Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juli 03, 2008

Fångad av en nabo

- Mamma! MAAAMMMA!!

Pusedyr hopper skrekkslagen inn på stua og virrer rundt på stuegulvet med vidt oppsperrede øyne.

- HVA ER DEN LYDEN? FÅ DE TIL Å SLUTTE!

VamPus har blitt velsignet med en ny nabo som åpenbart synes "Best of Carola" er en passende CD å bruke som grunnlag for allsang blant venninneflokken på bursdagen sin. Vi har lidet oss gjennom "Fångad av en stormvind", gnisset tenner til "Främling" og nå er Pusedyr i ferd med å gå i frø av "Mikke". Om ikke lenge skal vi få høre alle tre en gang til. VamPus forsøker å trøste pelsdotten så godt hun kan, men han ligger og ruller seg rundt på gulvet med potene i ørene. Plutselig ser hun bare det hvite i øya på han, før han tar sats mot soverommet og hopper ut mens hans skriker "kamikaze".

- Du, pelsdott. Det vinduet hopper du ut hver eneste dag uten å skade deg, trodde du virkelig at...

Pusedyr enser ikke VamPus i det han løper gjennom buskene så de rister og rømmer ut av bakgården. Så blir alt stille. Bare minnet om gnissende blader henger igjen i luften, før noe plutselig skjærer gjennom stillheten.

FÅNGAT AV EN STORMVIND, NATT OG DAG,
HÄR FINNS BARA DU OG JAG..

Åpenbart på tide med en Shakira-aften snart. Dette betyr krig.

9 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Du har jo Helmut Lotti hvis du skulle trenge å "go nuclear"...

Stian Oen sa...

Du har - for en sjelden gangs skyld - min fulle sympati. Det er ikke av egen fri vilje jeg kan "Since U been gone" med Kelly Clarkson utenat, for å si d slik...

kamikaze sa...

jeg hadde engang en langhåret, skjeggete studiekompis som likte griseblod, skjeletter, kniver og death metal.

dette var ikke i norge, og min venn, som er snill som et lam, lagde en liten cd til meg for dager med hjemlengsel. cd'en var en potpurri av hans favoritt-death-metal-band fra norge.

hver gang naboen hørte på musikk jeg ikke likte (jeg hadde en danseband-fan ovenfor) satte jeg på norge-cd'en min på maxvolum, og når den første sangen var over, var det alltid _veldig_ stille.

min venn var forøvrig veldig populær blant katter.

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg bodde en gang ved siden av en fyr som bare hadde Brothers in Arms i platehylla. Og gjerne spilte den fem ganger om dagen. Høyt.

Til motangrepet: Vend deres egne våpen mot dem. Mikke het egentlig Mickey, ble sunget av Toni Basil og er ført i pennen av 70-tallets svar på Stargate og alle de andre låtskriverfysakene buntet samme: Chinn & Chapman, som skrev de fleste hitsene til Sweet, Suzi Qatro, Mud og (det tidlige og nesten hørbare) Smokie.

Skaff det en best off med Sweet og bombarder dem med chinchap-klassikere som Ballroom Blitz og Teenage Rampage. Eller 48 Crash med Suzi Quatro.

Men for all del, Shakira går også greit. Særlig på spansk.

Skal det være black metal, MÅ det være Darkthrone.

VamPus sa...

ghost: DEN er resirkulert for leeeenge siden. *urk*
Stian: Mine sympatier. Du får se om du kan plukke noen idèer til mottrekk herfra!
kamikaze: Det er noe eget med de derre rockete gutta som ser ut som fanden på flatmark, men er snille som lam egentlig. Får i ulveklær?
arnfinn: Jeg tror faktisk det har gått en coverversjon av den opprinnelige "Mickey"-låta på radio i det siste, uten at jeg egentlig klarte å få fatt i hvem og hva. Carola er uansett styggedom...

Jigzaw sa...

Hadde en slik plagsom nabo, men bare at han var stikk motsatt. Tålte null lyder whatsoever. Ble til slutt så lei av å høre på kjeftingen hans, spesielt siden han begynte å snekre kl 6 om morgen på en søndag!

Så midt på dagen en ukedag, når jeg visste han hadde vært på nattevakt på sykehuset, snudde jeg høyttalerne med fronten inn mot stueveggen (som tilfeldigvis var stueveggen og soveromsveggen hans på den andre siden).

Så satte jeg inn min trofaste Manowar cd og vrengte volumknappen forbi streken merket med "ARE YOU FUCKIN' NUTS!?" og mens huset ristet og veggene danset til lyden av "Hail and Kill" og "Kings of Metal" tuslet jeg en tur til byen med et salig glis om munnen...

Anonym sa...

Originalversjonen av Mickey er med Toni Basil, og er fra 1982. En helt grei poplåt, og Carola bør brenne lenge for å ha radbrukket den.

Selv er jeg verandaomgitt av to enker i tidlig 60-årsalder som veksler mellom å spille Garth Brooks og utallige svenske danseband på dårlige CD-spillere.

Noen må gjøre noe, og det må gjøres nå.

John T. sa...

Kan jeg anbefale LO-klassikeren "Den røde gitar - arbeidersanger i ny drakt"?

Last ned, du vet du vil!

VamPus sa...

john: du er en syk syk mann :-)