Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 31, 2006

Spis de rike

Spis de rike-fraksjonen i Arbeiderpartiet presser på for å få økt skattetrykket i Norge. Sentralstyremedlem i Ap og leder av Fagforbundet, solstrålen Jan Davidsen, mener at "det går an å ta dem som tjener mer enn 300.000 kroner". Ja, nå er det jaggu på tide å skru lærere, frisører, sykepleiere, anleggsbaser, taxisjåfører, fiskere, journalister, snekkere, brannmenn, programmerere, bønder, politimenn, kulturarbeidere - kort sagt, de griske drittsekkene som undertrykker proletariatet og lever av deres arbeid.

Eller noe sånt.

11 kommentarer:

ToDolan sa...

var det ikke også 300.000 SV vil ha i utbetalinger til alle som skal motta trygd/sosiale stønader?

Det er bra, da kan alle som tjener litt over 300.000 isteden bli trygdede

jippi, kanskje jeg ikke behøver å jobbe i 40 år til allikevel

VamPus sa...

Prøvde å søke opp den saken for å legge den ut, ja..

Rambukk sa...

Jan "Robin Hood" Davidsen er bra for selvbildet til Rambukk. Følelsen av å være blant de virkelig kapitalsterke med mer enn (svimlende) 300' i årsinntekt er uslåelig. (Følelsen forsvinner imidlertid som dugg for solen ved innlogging i nettbanken)

Mathias sa...

Det som står i Dagens Næringsliv er ikke nødvendigvis en oppfordring til å øke skatten som han sier selv, men dersom man har problemer med å innfri løftene, så sier han at et alternativ er å øke skattene. Han argumenterer jo med at han mener dette for å unngå at renten går opp; Høyre som var så opptatt av renten under valget! Er ikke dette et lite snev av dobbelmoral.

Steinbukken sa...

Jepp, SV ville definere "fattigdomsgrensen" som inntekt "under 300 000". Det betyr at f.eks. jeg ville havne under en slik fattigdomsgrense, med mitt forbruk på musikk, lektyre og dyre feriereiser...

Det sier sitt om det partiet. Jeg synes bare det å tenke på å plassere fattigdomsgrensen slik at personer som har det bra faller under den er å håne de som virkelig er fattige i verden...

geirronimo sa...

Mathias skriver:
Han argumenterer jo med at han mener dette for å unngå at renten går opp

Tør jeg påpeke at renten akkurat er satt opp! Og det med en såkalt "ansvarlig" regjering som den R-G ??

Når retorikken for den sittende regjering går ut på å bruke ord som "rettferdig, trygg utvikling", etc om sin "politikk", mens de andre står for "uansvarlighet og høy rente", så blir det barnslig...

Merkelig nok er det denne retorikken som har ført de til makten; kanskje vi må fornye innholdet i "enhetsskolen" - og bytte ut føleseskoseskolen med fakta og matte?

Mathias sa...

Jeg referer hva som står i Dagens Næringsliv, at man driver selektiv tekstanalyse er jo merkelig.

ToDolan sa...

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1775633.ece

Cubaneren sa...

Husk hva Valla så på et VG-oppslag
iår : "Noen næringslivstopper ønsker høy rente" - dette fordi det skulle vistnok skade sittende regjering. SÅ her står altså valla med en eller annen nonsagt type ved sin side (pengeekspert) og sier dette tøvet. Virkeligheten er at det er nesten en-til-en sammenheng mellom prisøkning (les: streik) og rentenivå ! Det sitter ikke to eller tre "næringslivstopper" og bestemmer dette ! LO og NHO har utspilt sin rolle fullstendig - kunskapsløse, og revisjonistiske som de er..

Renta etter streik 2002:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=9016

Kommentar fra monetære organ:
http://www.aftenposten.no/nyheter/okonomi/article1010329.ece

Solan sa...

Hva er grensene for barnefamilier med 2 voksne der kun den ene jobber? Jeg som spør har laaang utdannelse, og dermed lite opptjent, men stort studielån og under 400' i årslønn.

ToDolan sa...

For 2006 må du betale 9% toppskatt i tillegg til vanlig skatt på all inntekt over 394 000 kroner


I 2001 før Høyre fikk gjennom skattelettelser i Bondevikregjeringen, måtte du ha betalt 13,5 toppskatt i tillegg til vanlig skatt på all inntekt over 342.000 kroner