Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mars 12, 2007

Ungdomshuset

Politiet på Nørrebro så mildt sagt noe overrasket ut da en smilende VamPus med venner kom bort for å trykke deres hånd og gratulere dem med utmerket arbeid. Vi var der for å plukke souvernirer fra det tidligere Ungdomshuset, men rivearbeiderne hadde gjort en så grundig jobb at det knapt nok var stein store nok til å ta seg bryderiet. Men vi plukket med oss det vi gadd og poserte foran blomstene som var lagt ned til minne om rottereiret som hadde hatt tilsted der. Tommy mente VamPus smilte som en huggorm i sola. Vi koste oss med andre ord. Hadde vi stått der ti minutter til hadde vi blitt grisebanket av de sørgende raddisene som ikke helt skjønte hvorfor vi sto smilende med tommelen opp.

En journalist fra Berlingske Tidende hørte vi var norske og kom bort for å spørre oss hva vi gjorde der. Hun ble litt forbauset over svaret:
VamPus: Vi er her for å se på det glimrende arbeidet dansk politi har gjort for å rydde dette stedet.
Journalist: Hva mener du?
VamPus: At dette er helt forbilledlig. Noe vi burde gjøre med Blitz i Oslo.
Journalist: ....?!?
JO bryter inn: Ja, Ungdomshusets likesinnede i Oslo angrep den danske ambassaden..
VamPus: .. en norsk politimann ble skadet..
JO: ..og dette er utmerket inspirasjon å ta med seg.
Journalist (har lagt bort pennen): Eeeh.. jo, takk for det *går hoderistende bort *

Ikke helt den historien journalisten ville ha tydeligvis. For å komme på trykk måtte man jo støtte Ungdomshuset. For eksempel ved å tenne et gravlys ved siden av en krans, som så tok fyr, og måtte hoppes på før flammene tok overhånd, og settes sotete tilbake på plass. De er jo litt søte da…

64 kommentarer:

Anonym sa...

Vil du gifte deg med meg?

Anonym sa...

Ser ut som du gosser deg skikkelig... ;)

P.S.: Ikke glem Hausmania, de begynner å bli litt vel husvarme synes jeg.

Anonym sa...

Jeg synes du fremviser en suveren forrakt for folk som tenker anderledes enn deg selv. Det er ikke utelukkende greit å rive ned et ungdomshus. Det er ikke greit å rive blitz heller. Hvis dette skulle være legitimt burde København kommune ga bruksrett til ungdommene i 1982, og de har dermed hatt denne i 25 år, noe som burde borge for sedvane. Nå har det seg slik at jeg faktisk er litt enig med deg også. Det er jo et visst innslag av opprørsromantikk i reaksjonen. Middelklasseungdom fra Danmark har etter min mening ikke spesielt gode grunner for å brenne biler og kaste stein på politiet av den grunn (arbeidsløse og innvandrere i Paris' forsteder som nærmest er utdefinert fra det Franske samfunnet har adskillig bedre argumenter). De burde heller vise hvor viktig ungdomshuset er for dem, f.eks. gjennom fredelige markeringer slik det er gjort på rådhusplassen på dagtid. Hvis kommunen nå skulle gå inn og rive Blitzhuset, ville det være eksempel på inkonsekvens og vanstyring fra kommunens side. Når det er sagt har heller ikke Blitz noen rett til å knuse rådhusdører. Det er bare håpløst og fjortis.

Avicena sa...

For min del kan de godt rive Blitzhuset.

Theodor sa...

De er ikke søte!

Anonym sa...

"Jeg synes du fremviser en suveren forrakt for folk som tenker anderledes enn deg selv."

HAHAHAH!!

Velkommen etter!! :-P

Ps. Krisskross: Hvordan vil du beskrive forholdene ved Haussmania? Finnes der noen linker til sider på nettet hvor en kan lese noenlunde nøytrale beskrivelser av det miljøet, deres berettigelse til å holde til der osv... ? På forhånd takk for all hjelp :-)

Anonym sa...

Nei tenk for at grusomt samfunn vi vil få hvis noen skulle finne på å tenke / leve litt annerledes enn UH-normen...Anarki neste !

VamPus sa...

Ja, tenk så jævlig samfunnet ville vært om folk slutta med voldelige demonstrasjoner og hærverk. Helt Unge Høyre, altså.

Peter: Mulig det, men jeg har rett og slett ikke sans for folk som arguementerer med murstein. Mulig du synes det er en berikelse av samfunnet at noen pyrer på biler og tagger ned nærområdet mitt. Kall meg gjerne en prippen konservativ, men jeg synes det er greit å leve uten...

Anonym sa...

Sympatisk gjort, Vampus. Politiet fortjener takk for den viktige jobben de har gjort for å oppretteholde sivilisasjon i kampen mot slaskene.

Anders H sa...

Yeyeh, aa provosere ungdomsopprorere er enkelt nok, men naar skal du publisere navnene paa Aulies voldtektsmenn?? Jeg mener, det er vel vikrigere for yttringsfrihet, kampen mot autoritetene og feminisme enn penisbilder av Conradi?

Anonym sa...

Kjære Vampus,

jeg sa jo at jeg var enig med deg i at reaksjonene ikke står i forhold til hva de var utsatt for. Leste du innlegget mitt? Jeg støtter heller ikke steinkasting og bilbrenning i Paris, men jeg har forståelse for at mennesker i en så ekstrem situasjon tyr til disse metodene for å bli hørt (i Paris!). De Autonome på Ungeren er kjent for for en rimelig rabiat væremåte i demonstrasjoner. Jeg støtter IKKE dette, synes ikke bilpyring er en berikelse for samfunnet. Når det er sagt synes jeg ikke det er noen berikelse for samfunnet med bulldosere som river ungdomshus heller. Jeg må i tillegg le litt av meg selv som ikke innså at din rolle er å vise suveren forrakt for folk som tenker annerledes enn deg selv...

Anonym sa...

Er du ute og fisker, Anders?

William sa...

Hvor mye tok du med deg?
Jeg aner store markedsmuligheter for å selge biter av det huset.
Du har i alle fall en potensiell kjøper her.

Anonym sa...

Til Peter A. Kristoffersen: Fått med deg at huset har vært eid av en kristen menighet i mer enn fem år, og at ungdommene hele denne tiden har okkupert huset mot eiers vilje? Man kan altså ikke påberope seg "sedvane", fordi huset altså var eid av noen andre.

Til Anders: Jeg tror ikke VamPus vil publisere navnene, og det er IKKE snakk om voldtektsmenn - derimot er det utvilsomt snakk om overgrep. Jeg vet navnene fordi jeg har hørt innslaget. Jeg skal ikke skrive navnene her, fordi dette er VamPus sin blogg og jeg hadde ikke publisert navnene om jeg hadde hatt egen blogg heller. Søk litt rundt, og du vil finne ut hvem det er snakk om. (Tips: Prøv å finne den usensurerte lydfilen, ikke stol på det tilfeldige personer i tilfeldige diskusjonstråder sier, jeg har sett flere som har spekulert i feil navn.)

Anonym sa...

Utvilsomt snakk om overgrep HVIS Marianne Aulies versjon stemmer, bør jeg si. (Jeg har ingen grunn til å tvile på henne, men kan selvsagt ikke gå 100% god for at hennes versjon stemmer.)

Anonym sa...

Om denne antropologioppgaven om Hausmania er nøytral kan jeg ikke uttale meg noe særlig om.

Intensjonen til oppstarten av Hausmania var å lage ett sted hvor folk kunne ha atelieèr og musikklokaer osv.

Så kom Sjur Cappelen og de jævla idèene om at han og hans lakeiers politikk skulle råde.

Meningen var at Hausmania skulle være "apolitisk" og ikke ett reir for Sjur Cappelen og hans greier.

På den annen side så er det mange i Hausmania som driter i politikk og bruker sine atelieèr og øvingslokaler til det intensjonen var; å lage kunst.
Men jeg antyder at Hausmania ikke er så politisk i det store og hele som en kan få inntrykk av, det er alltid en kjerne av folk som skaper illusjonen om at alle er enige og tilhører ett felles miljø.

Anonym sa...

Morten Abel og Marius Holst avkrefter alle ryktene om at de skal være homofile.

VamPus sa...

Peter: "eg må i tillegg le litt av meg selv som ikke innså at din rolle er å vise suveren forrakt for folk som tenker annerledes enn deg selv..."

Hvis det er tilfelle kan man jo spørre hvorfor jeg tar meg bryderiet med å ha et kommentarfelt. Forøvrig diskuterer jeg stort gemyttelig dagliv med folk som tenker annerledes enn meg selv, alt annet ville vært kjedelig. Men så kaster de da heller ikke murstein på meg.

Kommer ikke til å legge ut navn på noen påståtte voldtektsmenn. Vi har ytringsfrihet, ikke ytringsplikt. Og med det tror jeg faktisk jeg stenger kommentarfeltet for natten slik at ingen andre gjør det heller.

Natti natt..

Anonym sa...

anonymous:
Anders fisker selvsagt. Han er aldri her uten at det er 1) fisking etter oppmerksomet eller 2) bloggpromotering.

Anonym sa...

Ikke heng deg opp i det Vampus. Jeg har ikke lest bloggen din med jevne mellomrom. Kan du heller kommentere Franske forsteder vs København og min påstand om at Blitzmiljøet har like mye rett til å få kommunal støtte som FpU, Unge Høyre og den lokale ungdomsklubben? Å Bulldose blitz er bare en tåpelig våt drøm for små blå som er for ensretting og kommersiell markedskultur. "Det finns inget at gjøra i den här trista fororten, det finns ingenting här for oss, nej ursäkta mej lite grann vi kan jo knarka supa og slåss" (Ebba Grön)

Anonym sa...

Hvis dere bare søker på youtube.com og blir ferdig med det, kan vi atter bruke kommentarfeltet til andre diskusjoner enn Marianne Aulie.

johnmagnus sa...

Som alle liberalerar, er eigentleg Vampus ei lita intolerant borgarleg flyfille som hyklar at ho elskar fridom, men eigentleg ynskjer ho døddstraff for alle som har gjort nokon dumt, særskilt dei som har krenka den heilage eigedomsretten.
Kva meinar du forresten om munnkurva USA har lagt på forskarane sine angåande isbjørn og smelting av polis, eller måten dei motarbeidar ein CD med voggesongar på?
Verda friaste land?

VamPus sa...

Partypinne har ikke en gang fått med seg at USAs "sensur" av CDen med vuggesanger var et PR-stunt fra plateselskapet.. i full tråd med alt annet USA-hat. Ei heller fått med seg at jeg er prinsippielt mot dødsstraff. Ta med deg fordommene dine et annet sted du, lille venn..

Anonym sa...

USA har ikke lagt munnkurv på forskerne. Saken dreide seg derimot at naturdepartementet (eller hvadetnåheter) ville avklare offisielle uttalelser fra sine representanter når de var i utlandet.

Tvilsomt? Det er neppe noe særlig annerledes enn hvordan Jens må holde sine statsråder i ørene så man unngår at de går ut og sier ting som ikke er regjeringens politikk. Løfter om voldsomme utslippskutt eller Israelboikott er jo to eksempler på norske representanter som har tråkket i salaten....

Mathias sa...

Man snakker så mye om "USA-hatet", men man snakker aldri om hvorfor høyresiden "elsker Amercia". Hva er det som gjør et land som ligger på andre siden av Atlanterhavet mer fascinerende enn Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Storbritannia, Luxenburg, Lichtenstein, San Marino osv. til sammen? Jeg bare lurer.

Anonym sa...

Mitt paradis er også i Vest,men det er syd for Rio-Grande.
De svovelluktende Gringoene i nord har jeg ingen sans for.

VamPus sa...

MAthias: Tja, vet ikke - kan hende at i motsetning til Portugal og Spania så har ikke USA vært et fascistisk diktatur fra krigen til nyere tid - men hvis du har et godt argument for hva rikmannsriket Lichtenstein og lilleputtstaten San Marino har gjort for verden i det siste, så er jeg villig til å lytte.

Og dessuten så har vel Storbritannia vært elsket av høyresiden lenge før krigen (velg hvilken)..

Anonym sa...

Har denne diskusjonen noe med ungdomshuset å gjøre?

Jeg vet at menigheten fikk tilslag på kjøp da kommunen solgte til høystbydende. Verken Ungdomshuset eller kommunen har vært etterrettelige.

Men man river ikke ungdomshus, hvis de ikke har et nytt tilbud!

Fascinasjonen med USA? Les Seymour Martin Lipset: The First New Nation. USA er det første demokratiet, og det første landet med en grunnlov. Det er symbolet for nye muligheter og rettferdighet par excellence. :-) Selv om GBH og hans like gjør sitt beste for å trampe USAs unike arv ned i søla.

Anonym sa...

GWB... var det ja...

Anonym sa...

Thus the discoverer of America begins his diary of his first voyage by firmly placing the venture in the context of the conquest of Muslim Granada by his patrons, Ferdinand and Isabella. Modern historians, too, have recognised the connection between the whole New World enterprise and the Spanish Middle Ages. Thus J.H. Elliott sees the development of the Spanish empire overseas as a natural culmination of a dynamic and expansionist period in Castilian history which had begun long before.

johnmagnus sa...

Eg veit vel godt at du er mot dødsstraff, men eg nytta ei overdriving som burde vere eit velkjent verkemiddel.
Når det gjeld voggesongane, det var litt flaut... her må eg vel leggje meg flat.
Munnkurver?`Vel, sjå berre her:
http://www.nytimes.com/2006/01/29/science/earth/29climate.html?ex=1296190800&en=28e236da0977ee7f&ei=5088

Anders H sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Dette er en hilsen fra Danmark til VamPus Blog og hennes besøg ved "Ung"doms huset, tak for støtten herfra, det er godt der er nogle i Norge som kan se at vi snakker om volds psypater der er opdraget i lighedens navn / jeg har ret til at få hvad jeg vil, ellers så får jeg mine foældre til at bakke mig op, jeg kan høre vrælet den liten pode.

Unknown sa...

Men, VamPus... Guriland, så kjekk han politimannen var, da? Er du sikker på at du fikk rost ham...ehm...nok?

Jeg tror nå det var mest på grunn av de politimenna du dro. (På seg selv kjenner man jo andre.)

:-)

VamPus sa...

Børge: Menn i uniform, vettu.. og det var MANGE av dem også.. *sikle* Danske menn er egentlig ganske pene, når jeg får tenkt meg om. Hadde ikke tid til å ..eh.. rose de videre :-D

Anonym sa...

VamPus skrek:

"så har ikke USA vært et fascistisk diktatur fra krigen til nyere tid"

What? Did you forget about me?? I feel so insulted and belittled...

Mathias sa...

Vel. San Marino må vel være mer forbildelig enn USA, da San Marino faktisk er verdens eldste republikk grunnlagt i 301 e. Kr. Spania burde i det minste vær like forbildelig da den norske grunnlove bygger på den Spanske grunnloven av 1808 fra Cadiz, noe svært få nordmenn er klar over. Lichtenstein var da bare noe jeg kom på i farten. Tyskland burde være like forbildelig pga. det kulturelle felleskap og Frankrike hvor den franske grunloven av 1790 ettter annet har inspirert den norske grunnloven. Men poenget mitt er jo at Eurpa er mye nærmere enn USA, derfor burde vi har mer sympati Europa enn USA. Det er jo det som er problemet i forhold til at Norge har sagt nei til EU 2 ganger, og vil mest sannsynlig gjøre det for tredje gang dersom det kommer en folkeavstemning de neste par årene.

Anonym sa...

Så politiske preferanser bør avgjøres av styresett i ditt geografisk nærmeste land?

Dette tror jeg faktisk er DET dummeste jeg har lest her. Og ja, det skal mye til.

Anonym sa...

Tro kan flytte bjerge Mathias,stå på. Hva ville være mere naturlig enn å reislamisere Conquistadorenes rike.

Anonym sa...

1) Ungeren i danmark kan vel strengt tatt ikke kalles noe "ungdomshus" - det var jo for spesiellt intresserte. Du må heller se på det som et raddishus, eller noe slikt. Fellesnevneren for huset er _ikke_ at samtlige er ungdomer. For alle andre ungdomer går ikke der, de som går der blir trukket til huset pga noe annet enn at de er ungdommer.

2) Jeg er enig i at ungeren skulle bli revet, da denne var eid av noen andre enn de som brukte det, og eieren bestemmer.

3) Kjøbenhavn kommune burde heller ha skaffet til veie et billig "ungdomshus", som raddisene kunne overta, for en grei, billig pris.

4) Folk som argumenterer med murstein har jeg ingenting for, og håper egentlig at disse danske raddisene ikke får noe nytt hus av kommunen, de burde isåfall kjøpe det til full markedspris.

Samme med blitz i Oslo, greit nok at de er der de er nå, MEN, blir det noe tull bør dem kastes på huet ut.

Mathias sa...

Greit nok å påstå at mitt resonnement var noe ugjennomtenkt, men poenget er at høyresiden aldri har kommet med noen legitim grunn til at dere "ælsker america". Dere sier at det er pga. styresett, ideen om frihet, demokrati osv. Men styresettet i USA kan ikke akkurat sammenlignes med Norge. USAs demokrati bygger på en-mannskretser, landet har president, er inndelt i delstater osv. Så i styresett kan man ikke si at Norge har hentet inspirasjon fra USA. Når det gjelder ideen om frihet har de f.eks. 21 års grense for å drikke alkohol og de har ikke mindre lover enn Norge, faktisk flere som utgjør adskillige hyllemeter med bøker.
Og språket er ikke lettere eller vanskeligere enn fransk, nederlansk eller spansk. Og amerikanere selv sier ofte at nordmenn er mer "amerikanske" enn dem selv. Så hva er en legitim grunn til å "ælske America" mer enn "l'Europe". Når det gjelder Storbritannia er det meget merkelig at høyresiden har stor sans for dette landet. Det kan ihverfall ikke ha vært på grunn av styresettet, for hadde vi hatt et likt system i Norge, ville AP sitte ALENE med regjeringsmakten fra 1945 og fram til i dag, uten avbrudd. I Storbritannia er det nok med 39 % av stemmene for å kunne regjere, men man får langt over 50 % av MPene, ca. 60-70 % av dem. Så hvorfor liker høyresiden UK og USA så godt? Gi meg en legitim grunn???

Anonym sa...

Det er smart å ha litt rygdekning når bøllene vil terrorisere oss i lekeparken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_(international)

Noen ganger er det dumt å stille seg slik at bøllene fristet til å prøve seg.
Selv reettroende venstreekstremister kan ikke dirigere alle aktører i verden ved hjelp av en harmdirrende moraliserende pekefinger.

Anonym sa...

Ungdomshuset la inn bud på 10 millioner kroner. Så de har forsøkt å forholde seg til det frihetsskapende hjertebankende herlige frie marked, men investeringsselskapet til Faderhuset godtok ikke. Nå er det faktisk sånn at kommunene ikke utelukkende består av høyremedlemmer som vil "send in the dozers". Derfor søker man også å komme ulike samfunnsgrupper i møte. Steinkasting og bilbrenning er ingen løsning. Ellers ser jeg at du ikke forholder deg til argumentasjon, Vampus. Ellers interessant å lese om Aulie, USA og kjekke politimenn. ;-)

VamPus sa...

peter: hvilken argumentasjon? Og forøvrig, "det frie marked" er ikke tvunget til å selge til høystbydende eller andre interesserte kjøpere. Derav ordet "frie".

Mathias sa...

Javel då! Dokkar bare ællskar America so much! Oh my god!

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ-Mathias-Du ællskar det motsatte av USA so much!

Oh my Allah!

Anonym sa...

Mathias du har noen huller i din hjerne.

Magt og ret, det er modsætninger?

»Bestemt. Filosofisk, historisk og på alle måder. Modsætningen er både klassisk og jordnær på samme tid. Vi kender vel f.eks. alle sammen følelsen af at have ret, men ikke at have magt til at gennemtrumfe den. Når jeg sætter magten først i titlen er det helt bevidst. Andre ville gøre det omvendt. Der er sket det, at vi i dag fokuserer udelukkende på retten. Vi lukker øjnene for magten, vil ikke vide af den, og det er farligt. Så bliver vi snydt til sidst. Så overgiver vi os til moralismen.«

Nærmere bestemt hvordan?

»Moralismen er vor tids dårskab. Vi skal altid være gode. Selv når vi går i krig, skal vi være gode, og offentlighedens fokus er udelukkende rettet mod dette, om vi er gode nok, når vi er i Irak eller Afghanistan, og har der muligvis været episoder, hvor nogle ikke er blevet behandlet godt og så videre. Moralismen forholder sig kun til, hvordan tingene burde være, og den er blind for de konkrete politiske realiteter, som et menneske og et land står over for hver dag.«

Moralen afpolitiserer magten

Men at forholde sig til en etik er vel ikke nødvendigvis moralistisk? At der er noget, der er rigtigt forkert, at der er et bør.

»Klart. Det indeholdes også i titlen. Der er også en ret, den er også nødvendig, og jeg er ikke kyniker. Eller nihilist. Moral skal der til, men moral bliver til moralisme, når den er enerådende, når det kun er moralen, der skal dømme. Om krig, grænsekontrol, indvandring. Det er ikke tilfældigt, at grænserne er så åbne i Sverige, der er moralismens hjemland helt ud i det ekstreme. Her nægter man at sætte en politisk grænse for godheden. Moralen afpolitiserer magten, også herhjemme. Politiet måtte ikke rigtigt fjerne de unge fra Ungdomshuset, vi skulle have en såkaldt politisk løsning. Dialog, åbenhed, tolerance, hvad ved jeg. Magten skal hele tiden forklare sig.«

Mathias sa...

Siste anononym har ikke sans for humor, vedkommende må vel være enten Frper eller RVer?? For de har det felles at de ikke har sans for humor. Ha, ha, ha!

Anonym sa...

Anonymous, det sidste du skriver er i min optik også rigtigt.
Men det ville have været det rigtige at at skrive at du har fra Mikael Jelving`s udtagelser i andledning af hans bog Magt og Ret.

AnnaLyttiger sa...

Hej Vampus!

Du har hermed fået et fast link på min blog! Godt gået!

Varm hilsen fra Danmark!

Anonym sa...

Vampus:

A: utfordret deg på din riv Blitz holdning.
B: Forsøkte å utdype mitt standpunkt da du tilla meg meninger (om bilpyring) som jeg ikke innehar
C: Forsøkte å komme med et eksempel på at steinkasting kan forstås også. Lurte på hva du mente om det.

:-)

God aften.

Anonym sa...

Med litt velvilje ser jeg at du har svart, og heller ikke forstår at folk brenner biler i Paris. Det er mottatt. Takk.

Anonym sa...

"Siste anononym har ikke sans for humor, vedkommende må vel være enten Frper eller RVer?? For de har det felles at de ikke har sans for humor. Ha, ha, ha!"

Så du synes ikke Knut Nærum er spesielt morsom? Håper du har det fint i din lille, sneversynte verden...

Mathias sa...

Det er jo faktum! Ingen blir vel så sure og forbannet som Frpere og RVere, vi andre tar det litt med ro.

Anonym sa...

Ja Mathias, DU får virkelig sagt ting, altså...

Jeez, er jo blitt blogsfærens egen quirky maskot du. Eller bloggbygdeoriginalen.

Mathias sa...

Ikke er jeg fra noen bygd hvis det var det du lurte på. Men er du uenig,eller?

Anonym sa...

Q.E.D. Quod Erad Demonstrandum.

Du tar jo aldri poenger.

"Bloggbygden", hvordan får du ikke det til å bli et annet navn på "bloggsfæren"? Det har da ingenting med hvor DU kommer fra å gjøre.

Så du er bloggsfærens maskot. Nytter jo ikke å prøve seg med kreative ordspill overfor deg, visst..

Du er i Ap, er du ikke? Fordi du er som du er, skal vi da si at alle i Ap er fantasiløse, ukreative, gråe sosialdemokrater?

Om jeg er enig i at det er mest brusehoder i RV og FrP? Jeg synes det er et uinteressant tema og en tåpelig problemstilling.

Kollektivistisk tenkning, kalles det. Å gre alle under én kam.

Anonym sa...

I debatten "Forhåndsknurr" skrev du:

"Mathias said...
Dersom man leser profilen din står det at du er 34 år, men nå sier du at du er 29 år. Hva er riktig?

08 mars, 2007 22:08 "

Atlså, du TAR bare ikke poenger. Another case in point..

Anonym sa...

Navn: MATHIAS REITHER
Født: 1965
Postadresse: 5172 LODDEFJORD

Mathias sa...

Hva er poenget med dette?
Du lider tydelig av tall dysleksi, da postnummeret ikke er 5172 men 5173.

Anonym sa...

Du blir anklaget for å ikke ta poenger, Mathias, og så følger du opp med å be om forklaringen på et poeng... ?

The irony is overwhelming ;-)

Mathias sa...

Ironi er ikke bare det som høyresiden syntes er ironi. Er det noe ironi med å oppgi min alder? Neppe. Mer mislykket ironi skal man lete lenge etter. Jeg tror nok den eller eller andre føler jeg er litt sarkastisk fordi "dokkar bare ellskar America!! Dette kommer jeg til å forsette med inntil noen gir meg en legitim grunn til å "elske America!.

Anonym sa...

Intellectuals are facing a historic choice over Iraq, the struggle against terrorism and on Anti-Americanism

Intellectuals every where must realise that there is a battle going on between light and darkness. A decisive battle between liberty, love, peace and democracy on one side, and hatred, terror and despotism on the other. This is a critical time for the intellectual to choose sides. And since Egypt has always played a cultural and political historic role throughout the Orient, Arab intellectuals must also chose sides. If Brotherhood Salafis have their way, a Taliban style dark regime would rule Egypt and a new 21 century Holocaust could destroy not just Egyptian intellectuals and democrats, but the Arab ones too.