Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juni 11, 2007

Kontantstøttealarmen

Det er visstnok kontantstøttens skyld at somalske menn tygger khat og nekter kvinner å arbeide.
Sammenhengen har altfor lenge vært soleklar.

27 kommentarer:

LordMarius sa...

Jøye. Åsså jeg som trodde det var de somalske mennenes feil. :-O

Anonym sa...

Ja, så feil kan man ta;-)

Bra vi har VamPus, hva skulle vi gjort uten!

Aksel Ste sa...

Skjerpings, det er jo velferdsstaten!

Simon sa...

Kvinnene har seg selv å takke ! De kler seg provoserende.

Kjartan sa...

"En solid holdningskampanje, gjerne med bruk av store plakater og sterke slagord, bør igangsettes snarest."

Intet vil vel imponere menn fra en krigssone mer, store plakater OG sterke slagord...

Anonym sa...

Dette var særdeles oppklarende fra de røde, gleder meg til valgkampen - er kaht godt forresten?? er så j. dyrt med øl nu for tiden :-)

Anonym sa...

Jeg tror det heter somaliske.
Eivind

Anonym sa...

Simon her er helt klart inne på noe :-)

Anonym sa...

De er styrt av UFO'er....

Petter sa...

Nuvel!

Dagblad-lederen var da strengt tatt ikke så ille som Vampus' kommentar gir inntrykk av. (Bortsett fra det ubehjelpelige froslaget om "..bruk av store plakater og sterke slagord".)

Og lederen ER jo inne på noe når den påpeker at kontantstøtten bare gir disse gutta ekstra penger å kjøpe kaht for....

JK sa...

Hehe. Det som er gøy er at Dagbladet ikler seg en retorikk som mest av alt minner om konservative motstandere av offentlig velferd. "Folk får penger av staten - ergo gidder de ikke jobbe." Det er bare å ta av seg hatten for slike selvmål.

petter sa...

Enig i at det er litt uvante takter til å komme fra Dagbladet.
Men det må da egentlig være positivt - at de også har begynt å innse at offentlige velferdspenger stort sett virker passiviserende.

Anonym sa...

Alt det offentlige tar i blir dårlig - det er det eneste sikre.
Hadde somaliere måtte jobbe for gryna hadde de ikke tygget så j. mye khat...

Kapitalismus sa...

Det er jo en sammenheng. Hadde ikke kvinnene mottatt kontantstøtte. Så måtte enten kone eller mann ha jobbet for pengene, men siden de mottar kontantstøtte så slipper de å jobbe for pengene.

Derfor er konklusjonen klar. Avskaff kontantstøtte!

Anonym sa...

Hva med å avskaffe khat, kapitalistmus?

Hvorfor evner ikke politiet å stoppe dette stoffet ved landegrensen? Hvis de ikke klarer å stanse noe slikt fra noen bongotrillende somaliere, hvordan skal vi stole på at de klarer å stoppe NOE som helst uhumskheter ved landegrensene?!?

andyq sa...

Anonym:

Myndighetene har allerede forsøkt å avskaffe narkotika i flere tiår med dårligere resultater enn om de hadde latt være. Ta en titt til Nederland og deres politikk som fører til nærmest null overdosedødsfall. Norge derimot har 200-300 hundre overdosedødsfall i året, legalisering fører altså til mer frihet for den enkelte, færre dødsfall og mindre penger i hendene på kriminelle.

Håper ellers at de samtidig fjerner støtten til barnehager o.l. De som velger barnehage burde jo tross alt ikke subsidieres av de som ikke gjør det.

Anonym sa...

Men er ikke khat et illeluktende stoff, eller i alle fall med en karakteristisk lukt, som burde være lettere enn de fleste narkotikum å oppspore for politihunder.. ?

Kanskje myndighetene VIL at somaliske menn skal sitte og tygge khat hele dagene - så har de i alle fall noe å gjøre på, og blir så sløve at de ikke orker hverken å voldta eller rane etc.??

Fordomsfri hilsen,
anonym

Jeppe sa...

Kjære Vampus, de skyter med tørt krutt. Lønnsforskjellen mellom lavtlønnede jobber og støtten man får om man leker babyfarbrikk er ganske liten. Derfor kan mannfolkene holde kvinnene sine hjemme som babyfabrikker.

Somaliere er ikke sååå dumme. De kan faktisk 2+2=4

brgr sa...

Hva er bra med kontantstøtten???

- Den er politikernes avlat for at de ikke klarer å skaffe nok barnehageplasser.

- Den motvirker likestilling mellom kjønnene.

- Den motvirker integrering av innvandrere.

- Den premierer lavtlønnede/trygdede for å få barn istedet for å jobbe.

- Den straffer yrkesaktive som kommer raskt tilbake på jobb. (Bortfall av kontantstøtte, når ungen er i barnehage.)

- Den bidrar til en utvikling av "barneproduksjonen" i samfunnet som likner den vi ser innen landbruket: Færre men større enheter. Dvs pga "stordriftsfordelene" ved å ha mange barn og motta kontantstøtte framfor å ha ett eller to barn i barnehage, vil noen få familier få mange flere barn mens de mange ettbarnsfamiliene heller får det vanskeligere enn om de samme pengene hadde gått til barnehager eller generelt økt barnetrygd.

Mr. Burns sa...

"- Den premierer lavtlønnede/trygdede for å få barn istedet for å jobbe."

Ja for vi har jo så voldsomt høy barnefødselsrate her til lands...

Alvorlig talt; er det et mål i seg selv for enkelte at man skal passe på at industrimagnater og andre storkapitalister alltid har folk nederst på rangstigen i yrkeslivet som de kan ha til å slave for seg? Er det kriminelt å oppdra barn i stedet for å jobbe for en (slags) minstelønn? Er det mistenkelig og/eller umoralsk å være hjemmemor ("homemaker") i stedet for å slite ut fysikken sin ordentlig kraftig i en dårlig betalt drittjobb - slik at man i alle fall er sikker på å bli uføretrygdet før tiden, og dermed videre belaste det trygdesystemet som man da ikke lenger får tid til å bidra å levere flere potensielle bidragsytere til (les: føde barn som også kan bli lønns-/skatteslaver)??

Jeg bare lurer...

brgr sa...

mr. burns sa: " . . . er det et mål i seg selv for enkelte at man skal passe på at industrimagnater og andre storkapitalister alltid har folk nederst på rangstigen i yrkeslivet som de kan ha til å slave for seg? Er det kriminelt å oppdra barn i stedet for å jobbe for en (slags) minstelønn? Er det mistenkelig og/eller umoralsk å være hjemmemor ("homemaker") i stedet for å slite ut fysikken sin ordentlig kraftig i en dårlig betalt drittjobb . . . "

- Nei, det er ikke kriminelt.
Men det er heller ikke ønskelig å legge opp til at flesteparten av barna som fødes i Norge skal vokse opp i nettopp slike familier.

NOEN vil alltid være nederst på rangstigen (unntatt i et sosialistisk Utopia), men det er kanskje ikke så bra at mesteparten av neste generasjon FØDES nederst på rangstigen.

Og dersom ufaglærte/lavtutdannede og arbeidsuføre utfra økonomiske isentiver velger en "karriere" som homemakers i stedet for som lønnsmottagere, er det ganske sannsynelig at disse barna IKKE vokser opp til å bli "lønnsslaver" men sosialklienter og/eller yrkeskriminelle...

Dessverre! :-(

brgr sa...

NB:
Det er trolig en GRUNN til at den galloperende kriminalitetsutviklingen i USA plutselig begynte å avta fra ca 1990
- én tenåringsgenerasjon etter "Roe vs Wade"...

Mr. Burns sa...

Det forekommer meg at brgr kanskje har bladd litt i The Bell Curve .. ?

(Selv foretrekker jeg "belle curves", men det er nå engang bare meg ;-)

AL sa...

Yup! Kids are big business.

brgr sa...

Neida, jeg mener IKKE å insinuere at det er GENETISKE grunner til at noen grupper er på toppen og andre på bunnen av "rangstigen" i Norge. - Bare at de sosiale forholdene mennesker vokser opp under er av stor betydning for hvordan de utvikler og utnytter mulighetene sine.

Og påpekningen av korrelasjonen mellom kriminalitetsutviklingen og abortlovgivningen i USA fant jeg etter å ha bladd litt i Freakonomics av Steven Levitt og Stephen J. Dubner.

Nissen På Loftet sa...

Somaliere greier ingenting. Ikke får de jobb, og ikke greier de å fø familien uten offentlige tilskudd. Å skape fred hjemme i Somalia er HELT umulig, å det er egentlig det meste annet.
men EN ting klarer de:
- å bringe fersk (for det må den være) Khat til enhver avkrok på kloden. Imponerende.

Anonym sa...

Nå trenger man jo ikke være på venstresiden for å skjønne at kontantstøtteordningen er en oppskrift på katastrofe når det gjelder å få integrert innvandrere. Med mindre man liker sosiale ulikheter og konflikter (som jo endel på høyresiden later til å gjøre, det er jo godt å ha noen man kan føle seg bedre enn...) så er det et must å få innvandrerkvinner ut i samfunnet, og barna deres i barnehage så de kan like godt norsk som andre når de når skolealder.