Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mars 30, 2006

Definisjonen på en mann

Benicio del Toro. Her er en mann som lukter lær, tobakk og bark (og kanskje et snev av hårgele). Som sitter nederst i baren, med ryggen mot veggen og myser rundt i det røykfulle lokalet med vaktsomme øyne. Som ikke vet forskjellen mellom fargene magenta og rosa, men som kan navngi alle delene på en Harley. Hvis mørke øyne får et iskaldt slør dersom du kaller han "Benny", men tilgir deg om du prompte fyller hans glass med whisky - uten is - og forlater byen. Han trenger aldri bruke albuene for å komme frem, han dytter vekk folk ved bare å spenne musklene. Muskler han forøvrig bygger ved å redde barn ut av brennende bygninger og løfte tømmerstokker vekk fra veien for ambulanser i utrykning. Han leser selvsagt filosofi og politisk historie, men går aldri inn i lengre diskusjoner. Et kort anerkjennende nikk eller et foraktelig snøft viser hva han synes om deg.

Kort sagt. En mann. Dersom noen har mobilnummeret hans så er det bare å sende dette til vampus@gmail.com. Takk.

21 kommentarer:

Modesty sa...

Ah. Modesty har prøvd å få tak i det selv, tro meg, 1881,gulesider,telefaxkatalogen you name it. Trodde til slutt jeg hadde ham i garnet, men så var det kokken Benito, fra Steakhouse del Toro.

Knut Stian Olsen sa...

Magenta??? er det en farge???

mats sa...

og ikke minst, mannen som beisa Scarlet Johansen i en heis!
jeg er herved ikke en mann lenger, for ja, magenta er en farge, litt mørkere enn rosa.

Anonym sa...

trodde nesten du ga en beskrivelse av meg men puh

seilern sa...

Magenta er en av de vanligste fargene for folk som driver med trykksaker (og sjekk f.eks. farge laserskrivere!). Her er fargene forkortet til CMYK, som står for Cyan, Magenta, Yellow, blacK.

(Jeg ser dog ikke særlig forskjell, siden jeg er fargeblind.)

Alf-Erik sa...

Mats, jeg ser helst at du bruker mer respektfull omtale når du toucher innom min skjønne, vakre..

For øvrig er det uavklart hva som skjedde i den heisen, men at det var noe seksuelt er visst alle enige om.

Jeg liker å tenke at Benny var en grei forrett for Scarlett før den virkelig juicy steak'en - meg.

Per sa...

Jeg kjenner meg litt igjen i beskrivelsen av en ekte mann. Men det er ikke akkurat de samme tingene, først og fremst fordi jeg ikke røyker og drikker whiskey.

Jeg sitter altså i en mørk krok og myser kaldt på en blafrende skjerm. Det lukter gammel svette og sur kjønnslukt. Jeg vet ikke hvem denne Åsa Rytter Evensen er, men kan demontere et PC-kabinett på minutter og montere en DVD åttpå.

Jeg grynter distre et m' om kjerringa hyler i bakgrunnen et eller annet om et eller annet som må vaskes, tørkes, skrubbes og vries.

Jeg markerer mitt hjørne med jevnlige gassutslipp som holder innpåslitne kvinner på 5 armlengders avstand, klør meg på tissen, i nesen og håret i nevnte rekkefølge.
Kort sagt: En vaskeekte mann. Interessert??

Milton Marx sa...

Hva VamPus ikke visste om Benicio del Toro:

Han foretrekker forelderløse kvinner, for Benicio liker ikke at NOEN blander seg i livet hans. En svigerfar går for så vidt greit, ettersom svigerfedre kan korrigeres med et par velrettede ørefiker. Svigermødre derimot.... For Benicio er en god svigermor en død svigermor.

Benicio forstår mye om livet, og han kjenner seg selv. Han vet at hans kvinner sjeldent passerer 30 - og aldri 34 – og at de beste egenskapene en kvinne kan ha, er at lårene måtes øverst oppe, og at hun er god til å spre dem.

For Benicio er enhver diskusjon med, eller relasjon til, ei klimakteriekjerring direkte utenkelig.

Han forstår at kvinner er ferskvare. De første dagene kan være riktig fortryllende, men med usvikelig sikkerhet begynner kvinner litt etter litt å få familie med mor og uoppdragne tanteunger. Han vet at kvinner etter kort tid mister forståelsen av hva en Harley er, og at de vil ønske å slepe han med i skobutikker, mens han egentlig burde være hjemme og kose seg med å bøye og sveise seg en ny eksosmanifold. Benicio vet at innen lenge – mens gleden og hjertevarmen burde være rettet mot den nye eksosmanifolden, som akkurat har kommet tilbake fra forkromning – så vil det typiske fruentimmer forsøke å avlede oppmerksomheten hans med spørsmål som: “synes du at jeg skal bruke den røde eller den grønne kjolen i kveld, kjære?”.

For Benicio spiller ikke kjolen noen stor rolle. Ei heller skoene. For Benicio er og blir Karl Lagerfeldt en hipie-homse som aldri vil rekke Felix Wankel lenger enn til knehasene. Benicio ser ikke det vakre i en kvinne som bruker timer på badet før hun skal ut. Dersom hun ikke er ferdig inne avgang, får hun ta taxi. For Benicio er det eneste som betyr noe at hans kvinne er den vakreste på festen, for det er uansett den vakreste som vil få hans oppmerksomhet.

Benicio har enda til gode å møte en kvinne med lengre holdbarhet enn melk. Det plager han litt, for han vet at det kommer dager hvor det hadde vært greit med litt selskap. Han vet at det vil komme vanskeligere tider, men hva skal han gjøre? Spille interessert mens svigermor kakler løs? Not!

Det ender vel med at han kjøper seg ei bikkje. En svær bull-mastiff på 65 kilo som kan vokte Harleyen, mens Benicio går på butikken og shopper kjøtt. Kvalitetskjøtt som er garantert fritt for svigermødre, som ikke haler han med seg på skobutikker og som ikke blir sjalu når han vil tilbringe litt kvalitetstid sammen med Harleyen.

Men egentlig er det ikke kjøtt Benicio kjøper. Det han kjøper er retten til å være mann. Retten til at han kan være seg selv uten å bli distrahert av et fruentimmer har gått ut på dato og blitt surt.

Enkelte ville kanskje innvende at det er galt å kjøpe kjøtt på dette viset. Akkurat det har Benicio del Toro liten forståelse for. Det er bare snakk om å levere en tjeneste. For Benicio er den eneste prinsipielle forskjellen mellom å pusse sko og å pusse stake, at sistnevnte er bedre betalt. Alt for godt betalt, tenker Benicio. Hvor er pristilsynet?

Alf-Erik sa...

Milton, det var da svært så mye ordgyting for å understreke at du mistenker at le VampSter er i eggløsningståke, og ikke tenker langsiktig...

For øvrig skal du ha en ting: Kommentaren din fikk meg til å føle meg mer og mer lik Mr. del Toro.

Akademikeren sa...

Ekte Menn er de som tør å være litt myke og innrømme at de tenker mest med det store hodet.

Eller er dere for feige til at vi blir litt likestilte vi også?

Kent sa...

Pføy vi ekte menn som lukter vondt og ler høyt når vi promper, fnyser av likestilte jentemenn som deg akademikeren.

hey vent litt hvem har puttet rosa blomster på bloggen min?

VamPus sa...

Har Scarlet tafset på Benicio? Grrr..
Modesty: kokken Benito..*glise*..
Milton: ...eeh.. krangla med dama?
Alf-Erik: Eggløsningståke? Ok. Går hjem og legger meg under dyna og venter til det går over ;-D

Rambukk sa...

Det var kontaktannonsen sin det! Rambukk regner med at Benicioene finner en grei køordning på fortauet utenfor..

Vel, Benicio og disiplinert køståing er kanskje uforenlige størrelser.

Alf-Erik sa...

"Alf-Erik: Eggløsningståke? Ok. Går hjem og legger meg under dyna og venter til det går over ;-D "


Alene? :-P

Eller, som bonden sa det på bryggedans, uten å få napp: "Ska du bara stå og ha den kroppen der for deg sjøl, elle?".

God helg ;-)

Anonym sa...

Like my a medium bodied Chianti tastes I smell of tobacco, bark and leather but am far too masculine for the 'snev' of hairgel...you see its all about effortless style.

PS. I have bookmarked you to brush up on my norwegian. Great blog!

Milton Marx sa...

Alf-Erik: Dette handlet ikke om VamPus, eller hennes strategiske tenkning eller mangel på samme. Det var ikke noe personlig over det i det hele tatt.

Det Milton ønsket å gjøre, var å leke litt med hvordan erkemannen ville være dersom han eksisterte. Han ville ikke la seg endre og gi slipp på de sidene som var tiltrekkende ved han i starten (Harleyen, den litt røffe væremåten og hans manglende social small-talk). Hvor lenge ville en slik mann få gå i fred uten å bli forsøkt endret?

VamPus: Krangla med dama? Erkemenn krangler ganske mye med damene sine. Det gjør faktisk alle menn som ikke gidder å gjøre som damene deres sier. De av oss som er noe mer fleksible, ender opp med kulemage i boligfelt mens vi drømmer om hva vi kunne gjort med livet.

Tenk på en av disse eskpedisjonsgutta som krangler med kona. Hun ville med garanti kunne finne på å si noe slik som at: ”Skal du på Polen nå igjen???? Du var der jo sist år jo. Du veit jo åssen der er, jo!!!!! Snø og is og vind og mer snø. Nå må du for fan se til å bli voksen!!!. Vi var jo enige om at vi skulle til Brasil i ferien i år!”

Ettersom Benicio er definisjonen på en mann, må man gå ut fra at han allerede er ferdigmeislet. En ferdig designet mann vil aldri få det bra i et parforhold, så derfor er han fortsatt single.

Et annet alternativ er selvfølgelig at definisjonen på en mann er en mann som har visse utgangsattributter, men med en viss fleksibilitet slik at han kan tilpasse seg. Det man da ender opp med, er at han etter hvert blir angrepet for at han ikke lenger er den samme som han var før. Før han blir dumpet fordi han er blitt for kjedelig.

Essensen? At vi ikke vet hva vi vil ha! Vi kan høyst vite hva vi finner tiltrekkende i øyeblikket. Men etter noen år i gamet – enten det er som gifte eller som ”serial killers” – vet vi jo om enkelte ting som vi definitivt ikke vil ha.

Så det eneste dette hadde med VamPus å gjøre, var at Milton ikke greide å stå for fristelsen med hensyn til å kødde litt med drømmen hennes – og det regner han med å bli tilgitt for.

Hjorthen sa...

Skal ikke Benicio Del Toro spille Che Guevara i en film om revolusjonens poster-boy ganske snart? Det skal bli spennende å se om han får et anerkjennende nikk eller et foraktelig snøft av VamPus etter den prestasjonen;-)

Rune fra Oslo sa...

Ekte mannfolk

Anonym sa...

Hmm. Er det en mann du er ute etter er ikke jeg noe for deg. Tipper du foretrekker en skikkelig kar på nærmere førti, enn en litt småpuslete type like under din alder. -Personlig er jeg opptatt og ikke interessert i å være utro mot kjæresten. Lykke til med the man hunt, glis.

Hilsen tse tse fluen.

Lise sa...

Benicio del Toro! Herregud, bare navnet er nok, og når han i tillegg ser akkurat så slem ut som vi kvinner liker... Og den stemmen! Drømme drømme.

Roger'n sa...

Benny?? Er ikke han i fengsel sammen med Jhonny, Raymon og Ronny?

Bortsett fra navnet, det å spenne musklene for å flytte folk, navngi alle delene på en harley (jeg kan alle delene i en VW Polo 98 modell da.. nesten.. teller det?), så kjenner jeg meg litt igjen i beskrivelsen. Call me.. ;-)