Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 14, 2007

Afrikas Hitler

Bloggaksjon - spre ordet!

Nok er nok! Den tidligere frigjøringshelten Robert Mugabe i Zimbabwe har i årevis undertrykket og fengslet opposisjonen, torturert fanger, manipulert valg, sultet og presset sin egen befolkning og vist fingeren til det internasjonale samfunnet. Et av landene som kunne gått i bresjen for å straffe diktatoren både økonomisk og politisk, Sør Afrika, har i stedet vendt blikket en annen vei.

Siste nytt er at opposisjonslederen Morgan Tsvangirai fra den demokratiske, fagforeningsbaserte opposisjonen, ble arrestert og rundthjult av politiet. Også flere andre opposisjonelle ble regelrett torturert av Mugabes banditter. Siste nytt er at Tsvangirai har fått brudd på hodeskallen etter mishandlingen han var utsatt for i fengsel. Han er nå innlagt på sykehus for intensiv behandling.

En av Afrikas verste despoter (en tittel han må få dele med Sudans al-Bashir) har fått herje lenge nok. Selvfølgelig har vi i nord bare begrenset mulighet til å protestere. Norge har, så vidt jeg vet, allerede kuttet den offisielle bistanden til landet. Men vi som er på nettet kan bruke den lille innflytelsen vi har, enten vi tilhører høyre- eller venstresiden i politikken. Les hva Amnesty skriver om landet her. Les Amnestys rapport om de siste arrestasjonene her.

1. Spre ordet om denne saken videre.
2. Send en protest til landets ambassade i Sverige på epost mbuya@stockholm.mail.telia.com med for eksempel følgende tekst:

To Her Excellency Ms Mary Sibusisiwe MUBI
Ambassador Extra-ordinary and Plenipotentiary,


I am deeply concerned about the latest news from Zimbabwe about the mistreatment of opposition leader Morgan Tsvangirai and other activists. Other leaders, including Tendai Biti, the Secretary General of the Tsvangirai-led MDC; Grace Kwinje, the Party's Deputy Secretary for International Relations; and Nelson Chamisa, spokesperson for the MDC, have according to reports also sustained severe injuries while in police custody.

I call for all detainees who engaged in non-violent protest to be released immediately. I also call for an investigation into the killing of Gift Tandare.

XXXX, Norway


Initiativet til aksjonen er tatt av Unge Høyres leder,Torbjørn Røe Isaksen. Send mail til ambassaden og spre ordet via bloggen din eller mail til venner og kjente. Liberaleren er med. Det er også Liberalist? Javisst! , Tidsskriftet Minerva , Cracked Actor, Kapitalismus, Partypinne , Rambukk , WhistOslo, hablog, Miella Millo og Kulturbloggen. Skriv gjerne inn i kommentarfeltet om du publiserer oppfordringen.

Husk å sende e-post til ambassaden nå da folkens!

36 kommentarer:

Anonym sa...

Beklager, men jeg har brukt flere år på å opparbeide meg et rykte som tolerant. Jeg kan ikke la det gå til spille for fillesaker slik som denne.

Anonym sa...

Hvis du tolererer intoleranse vil jeg ikke regne deg som tolerant.

Salt sa...

Bra aksjon.
Men kanskje er det mer sannsynlig at hr. Mugabe får lede FNs arbeid for menneskerettigheter, enn at han må stå til rette for det han gjør mot Svangirai og landet ellers.

Da jeg bodde i London blev jeg kjent med en fra Harare, Zimbabwe, som kom for å ta et 2-års studium i England. Det er 10 år siden og han bor der fremdeles. Ikke så rart kanskje...?

Anonym sa...

Bra med engasjement på noe annet enn latinamerikanere man ikke liker, men er det nødvendig med denne evige hitlingen?

Vet av erfaring at du, VamPus, er blant de som anvender Godwin's Law for å latterliggjøre debattmotstandere. Da burde du vel kanskje være litt forsiktig med å ikke forbryte deg mot den selv??

Ok, for all del: Mugabe, skikkelig kjeltring, gærning og despot. Men Hitler, det er han ikke.

VamPus sa...

Siste anonymous: Stå frem med navn eller nick, tøffen, så vet vi hvem du er og når jeg har brukt slemme metoder mot deg. Hvis ikke, så regner jeg med at det ikke er sant.

Eirik Løkke sa...

Kapitalismus er med!

johnmagnus sa...

Partypinne er med!

Anonym sa...

Morgan Tsvangirai fra den _fagforeningsbaserte_ opposisjonen? Hva er det VamPus egentlig prøver på her? Finne en ny jobb for Gerd-Liv Valla? Et sted der de er vant til at det går tøft for seg?

Rambukk sa...

Åpenbart og himmelstormende viktig, I'm in!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

anonymus,
Her om Gowin's law fra Wikipedia:
----------------------Beginquote
Godwin's Law (also known as
Godwin's Rule of Nazi Analogies) is a mainstay of Internet culture, an adage formulated by Mike Godwin in 1990. The law states:

As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.[1]

Godwin's Law does not dispute whether any particular reference or comparison to Hitler or the Nazis might be apt. It is precisely because such a comparison or reference may sometimes be appropriate, Godwin has argued,[2] that overuse of the Nazi/Hitler comparison should be avoided, as it robs the valid comparisons of their impact.
---------------------Endquote

Du har tydeligvis misforstått Godwin's lov en smule.
1) Han påsto ikke at sammenlikninger med hitler eller nazistene NØDVENDIGVIS er feil
2) Vanlig referanse til Godwins lov gjelder en allerede startet debatt ( hvor første som referer til H, osv anses å ha tapt).
Som du ser startet Vampus med en RELEVANT sammenlikning med Hitler, og følgelig er ikke Godwin's lov anvandelig.

Cassanders
In Cod we trust

Gretten sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Bra oppfordring, jeg er med.

Anonym sa...

Heiv meg på bølgen... Naivt? Kanskje (endog; sannsynligvis!), men absolutt bedre enn ingenting....

Ghost of Goldwater sa...

Jeg er blitt så gammel og kynisk at jeg ikke lenger gidder være med på ting som har mindre betydning enn en FN-resolusjon... det er liksom det minste, synes jeg... Kanskje en folkeaksjon for re-kolonialisering av Afrika kunne vært noe?

Anonym sa...

Gohst of Goldwater,
Men en e-mailaksjon med -la oss si 20 deltakere, må da definitivt ha mer betydning enn en FN-resolusjon?

Cassanders
(om mulig enda mer kynisk og enda eldre)

halvor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
halvor sa...

hablog er med!

Anonym sa...

Hadde kanskje landet vært et bedre sted å bo, både for svarte og hvite, om det fortsatt hadde hett Rhodesia?
Det er egentlig bemerkelsesverdig hvordan "verdenssamfunnet" så lett aksepterer overgrep fra svarte mot svarte, men skjer den minste urettferdighet mot svarte fra hvite, er man på pletten med fordømmelse.

Anonym sa...

skulle likt å se samme type aksjon mot flere statsledere gitt. inkludert ledere som folk liker, ala Bush, Castro, Putin, etc.

jævler de også. men klager dere? bare delvis.

JK sa...

Godwins lov er en ting. En annen lov er visst at i nett-diskusjoner omkring diktatorer dukker det ganske fort opp en eller flere som krever at alle verdens diktatorer skal kritiseres samtidig, og helst like mye. Se siste anonyme kommentar for eksempel.

JK sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
JK sa...

Og forresten. Denne hitler-sammenligningen: Sjekk barten til Mugabe på et bilde. Den er inspirert av en viss mann.
En av Mugabes tidligere håndlangere tok også tilnavnet Hitler (Hitler Hunzvi). Han er nå død, i likhet med sitt forbilde. Og det var i begge tilfellene en velkommen hendelse.
Mugabe kommer ikke til å invadere Polen og starte en verdenskrig med det første. Bortsett fra det er Hitler-sammenligningen treffende.

Unknown sa...

Egoisten er med

Vidar Andersen sa...

Nå er det Zimbabwe som er hovedmålet for aksjonen, men man kan like godt lage aksjoner mot alle andre mindre gode regimer i verden, ingen problemer det. Sørlige Afrika står meg nært, derfor synes jeg denne aksjonen er bra-Mugabe blir mer og mer reaksjonær og nå bør verden få opp øynene. Jeg deler ikke VamPus og Torbjørn Rød Isaksens politiske farge forøvrig.

Anonym sa...

"Siste anonymous: Stå frem med navn eller nick, tøffen, så vet vi hvem du er og når jeg har brukt slemme metoder mot deg. Hvis ikke, så regner jeg med at det ikke er sant.

14 mars, 2007 15:46 "


Neida, kjære deg, du har aldri brutt Godwin's Law verken mot meg eller noen jeg holder kjær.

Det går an å komme med generelle kommentarer, løsrevet fra personlig egeninteresse, gjør det ikke?

Eller? Er jeg kommet til feil sted?

Vidar Andersen sa...

Har link på min blogg som viser bilder av volden i Zimbabwe

Anonym sa...

Det er noe gærnt med Amnesty-linkene dine, VamPus. For øvrig et bra initiativ.

Anonym sa...

Det er lang vei fra å torturere opposisjonelle, til å bli verdig en titulering som "Hitler".

Men for all del, tøm Hitler-begrepet for mening, om det er det som får dere gjennom natten..

Pleym sa...

Jeg har tatt en ny runde på Liberalist? Javisst! pga reaksjonen fra Mugabe på verdens protester.

Der skriver jeg brev til Støre og ber ham få saken opp i FNs sikkerhetsråd.

Det går også an å skrive direkte til regjeringen og parlamentet i Zimbabwe.

VamPus sa...

Litt interessant at bare fordi det er høyrefolk som står bak aksjonen så bruker folk mer energi på å kritisere oss enn å bidra til kampanjen.

Så modig og motstrøms det er.

Pleym - veldig bra, skal følge opp.

Anonym sa...

Sensitive much?

Hvis det kan være noen trøst for deg, så har jeg akkurat like stor forakt for venstresidefolks nytteløse, selvhøytidelige aksjoner.

Bare så det er sagt. I'm tough, but fair.

Anonym sa...

Glitrende tiltak, mail er sendt! Ikke dårlig at jeg for en gangs skyld er enig med Torbjørn, hahaha.

Anonym sa...

Det er selvfølgelig gjort.

Johan R. Sjöberg sa...

Frimarknadsanarkist, den svenske libertarianen i Oslo, är med!

http://frimarknadsanarki.blogspot.com/2007/03/bloggaktion-mot-mugabe-sprid-ordet.html

tomchrister sa...

Han fortjener å havne i klisteret. Tom-Christers kliser er med og mail avsendt.