Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, mars 25, 2006

Hvorfor har menn brystvorter?

Det hender at man kommer over litterært gull når man tilfeldig titter rundt i bokhandelen på jakt etter intellektuell føde. Boken "Hvorfor har menn brystvorter?" tar for seg alt du tør spørre legen om etter tre drinker. Min venninne Legen bekrefter at dersom man forteller at man er lege i et middagsselskap blir man ofte tatt til side av noen etter den tredje konjakken for å se på utvekster og merkelige flekker. Ikke sjeldent kan hun få fremmede menneskers intimhistorie presentert i varierende grad av diskresjon, og medisinske myter blir satt under en kritisk lupe over middagsbordet. Spørsmål som har fått filosofer og vitenskapsmenn til å ligge søvnløse om natten i århundrer kommer opp, som f.eks om kontaktlinser kan forsvinne inn i hodet for bestandig, hvorfor noen har utstikkende navle mens andre har navlegrop, hva er øyegugge og hvorfor ser man ut som en sviske etter et langt bad. Dette gir altså denne boken svar på.

Personlig satt VamPus mest pris på informasjon om hvorfor man snurrer i sengen i det man treffer lakenet etter en fuktig aften, at det ikke spiller noen rolle i hvilken rekkefølge man drikker øl og sprit, og at det faktisk ikke hjelper å bli tisset på dersom man skulle være så uheldig å komme i nærkontakt med brennmaneter. Særlig vissheten om det siste kan redde en ut av kinkige situasjoner på Huk til sommeren.

Jo. Og hvis du lurte; Menn har brystvorter fordi de første ukene av fosterstadiet følger fosteret en kvinnelig mal, før det "bygges om". Dette forklarer vel i grunn også hvorfor menn virker litt lite utviklede. Det mannlige kjønnskromosomet aktiveres etter rundt 6 uker, og begynner da å utvikle sine mannlige karakteristika. Men beholder altså brystvortene.

VamPus kan også herved avlive myten om at onani fører til stamming, blindhet eller hårete håndflater. Denne boken er virkelig et funn for... tja, LordX for eksempel?

17 kommentarer:

Elisabeth Ice Cream sa...

IC vil ha den boken!
Jeg har alltid lurt på hvorfor noen menn får tre brystvorter, en venninne (veldig overtroisk) mente det var en straff fra Gudemannen og at personen med tre brysvorter var dømt til å bli en eneste katastrofe....

men meget bra innlegg VamPus!!

Rambukk sa...

Jo, vi har brystvorter og det er forsåvidt bare trivelig, selv om Rambukk ennå ikke har skjønt hva han skal bruke dem til. For de som måtte ønske en oppussingsjobb a la esben benestad er det jo hensiktsmessig at noe allerede er klart som halvfabrikat. Det som av og til undrer Rambukk mer, er hvorfor kvinner har ører. Den som har vært vitne til en ansamling lettere animerte venninner i gruppemonolog vet at øret er det organet som mest ettertrykkelig er stedt til hvile.

Ghost of Goldwater sa...

Rambukk: Uten ører ville de ikke vært i stand til å fange opp rykter & sladder.

Softtag sa...

Menn har brystvorter fordi kvinner skal suge på dem under sexakten! De er like erogene som brystvortene til kvinner. Dette veit dere vel.

Softtag har kommet til en erkjenelse. Eneste grunnen til at Softtag gidder å lese blogg, og kjefte og smelle er rett og slett grunnet libido.

Når en ikke har hatt sex på lang tid, må sexdrivkraften få utløp. Hadde Softtag nyligpult hadde han ikke giddet å bry seg om blogger med norsk politisk viss vass og diverse sprøyt.

Så det så.


Softtag

Rambukk sa...

Nettopp, Ghost, det ante meg at det var noe!

arneolav sa...

Det heiter ikkje øyegugge, det heiter mais.

Ghost of Goldwater sa...

Det medisinske ordet for "øyegugge" er for øvrig rheum.

arneolav sa...

Ja, og fagtermen for mais er Rheum Agricola. Som eg sa: Øyegugge er mais.

Ghost of Goldwater sa...

Fagtermen for mais er Zea mays. Vil du ha en kolbe et visst sted, din kranglefant...?

. sa...

Menn har brystvorter fordi mannen egentlig er en kopi av den kvinnelige menneskemodelen. Nå gadd jeg ikke å lese innlegget, så jeg vet ikke om du fikk med det, men det er iallefall det jeg vet.

arneolav sa...

Ghost of Goldwater: Haha! Men eg gir meg. Kolbetruslar skal ein ikkje spøke med.

Solan sa...

Jeg har alltid lurt på hvorfor Gud, som j hadde skapelse til rådighet og ikke bare evolusjon, ga oss menn brystvorter. Hva sier Legen-boken din om det, VamPus? Akkurat hva tenkte Gud da han bestemte seg for at også menn skulle ha brystvorter?

VamPus sa...

Solan: Tipper noe sånt som "La oss forvirre dem litt, præhæ!"

Cassanders sa...

For de som har lyst til å få enda mer spennende innsikt i biologiske forhold om kjønn vil jeg anbefale "The Red Queen" av Matt Ridley. The Red Queen er som mange av dere vet figuren i "Alice In Wonderland" som løper så fort hun kan, - for å klare å holde seg på samme plassen.

Cassanders
"Off with their heads, off with their heads"

Uetablert sa...

En venninne av meg som gikk på Collgee i Washington State, hadde satt seattle brygget sitt i halsen, da noen mer religiøse av med studentene hadde spurt i en anotomi eller biologi time om det stemte at menn hadde ett mindre ribben enn kvinner- altså etter myten om at kvinnen er "Adam's Rib". Uetablerts ex visste forresten ikke hva sistnevnte betydde, som er medvirkende årsak til at han ble en ex...

Anonym sa...

Fy fan,går dere på fire, slik Gud mente i utgangspunktet , eller ?

tomchrister sa...

...alternativt kan man se på mannen som en FORBEDRET utgave av kvinnen...