Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, august 23, 2005

Væpna revvolusjon!

I den nye boka til historikeren Hans Petter Sjølie, Mao min Mao, slår han fast at AKP-ML drev med våpentrening og overvåking av politiske konkurrenter i NKP og andre. VamPus lurer på én ting; disse menneskene samarbeidet med og beundret noen av datidens jævligste regimer, de drev med våpentrening, overvåket hverandre, infiltrerte arbeidsplasser og andre organisasjoner, delte ut løpeseddler for væpna revolusjon. Det falt dem ikke inn at det kanskje var en grunn til at de faktisk ble overvåket? Det er jo nesten litt rørende at de blir så ømskinnede på det her i Norge, når deres bestevenner i Sovjetunionen og Øst-Tyskland undertrykket sin egen befolkning gjennom den mest omfattende politiske overvåkingen noen sinne.

AKP og NKP (eller Rød Valgallianse som de kaller seg ved valg) har hatt en fantastisk evne til å sette seg på sin høye hest og fortelle oss hvor umoralsk kapitalisme, globalisering og demokratisering er. De har demonstrert mot enhver tenkelig reform - enten det har vært nye læreplaner eller privatisering av Telenor. De støtter diktatoren Castro, vil kaste USA ut av Irak, er i mot verdenshandel. I følge en ny meningsmåling vil de få to representanter på Stortinget.

Plutselig virker faktisk Venstre som et politisk alternativ. Om ikke annet for at de fucker opp idoliseringen av massemorderen Ernesto Guevara!

5 kommentarer:

Anonym sa...

I mine studentdager var jeg litt opptatt av å diskutere med AKPere og desslike, og jeg spurte hvordan de kunne hevde at de - med promilleoppslutning - kunne hevde at de representerte "arbeidsfolk".

Svaret var: Arbeidsfolk er arbeidere som har de rette meningene.

Dermed er det jo lett å få flertall "blant arbeidsfolk"!

Anonym sa...

Først av alt, jeg har ikke lest boken det er det få andre som har også, men til nå er det ikke kommet noen dokumentasjon. Jeg er enig i at AKP har gjort en del fælt på 70 tallet, men det er lenge siden og det "er gjort opp for". Partiet har beklaget flere ganger.

Anngående overvåkning, selvfølgelig ble AKPere overvåket, selvfølgelig blir AKPere overvåket idag, det var/er jo hele grunnen til at partiet ikke forteller hvem som er medlemmer, og har en viss sikkerhetspolitikk.

Og anngående RV, RV ble danned som en valgfront for AKP, fordi AKP ble nektet å stille til valg under sitt eget navn (etter protest fra NKP og DNA). I dag er RV et eget selvstendig parti, mange AKPere er medlemm av RV, men ingen NKPere er medlemm av RV.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ingen på venstresida i norsk politikk synes det er rart at man blir overvåket om man driver våpentrening eller agiterer for væpna revolusjon. Høyresida har sine svin på skogen de også, f.eks. støttet de jo Hitler frem til krigen og var imot at en jøde (Ossietsky) skulle få Nobels Fredspris. Hvem på høyresida beklager deres støtte til USAs nedslakting av 2 millioner vietnamesere, jf. tidsepoken du referer til? Problemet med den politiske overvåkinga er at den blir brukt til å herse med helt uskyldige, og at ingen vil ut med den hele og fulle sannhet. Hvor morsomt vil du syntes det hadde vært, om noen satt og hørte på hver eneste samtale du hadde med venner og familie i hjemkommunen din? -Her snakker vi om 2000-tallet, ikke 1970-årene.

VamPus sa...

Hvem på høyresida støtta hitler? Og kan du - være så snill - å forklare hvorfor vietnamesiske båtflyktninger ble et fenomen ETTER at kommunistene tok over Vietnam, ikke før eller under Vietnamkrigen?