Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 27, 2007

Fucking bored in the kommunestyremøte

AGURKVARSEL: Nestleder i FpU, Ove A. Vanebo, får visstnok kritikk for å ha lagt inn "Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte" i statusfeltet i profilen sin på Facebook.

Det var da faen meg den mest ærlige meldinga som noensinne har kommet fra et kommunestyremøte. Å måtte se markeringskåte middelmådige kommunestyrepolitikere slepe seg opp og ned av talerstolen for å holde det ene meningsløse innlegget etter det det andre... Det er en situasjon hvor man nesten får lyst til å drepe for å få lov til å se maling tørke i stedet.

Høyres ordfører, Anders B. Werp, synes det Vanebo har gjort er trist, for "alle representantene i kommunestyret har et betydelig ansvar for å bidra med meningsfylt innhold".

NETTOPP. I fjor høst var det stor debatt om hvordan man skulle lokke kvinner inn i politikken, med "vettuge" forslag som pizza på møtene (?!), gratis vaskehjelp, lederkurs og barnevakt.

Hva med... meningsfylt innhold? Middelaldrende menn med større ego enn selvinnsikt synes sikkert det er givende å bestemme hvor gatestumper skal gå og hvordan gateskiltingen skal være. De er jo kommunestyrepolitikere, må vite. Oooo. Spennende.

Ove - ikke unnskyld deg for dette. At man er fucking bored in the kommunestyremøte er faktisk en av hovedgrunnene til at det på mange steder er og blir for spesielt interesserte. At kvinner er smarte nok til å holde seg unna får jeg bare ta som et kompliment til mitt eget kjønn.

13 kommentarer:

vektern sa...

Kudos til Vanebo. Han har selvsagt helt rett. Men jeg er lei av hetsen av middelaldrende menn... Politikken hadde jo vært jææævlig mye morsommere med en høyere andel kvinner? Not.

Vox populi sa...

Vanebo uttrykker nok det som 90% av kommunestyrerepr. tenker. At det kvalifiserer til oppslag i Agurknytt sier mer om blekka enn Vanebo. Sannsynligvis var det ordet fucking som utløste DTs ordgasme.

kjell sa...

Enhver kommunepolitiker som virkelig mener at alle saker er like interessante og betydningsfulle bør oppsøke psykiater. Enhver kommunepolitiker som hevder å ha satt seg inn i alle dokumenter lyver.
Kommunalpolitikk kan være virkelig "fucking boring", men må likevel gjøres. Det viktigste er ellers ikke genitalia eller alder, men kompetanse og hederlighet- og når det ikke er tilstede hos enhver kommunepolitiker, vel, så er det faktisk velgernes skyld.

VamPus sa...

vektern: ooo, begynner vi å nærme oss "middelaldrende"? Hm??

Anonym sa...

har selv vært i et kommunestyremøte i dag, og makan til markeringskåte, og pratesyke folk skal man lete lenge etter. De snakket mest var de som visste minst... det virket som om de tydeligvis var bortskjemt med sitater i lokalavisen...

Mathias sa...

Få vekk, formalitetene, sett maks 3 minutter taletid og vedtak deretter. Der har ordføreren en oppgave! Ikke tillat utsettelser. Ordspråket i politikken bør være som i den deodorantreklamen: "Jeg forventer effektivitet". Ikke akkurat noe som er fremtredene i politikken noen steder. Alt går så jævlig seint. F.eks. Bybanen i Bergen har man diskutert siden ihvertfall 1966. Og Ringveg Vest som skal gå om Loddefjord, har man dikutert fra begynnelsen av 70-tallet. Litt mer effektive kommunestyrepolitikere, så hadde man fått ting ut livet.

kjell sa...

Tre minutters taletid? Er du spik spenna? Tenk deg et fillekommunestyre med bare 15 medlemmer og 5 saker på programmet(urealistisk lite).

Bare det blir det nesten 4 strake klokketimer til, og det uten replikker. Nei, her må det en sterkere ordstyrer til.

Heldigvis er det ikke slik at alle kommunepolitikere( bare altfor mange) er glad i å høre sin egen stemme.

Nei, vær glad til for at mye tross alt avgjøres på bakrommet. Ellers hadde grunnlovsfedrene fortsatt sittet på Eidsvoll.

Demokratiet er ikke perfekt. men det er de beste av alle de dårlige systemene som er utprøvd til dd.

Anonym sa...

TEMASKIFTE

Vampus, du kan ikke kalle deg Grunerløkkaværing, en væring er en person som lever ved kysten, det kommer fra fiskevær eller dunvær.
Oslo er inne i en fjord og Grunerløkka er laaaaaaangt inne på land.

Det nærmeste uttrykket som kan brukes er -børing, som i Askerbøring. eller -bu som i Nesbu.

Så "en Grunerløkkabøring", eller en Grunerløkkabu"

noen kilometer lenger sør finner du IndreOsloFjordinger.

Se forøvrig språkrådet for ytterligere detaljer :-)

http://sprakrad.no/Trykksaker/Spraaknytt/Arkivet/Eldre/Innbyggjarar_i_Noreg/

Hans Petter sa...

Akk ja, dette internett...

Ifølge Drammens tidende har denne Vanebo hetset et viktig møte, men jeg tipper uansett at fyren hadde et poeng.

seilern sa...

Som tidligere kommunestyremedlem må jeg støtte Vanebo, men det er jo andre muligheter da: I min tid dro vi iblant (dvs. når det lå an til laaaaange debatter) en tur på en nærliggende pub og nøt en halvliter eller to, før vi gikk tilbake til møtet.

Mathias sa...

Ved APs årsmøter i Bergen er standard prosedyre 3 minutter taletid minimum. Men det pleier som oftest å melde seg rundt 20-30 talere. Allikevel klarer vi å bruke en hel dag. Denne modellen burde landets kommunestyrer bruke. Da ville møtene blitt mer effektive og kanskje mer givende, da man raskere ville kommet til en løsning. I stedet for dette pjattet som oftet preger mange politiske møter.

Øyvind Strømmen sa...

Som journalist har jeg jo vært innom en del av disse møtene. Dermed er det omtrent første gang jeg har en viss sympati med mr. Vanebo.

Frida K sa...

Haha! Godt poeng! Hadde jeg bodd i Oslo vet jeg jeg hvilken rumpe jeg skulle ha stemt på..