister i nord. Det er noe flere tar til orde for. EUs handelsboikott, som parlamentet vedtok, ble i 2002 stoppet med små marginer i ministerrådet da Tyskland, av forståelige grunner, pyset ut. Norge har derimot ikke samme grunn til å være oversensitive i sin fordømmelse av statens Israels okkupasjon. Klarer du forholde deg til empiri i et helt innlegg, uten å skylde på verdenskonspirasjonen av marxister? Gud bedre.

Ingen med hodet i behold vil fordrive Israel noe sted som helst. Det er ikke Israel som i dag ER fordrevet, det er millioner palestinske flyktninger. Iran er et vanvittig prestestyre og at de ønsker død over Israel bør ikke være noen overraskelse. Ingen her støtter regimet i Iran.

"Så vidt jeg vet var ikke blogging noe folk drev med enda i noen utstrekning, i 2002."

Nok et forsøk på å spore av. Du ror. Det er kjedelig å se på.

Mammons Verden sa...

/Dette dreier seg om en folkerettstridig okkupasjon, ikke høyre og venstre.\

Det er "folkerettsstridig" å okkupere territorim som man har erobret etter at man har vært utsatt for angrep fra andre makter?
Vel i så fall skulle det Tyske territorium vært levert tilbake til Hitlers menn etter at Wehrmact var nedkjempet.
Forøvrig, fortell hvilke kilder du har når du refererer til "folkerett". Er det den korrupte prateklubben FN det er snakk om?
Ja, det må vel være det. Det dukker opp lengere nede i innlegget.

/Domstolen i Haag har et noe annet syn.\
Hva så? Man skal ikke kunne opprette forsvarslinjer fordi en eller annen domstol mener ett eller annet?

Om jeg var israelsk statsminister ville jeg nok selv vurdere hva jeg ville gjøre for å sikre mine grenser, uten å spørre FN, Haag eller andre. Makan!
Denne typen "folkeforbund" tar jeg svært lite alvorlig.

/For øvrig er det avsnittet der helt vilt. Hvem er "fienden"? Palestinske skolebarn, som ikke får utdanning? Palestinske bønder, som avskjæres fra jorda si? Mennesker som, om de skal bevege seg til andre palestinske områder, aldri får vende hjem igjen? \
Klassisk marxistisk (og irrelevant) stakkarsliggjøring av folk. Dette er den vanlige venstreorienterte sosialpornografien.

Først definerer man en "svak gruppe", og så påtar man seg med sterk indignasjon og dirrende harme et flammende "forsvar" av denne svake gruppen.
Vi kan alterntativt til "de svake" sette inn "de fattige". Make your pick. Vi kjenner låten.

Du skjønner visst ikke dette med asymmetrisk krigføring. Fienden er uidentifisert, han bærer ikke uniformer, eller tegn på nasjonal tilhørighet eller noe. Det eneste han gjør er å bære dynamitt under stakken, eller bak i bilen. Så du spør hvem fienden er? Ingen vet!
Da er det klart at nødvendige forsvarstiltak går ut over alle.
Både disse skolebarna som iflg deg ikke får utdanning, eller bønder som ikke får bruke jorda si. Men disse tiltakene svekker jo palestinerne,
og det er målet. Hensikten er å svekke moral, økonomisk evne samt vilje til å føre krig. Skjønner? For fienden er blandet inn blant dem og lar seg ikke peke ut. Dette er visst vanskelig å forstå.

/FN har et annet syn. FN slår i flere resolusjoner fast at dette dreier seg om en folkerettstridig okkupasjon der Israel begår krigsforbrytelser og har et ansvar for å trekke seg ut av de okkuperte områdene. Men FN er kanskje kommunist-sosialist-
marxist-dogmatisk-
diktatorikere de også?\
Om du tillegger FN's syn relevans, gjerne for meg. FN er en korrupt prateklubb som sidestiller vestlige demokratier med totalitære tyrannier, og som sådan kan man ikke ta FN alvorlig. Vi venter bare på neste korrupsjonsskandale.
Du får finne andre om du vil føre FN som sannhetsvitne, for FN er en vits som helst venstreorienterte tar på alvor. Det er jo også et yndet sted for sosialdemokrater som ønsker å heve høy skattefri lønn for å ikke foreta seg noe produktivt.

Men, nok er nok.

snorre sa...

Okei. La gå. FN er en korrupt prateklubb som sidestiller vestlige demokratier med totalitære tyrannier, og som sådan kan man ikke ta FN alvorlig. Vi venter bare på neste korrupsjonsskandale.
FN er en vits som helst venstreorienterte tar på alvor. Denne typen "folkeforbund" tar jeg svært lite alvorlig.

Og ... FN opprettet staten Israel. Ups.

Mammons Verden sa...

snorre:
/Og ... FN opprettet staten Israel. Ups.\
Ja, en av de få fornuftige tingene denne organisasjonen har fått i stand.
Det var da også på et tidlig stadium i organisasjonens liv.
I dag behøver den heller aktiv dødshjelp.

Alf-Erik sa...

i1277; Willoch er mitt fremste nålevende Høyre-forbilde, men akkurat i Palestina-spørsmål er han dessverre dundrende inhabil (han har en svigersønn som er palestiner, om du ikke visste det).

Mammon: "Godt poeng, ingen snakker om dette. Men det er helt påtagelig ja, og årsaken er nok at palestinerne er arabernes pariakste. Palestinernes eneste funksjon er å være brekkstang mot Israel, noen man skyver foran seg for å holde angrepsbølgene gående.
Ut over det er det bare norske 68-ere som løper rundt i bena på hverandre for å forsvare dem. Ellers er de kun de øvrige arabernes nyttige idioter."


Dette er noe av det beste og ærligste jeg har lest i debatten på lenge. Men selvsagt er det ikke PK å uttale slike ting, og alle vi som har mer eller mindre tunge politiske verv må prøve å tale mest mulig ullent når dette ikke-temaet kommer på bane.

Alle andre som driver og maser fram og tilbake om palestinere og israelere og rettferdighet, er så til de grader intellektuelt skakkjørte at de aldri kommer til å si noe fornuftig om saken. De isolerer hele konflikten til å dreie seg kun om disse to nasjonene, og det blir bare feil, feil, feil.. Ting må sees i en kontekst! Men dette bryr ikke disse folkene seg om, de er tydeligvis yrkeskverulanter, og synes helt åpenbart at denne konflikten er en av de artigste dillene de kan pleie - vel å merke så lenge den begrenser seg til å måle og veie historikken disse to statene imellom, slik disse debattantene ser det, mange hundre mil borte, og uten håndfaste erfaringer å slå i bordet med...

Dine formuleringer her er formidable. Du treffer spikeren så til de grader på hodet. Så kortfattet kan det altså sies. Så får det heller være at vi ikke akkurat er veldige enige oss to imellom på velferdspolitikk - det er jo et helt annet diskusjonstema.. ;-)

. sa...

Anonymous said...

"Ønsker du å unngå nettfilter, gå inn på proxypop.com og surf via denne. Det fine er at loggen viser kun proxypop, og ikke hvilken sider du har vært inne på."

Jeg tror ikke folka på denne debatten her er de mest interrserte til å få vite hvilke metoder man kan surfe porn o.l. på uten å bli tatt.

. sa...

Btw...

VamPus kom opp som useriøs-epost på MSN etter at hun hadde kommentert bloggen min, mens alle de andre kom i innboksen.