Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 16, 2009

Godt av FrP-kur

Utover det at FrP ikke er et liberalistisk parti, uansett hvor mye de hevder det selv, så har jo Frank Aarebrot når han sammenligner støtten til Finnmark med u-hjelp:

- En liberalistisk hestekur ville nok gjort vondt for Finnmark i begynnelsen, men ville kunne bli bra på sikt, repliserer professor i sammenlignende politikk Frank Aarebrot til Finnmark Dagblad.

Han forklarer sitt ståsted med at Nord-Norge per i dag er fullstendig avhengig av en sterk offentlig sektor, men det kan argumenteres at fylket hadde profitert på at det sto finnmarkingene fritt å utnytte egne ressurser.

- Hvis staten ikke hadde blandet seg inn i ting som gruvedrift og naturreservater kunne det blitt etablert mye bedre infrastruktur og næringsliv i nord. Staten ligger veldig ofte til hinder for naturlig næringsutvikling i nordområdene, sier Aarebrot og betegner nordpolitikken som en overstyring fra søringenes-side.


U-hjelp, enten den går til et norsk fylke eller et afrikansk land, kan altså være vel så mye til hinder for utvikling, som pådriver. Intet nytt her altså.

5 kommentarer:

brannfjell sa...

Hvorfor er det u-hjelp når Finnmark blir økonomisk kompensert og har en stor statlig sektor, mens det å ha majoriteten av alle statlige arbeidsplasser i Oslo/Østlandet kun blir sett på som naturlig.

Jeg støtter Victor Normans grep med utflytting av statlige institusjoner.

s sa...

Kompensert for hva da, mørketiden?

Pleym sa...

Aarebrot har nå sagt det samme som Fridtjof Frank Gundersen gjorde for 30 år siden, da han omtalte Nord-Norge som landsdelen på krykker.

Håvar sa...

Med sine ca 25% har Oslo landets laveste andel av offentlig sysselsatte i forhold til befolkningstallet. Finnmark har ca 45% (kilde SSB). Hvem er det som bør kreve kompensasjon?

Anonym sa...

Håvar:
Du villetter når du tar med kommunen. Oslo har klart flest statlig ansatte: Link