Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 11, 2011

Bibelsk omfang

Minst tolv skal være døde etter store eksplosjoner på en militærbase i sørlige Kypros, skriver VG.

- Vi kan ikke fastslå omfanget av skadene, men det er en katastrofe av bibelsk omfang, sa myndighetenes talsmann Kostas Gavriellides til Reuters om mandagens eksplosjon.

Samtidig opplyser russiske myndigheter at det befinner seg fortsatt 110 omkomne, hvorav 30 barn, om bord i vraket av det russiske turistskipet som sank i elven Volga søndag. Antallet omkomne etter togavsporingen i Nord-India søndag er oppe i 69. Kirkens nødhjelp regner med at 3,5 million somaliere, og 10 millioner på hele Afrikas horn, er rammet av en omfattende sultkatastrofe.

Og da har vi ikke en gang begynt på den oppdaterte årlige listen fra Leger uten Grenser verdens ti glemte kriser.

På en annen side setter vel ikke Bibelen ting i perspektiv, så tolv døde på Kypros kan godt være av "bibelsk omfang" for allt jeg vet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bibelske proporsjoner: 12 døde, ....tolv disipler......:-)

Din kjennskap til grunnleggende "theomathics" leaves a lot to be desired" :-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Theomatics

Men på den mer seriøse siden. Bibelske proporsjoner alluderer nok egentlig litt mer til JHWH's hang til voldsomme oppgjør med mennesken "sine", oppgjør av av typen syndefloden og apokalypsen. Altså når de har vist seg litt for lite ivrig i tjenesten med haleluja-rop,sabbat-styr, steinet for få utro hustruer og uregjerlige døtre, slått i hjel for få hettitter, amonitter, kanaanitter og andre avgudsdyrkere osv osv.

Bibelske proporsjoner er altså SKIKKELIG schwung på myrediene.
Hvis du vil ha en litt mindre blomstrende beskrivelse kan du f.eks sjekke Rummel: http://www.hawaii.edu/powerkills/welcome.html
Jeg skulle tro "Democide" er en dekkende betegnelse.

Cassanders
In Cod we trust

VamPus sa...

Ah - så Gud snakker til oss i kode via antall mennesker han dreper? Det har jeg aldri tenkt på. Clever!