Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 28, 2007

Dialog med dissidenter

Folk som selv har levd under kommunismens jerndiktatur synes ikke det er så nøye å føre dialog kun med lederne av diktaturer, men støtte opposisjonsgrupper også. Den ungarske finansministeren, Dr. János Kóka, skriver:
The Alliance of Free Democrats, the Hungarian liberal party, carries the political heritage of the underground democratic opposition that existed under the communist regime. It is our duty to make our voice heard whenever democratic rights are seriously breached anywhere in the world -- including Cuba.
(...) As a political party Hungarian Liberals are ready to share the experience of Hungary concerning the peaceful regime change with Cuban authorities and are ready to assist the Cuban opposition in various ways including political and practical support for their activities. The Cuban authorities have not been open to such initiatives so far, but this will not prevent us from playing an active and constructive role in the process. However, we are happy to share the experience that we gained in connection with the Hungarian political changes in 1989 and the preceding years.

We wish to see a free and successful Cuba.
Det siste støttes varmt. Les hele artikkelen her.

5 kommentarer:

Ole Hansen sa...

Hans Ebbing og andre reaksjonære venstreekstremister ere opptatt av å styrke alliansen mellom islamososialister og religions-fascister.

http://www.rettvenstre.no/?p=474#comments

De rødbrune har ikke tid til annet enn å pønske ut nye strategier for hvordan vi raskt skal få devaluert oljefondet og andre Norske utlans-investeringer.

Jeg hadde en komentar hos den revolusjonære sosialist som ikke passerte den strenge sensur.

Anonym sa...

Leserinnlegg i Dagbladet i dag hyller Torbjørn Røe Isaksen for å tukte norsk næringsliv i deres iver etter å se investeringsmuligheter i Kina.

Vel og bra - all den tid Kina har mer enn 1000 ganger så mange mennesker som Cuba, og er en ettpartistat som forfølger meningsmotstandere på brutalt vis, sensurerer internett og aviser, og på "fritiden" legger planer om hvordan utslette den brysomme øystaten i sør ved hjelp av sine velutviklede atomvåpen......

Jepp, Cuba er et kjempeproblem, og det er bra at VamPus holder fokuset stødig der, i stedet for på Kina. Vil jo ikke terge den kjempen der!

Milton Marx sa...

Var innom Cuba for noen dager siden. Jeg føler skam når jeg hører vanlige cubanere snakke om livet sitt. Om hvordan de tvinges til å sleske, smiske og smøre systemet i det daglige livet.

En mann fortalte om hvordan han måtte lyve og bedra for å få kjøpt materialer til overpris slik at han kunne få lages seg et lite ydmykt hus til seg og sin familie.

Det gjør inntrykk å se hvordan diverse mennesker (politifolk, folk i migrasjonen, etc.) når de stilles overfor en åpenbar urett skamfulle trekker seg til siden og forsvinner i stedet for å gjøre det rette, fordi ingen tør stikke nakken frem i et betongkomunistisk system.

Det er nyttig å stikke innom Cuba med jevne mellomrom, for det gjør at jeg husker hvorfor jeg føler avsky for sosialismen og kommunismen:

Den gjør store, stolte og frie mennesker til små, ynkelige og ufrie individer.

Gud hvor latterlige cubanske nyhetssendinger er! En endeløs oppramsing av hvordan staten tar fatt i problemene og løser dem, med de ufatteligste effektivitetsforbedringer som resultat, samtidig med at president Bush og USAs feilgrep dundres ut for full guffe.

I 48 år har Fidel drylt ut den samme smørja. Det er da underlig at Cuba fortsatt er så fattig - gitt at staten gjør alt rett!

Som en cubansk dame sa: Du kan ikke bygge et samfunn på en løgn!

Dagens unge cubanere har bare ett ønske for Fidel: at han skal dø.

Oslofyr sa...

Milton Marx: "Dagens unge cubanere har bare ett ønske for Fidel: at han skal dø."

Jeg har vært på Cuba ettpar ganger. Det du sier er delvis sant, slik jeg oppfatter det utfra hva folk sier.

I Havanna stemmer det du sier ganske så godt. De fleste ønsker systemet dit pepper'n gror. De er dog veldig nervøse for hva som skjer når Fidel dør. På meg virker det som om de fleste tror Raul vil ta over - men han synger vel strengt tatt på siste verset han også. Det er dog en redsel for hva som vil skje når han forsvinner.

Det er mange gammelkommunister på Cuba fremdeles. Det er også mange 'mektige folk' som kan finne på å ta makten og slett ikke endre ting i riktig retning når det nåværende regimet dør. Folk er redde for dét.

På landsbygda har jeg dog en sterk følelse av at mange støtter kommunismen. Min erfaring tilsier at de lever med svært høy standard. En standard som lett kan konkurrere med middelhavslandene her i Europa.

"Gud hvor latterlige cubanske nyhetssendinger er!"

Enig. Jeg var der under Tsunamien i asia. Juventud Rebelde hadde en lang artikkel om hvordan det hele sansynligvis var utløst av amerikanske ubåter (!!!) I tillegg var det en del andre politiske artikler av en god venn av blogosfæren - en viss herr Fisk. Fyren storkoste seg i cubanske aviser.

En ting som er verdt å merke seg er dog at cubanerene "vet om" det meste som skjer rundtom i verden. De har bare et litt forkvaklet syn på mye, siden de får utrolige mengder veldig smart propaganda om de fleste ting. Det er lite som blir holdt hemmelig av ting som skjer i verden - det blir bare vridd og vrengt på de rareste måter.


Personlig gleder jeg meg til regimet endrer seg - og forhåpentligvis faller. Den dagen det skjer tror jeg Cuba vil blomstre. De har enormt med kunnskapsrike folk som kan gjøre en del når dét skjer.

Angel on a cloud playing the H.A.A.R.P. sa...

Dette blir jo en digresjon av dimensjoner, men for ordens skyld - dette er det langt flere som hevder også:

"Juventud Rebelde hadde en lang artikkel om hvordan det hele sansynligvis var utløst av amerikanske ubåter (!!!)"

Bl.a. kommenterte russerne lakonisk om dette etter tsunamien (noe a la "Vi vet vel alle hva som skjer her"). Hvis vi ser på Wikipedia-oppslaget angående det programmet som anklages for å være synderen, så dukker det også opp anklager fra russerne der om at amerikanerne via HAARP legger opp til en ny kald krig; en avart av stjernekrigen. Muligens fascinerende liten detalj; det sterkeste tilsvarende anlegget i Europa (EISCAT) ligger i Nord-Norge....

http://en.wikipedia.org/wiki/HAARP