Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 19, 2005

Senterpartiet, sier du?

Som kjent er VamPus skeptisk til alt utenfor Ring 2, men det betyr ikke at hun ikke bryr seg med hvordan det står til der ute i distrikts-Norge. Litt på samme måten som når man gir penger til TV-aksjonen fordi "det er så synd på dem". Med "dem" mener man alle som bor utenfor Norge og håper at de holder seg akkurat der. Litt sånn har VamPus det med de i distriktene også. For selv om VamPus er prinsipiell motstander av subsidier, så ser hun helt klart en verdi av å betale litt for å holde bønder og fiskere borte fra Grünerløkka. Hun ser helst ikke at Fru Hagen eller Parkteateret blir underavdelinger av Rorbua, med pianobar og mannsjåvinistiske standup med stram eim av fisk og rullings. Sånn sett kan hun kanskje overtales til å betale skatten sin med glede.

MEN; ta Vardø for eksempel. En "by" på 2400 innbyggere, som har over 20% arbeidsledighet - som i følge ordfører Rolf Einar Mortensen (Ap) er statens skyld - og måtte ha nødhjelp til jul. Hva tenker de under valgkampen? Fint å bo her i distriktene, lite trafikk og ingen pollenallergi. Litt plagsomt i myggsesongen, kanskje? Har de det bra? Er det noe vi kan gjøre for dem? En pakke kjeks kanskje? I og med at de ikke klarer å skape arbeidsplasser, har et høyt alkoholforbruk og begynner å utvikle depresjoner for at alt går så dårlig, så vil ikke VamPus ha disse menneskene tassende rundt i sitt nabolag. Kanskje det er en god idè at vi i dette valget yter et skjerv til distriktene slik at de holder seg akkurat der. Vent litt... idè.. Jo, vi tar penger i skatt fra produktive bedrifter som ellers kunne brukt disse på innovasjon og nyskapning - og så sender vi det som utviklingshjelp til distriktene.

Senterpartiet sier du? Mot EU også? Jøss. *gruble* Da var det valget gjort. Fredag i dag? Øl! Øl! Øl!

7 kommentarer:

Harald, Oslo sa...

> Fint å bo her i distriktene, lite trafikk og ingen pollenallergi.

Øh? Ingen pollenalergi? Det er da vel drøssevis mer skog og mark i distrikta. Jeg ble ikke kvitt pollenalergien min før jeg flyttet til byen, jeg.

EarlGrey sa...

Harald, Oslo: Jeg vet ikke om du har vært i Vardø, men hvis du hadde tatt turen, ville du sett at det ikke finnes vegetasjon av nevneverdig kaliber der.. Siden "byen" ligger ute i havet på et skjær, så blåser alle tilløp til pollen halvveis til Kola før det kan oppstå allergiske reaksjoner. Her vil jeg altså gi VamPus fullt medhold. Lite trafikk er det åkkesom!

VamPus: Vardø er et samfunn som tradisjonelt har vært bortimot 100% bygget på fiske og videreforedling av fisk ( + et visst militært nærvær og servicenæring) I gode fiskeritider strømmet pengene inn, og noe har sikkert også dryppet videre sørover til mer "sentrale strøk". Når det så legges strenge restriksjoner på fisket, og forsvaret samtidig bygges ned, så skjønner jeg at folk der oppe kan bli forbanna på politikerne og staten. Samtidig soper russerne noen mil unna havet rent for ressurser, uten at våre myndigheter evner å stoppe galskapen.

Så denne saken (som de fleste) har minst to sider.. Jeg skjønner imidlertid poenget ditt, og øl er bra på en fredag, enten man befinner seg innenfor Ring 2 eller ikke ;o)

Detector sa...

Ja, ja, det var vel ikke mer å forvente fra en ignorant Oslo borger som tror en lever i en internasjonal metropolis.

Kansje du kunne fortelle oss hvilke verdier som skapes i Oslo distriktet da? Er det oljeproduksjonen du tenker på, eller kansje fiskeeksporten? Eller er det kansje eksporten av tømmer fra Nordmarka?

Grunnen til at du og andre kan sitte å nyte cappuchino på trendy og hippe kaffebarer på Grunerløkka er pga av milliardverdier som skapes "utenfor" ring 2, og som overføres som bistand til hovedstaden.

Eneste som kan minne om en oljenproduksjon i Oslo er rester av olje som flyter opp fra Blucher vraket utenfor Drøbak. Den egentlige oljeproduksjonen finner man utenfor kysten av vestlandet. Man regner også med at verdens største olje og gass reserver befinner seg i Nordområdene.

De fleste borgerene som bor i Oslo er også andre, tredje og fjerde generasjons bønder og fiskere som flyttet inn til byen for å bygge den opp. Etterkommerne tror de er trendy og hippe og ser ned på alle som befinner seg utenfor Grunerløkka, men de er ikke klar over at i internasjonal målestokk så er Oslo en liten filleby langt oppe i Gokk.

VamPus sa...

Det er DEILIG å være ignorant Oslo-borger, som hver måned hever lønn og ikke trygd pga av stedet man bor på. I bygdene finner man jo en rørende tro på staten selv om man sier at staten tar alle ressursene og gir til oss blaserte Grünerløkka-væringer.

Staten ER slem, men noe sier meg at "noen" i disse bygdene må jo ha vært usedvanlig talentløse i sine forhandlinger dersom de har klart å gi bort absolutt alt de har av verdi og bare får sosialhjelp tilbake.

Det er vel en mild overvurdering å påstå at det er Norges Bonde-og småbrukarlag som har stått for olje-eventyret i Norge.

Oslo har vel forøvrig den største konsentrasjonen av såkalte kreative næringer, som Richard Florida i boka "The creative class" mener er fremtidens yrker i høykostland som Norge - og arbeidsplasser som i liten grad kan outsources til India. Det kan i en viss grad sies om primærnæringene også - men som vegetarian har jeg enda til god å finne noe det står "godt norsk" på som smaker bedre enn markens grøde fra sør-europa. Så for min del kan vi gjerne øke importen på alle varer og gi norske bønder skikkelig konkurranse.

Og så skal VamPus dingle i kaffebarer med sine høyhælte sandaler på Løkka - stemme nasjonalsosialistene slik at vi kan fortsette undertrykkinga av bønder og fiskere i Noreg ;-)

Detector sa...

"Oslo har vel forøvrig den største konsentrasjonen av såkalte kreative næringer, som Richard Florida i boka "The creative class" mener er fremtidens yrker i høykostland som Norge"

Så flott. Da kan vi jo løsrive Oslo fra resten av landet, så slipper Oslo borgere å "fø" på dumme sosialklienter fra distriktene.

VamPus sa...

Jøss! Det hørtes ut som en blåkopi av noe VamPus foreslo for rundt ti år tilbake.. og så var det et eller annet med bompenger for å komme inn til Oslo..skatteparadis og hmmm... Ja - og selvsagt - fri innvandring!

Anonym sa...

Best regards from NY! Percocet and zoloft Mcse windows server 2003 active directory infrastructure what are russien sports Fat women + pin-up photos Masters in sports science Reprocessed bentley continental Scandinavia furniture in metairie louisiana rhyming sports poems