Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 22, 2005

30 kriminelle?

Det går i dag en rettssak mot tre ungdom som utøvde vold mot en funksjonshemmet mann, som i dag er så skadet at han ikke kan vitne eller klare seg på egen hånd. Ok. Så disse tre synes det er morsomt å slå på funksjonshemmede. Bur dem inne. Greit. MEN. Her er en setning i reportasjen VamPus stusser litt på: "Gjerningsmenenne sparket og slo ham gjentatte ganger i hodet uten at noen av de 30 andre om bord på bussen grep inn." 30 andre? Javel? Deretter; "Kjetil Rusvik gikk av bussen igjen etter overfallet uten at noen hadde reagert. Ikke lenge etter falt han i koma." Tre drittunger som sikkert er urettferdig behandla av samfunnet og kommer fra alkoholiserte hjem og derfor får 6 måneders fengsel og en rapp over lanken - men hva med disse 30 andre? Anyone?

6 kommentarer:

vektern sa...

Ikke overraskende det vel? Den pinglete, kvasihippe, vegetariske, militærnektende, pasifistiske, feige dagblad/NRK P3-"radikale" livsholdningen er jo det gjeldende idealet hos folk for tiden. Det blir ikke helter av slikt. Ikke rart islamister omtaler nordmenn som feige horer. Fuck'em!
(Jeg er egentlig i bra humør i dag, men dette bare måtte ut!:-)

VamPus sa...

Ikke et stygt ord om vegetarianere, takk...

seilern sa...

VamPus, vektern tenkte sikkert ikke på de vegetarianerne som også spiser fisk... ;-)

Megameow sa...

På amerikansk kalles dette for "Kitty Genovese syndromet". Der så folk i vinduer og verandaer i en blokk at Kitty Genovese ble stygt myrdet inne i sin egen leilighet,ingen av tilskuerne tok affffære. Mer om dette kan sees her: http://www.crimelibrary.com/serial_killers/predators/kitty_genovese/6.html?sect=2

delirium sa...

Vektern kan ha seg frabedt å kalle vegetarianere for feige. Som en gruppe har de i alle fall tatt et bevisst valg ifht å spise kjøtt i stedet for å bevisstløs stikke hånda i disken på Rimi og innbille seg at kotelettene kommer fra Gilde ettersom det er altfor ubehagelig å få påpekt at de kommer fra rumpa til grisen... *phust*

Kjetil sa...

Dørum er bekymret for rettsstaten: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/25/441324.html

det er jeg også, men ikke av samme grunn.