Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 22, 2006

Sognemorr

Kilden til E.coli-smitten er endelig funnet og Gilde legger seg selvsagt flate. Men VamPus mener det er foreldrene som skylder barna en skikkelig unnskyldning for å ha tvangsforet dem med Sognemorr, Fjellmorr, Fjellbit og Haugpølse. Ærlig talt - bleurgh!

38 kommentarer:

Cassanders sa...

Tja,
det er riktignok mest matforgiftninger knyttet til kjøtt og kjøttprodukter, og tilvirkningen av nevnte pølser har sikkert enda høyere blæhrrk-faktor enn selve produktene. På den annen side: det er fort gjort å få samme sjauen med grøntfôr. Det er ikke lenge siden det smalt godt i potta etter ruccolasalaten. Paranøttene er jo "en kjær gjenganger" hver jul, og jeg tror du skal være glad du ikke vet hvor mye aflatoxiner du grytter i deg hvis du har sans for nøtter og peanøtter.
Jeg må også ærlig innrømme at en film jeg engang så om vår nære primat-slektning gorillaen gjorde sterkt inntrykk på en glad omnivor som meg. Den er jo som kjent en konsekvent og etisk bevisst vegan. For å skaffe seg nok energi må den riktignok ty til "coprofagi" (dvs den kjører maten gjennom tarmen to ganger), og spiser derfor sin egen 1.gangs avføring. Dette har også nokså høy blæhhrck- faktor skulle jeg mene. Et mer forsonende trekk er en flatulens "som av hundrede tyre". Nå skal jeg ikke påstå at stamgjestene på Helios-cafeen i Bergen i forna dar helt fulgte gorillaens stategi "to the bitter end", men jeg mener å huske at deres fordøyelsesatferd i hvert fall tangerte gorillaens - på ett punkt.

Cassanders
PS. Jeg nekter å tro at du har sjekket Butterflies and Wheels og funnet det "for lett". DS

Morten Drægni sa...

Dette var faktisk min første tanke også :D

Alf-Erik sa...

Hehe... Har selv aldri skjønt hvordan folk kan spise slikt.. ;-)

Chr. sa...

Det ene barnet ble visst foret med sognemorren på et sykehus. Så det vel egentlig staten eller hvem det nå er som eier sykehusene som har skylden der. Greit å ha noen større å skylde på.

Alf Kåre sa...

Dattera mi på snart tre år spiste fårepølse til frokost i dag tidlig...

(og så har hun akkurat kommet seg etter en fjortendager med flytende bleieinnhold).

Mammons Verden sa...

Det forunderlige er at såpass mange har spist dette. Hva i all verden er det som frister med slikt?
Dette må vel være mat som var in for 200 år siden, fordi man ikke hadde så mange andre alternativer.

Mørkalven sa...

Du må passe deg her Vampus, ellers blir du saksøkt eller hengt ut i mediene av foreldrene for å ha vitset om dem mens barna deres lå på sykehus.

Mørkalven sa...

Cassanders: Hvordan skiller gorillaen mellom førstegangs og andregangs avføring?

Cassanders sa...

Til Mørkalven
Var det ikke Katharina Blum eller en eller annen Heinrich Bøll - figur som virkelig var levende opptatt av slike spørsmål? :-)
Uten slik personlig interesse, må det bli mer eller mindre velfundert gjeting fra min side. Det kan være mange mulighter, men jeg ville gjette på at lukt og konsistens er de viktigste. Jeg regner med at evolusjonen simpelthen har ført til at gorillaen - som andre dyr med samme fordøyelsesstrategi, faktisk synes produktet lukter ganske gromt. Har du hatt kanin har du vel lagt merke til de tørre "pillene" den produserer. Det er 2.gangs produkt. Første gangs produksjon er visstnok bløt i konsistensen. Det var gorillaens også.
Og da kan vi vel la emnet ligge?:-)

toska sa...

Ja til fjerningen av vond sognemorr!

Rambukk sa...

Mammon: Mat er god eller ikke god, ikke in eller ut. Rambukk er for øvrig takknemlig for at han ikke er utdannet veterinær. Det er ikke rart at veterinærer er magre..

Anonym sa...

Noen hevder at det er to ting folk helst ikke vil vite noe om:

1) Hvordan man gjør politiske beslutninger

og

2) hvordan man lager pølser.

Men, morr´u, så morr´u!

Jens Terje

Simon sa...

Sognemorr er helt sjef sammen med akkar og øl (dansk øl, naturligvis).

Men, dersom det er riktig at det er krydderet som nok en gang er kilden, så skyldes altså dødsfallene og sykdommene den irrasjonelle, umoralske og virkelighetsfjerne adferden til miljøbevegelsen. Det er på grunn av deres høytskriking at krydder ikke blir radioaktivt bestrålt. Metoden dreper bakterier fullstendig og er en stor velsignelse for siviliserte mennesker. Men altså ikke for de grønne.

Gard E Abrahamsen sa...

PMS?

Anonym sa...

Med ShariaPluss-lovgivningen til FrP ville ikke dette ha skjedd. Det ville i hvert fall ikke ha vært lov. Og politifolk ville ha spanet på hele produksjonskjeden - fra gården, via slakteriet og butikken og helt inn på kjøkkenet ditt. Da kunne vi ha følt oss trygge, da.

Anonym sa...

DLF skrev bra om miljøbebegelsen i dag: http://dlf.info/arkiv/001446.html

De skrev forresten enda bedre om Dhimmier i går: http://dlf.info/arkiv/001445.html

Ragnar D

Simon sa...

Sharia fra FrP ? Hva er det egentlig du prater om ?

Anonym sa...

Sharia Pluss. Har det ikke slått andre enn meg at FrP's justispolitikk går ut på å tildele så strenge straffer at de muslimske sharialovene bare blir for småtteri å regne?

Eller har ikke vi "norskinger" noe å frykte fra FrP? Er det bare "utlendingene" som skal få smake straffen?

Ja, når jeg tenker etter, du ser aldri noen fra FrP uttale seg når en kristen norsking begår "æresdrap". Men når det dreier seg om en muslim, derimot ...

VamPus sa...

Anonym; imponerende at du klarer å dra en humoristisk kommentar om sognemorr til å handle om innvandringspolitikken til FrP. La meg tippe.. høyremann? Selv sosialister har ikke så lite sans for humor..

ego.no sa...

Ikke morsomt å tulle med dette på den måten. Et barn døde, jo!

Gard E Abrahamsen sa...

ego.no: Forsiktig. Hvis du protesterer på bruken av humor i en slik sak, risikerer du at det blir ny kampanje a la Muhammed-tegningene for å beskytte ytringsfriheten.

Jarle Petterson sa...

Noen må være utenomordentlig klarsynt her, i betydningen clairvoyant, mener jeg, som nevner morrpølser og avføring i samme åndedrag. For jammen meg må ikke de ansatte ved Terina avlegge feces-prøver, for å avsløre eventuell hygienesvikt etter avtrede, formodentlig.

Men stopp en hal; spiser ikke de ansatte, som de lojale slaktere de er, Gilde Birkebeiner morrpølse til frokost, middag og kvelds, med tilhørende tilførsel av rikelige mengder E.coli O103?

Min umiddelbare innskytelse er at den må jo ut igjen, all E.coli’en. Ipso facto…

Softtag sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
chris sa...

Ja Gard, der traff du sannelig spikeren på hodet, morroklumpen!
Kanksje du skulle lage et stand-up show for de familiene som lever i dekning med konstant politibeskyttelse, jeg tror de trenger å le litt om dagen.

Mathias sa...

Hei Vampus! Jeg ser at du er medlem i en rekke organisasjoner, men har du vurdert Amnesti International, SOS Rasisme og Latinamerika gruppen. Det hadde tatt seg veldig godt ut med hensyn til ditt engasjement for ytringsfrihet og menneskerettigheter, dersom jeg ikke tar helt feil.

Mathias sa...

I stedet for å være støttemedlem i et treningssenter hadde det jo vært bedre å bruke pengene på slike humanitære organisasjoner som jeg nevnte.

Anonym sa...

Til forandring fra det store flertall her, så er det faktisk slik at sognemorr er veldig godt.
Men jeg grøsser med tanken på at jeg faktisk vurderte å kjøpe sognemorr like før det ble kjent at denne vare var befengt med smitte, men det utrolige er at et indre instinkt kom frem og advarte meg mot dette produkt. Det høres jo selvfølgelig passelig svada ut, men er likevel tilfelle. Jeg tar det som et tegn fra oven, til å være en ikke-religiøs person.
Ellers vil jeg si at en del av VamPus uttalelser er i tråd med at hun ikke har barn. Hadde hun hatt barn, hadde en del klisjeaktige uttalelser ikke hatt samme konsistens.
Et barn er død. Mange barn er blitt syke, og kan få livsvarige konsekvenser av dette. Kanskje VamPus med sitt samfunnsmessige engasjement også skal si noe om erstatningene Gilde nå blir stilt overfor fra familiene med syke barn?
Eller det faktum at Gilde nå skal skifte navn?

seilern sa...

Sognemorr og andre "rare" pølser er veldig godt! Hvis VamPus igjen konverterer tilbake til kjøttspiser, bør hun absolutt teste dette.

Men "kald, død fisk" (også kalt sushi) er enda bedre!

Gard E Abrahamsen sa...

Chris: Det er da ingen hemlighet at VamPus beskytter sin egen ytringsfrihet med nebb og klør, spesielt hvis det er snakk om å gjøre narr av andre, eller stille de i et dårlig lys. Derfor har jeg satt meg som mål å kommentere alle negativ-vinklede "humorinnslag" med de tre flotte bokstavene P, M og S, og håpe at det en dag dukker opp noe positivt-vinklet humor.

Anonym sa...

Sognemor betyr svigermor på nynorsk. hihihi. Eller hva med denne: Alle barna var renslige unntatt Liss, hun våknet hver morgen med bleien full av bæsj og tiss.

Nei den var visst på kanten, men eierinnen av denne siden nevnte visst noe med manglende humor og jeg kunne ikke dy meg. I disse ekle tider må selvsagt vitsene være ekle også.

Angående mattilsynet og sånt, så har de manglende ressurser og viten til å satse der det trengs mest. Akkurat som tsunamikatastrofen og våre egne myndigheter. Alle løp i hver sin retning og visste ikke hvor de skulle gjøre av seg. Noen derimot kræsjet med de andre. Mens enkelte gikk sine egne veier fordi det var billigst.
-Slik er det hos mattilsynet også, håper alt endre seg. Hvis ikke må noen hoder rulle.

Mvh tse tse fluen.

Anonym sa...

Morsomt at ingen kommenterer miljøbevegelsens rolle i Gildes uforvarende forgiftning av sine kunder: gammastråling av krydder ville ha drept alle bakterier, includert e coli bakteriene. Men EUs de facto forbud mot gammastråling av krydder (skal man stråle må produktet merkes at det er bestrålet med radiaktive stråler..) har ført til at denne helsenødvendige strålingen nesten har stoppet opp. Og hvem var det som presset på politikerene for å få de tmentById

Anonym sa...

Morsomt at ingen kommenterer miljøbevegelsens rolle i Gildes uforvarende forgiftning av sine kunder: gammastråling av krydder ville ha drept alle bakterier, includert e coli bakteriene. Men EUs de facto forbud mot gammastråling av krydder (skal man stråle må produktet merkes at det er bestrålet med radiaktive stråler..) har ført til at denne helsenødvendige strålingen nesten har stoppet opp. Og hvem var det som presset på politikerene for å få de til å advare mot bestråling. Dette er på mikronivå det samme som miljøbevegelsen de facto forbud mot sprøyting med DDT. Når dette stoppet stoppet også den effektive beskyttelsen mot myggen som overførte malaria, så fra å være nesten utryddet så tar malaria nå livet av millioner. Men f... heller, alt for saka!

Kai B.

Jarle Petterson sa...

Som Simon skriver oppi lia her noensteds, Kai B:

"Men, dersom det er riktig at det er krydderet som nok en gang er kilden, så skyldes altså dødsfallene og sykdommene den irrasjonelle, umoralske og virkelighetsfjerne adferden til miljøbevegelsen. Det er på grunn av deres høytskriking at krydder ikke blir radioaktivt bestrålt. Metoden dreper bakterier fullstendig og er en stor velsignelse for siviliserte mennesker. Men altså ikke for de grønne."

Milton Marx sa...

En sidebemerkning om bestråling av mat:

Milton er tilhenger av bestråling av krydder, men ikke nødvendigvis av kjøtt. Årsaken er følgende: Bakterier produserer ofte toksiner, slik at man saktens kan drepe alle bakterier, men likevel ha å gjøre med et farlig produkt.

Den manglende bestrålingen av krydder er trolig et nytt eksempel på at man har kastet ut barnet med badevannet. Selv om det finnes gode argumenter mot bestråling av mat generelt, finnes det også gode argumenter for å gjøre et unntak for krydder, da krydder benyttes i langt mindre kvantum enn f.eks. kjøtt, og følgelig ikke vil kunne levere en tislvarende dose toksiner.

VamPus sa...

Mathias: Jeg har meldt meg ut av Amnesty, ville ikke tatt i kommunistdekningsrørsla SOS Rasisme eller Latinamerikagruppene med ildtang...

Anonym sa...

Ah, den vesle listen har jeg ikke sett på. Men da må jeg få lov til å lure på hvor mange prosent av brutto hun bruker til disse veldedighetene. Jeg lurte på om jeg skulle starte en ny klubb, som jeg skulle kalle The Five Percent Community. Ja, ikke pyramide, men å gi 5% av brutto til veldedighet hvert år. Men av økonomiske hensyn kan jeg ligge på bare 2% i dag.

Anonym sa...

Mener å ha lest i et tidligere innlegg at du var i krig med en curry-gryte eller noe sånt. Sikker på at du virkelig seiret i den kampen? -Kanskje den rett og slett overlevde og omgjorde seg til en e-colio bakterie og satte sine bein i full fart mot Gilde, og du vet hvorfor!!!

Den har satt seg lei på at den rabiate motstanderen sin som heter Vampus, og sverger en stor hevn ved å senere navngi Vampus som en gal vitenskapskvinne som fant ut at bakterien ikke var like medgjørlig likevel når det kom til stykke. Dessuten ble stakkars Pusedyr sjalu, -og da brøt helvete løs...

tse tse fluen

VamPus sa...

tse tse; vi liker dine konspirasjonsteorier :-D