Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, juni 22, 2007

Massedrap vs. hottentott

Carl Müller Frøland bemerker at mens hottentott tas ut av Torbjørn Egners barnebøker fordi det kan virke sårende, så utgis Osama bin Ladens oppfordring til massemord av jøder og amerikanere med støtte fra Fritt Ord - via hablog:
Han [Frode Saugestad] kalte forsvaret av profetkarikaturene "pinlig", for "vi bør ikke gjøre ting som ydmyker og sårer" (Aftenposten, 8. februar). Saugestad mener åpenbart at bin Laden ikke går inn for å såre noen. Han ytrer jo kun et fromt ønske om massemord på jøder og amerikanere.
Les hele i Aftenposten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://albail.blogspot.com/

Rodrigo sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais

Helge Ogrim sa...

Vi trenger kanskje Dagbladet.no til å initiere debatt om slike temaer?
Det er vel ikke Vampus redd for?

Flau over Norge sa...

- Det er pinlig når man ser dette utenfra, sier han.

Frode Saugestad driver forlaget LSP, som har spesialisert seg på Midtøsten og den arabiskspråklige verden. Forleggeren, som har base i London og som reiser mye i den arabiske verden, er overrasket over at flere kjente norske forfattere støtter redaktøren som trykket Muhammed-tegningene.

- Jeg hadde ventet at norske intellektuelle ville bruke anledningen til å si at dette tar de avstand fra. I Norge burde vi være så generøse, romslige og ikke minst seriøse at vi ikke driver med sånt. Vi har selvfølgelig presse og ytringsfrihet og alle rettigheter i verden, men har ingen plikt til å såre andre. Når vi ser hva som blir trykket i etterkant av Jyllands-Posten, kan det ikke være annet enn rene provokasjoner.

- Du mener altså at respekt for folks religion her skal settes over ytringsfriheten?

Hottentotten Frode Saugestad kan bedrive sitt manstream idioti i Norge uten at noen reagerer.

Jakten på Osama Bin Laden fortsetter, melder VG Nett, og ved denne spesielle anledning har et sært hode funnet ut at vi skal gi ut Al-Quedas brev og taler på Norsk. Frode Saugestad styrer et ikke akkurat så kjent forlag, og vi aner en spesiell målgruppe rundt hans bøker. Den store kaka kommer da Saugestad skal grunngi hvorfor boken kommer ut. Den skal gi et mer humant bilde av Osama Bin Laden som person:

"Ser man bort fra terrorhandlingene til al-Qaida, så kan kanskje mange bli overrasket over at Bin Laden fremstår som det man kan kalle en humanistisk terrorist", sier Saugestad til media - øyensynlig i fullt alvor! Yessda.. her har vi en fyr som mener den største pådriveren til å atombombe hele den vestlige halvkule egentlig er ganske humanistisk anlagt. Hvorfor ikke Osama da har blitt nominert til Nobels fredspris, må da for denne fyren virke uforståelig. Like uforståelig som hans tankegang er for normale folk.

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=300698

Den patetisk feige Norske ofentlige har det nå travelt med å tilpasse seg al-qaidas syke tanker.

VamPus sa...

Helge: For all del, jeg er glad i debatt. Konsensus har vel aldri bragt noe(n) fremover. Men det er jo hyggelig om debatten tar utgangspunkt i relativt enkel logikk og anstendighet...