Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 25, 2006

Brev med hjem

Avisa ved Universitetet i Oslo, Universitas, skriver at en sensor ved BI sovnet under en muntlig eksamenspresentasjon. Dette resulterter selvsagt i klager fra studentene, men leder for varehandelstudentene, Arne Langeland, mener BI håndterte saken på en god måte.
- Vi synes BI har håndtert dette på en god og ryddig måte. Alle studentene har fått tilsendt brev hjem, sier han.

I VamPus’ tid var det å få brev hjem fra skolen som regel ikke noe pluss. VamPus har selvsagt fått sin andel med brev hjem, blant annet en opprivende melding om at hun for n’te gang hadde glemt blokkfløyta til musikktimen. Da dette tilfeldigvis sammenfalt med dagen etter at hun hadde brukket hånden tre steder (falt ned fra et tre...jepp, VamPus var en treklatrer i sine yngre dager) besvarte Mor meldingen ytterst sarkastisk og sablet ned musikklæreren skriftlig. Litt senere fikk VamPus beste karakter på en musikkprøve om Mozart, hvor hun briljerte med sine daværende omfattende kunnskaper om komponistens liv og laden – og freden var igjen opprettet.

Klatret i trær og leste biografier om Mozart. VamPus som tolvåring. Jada...

23 kommentarer:

Blåblogg sa...

Glemmer aldri lappen jeg fikk med hjem på ungdomsskolen: "Blåblogg lukter sterkt røyk etter friminuttene, og skolen ser svært alvorlig på dette"

Havheksa sa...

Jeg husker en svært fortørnet lærer fra ungdomsskolen... a the happy days...

Noen bråkte i korridoren. Læreren kommer ut, og den første han får øye på var meg, som forøvrig var musestille... og brøler at jeg skal komme meg inn på lærerværelset..
Jeg: nei
Han: Du har med å komme når jeg sier det
Jeg: nei, jeg har ikke gjort noe
Han: Kom her!
Jeg: gå og rop på bikkja di istede
Han: *marsjere inn på kontoret*
....
Jeg går ut.. og snakker med kompiser, plutselig dukker'n opp igjen...
Han: Enten kommer du med meg nå,ellers ringer jeg foreldrene dine!!!!
Jeg: *gi hele adresse og tlf til lærer*
Han: *snurpe munnen sammen, smelle døren igjen og marsjere tilbake til lærerværelset*

...
Min mor får telefon
Han klager sin nød
Min mor får latterkrampe
... Han ringte aldri mer ..

Lærere... de gales fellesforening..

Mathias sa...

Så det er fra din mor du har sarkasmen fra?

Anonym sa...

"Marion snakker og forstyrrer i timene. Hun vil få nedsatt karakter i orden og oppførsel dersom dette ikke endrer seg."

Ikke alle lærere er like glade for spørsmål :)

Anonym sa...

Kastet ut av samme timen to ganger for å ha ledd av samme jenten, hun klarte ikke å svare på spørsmål i samme kategori som "hvilken farge har Napolions hvite hest?" og "hvor mange armer har en syvarmet lysstake?"

Anonym sa...

Jenten? Riksmål til vi døyr...

Mathias sa...

Nå er nå ikke utdanningsinstitusjoner som BI de mest ydmyke heller, selv om man kunne forvente at de er bedre enn Universitetene da de er avhengig av makedet i større gradd enn Universitetene. Jeg tror nok det finnes flere slike saker rundt omkring. Min svigerinne måtte gå til avisen med en sak på Psykologi for å ordne opp i en sak om opptak, som UiB hadde rotet med før det ble tatt afære.

VamPus sa...

Witch of mar: Genialt. Noen har virkelig et godt lag med ungdom, gitt...
Blåblogg: Uffda, outet som røyker - det er ikke bra...
Marion: Spørsmål vs. snakker og forstyrrer? Igjen, godt lag med ungdom..
GordonGekko: Hvilken farge hadde egentlig Napoleons hvite hest?
Mathias: BI er ikke kjent for å være veldig ydmyke, nei - vi synes vi har håndtert dette bra?? Det er vel egentlig opp til elevene å vurdere...

Hanna Hvattum sa...

Jeg fikk aldri med lapp hjem, for jeg har alltid vært den beste. Kommentar på englekostymet mitt fra fransklærern Kåre (også kjent som "ånden som går"):
- Hanna har alltid vært en engel, både med og uten kostyme.

Men for all del; det blir jo folk av dere og. Bare ikke like bra folk.

Anonym sa...

Orden- og oppførselskarakteren min ble reddet av en annen lærer som satte pris på nysgjerrighet, så det gikk bra til slutt. Pluss at mor forklarte slitsomme læreren at når han brukte timen til å fremme en politisk sak, var det legitimt for elevene å stille mange og kritiske spørsmål.

Men kan du fortelle mer om opposisjonen på Cuba? Nysgjerrig, skjønner du.

Anonym sa...

Hmmm!!! Og jeg som trodde at studentene på BI var gamle nok til å slippe å få med seg brev hjem...

Anonym sa...

Hallo, alle vet da at BI bare er en tulleskole for folk som ikke kommer seg inn på NHH!

Med strykprosent på OVER 50% i enkelte fag er det ingen tvil om den faglige kvaliteten på BI, den er knapt tilstede.

Einar sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Einar sa...

Da regner jeg med at VamPus har ventet lenge på å kunne markere Mozarts 250-årsdag og stått i kø for å lytte, se og bli sett i Oslo Konserthus i kveld.

På den annen side er det bemerkelsesverdig at man absolutt skal markere en notabilitets fødsels- og dødsår. I 2006 er det altså 250 år siden Mozarts fødsel og 100 år siden Ibsens død. Blir vel ikke så lenge til vi skal markere 250 år siden Mozarts død, da. Hvem er det egentlig som bestemmer disse tingene? Et kulturoligarki?

Anonym sa...

Brumle fikk aldri melding siden han var et englebarn på skolen, før han i sen ungdom gikk over på den andre siden og ble en amoralsk forkvaklet, synder, med uttalige dårlige vaner i mange år, før han gikk over til sin nåværende tilstand som englebarn igjen.
......not.

Anonym sa...

Jeg mener da bestemt at jeg leste om dette i aftenposten for rundt tre uker siden. Universitas er sent ute!

Og til den meget generalisernede anonyme personen; det er da enda godt at BI utrolig nok har noen sivøk-studenter med A i gjennomsnitt som faktisk kunne gått på NHH òg (men hvem ønsker vel å regne bort eller bli tatt av skred i Bergen..?)

Mathias sa...

Skredene finner sted bare i ytterkantene av Bergen, og det er jo veldig bra "surfe" forhold når det regner som verst, som dagen etter valget. Ta med surfebrett!

Anonym sa...

Hvordan har det seg at VamPus leser Universitas?

Anonym sa...

Hvorfor skulle ikke VamPus lese Universitas? Det er jo en ok avis er det ikke det da? I tillegg har jo VamPus selv, i sin ungdomstid, vært stoff for artikler i den avisen.

Angående meldinger med hjem, så har jeg nok fått min del. Har klart å fortrenge hva de dreide seg om. Men husker klart hvordan jeg på ungdomsskolen lå helt i tet på minst to punkter: flest anmerkninger og best karakterer. (Riktignok var det to bad boys der som det var umulig å slå på røde lapper (anmerkninger), men foruten om de var jeg konstant i ledelsen).

Drittsekken sa...

Mamma drittsekk: Hvordan var det å begynne på skolen igjen i dag?

Drittsekken: Joda ikke så verst men jeg fikk brev med meg hjem som du må lese...

Mamma drittsekk: Brev med hjem? Etter første dagen?!?

Drittsekken: Ja...

Mamma drittsekk: Du er håpløs!

Drittsekken: Ja...

Anonym sa...

Var vel strengt tatt ikke Universitas som hadde saken om den søvnige sensoren først. Mener å huske at BI-avisen Inside skrev om hendelsen i begynnelsen, at den ble plukket opp av Aftenposten og til slutt havnet den i Universtas.

Tror søvnige studenter er et større problem, hva strykprosent angår, enn at en sensor dupper litt av..

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Best automatic espresso coffee maker impotence humor Roand asses and pig tales xxx Illinois individual health insurance Paris hilton boyfriend

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... Reverse cholesterol transport diagram 1991 corvette factory car alarm Funding of voluntary sector sports clubs Camcorder hd review sony Space travel in the Compact bath tub Bentley monaco Lcd flat panels technology Rental cars thrifty mackay http://www.olanzapine-fluoxetine-combination.info