Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, august 16, 2005

Ondsinnede troll og skrukkeskinn

Håkon Lie sutre for en stund siden over at hjemmehjelpen bruker tidsskjema, "samfunnet" burde ha betalt for at hjemmehjelpen skal drikke kaffe og spise kake med skrukkeskinnet. Dersom de eldre kunne la være å betale med småmynter i køen på Rimi, skjelle ut små barn i gata og sutre på alle borettslagsmøter så er det jo en teoretisk mulighet for at noen hadde tatt seg bryderiet med å være snille med dem. Åpenbart må de ha utviklet en så bedriten personlighet over årene at familien ikke gidder å besøke dem og venner ikke lenger vil hjelpe dem. Og da er det VamPus - VAMPUS - som skal betale for at vaskehjelpen deres skal sitte og slarve over en kaffekopp. Hrmph!

VamPus mener eldre mennesker er ondsinnede troll som bare eksisterer for å plage oss som har en fremtid. På tross av at de har hatt et helt liv til å skaffe seg familie, venner og kanskje noen oppsparte midler - så er nemlig "de gamle " en svak gruppe i seg selv. Derfør har VamPus begynt å glede seg til å bli gammel og øver nå på en kaklende latter som tilbehør til en veske med murstein og ortopediske sko..vent litt...ortopediske sko? VamPus må bare ut og trekke frisk luft *krafse*

Sånn. Tilbake. Altså. Det er heller ingen grunn til å tro at VamPus kommer til å bli mildere stemt mot de oppvoksende generasjoner med årene. Barn er og blir høylytte snørrmaskiner. Derfor skal VamPus bli politisk aktiv når hun blir eldre. Som eldrepolitisk talskvinne skal hun delta på debattprogrammer og være forarget hver gang noen foreslår å kutte i trygden hennes eller ta vekk goder som hun strengt tatt burde sørge for selv. Hun vil også kreve at hun - på skattebetalernes regning - får besøk av noen som kan holde henne med selskap - helst Orlando Blooms barnebarn i bar overkropp, som f.eks. kan hjelpe henne med å ..tja, bade? Også skal hun mase om at hun var med å "bygget landet" og at det er skammelig at "et så rikt land som Norge ikke tar bedre vare på verdens rikeste eldre".

Håkon Lie har fått som fortjent. Han har bygget opp sosialdemokratiet. Nå kan ha få leve og - forhåpentligvis snart - dø med det.

6 kommentarer:

Øyvind sa...

Når det Lie er mest kjent for er å fresende true motstandere med at "Jeg skal knekke deg som en lus" så blir det kanskje litt trått med praten over kaffen. Ikke veldig rart om det ikke står kø ved døren der i huset.

kristin sa...

Du ville tydeligvis vært en av de mer samarbeidsvillige gamle i hjemmehjelpssystemet - de fleste gamle fruene sier fra seg ukens bad om det mot formodning skulle være et hankjønn som er satt på denne oppgaven; Orlando Bloom eller ikke.

Legen sa...

Selv har jeg tenkt å plassere meg på et "gamlings-kollektiv" (etter modell fra VamPus mange år tilbake), hvor gode venner har gått sammen om å lage et himmelrike: Fri tilgang på valium, portvin og sentralstimulerende midler. Viagra til mannfolkene. Unge, muskuløse mennesker ansettes som assistenter.

Iransk blogg sa...

Din overrakende aversjon for sosialdemokratiet, tyder på at du ikke er helt orientert. Mange goder hadde vi ikke hatt i Norge, dersom det ikke vært for AP. Vi hadde f.eks. ikke hatt noen folketrygd, arbeidsledighetstrygd, for å bare nevne noen. Høyre gikk i sin tid, klart i mot etableringen av folketrygden.

Yosh sa...

Vel Mathias, du er vel klar over at 3 av de 4 hovedtrygdene her i landet ble innført av borgerlige partier? :-)

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. Free fax sheet ideas Class education online teacher http://www.beckettfootballcardmonthly.info/Filling-ink-cartridges.html incorporate llc Business management training classes in central florida