Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 24, 2005

Shabana og Ben Affleck

Shabana er rystet og sjokkert over angrepet på søsterens restaurant "Rehman's" på Løkka (god mat, ræva service..no pun intended). Men hvorfor blir hun så "sjokkert" over at hun får reaksjoner? Det er åpenbart helt på trynet å true henne for det hun gjorde, men på en annen side: dersom hun ikke fikk reaksjoner så hadde jo hennes opptreden vært meningsløs? Med mindre hun tror at Sjahen av Iran leser VG til daglig og tenker; "Å, jøss - så fritt og fint de har det der. Sånn må vi jaggu få det her også." Det er vel primært miljøer i Norge som er målgruppen?

Rehman er en middelmådig komiker med behov for å skape litt oppstuss rundt seg selv. Det er like langt mellom gode poenger i et Shabana-show som det er mellom troverdige scener i en Ben Affleck-film. Med å gjøre teite ting mot teite folk har hun skapt en nisje som gir henne et øyeblikk i rampelyset og gir Dagbla' en grunn til å beholde spalten hennes.

Hadde forøvrig Shabana prøvd å tungekysse VamPus i ytringsfrihetens navn så ville det nok tatt noe tid før hun var i stand til å stave "ytringsfrihet" på egenhånd. Men det gjelder også Ben Affleck. Orlando derimot...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm...

Den første dårlige posten jeg har lest her.

Det eneste rundt Shabana som bør kommenteres er reaksjonene blant landets muslimer. Å ta dette fandenskapet til motmæle er så viktig at hvem som gjør det og hvordan det gjøres er fullstendig uten betydning.

Harald, Oslo sa...

Uff da. Jeg syns man har all rett til å bli sjokkert om man blir beskutt i Norge ...

Det er da vel nok folk som skal forstå seg ihel på mennesker som driver terror mot ytringsfriheten om ikke vampus (som ellers skriver så mye fornuftig og morswomt; disclaimer(tm)) må begynne også ...

Har aldri vært noen stor fan av shabana, men humoren er liksom ikke poenget her ...

extra sa...

Håpløs kommentar av vampus. Selvfølgelig vet Shabana at det vaker en drøss halvmorderiske muslimer i dette landet. Hele hennes prosjekt er jo nettopp å avsløre disse, slik hun har klart atter en gang i dette tilfellet. Likevel er det høyst naturlig å bli sjokkert når noen faktisk skyter med pistol mot eiendommen til noen i ens familie.

Anonym har helt rett: "Det eneste rundt Shabana som bør kommenteres er reaksjonene blant landets muslimer. Å ta dette fandenskapet til motmæle er så viktig at hvem som gjør det og hvordan det gjøres er fullstendig uten betydning."

Siterer også document.no: "Hvordan unngå at Shabana lider samme skjebne som Theo van Gogh? ... Vi gikk i tog etter drapet på Benjamin Hermansen. Nå svikter vi igjen"

VamPus sa...

Takk for komplimenter for bloggen ellers :-)

Mulig VamPus publiserte denne litt for hastig i går, - selvsagt har man rett til å bli sjokkert over å bli beskutt, ikke bare i Norge - men i de fleste frie demokratier i verden. Poenget var - som Extra så riktig påpeker - at hvis målet hennes er å provosere "halvmorderiske muslimer" - så er det måte på hvor sjokkert man bør være når reaksjonen kommer. "Halvmorderiske muslimer" nøyer seg neppe med indignerte leserbrev i VG. Det burde være rimelig å anta at Shabana - som det intelligente og reflekterte mennesket hun fremstår som når hun ikke prøver å leke komiker - også spiller på dette for egen vinnings skyld. Jeg regner med at det er denne påstanden som egentlig provoserer -ikke at noen tror at VamPus er for vold.

VamPus forstår seg absolutt ikke på terrorister, tvert i mot - denne "forstå-seg-på-holdningen" er en forutsetning for at disse får fortsette.

VamPus - som selv har mottatt drapstrusler på telefon da hun var aktiv i en kampanje mot rasisme - mener faktisk også at det er mange forhold i debatten om ytringsfrihet som er viktigere enn å få vise rumpa si i offentlighet.. men det er meg, da..

extra sa...

Vampus skriver: "det er mange forhold i debatten om ytringsfrihet som er viktigere enn å få vise rumpa si i offentlighet"

Om man viser rumpa si eller holder et foredrag om Hayek spiller da overhodet ingen rolle? Skal frk. Vampus sitte og vurdere hvilke ytringer som er verdige frihet eller ikke? Det tilhører en type regimer som jeg personlig vil ha meg frabedt.

Som document.no spekulerer, det kan virke som noen synes Shabana er "expendable" -- at det ikke er verdt det å forsvare henne. Hvis dette eskalerer, som i Nederland, vil de ha blod på hendene sine.

_Særlig_ ytringer man selv ikke har noe spesielt til overs for bør man forsvare retten til å fremføre.

VamPus sa...

Frk. VamPus har aldri vurdert hvilke ytringer som skal forsvares eller ikke, men har vært en varm forsvarer av ytringsfrihet i alle sammenhenger - uansett ytring. Shabana må gjerne vise stumpen sin overalt, så lenge VamPus slipper å bli tungekysset ;-)

Undre sa...

Shabana stakk hodet i vepsebolet og ble overrasket over at vepsen stakk - det er vel det som er ironien her?
Men tro ikke på noen måte at jeg mener at Shabana har fått som fortjent.

Her er forresten talen Shabana holdt:
www.shabana.no/apningstale.html

Personlig synes jeg kyssingen av kulturministeren var usmakelig og unødvendig, fordi Shabana her rett og slett overfalt kulturministeren. Det var et tvangskyss og er det ikke retten til å velge selv Shabana kjemper for? En ting er å utfordre mennesker på det intellektuelle planet, noe annet er det å påtvinge seg kroppslig på noen - enig med deg, Vampus, hadde jeg fått ei Shabana-tunge så skulle hun strevd med å stave "ytringsfrihet" etterpå (jeg antar virkelig at kysset ikke var godkjent av kulturministeren på forhånd!)

Antakelig hadde Shabana uansett oppnådd ei kule eller to med bare å vise rumpa også.

Jeg kan så absolutt sympatisere med det Shabana vil oppnå, men jeg håper hun heretter bruker intellektet sitt til å ytre meningene og avsløre det som er urett på en smidigere og mer smakfull måte. Hun må vise at hun skjønner hva integritet er for å kunne beholde sin egen.

vektern sa...

Nå skriver du mye tull, jente. Shabana risikerer faktisk noe med sin virksomhet, i motsetning til alle oss andre, som sitter her med bloggene og bøkene våre. Skjerp deg.

Undre sa...

Meg?

Med mindre jeg ikke har fått med meg at Valgerd ga samtykke til kysset, står jeg på mitt.

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. http://www.bondage-restraints.info Venezuela cheap calling card Nexium acid reflex amount prescriptions nexium Cortisol and wellbutrin Giorgio armani skin care products missouri carribean honeymoons long term use of nexium http://www.buy-nexium.info/Psychotropic-medication-morphine-drug-picture-nexium-polyps.html Peugeot 307cc price advantages of voice over ip Dermatology rosacea Allegra new watch the superbowl live online nexium and generic brand lower school girl peeing mature vixens nikon microscope digital camera ccd swimsuit model contest

Anonym sa...

Enjoyed a lot! Baccarat lay out Shor t sex stories Pharmaceuticals formulation and research venlafaxine drug value city furniture slots low blood pressure Refinancing while in bankruptcy united kingdom Colorado weight loss diet pills Pen stat dose imitrex Cheats for need for speed underground 2 lamborghini roulette Leather executive office chair