Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, mars 26, 2006

iVamPus

VamPus har etter 15 år som lenket til PC-helvete gått over til Mac, og etter bare tre dager oppdaget at den lille søte knappen på musen er til å scrolle med. Nå ser hun frem til å finne ut hvor delete-knappen er. Så mye morro i løpet av en helg...

41 kommentarer:

Yosh sa...

Hei VamPus. vet du hva, nå har du nesten blitt en liten kjendis innad i Høyre. kristin clemet dro deg opp i foredraget sitt, ikke som blogger, men pga dine politiske meninger.

(PS, det er bra du ikke liker libertarianerne)

ToDolan sa...

Så bra du har tatt til fornuften :-)
Et platt sitat som allikevel medfører riktighet er "Once you go mac, you'll never go back"

Ghost of Goldwater sa...

*I Bill Gates-maske, med en PC under armen*

Join me, VamPus... Join The Dark Side... together we can rule the blogosphere...

(den hvesende Darth Vader-pusten skyldes at jeg akkurat har gått opp trappen...)

Rambukk sa...

Velkommen etter, Vampus, det blir nok siste gang du konverterer plattform..

Atlantisianeren sa...

Er ikke sikker på stasjonær, men om du er en laptop fra mac, så er det "fn"-knappen+backspace = delete

Quote Kristin Clemet: "Til å med Heidi, hun bloggeren, følte seg som en sosialdemokrat. Og det skal jo en del til".

I sammenheng med et foredrag dere var på som en amerikansk forfatter holdt mener jeg å huske.

Kjartan sa...

Hvis en Mac var en bil, måtte den inn på verksted i fjorten dager for service hvis den gikk tom for spylevæske...

Rambukk sa...

Kjartan har åpenbart ikke Mac.
iRambukk

Mysjkin sa...

Hva er egentlig forskjellen mellom Mac og PC ut over de ulike fanklubbene?

Rambukk sa...

Mysjkin:
Med fare for å starte ny religionskrig: Jo, PC er nok enklere å fikse selv. En PC-mekker har alltid noe å henge fingrene i.

En Mac kjører på en mer stabil plattform, den krasjer ikke som en PC, den bare fungerer. Trist for dem som liker å skru, fint for oss andre som bruker datamaskinen som et verktøy for å gjøre andre ting.

Jeg skal ikke engang begynne å snakke om design...

Kjartan sa...

Kall meg gjerne konservativ, men en datamaskin uten floppydisk? Hallo, hvordan booter man den når den skjærer seg (og man, oh, man, kan Maccer skjære seg)?

Kamp mot heresiet (heter det det på norsk?)!

ToDolan sa...

I tillegg til at den stort sett aldri kræsjer så har operativsystemet et enkelere brukergrensesnitt og dessuten er det ikke så mye virus ute og går.

og Kjartan:selvfølgelig kan man boote en mac

Anonym sa...

Gledelige nyheter! Du begynner kanskje å lage sidene dine selv snart? Er jo så greit med mac;)

hippotron sa...

So girl wonder finally shows her true colors. And, you were so subtle about it too.

This blog is no commentary on humanity. This is not an argument for or against anything. You are not addressing the important issues as freedom of speech. This blog is not about religion and politics. This is cheap garbage. It's about money. And, it's about attention.

I hate to sound like your stereotypical fried out street punk, but what a sell out. Everything everyone has said on this blog is a complete waste. Together, we've successfully contributed to you high hit rate and your discretely published advertisements. We're like bitches for Spencer's gifts. We ate this woman's garbage. And now she wants to collect. We bought it. Hook, line and sinker. Now it's sell sell sell. Package it, brand it and put it in a box you cheap hooker. The medium does everything to convey your true attentions. Quit smoking programs? Wedding gowns? Other meaningless Google ads? And what says it all is the fact that you never had anything to say. Nothing with true meaning. Why? Because there isn't one. Your opinions are without depth. All of the obscurity...it's so simple.

I can understand you're want for monetary gain. But I won't contribute to it because, simply put, this is the very definition of public intrigue. You carelessly presented intriguing stories knowing that they would invoke powerful feelings amongst your audience. Feelings concerning religion, free speech and a long lost father. You knowingly abused the public's assumption that your writing had a purpose. It worked because it was well written. It worked because everyone wanted to believe you had something to say about the things they value and hold dear.

But all you really are...is a saleswoman.

Rambukk sa...

-og navnet var?

Anonymitet og personangrep er en ikke så veldig elegant kombinasjon.

Mener du at Google-annonser er ekskluderende for en troverdig blogg? Eller er sponsing generelt uforenlig med integritet?

I så fall vil Rambukk anbefale en rusletur rundt i medielandskapet.

(Googlesponsede) Rambukk

Børge Skråmestø sa...

Jeg skulle egentlig kommenere det at du hadde fått deg Mac. Supert. Jeg har også konvertert. Mac er supert... Men så leste jeg kommentaren til Hippotron. Er dette "spam"? Eller er det en muslimsk amerikaner (dette er amerikansk-engelsk, dere) som har blitt briefet av sine norske meningsfeller?

Det gikk litt kaldt nedover ryggen min... Den kommentaren virket så gjennomsyret ond.

tobb1 sa...

Hei VAMP, Jotak begge deler. Men får ikke de samme mulighetene på blogger.com systemet med feks link i artikkel, store/små bokstaver osv.(om ikke jeg surrer da) Og er desverre enkelte nettsteder som ikke er like bra tilpassa, Men mye bra likevel. (Mr S. Jobs ble vel ihvertfall glad for ny invsteringen din)

Rambukk sa...

Topp1, joda det gjør du, hvis du bruker riktig nettleser.

Safari er strålende, men ikke på Blogger, der er funksjonaliteten noe begrenset. (Vampus, det gjelder deg også!)

Last ned Firefox (gratis), fungerer utmerket!

Rambukk sa...

Ops..Vampus, jeg mente ikke at du eller funksjonaliteten din var begrenset, men at dette tipset gjelder deg også, som ny Mac-bruker!

tobb1 sa...

..så fint æ` : rambukk for stående applaus - skal forsøke når jobben har fått sitt, -

Erlend-liberalist sa...

Velkommen til Mac verden.

Den er vakker, brukervennlig og sabla sexy.

. sa...

Du trykker bare på backspace for å finne delete. Kjøper du et tastatur er det en deleteknapp på det.

På Blogger/Blogspot burde man forresten bruke Firefox på en Mac.

Milton Marx sa...

Milton bodde for 14 dager siden på et hotell, hvor dene eneste ledige computeren var en Mac.

Han satte seg ned og touchet tastaturet, og ble skremt fra vett og forstand. Spansk tastaturlayout med belgisk opsetning - og uten å ha kunnskap om hvordan man bytter tastaturlayout på en mac. Det var f.. ikke en bokstav som virket riktig.

Så der satt han der da, hjelpeløs, mens han bare kjente seg mer og mer som en sviker. Røre en mac? Det er jo et forræderi mot alt som er godt og fint i denne verden. Slukøret trakk han seg unna, og tok seg bryet med å koble opp sin egen PC til nettverket.

Sist gang Milton rørte en Mac var i 2001, på en internettkaffe i Quito. Også dengang trakk han labbene unna med uforrettet sak.

Til Miltons forsvar skal det sies at ingen emulator funker godt nok til at en Mac kan kjøre den programmvaren som gjelder i hans bransje. Plain and simple. I bransjens nyhetsgrupper er meldingen klar til nykommere: "Skal du oppgradere til den mest brukte programvaren, må du også oppgradere til PC. All erfaring viser at Mac ikke greier å avvikle gjeldende software stabilt".

Milton registrerer ellers at Apples inntjening kommer fra iPod, og ikke fra mac, hvilket vel kan tolkes som at utbredelsen av mac fortsetter å være gledelig liten.

Mac? Blæh! Mac fremkaller røde utslett i baken på Milton.

RennyBA sa...

Kom til bloggen din via Al som har deg listet. Fin blog VamPus og lykke til med nye MacKnapper!

Solan sa...

HURRAAAA!!!!! Gratulerer! Hilsen Mac-bruker i 15 år.

Grillvott sa...

Jeg hadde lenge lest innlegg på news der alle skrøt Mac opp i skyene og hetset pc-en, da min daværende kjærste gikk hen og kjøpte seg en stasjonær og dyr Mac for studielånet sitt. Og de erfaringene vi fikk med den var rett og slett så dårlig at jeg aldri kommer til å sette mine ben i nærheten av en slik sak igjen.

Jeg har bygget mine egne pc-er og de har alltid funket som de skulle, men denne mac-en var ødelagt fra første stund. Og det gikk jo ikke an å skru opp og fikse selv. Den startet opp, og krasjet. Startet opp, frøs, og krasjet. Den ble levert inn på service og de byttet minne, harddisk og alt som var. En bekjent oppgraderte til siste versjon av operativsystemet, men ingenting hjalp. Hun fikk aldri Mac-en til å fungere og hun fikk elendig service hos det som dengang het "Mac 'n Carry" på Ullevål.

Det var skikkelig sure penger rett i dass! :)

Anonym sa...

Hm, ny Mac... et sted mellom 3.625,- og 30.550,- (webstore.officeline.no)
Ny optisk mus, med scrollehjul... et sted mellom 125 og 895 (www.komplett.no) men jeg antar at Wampus skulle kjøpe ny boks uansett?

Nuvell, har alltid hatt intrykk av at Mac skal være bra til grafisk arbeide, men upraktisk og dyr til alt annet.

Windows har en "feature" som kalles Blue Screen of Death... kan ellers brukes til det meste som ikke krever stabilitet.

Linux kan du konfigurere som du vil, men du må vite hva du vil. (Og der faller de fleste "normale" mennesker ut ja. Hm, må være derfor AP fortsatt har stemmer... ;))

Kjartan sa...

Mac er pur ondskap i pent design! (Omtrent som min kone...)

Og hva med oppgraderingsmulighetene? Jeg mener, utover scrollemus?

Du ønsker sikkert ikke å høre det, men du har altså gjort et fryktelig dårlig valg. Fryktelig! Dårlig! Valg!

(Ikke så dårlig som Hippotron vil ha det til kanskje, men et fryktelig dårlig valg, uansett...)

Gnorhat sa...

Det er vel et dårlig tegn at du ikke har postet på to dager. Sliter litt med macen?

Rambukk sa...

Rambukk kan bare snakke for seg selv. Mange års (bred) erfaring med PC på jobb og Mac i heimen gjør valget svært enkelt når utstyret skal oppgraderes. Det blir Mac neste gang også. For Rambukk er det helt avgjørende at slikt utstyr bare fungerer. Å bruke tid på å tolke kryptiske feilmeldinger, eller gå utallige omveier for å utføre de enkleste handlinger er rett og slett ikke interessant. Punktum.

. sa...

Milton:

Nå tar Apple i bruk ny prosserorer på Mac'ene som gjør dem 4 gang raskere og slik at softwareprodusenter blir å lage alt til både Mac og PC. Får se hva som er best da.

kiyoshi kujo sa...

Backspace fungerer fint som en delete-knapp. Eller så er det bare å dra ting ned til søppelbøtta på docken. Og ja, det er godt å høre at du har kommet inn i macmiljøet =)

Vegar
(blogg: http://absolutely-no.info/wp)

VamPus sa...

Hippotron: I think I speak for all of us when I say.. Que? "This blog is no commentary on humanity." Nope. Glad you found out, sorry it took you so long.

Børge: Nope. Tror nok ikke dette er "spam".. i den elektroniske forståelsen av ordet, vel og merke ;-)

Mac'en fungerer utmerket - ellers takk...

Bernt sa...

Jon sier:
"og slik at softwareprodusenter blir å lage alt til både Mac og PC. Får se hva som er best da. "


Hvor i heiteste har du dette fra? Jeg blir mildt sagt overrasket hvis helt magisk alle software fra og med i dag funker på mac, selv om det er laget for windows... Den må du lenger ut på landet med.

Leif Steen sa...

Velkommen til Mac!
Det er en glede å bruke en mac,men jeg kan ikke spille hos Norsk Tipping.
Der i gården er de i lommene til Windows.

Ja det statseide Norsk tipping,som bruker Buypass til å kjøre nettspill med. (Buypass som er nok et statsselskap:Norsk tipping og Posten som eiere).

Dette har pågått i flere år nå,men det virker ikke som de gidder å tilby Buypass til:mac og Linux brukerne i Norge.

Da er det jo kjekt å spille på alle de andre nettselskapene.

Mac rules!!!

seilern sa...

Anbefalingen om å satse på PC fordi man kan bygge det selv tror jeg ikke treffer VamPus særlig godt: PCen ville jo se ut som et par sko som røyker, og med katt i stedet for mus!

Da blir Mac bedre.

J4nnick3 sa...

hmm..når skal du spre litt glede i hverdagen igjen da? Du vet at det er onsdag i dag? Lurer sannelig på om mac`en har havnet i veggen jeg;)

Anonym sa...

Nice site!
[url=http://crvbryrh.com/cvez/gpqm.html]My homepage[/url] | [url=http://wzlrajqi.com/slll/qdrj.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Nice site!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Great work!
http://crvbryrh.com/cvez/gpqm.html | http://hqjrktus.com/wklz/ihqc.html

Anonym sa...

Excellent, love it! Cheap butalbital delivered cod huge shaved pussy lips

Anonym sa...

Keep up the good work Barcode scanner oem scrabble en espaol juego online Orioles and ringtones Computer salary http://www.kia-21.info hot tub dealers Echeck+phentermine+adipex