Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mars 13, 2006

Barnet 2

Foreldrene til Barnet har nylig annonsert oppfølgeren, Barnet 2, forventet visning tidlig i september. De følger åpenbart ikke VamPus’ kyndige råd og veiledning. Hva må til for at dagens menn og kvinner forstår de potensielle farer som ligger og putrer under myk og plettfri barnehud? At bæreposene med bleier man bærer ut i barnas første leveår bare er småtterier i forhold til de år med verbal dritt man har å se frem til? Har ikke VamPus lært dem noen ting?

VamPus mistenker at hun ved et hendelig hell har sluppet unna myndighetenes ondskapsfulle plan om å befrukte alle landets kvinner med nye skattebetalere. Et vitenskapelig forskningsprosjekt fra 60-tallet ”gone horribly wrong”. Mindre mistenkelig blir ikke dette når sosialdemokratiske onde kvinner misjonerer for velferdsstaten og peker til forskning som viser at foreldre som får jentebarn blir politisk påvirket til å gli over ”to the dark side”. VamPus frykter allerede for mange av sine venners fremtid.

Og hvem tror dere vil bli kalt inn som barnevakt? Hrmph!

27 kommentarer:

seilern sa...

En effektiv metode for å stoppe "overproduksjonen" av barn er som alltid å finne i markedsøkonomien: Å innføre en skikkelig skatt på folk som får unger. For bare tenk på hvor mye hvert barn vil koste skattebetalerne i form av barnehage, skole og universitet! Et par millioner, minst.
For ikke å snakke om den belastning de sikkert blir for helsevesenet!

Og når det gjelder det praktiske med å slippe jobb som barnevakt, kan man også bruke markedsmetoder: Krev 10.000,- pr. time, og hvis ikke det er nok, øk til 100.000. Da skal du se at forespørslene dabber av ganske raskt.

Anonym sa...

Ha!!! Sier du det? Riktignok kan jo unger være krevende å ha sier folk, men hvis man tar den enkle konklusjonen å sier at man kan sammenligne barnas støyende lek og hylende volum i superdecibel-klassen med overordnete sjefer som krever de-luxe overtidsarbeid til de mest upassende tider, venners nye kjælehund som pisser noen desiliter på det nye teppet mitt, og skravlebøtta bak deg på bussen, ja så sier det jo selv at smårollinger er en del av livet som resten av det jeg nevnet pluss mere til som kan være og er negative følinger til det som kalles dagliglivets store og små utfordrende følelseutfordringer som man har med å gjøre.

tse tse fluen som sier good luck i fremtidens jobb som barnevakt.

Rambukk sa...

Antall forespørsler om barnevakt har gjerne en tendens til å være omvendt proporsjonalt med antall egne barn. Dette kanskje på grunn av faren for forespørsler om gjenytelser av samme art.

Moralen? Få mange egne barn fort som svint, hvis du vil slippe å bli brydd med å sitte barnevakt!

Rambukk sa...

..et velment råd fra en toneangivende far.

Anonym sa...

Dagen blir ikke helt den samme uten... Vampus!

Elisabeth Ice Cream sa...

Vampus : Jeg bøyer meg i støvet.

ToDolan sa...

Barnevakt er jo et problem. Det som irriterer like mye er når disse krypene skal trilles rundt, og man gjerne skal trille sammen med en annen som ikke har hørt om prevensjon samtidig. Få ting er så irriterende som stolte mødre som okkuperer fortauet med to-tre barnevogner i bredden.

Det måtte i såfall være skrikerunger på flyet, og bar Bjøro Håland tilgjengelig på øretelefonen...

Einar sa...

Uten å påberope meg allverdens makroøkonomisk innsikt så trodde jeg da vitterlig at den stadig lavere fødselsraten og derav deformerte befolkningspyramiden i OECD-landene var selve hovedproblemet med å opprettholde dagens velferdsgoder. Men kollektive perspektiver er vel ikke det vi er sterkest på nå til dags.

Jo sa...

Ja, hvem skal fø oss i fremtiden om vi ikke føder noen barn i ny og ne!?

Mysjkin sa...

Langsiktig økonomisk vekst og fortsatt velstand er betinget av vekst i folketallet. Vampus bør også ta ansvar for fellesskapet slik hennes mange venner gjør.

Barna er fremtiden. Ikke datorer och internet slik Pave Benedict XVI hevdet i forrige uke.

Mysjkin

Princess sa...

Uheldigvis synes din oppfatning av det jordnære livet, som også innebærer å få barn, som toneangivende i visse hysteriske hippe miljøer i Oslo. Heldigvis finnes det andre, noe mer nyanserte oppfatninger om dette over det ganske land. At majoriteten av Norges befolkning stort sett skulle bidra med caffe latte-konsum og kritisk blogging over uinteressante temaer er en skremmende tanke.

trane sa...

Til princess, mysjkin, jo og resten av formeringsgjengen:

Det der har jo Mullah Krekar svart så glimrende på tidligere i uken...

Hannkatten sa...

Skal vi "vinne" kampen mot islam er det bare å stå på, boys & girls!

Støtt foreningen "Puling mot islam". Jenter, meld dere som frivillige dersom dere skulle bli spurt av en av våre "medlemsververe". Husk at det gjelder en god sak. Og takk til alle som har skrevet.

Kjartan sa...

Enkleste måten å slippe barnevakttjeneste på; bøy deg frem over barnekrybben når de stolte foreldre viser frem babyen, bli stum av beundring en kort stund før du utbryter, litt overrasket; "Næh, det har jo seks fingre jo..."

Du vil garantert slippe flere vokteroppdrag, ja faktisk kan det bli vanskelig nok å bli invitert på mddag noensinne igjen...

Grillvott sa...

Det er helt greit at folk ikke vil ha egne barn, men husk at alle har vært barn selv da, og hvis ens mor og far ikke hadde villet ha barn så hadde man ikke vært født selv heller. :)

Muhammed Ali sa...

Ta med tegneblokk, tjukk barneblyant, og heng over krybba: "Tegn Muhammed!" og sørg for at du er eneste barnevakt helt til ungen har prydet alle husets vegger med bilder av den salige profeten.

Ikke glem å skrive blogg om fremgangen i de blasfemiske tegneferdighetene.

Modig anonym sa...

Apropos barn...

Hvor ligger verdensgjennomsnittet på antall skopar? Skjønner du ikke at din "frihet" til å velge å eie 50 par sko er betinget av andres ufrihet til å velge det samme?

Selvfølgelig, ifølge ideologene dine så har man jo "friheten" til å velge mellom å la familien sin sulte eller å slave 16 timer om dagen fra man er 12 år gammel. Det er frihet det.

Det handler ikke om å ha noen utopisk løsning på all fattigdom og urettferdighet, det handler om å ikke utnytte disse skjevhetene til sin egen fordel.

Hva med et svar som ikke baserer seg på en kommunistisk stråmann, men som faktisk adresserer det jeg sier?

Solan sa...

Heidis frihet til å eie 50 par sko er ikke betinget av andres ufrihet til det samme, siden det ikke er et fiksert antall sko i verden. Tro det eller ei! Sko, skjønner'u, blir produsert av mennesker, og disse skoene blir så igjen solgt videre i bytte for noe annet .... inntil VamPus-Heidi må kjøpe skoene for sine penger. Trade-off er da at Heidi har mindre penger, og dermed kan kjøpe mindre a andre ting.

Så Heidis frihet til å eie 50 par sko er betinget av Heidis innskrenkede frihet til å eie eller kjøpe 50 andre ting. Men det burde være hennes valg, ikke sant?

Trane sa...

...så da ender det hele i et spørsmål om skoenes kurs ift. barn? Tipper 1 barn står i en kurs på omtrent 30 par sko. VamPus har altså allerede ofret 1,6 barn til sin skofetish. Jfr. gjennomsnittlig fødselsrate kommer hun følgelig til å bli sånn cirka barnløs.

modig anonym sa...

Ville "Vampus" kjøpt 50 par sko hvis skoindustrien ikke benyttet seg av slavearbeid i alle produksjonsledd?

Som sagt, jeg skjønner at i følge deres verdensanskuelse er ikke dette slavearbeid siden arbeiderne har friheten til å velge å sulte. Jeg er bare ikke enig i den definisjonen av frihet.

Og det er dette som er kjernen i den "friheten" dere så innbitt og religiøst forsvarer. Deres frihet til å benytte den økonomiske makten dere besitter i kraft av at dere tilfeldigvis er født i et av verdens rikeste land. Deres frihet til å utøve makt over andre mennesker gjennom økonomiske skjevheter.

Hvis man virkelig skal forsvare frihet må man forsvare frihet, ikke for ett individ eller en gruppe, men for alle individer. Det er her deres begrep om frihet divergerer fra mitt.

Solan sa...

Kanskje "modig anonym" skulle spørre seg selv hvorfor alternativet ville være at barna sultet. Kanskje "modig anonym" skulle spørre hva slags regimer og kulturer som produserer sultende barn på løpende bånd.

Bedre det, enn å kritisere barna for å bedre sine kår ved å jobbe. Bedre det, enn å kritisere Heidi for at hun gjør denne bedringen mulig ved at hun kjøper sko.

Kjartan sa...

"Ville "Vampus" kjøpt 50 par sko hvis skoindustrien ikke benyttet seg av slavearbeid i alle produksjonsledd?"

Ehh, i alle produksjonsledd? Designerne også?

VamPus sa...

Modig anonym: "hvis skoindustrien ikke benyttet seg av slavearbeid i alle produksjonsledd?"

Eeeh. Akkurat. Og mitt verdensbilde er vridd? Alle som jobber på fabrikk er slaver? Right.

Og for å besvare spørsmålet ditt; du tar utgangspunkt i at verdens goder er konstant - og hvis noen blir rike så er det på bekostning av andre. Dette er sosialistene surrealistiske oppfatning - verden produserer mer mat og flere goder i dag enn for ti år siden. Utviklingen går (stort sett) i riktig retning. Verdens goder er ikke konstant.

Og du er også velkommen for eksempel å adressere den type spørsmål under poster som handler om sosialisme eller politikk - det er jo ikke akkurat mangel på slike her i VamPus' Verden. Ellers kunne vi jo mistenke at sosialister er totalt blottet for humor...

Anonym sa...

Great work!
[url=http://lxhydyui.com/hwzk/ecrf.html]My homepage[/url] | [url=http://avfvwvat.com/qfnv/ghiy.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Thank you!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Good design!
http://lxhydyui.com/hwzk/ecrf.html | http://swpojdaj.com/uiif/fxsj.html

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read » » »