Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 29, 2005

Do you really believe in this bullshit?

Flere har i det siste tatt til orde for at frontene i norsk politisk debatt må bli synligere, at partiene er for like og at vi trenger mer idèdebatt. VamPus er drittlei disse menneskene og ber dem herved offisielt dra til helvete. Hvorfor? Ikke fordi hun er uenig. VamPus er kanskje en av de svært få i Norge som med hånden på hjertet kan si at hun ikke er sosialdemokrat og at hun virkelig ønsker en ideologisering av debatten. VamPus har ingen tro på at politiske kadre er mer kompetente til å styre livet til andre mennesker. VamPus havnet i en politisk diskusjon med en engelskmann i et bryllup i helgen, og han holdt på å tilte når han hørte hvordan vi styrte landet. "Do you really believe in this bullshit?" var spørsmålet han stilte.

VamPus tror ikke på sosialdemokratisk bullshit. Problemet så langt er ikke at noen er ute og krever mer visjoner eller en mer ideologisert debatt - men at mange av de som "krever" dette er jo nettopp de som burde vært premissgivere for en slik debatt. Det var Torbjørn Røe Isaksen som startet denne debatten med sitt essay "Svakhetens moral" i Morrabla. De såkalte tankesmiene Civita og LibLab har det siste året skrevet kronikker om hvorfor det er så viktig at LibLab og Civita eksisterer. Så fint. Kom igjen: MEN NOE DA! Provoser, legg frem nye løsninger, ta opp idèdebatten! Hvis ikke - hold for pokker kjeft.

Knurr... Hm. Lurer på hvorfor VamPus ble i så dårlig humør plutselig? Å, jo. Jobben hennes suger. Big time. Akkurat nå. Akkurat i dag.

9 kommentarer:

seilern sa...

Eller kanskje den negative sinnsstemningen skyldes PMS? Selv om VamPus med kraft har hevdet at hun aldri lider av akkurat det...

Forøvrig minner jeg om avtalen fra fredag kveld, der VamPus og Tott skulle avholde en liten drikkekonkurranse om noen uker. Spennende!

EarlGrey sa...

To bemerkninger til dette:

1. Ga VamPus denne engelskmannen alle data han trengte på en fullstendig fordomsfri og objektiv måte?

2. En engelskmann er muligens ikke den rette til å karakterisere andre nasjoners styresett som "bullshit"..

Til slutt: Dårlig humør? De aller fleste jobber suger på et eller annet tidspunkt. Høstsalg på sko snart kanskje? Bedre nå..

JF Olsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
JF Olsen sa...

VamPus skriver bra,
morsomt å lese dette her.

Earlgrey:
Jeg vil påstå at England har et styresett som overgår det norske med mange etasjer. Skal ikke ta opp politikk, men det er veldig veldig mange fordeler med å ha enmannskretser, det gir stabilitet og styringsmulighet. Mangelen på en skreven Grunnlov er også en fordel da det kan gi rom for raske endringer.

VamPus sa...

Selvsagt gir ikke VamPus alle data på en fullstendig fordomsfri og objektiv måte. Da hadde jo ikke VamPus vært VamPus ;-))

Men VamPus fortalte at i Norge var det gjengs oppfatning at dersom det ikke var offentlige helsetjenester eller pensjonsordninger så ville vi alle snart dø - i hvertfall de fattige. Og at Høyre - som er til venstre for New Labour - er sett på som slemme kapitalister. Og at private skoler ikke hadde lov å tjene penger. Og at vi hadde makspris på barnehageplasser. Og at 1 million nordmenn har sin hovedinntekt fra trygder. Etc etc. Det var da han sa: Do you really believe in this bullshit? VamPus svarte nei.

I og med at England, med noen justeringer, er det lengstlevende demokratiet i verden, så vil jeg påstå at de kanskje er de eneste som kan kritisere andres styresett - men nå var det ikke valgordningene - men politikken - vi diskuterte.

SKOSALG? OK! Tror VamPus skal til "legen" eller "tannlegen" i dag..

EarlGrey sa...

Takk for presisering av hva "bullshit'en" gikk ut på!

Enig i at det er forskjell på prinsipiell styringsform og praktisk politikk. Norge er spesielt på mange måter, både på godt og vondt. Et resultat av historikk og veivalg. (De fleste land har vel sine egne særegenheter..som Englands overklasse og underklasse feks, selv om "House of Lords" vel etterhvert har blitt en anakronisme)

Og enig med herr Olsen; VamPus skriver veldig bra, selv om man kan være saklig uenig enkelte ganger.. God tur til "tannlegen" ;o)

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Fitness exercisses cpu amd .athlon xp-2800+ 2083ghz 333mhz barton 500 fico bondage sex new homes

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Siemens upright freezers International internet upper level domain names convertible 64 impala Vent aire heating systems and parts 40 pink 3-shelf bookcase internet bextra side effects Ethical hiking Bosch retro refrigerator Beach home refinance Ellen lange skin care ice making machine power consumption

Anonym sa...

What a great site http://www.bextra66.info business card cases Order very cheap phendimetrazine on line Chrome custom vehicle license plate frames business insurance Cause hair loss pubic Daewoo flat screen tv Mexico beach florida fishing celexa Mysql+web+hosting http://www.answering-services-1.info Ada.org oral health topics tooth whitening treatments Warren county new york divorce Microfiber contemporary sofa Perfume factory in aix avignon chevrolet open bra Symptom vicodin pregnancy California home mortgage lenders Liposuction rochester ny