Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, august 25, 2005

Skytespill i valgkampen

To dager etter at noen skjøt mot Rehman's i Oslo lanserer SV et skytespill på sine nettsider. I spillet skyter skolebarn på det Dagbladet kaller "kapitalistiske verstinger" for å beskytte alenemødre og andre trengende. SV, som tidligere har tatt til orde for å forby voldelige spill, forsvarer med at volden i spillet er til for å hjelpe folk.

I "Ondskapens filosofi" av filosof Lars Fr. Svendsen er en av konklusjonene at ondskap i form av å gjøre noe ondt for det ondes skyld ikke eksisterer. Vi har derimot deprimerende mange bevis på at mennesker er villige til å gjøre onde ting for å oppnå det de mener er et større gode. Folkemordene under nazistene og kommunistene er et eksempel på dette. Enkeltindivider var noe man kunne ofre i fellesskapets navn. Sånn sett ser det ut til at SV her følger en stolt tradisjon. I en kommentar til innlegget "Væpna revvolusjon" litt nedenfor, sier kommunisten Andreas at AKP har beklaget sine handlinger på 70-tallet flere ganger - og at diskusjonen om venstresidas voldsforherligelse derfor burde legges død. Demonstrasjon i regi av Attac, Blitz, globaliseringsmotstandere generelt har som regel utviklet seg voldelig. I neste hver eneste av de antirasistiske demonstrasjonene VamPus deltok på i løpet av 90-tallet, så var det alltid en gjeng idioter som gikk til angrep. Eggkasting og rasering av standen til Demokratene nylig er nok et eksempel (som et interessant apropos til diskusjonen om ytringsfrihet og Shabana nedenfor).

Grunnen til at diskusjonen om venstresidas voldsforherligelse ikke bør legges til side er fordi de unnskylder det de gjorde for tredve år siden, for deretter å fortsette å markere sine standpunkter på et eller annet voldelig vis. Om noen synes VamPus' Shabana-kommentar var smakløs - så lurer jeg på hva dere nå synes om SV?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Forskjellen på deg og SV er at du vet bedre (evt. burde vite) :D

SV er jo som vi vet en svak gruppe som vi kan forvente alt fra, uansett.

Anonym sa...

Harald sier det helt rett. SV er fortapt på alle områder. Vampus har nå ihvertfall pene sko.

Anonym sa...

SVs voldsspill viser vel egentlig at de er som de fleste: Prinsipper mangler fullstendig. Drap - virtuelt eller i virkeligheten - er OK sålenge det er de "rette" som drepes.

Anonym sa...

At SV sucks ass vet man jo, men dette skytespillet er faktisk uventet dumt. Akkurat like dumt som ditt shabana-innlegg.

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP »